Home » , » Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη"

Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 | 3:31 π.μ.


Χτες κάναμε ανάρτηση ένα δημοσίευμα απ’ το «Ποντίκι» που αφορούσε την επιστολή που έστειλαν στην ΕΣΗΕ οι απλήρωτοι για έξι μήνες δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστης».

Η απάντηση του ΚΚΕ ήρθε με δημοσίευμα της ιστοσελίδας 902.gr  και του "Ρ" που τιτλοφορείται «Με αφορμή δημοσιεύματα αστικών ΜΜΕ για τον «Ριζοσπάστη».

Η συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση δημοσιογράφων» απαντάει μέσα απ τον ιστότοπο της στο δημοσίευμα του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ:


Το ότι ο «Ριζοσπάστης», όπως και όλα τα εργατικά, αλλά και συλλογικά έντυπα, υφίσταται τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στη χρηματοδότησή τους είναι προφανές. Και έχει δίκιο η εφημερίδα, σε σημερινό της άρθρο, να επισημαίνει ότι «οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη», ακόμα περισσότερο που στα διακυβεύματα του καπιταλισμού είναι να χτυπηθούν ή να πνιγούν αυτές οι φωνές -ακόμα και οικονομικά!

Έχει ωστόσο απολύτως άδικο να αντιλαμβάνεται τους εργαζομένους, και ιδιαίτερα τους εργαζομένους «της» ως απλώς «άτομα», γιατί θα έπρεπε να συγκρατήσει τις αναλύσεις των «κλασικών» για το ότι ο εργαζόμενος είναι πάντα «συλλογικός» -όπως λέει ο Μαρξ- και η ατομικοποίησή του είναι ο τρόπος με τον οποίο ο «επιχειρηματίας» προσπαθεί να τον διασπάσει.

Έτσι, ασφαλώς είναι «μόνο» 14 οι υπογραφές των εργαζομένων στο Ριζοσπάστη που προσέφυγαν στο σωματείο τους για υποστήριξη. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι όλοι αυτοί που ζήτησαν συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος χρηματοδότησης της εφημερίδας καθόλου «άτομα» δεν είναι:  ως συλλογικός εργαζόμενος ζήτησαν να έχουν μια φωνή. Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται η εφημερίδα, όχι ως εφημερίδα του εργατικού κινήματος, αλλά απλώς ως «επιχείρηση», αρνήθηκε αυτή τους την ύπαρξη -να έχουν λόγο ως εργαζόμενοι.

Και ακόμα χειρότερα: αποφάσισε να τους «κρεμάσει στα μανταλάκια»! Γιατί τι άλλο νόημα έχει η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους από το να «δειχτεί» ο εχθρός, ο «προδότης»; Η λίστα ασφαλώς ήταν γνωστή -και στο σωματείο και στον «εργοδότη» (το Ριζοσπάστη). Η μη δημοσιοποίησή της ήταν απλώς η αναγνώριση μιας συλλογικής ύπαρξης ή τουλάχιστον ενός προβλήματος. Τα «μανταλάκια» τι φιλοδοξούν άραγε; Και πάντως σίγουρα συμβάλλουν στο να επεκταθεί ο κανιβαλισμός που υπάρχει στα «αστικά ΜΜΕ» και μέσα στο Ριζοσπάστη!

Όσο για την ΕΣΗΕΑ, στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη», το ΔΣ αποφάσισε να οργανώσει μια γενική τους Συνέλευση, να υποστηριχτούν στο να έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την (κουτσουρεμένη) εργατική νομοθεσία (αποζημιώσεις απόλυσης) με όλα τα νόμιμα μέσα (έλεγχοι, τρίτον, να καλεστεί ο διευθυντής στο σωματείο και, τέταρτον, να βγει μια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ”  

  14 Φεβρουαρίου 2013

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και απαξίωσης των συντακτών οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή, που ερμηνεύεται ως «αγώνας κατά του ΚΚΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, έχει επανειλλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό,τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Παραθέτουμε επίσης την νέα Επιστολή δημοσιογράφων του Ριζοσπάστη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, (14/2/2013):

 Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε εκ νέου σε σας, πρώτον για να καταγγείλουμε ότι δεν έχετε συζητήσει το θέμα με τις απολύσεις και τη μη καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών στο «Ριζοσπάστη», παρά τις περί του αντιθέτου προφορικές διαβεβαιώσεις σας.

Δεύτερον, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι από την ημέρα που σας παραδώσαμε την προηγούμενη επιστολή, άνοιξε ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και απαξίωσής μας από την διεύθυνση της εφημερίδας, η οποία ερμήνευσε την επιστολή προς το σωματείο ως «αγώνα κατά του ΚΚΕ»(!).
Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί μας αξίωσε μάλιστα να «αποχωρήσουμε μόνοι μας», να παραιτηθούμε δηλαδή από τα νόμιμα δικαιώματά μας (αποζημίωση, δεδουλευμένα, κ.α.)(!).

Ως «τιμωρία» (;) για την απόφασή μας να στείλουμε επιστολή στην ΕΗΕΑ προχώρησε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιοποίηση των ονομάτων μας, επειδή …δεν δημοσιεύτηκαν στα αστικά ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από ορισμένα ιντερνετικά μέσα κανένα αστικό ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα) Δεν ανέφερε το παραμικρό για την επιστολή μας…

Είναι ολοφάνερο ότι στο στόχαστρο είναι το ίδιο το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και το συνδικαλίζεσθαι, η άσκηση του οποίου πράγματι δεν θα είχε κανένα νόημα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο αν το Κόμμα ήταν συνεπές με τις υποχρεώσεις του ως εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενους.

Καλούμε ξανά την ΕΣΗΕΑ να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΣΣ. Περιττό να βάλουμε τις υπογραφές μας. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν σήμερα στον «Ρ» και είναι τιμή μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:27 π.μ.

αντεπαναστατικες ενεργιες στο ριζοσπατη δεν θα περασουν

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:15 μ.μ.

ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΜΜΟ: ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ,Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΩΣ…ΚΑΤΑΔΟΤΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

14/02/2013

Μερικές μέρες είναι χειρότερες από τις άλλες…

ιατί, δυστυχώς έκπληκτος και βαθιά απογοητευμένος βλέπεις, πως κρεμιέσαι μαζί με 14 συναδέλφους του “Ριζοσπάστη” από ένα τεντωμένο σχοινί..
Ευτυχώς όμως είσαι ΟΡΘΙΟΣ.
Σήμερα, ο “Ριζοσπάστης” στην αξιοζήλευτη ιστορική δημοσιογραφική πορεία του, γράφει μία μαύρη σελίδα.
Κύριε Ράμμο, που εκπροσωπείς το ΚΚΕ στο Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ , αν δεν αναγνωρίζεις το σωματείο μας , αν δεν πιστεύεις τον αγώνα, που δίνεις μέσα από αυτό, γιατί συμμετέχεις;
Γιατί εκλέγεσαι;
Γιατί είσαι μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ;
Δημοσιεύσατε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τα ονόματα 14 συναδέλφων, που έχουν εργαστεί σκληρά για την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, γιατί τόλμησαν να στείλουν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και να διαμαρτυρηθούν, επειδή εδώ και 6 μήνες τους οφείλετε τους μισθούς τους.
…ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΕΓΩ…
ΚΑΤΑΔΙΔΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ…
Αλλά, να γνωρίζετε πωσ αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του ΚΚΕ!
Αφυπνιστείτε…
Επειδή το κάνατε χωρίς κουκούλα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για επαίσχυντη προδοσία εργαζομένων.
Αν οποιοσδήποτε άλλος έπραττε το ίδιο, σεις, ο ίδιος θα μιλούσατε για…καταδότη.
Και αν θεωρείτε και εμένα ΕΧΘΡΟ δεν θα παραξενευτώ.
Αλλά, θα απαντήσω από τώρα, έτσι για να μην σας κουράζω.
Όσοι επιχειρείτε να σώσετε την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, απολύοντας, προδίδοντας, λοιδορώντας και “κλωτσώντας” εργαζόμενους,
εσείς είστε οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ εχθροί της.
Κι εσείς θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.
Είναι κανόνας ΕΝΤΙΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και οφείλατε ΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΡΑΜΜΟ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ…ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Επανορθώστε με δημόσια συγνώμη.
Και όποιος ή όποιοι το έπραξαν, να… μπουν κάτω από τη γή!
Πόπη Χριστοδουλίδου

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

http://www.902.gr/eidisi/mme/9492/me-aformi-dimosieymata-astikon-mme-gia-ton-rizospasti

Με αφορμή δημοσιεύματα αστικών ΜΜΕ για τον «Ριζοσπάστη»

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:19 μ.μ.

Πόσο πια το κκε -και για πόσο ακόμα;;- θα συκοφαντεί τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό με την ύπάρξη και τη συμπεριφορά του;;

Ρε κκεδες πάτε καλά;;

Απολύετε κόσμο έστω και γιατί το κκε του κόψαν την κρατική επιχορήγηση και μπαίνει μέσα όντως, και φωνάζετε και απο πάνω;;

αντεπαναστατική ενέργεια το να ζητά ο εργαζόμενος και να διεκδικεί τα δικαιώματά του;;

ρε πάλι καλά που δεν θα πάρετε ποτέ την εξουσία, γιατί άλλον τσαουσέσκου και χότζα δεν γουστάρει η εργατική τάξη! Πάρτε το χαμπάρι!

Ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός δεν έχει καμμία σχέση -πέρα από τα λόγια- με την αντιληψη και τη νοοτροπία του ΚΚΕ!!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:13 μ.μ.

Ο «Ρ» δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιος που να θησαυρίζει από τις απολύσεις και τις μη καταβολές δεδουλευμένων, πολύ περισσότερο που και για καθαρά πολιτικούς λόγους είναι ευνόητο πως εάν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα από πλευράς ΚΚΕ, ουδέποτε θα προέκυπταν τέτοια ζητήματα. Αυτά είναι αυτονόητα. Εδώ όμως υπάρχουν και κάποιες ακόμη προεκτάσεις στο ζήτημα που το κάνουν να ξεφεύγει από τα πλαίσια μίας συνηθισμένης «συνδικαλιστικής διεκδίκησης».

Η απαίτηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων είναι απόλυτα θεμιτή. Να σταματήσουν όμως οι απολύσεις; Δεν γνωρίζουν (στον Ριζοσπάστη δουλεύουν ...) τα οικονομικά του κόμματος; Από που ακριβώς προκύπτει η απαίτηση, όχι από κάποιον καπιταλιστή, αλλά από εμένα τον άνεργο που χρηματοδοτώ το Κόμμα από τα λεφτά που δεν έχω, να τους μισθοδοτώ στον αιώνα τον άπαντα; Εγώ γιατί να μην έχω από αυτούς την ίδια απαίτηση;
Και τι ακριβώς σημαίνει «Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες»;

Η «Συσπείρωση δημοσιογράφων» είναι η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να πέσει κάτω, όταν εδώ είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του 902.gr!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:16 μ.μ.

«... Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1 ος όροφος). ...»


Δηλαδή ο «Δούρειος ίππος» βρέθηκε! Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε συνέλευση τους εργαζόμενους του «Ρ» ερήμην των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους!
Το επόμενο βήμα θα είναι πιθανόν η κύρηξη απεργίας(!) από την ΕΣΗΕΑ (και πάλι ερήμην των εκπροσώπων των δημοσιογράφων του «Ρ»!).
Τόμπολα! Πλέον δεν χρειάζονται Μανιαδάκηδες και Γιούρα για να απαγορευτεί η έκδοση του «Ριζοσπάστη». Μια χαρά την κάνει την δουλειά ο Τρίμης, και μάλιστα αναίμακτα, αλλά κυρίως ... «αριστερά»!
Μετά από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε την πρεμούρα που έπιασε τα αστικά μέσα για την δημοσίευση των ονομάτων των 14 από τον «Ρ»

Από κοντά και στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και ο γνωστός ΚΚΕδολόγος του Βήματος, Σταυρόπουλος που χτυπάει τίτλο άρθρου «Ο Περισσός διαπομπεύει τους 14 που αντιδρούν στις απολύσεις στον Ριζοσπάστη»
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα του τίτλου: Γιατί να μείνουν ανώνυμοι οι προσφεύγοντες στην ΕΣΗΕΑ; Για να προστατευθούν από ποιόν ακριβώς, όταν τα ονόματα τους είναι γνωστά στον «εργοδότη» τους; Γιατί σκούζουν σε απόλυτη συγχορδία οι ΣΥΝασπισμένοι με το «Βήμα»;
Μήπως γιατί εάν δούμε τις υπογραφές τους να κοσμούν (καλοπληρωμένες αυτήν την φορά) απόψεις στον αστικό τύπο, θα μπορούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα και μεγάλο μέρος της πολιτικής υπεραξίας που προσπαθούν να δώσουν στην υπόθεση κάποιοι θα εξαερωθεί; Μήπως γιατί η δημοσίευση των ονομάτων τους, υπονόμευσε έτσι την προοπτική μιας τέτοιας συναλλαγής, καίγοντας την εν τη γενέσει;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:48 μ.μ.

Για τους εργαζόμενους 14 του Ρ:
Δεν νομίζω ότι το θέμα μπήκε για την δυστοκία από πλευράς ΚΚΕ να πληρώσει τους εργαζομένους του, ούτε οι ίδιοι πιστεύω ότι είναι προδότες, κλπ. Αυτό όμως που κάνει λυπηρό το άρθρο (σ. του 902.gr) , είναι ότι ανοίγει μελλοντικά τον δρόμο σε κάθε εργοδότη να δίνει τα ονόματα των συνδικαλιστών που τον ενοχλούν στη δημοσιότητα, και μετά οι αρουραίοι με τα μαύρα να κάνουν τη δουλειά τους. Σ' αυτήν την παγίδα έπεσε η διοίκηση του "Ρ" που μέσα στον πανικό της να λύσει ένα πρόβλημα ανοίγει δέκα. Δεν μπορείς από τη μια να ζητάς από τους εργάτες να σηκώνουν κεφάλι και μόλις το κάνουν να προσπαθείς να το "κόψεις".
Απόλυτα κατανοητό ότι ο Ρ δεν είναι κερδοσκοπική καπιταλιστική επιχείρηση, όμως όσο το αναφέρεις για να τη γλιτώσεις , ανοίγεις μονοπάτια και δίνεις άλλοθι στους καπιταλιστές ακόμα μεγαλύτερο να ξεσαλώνουν μέσω των ΜΚΟ με το ίδιο ακριβώς πρόσχημα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καιροί απαιτούν προσοχή από τα στελέχη του ΚΚΕ του κόμματος της Εργατικής Τάξης.

ΥΓ. Προς κακεντρεχείς: τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται για το αυτονόητο

Μόνο ΚΚΕ

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

Είναι λάσπη να υπονοείς συναλλαγή από τους 14 γιατί έτσι σε βολεύει στη φαντασιωσή σου περί ...εχθρών του κόμματος. Τς τς πόσα λίγα ξέρεις!!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:45 μ.μ.

Είναι ακατανόητη η αντίδραση των εργαζομένων στη δημοσιοποίση των ονομάτων τους, κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν μόνοι τους με υπογραφές στα κείμενα τους κτλ. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά ποιο είναι το θέμα τους, ντρέπονται για αυτό που κάνουν και ζητουν ανωνυμία; Το δίκιο με το μέρος τους είναι, ή όχι;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:47 μ.μ.

Το κκε ΑΕ κρέμασε στα μανταλάκια τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το σταμάτημα των απολύσεων στις επιχειρήσεις του.Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζουν μόνο καταδότες.Στην πρώτη κατοχή οι καταδότες το έκαναν φορώντας κουκούλα,οι σημερινοί της ΚΚΕ ΑΕ το κάνουν χωρίς.Κατακριτέα επίσης και η στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ,που αντιμετωπίζει χαλαρά και με το γάντι τις απολύσεις στο 'ριζοσπάστη'.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:24 μ.μ.

Είναι απίστευτο ότι οι κκεδες έχουν μούτρα και μιλάνε ακόμη. προσπαθώντας να βγουν και από πάνω

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:51 μ.μ.

ο κομμουνισμός δεν έχει σχέση με τη νοοτροπία και την αντίληψη του κκε.

Η συμπεριφορά του ως εργοδότης (γιατί είτε αρέσει στους κκεδες είτε όχι, όταν έχεις επιχειρήσεις στον καπιταλισμό, είσαι καπιταλιστής εργοδότης, παρεκτός και αν είναι δομημένες ως κολλεκτίβες πράγμα που για τις επιχειρήσεις του κκε δεν ισχύει), είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:10 μ.μ.

1. Τα ονόματα των απλήρωτων δημοσιογράφων έπρεπε να δημοσιευτούν ΕΞ ΑΡΧΗΣ (όχι από το Ριζοσπάστη) για 2 λόγους:
α. Για τον προφανή: για να δούμε (εμείς που δεν έχουμε πληροφόρηση από ΕΣΗΕΑ ή ΚΚΕ ή από άλλο κόμμα ή συνδικαλιστική οργάνωση) τη στάση του Ριζοσπάστη-ΚΚΕ βραχυπρόθεσμα απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους.
β. Για να δούμε τη δημοσιαγραφική-πολιτική πορεία των συγκεκριμένων εργαζομένων μεσοπρόθεσμα. Γιατί πολλοί έχουν φύγει από το Ριζοσπάστη διαφωνόντας με το ΚΚΕ, αλλά δεν τίμησαν όλοι την πρότερη πορεία τους.

2. Από ό,τι βλέπω υπάρχουν άφθονοι συμπαθούντες τους απλήρωτους εργαζομένους του Ριζοσπάστη.
Προσωπικά, επειδή κρίνω ότι όντως το ΚΚΕ έχει οικονομικά προβλήματα, διατίθεμαι να συνεισφέρω από το υστέρημά μου για να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και αποζημιώσεις στους απολυθέντες. Πιστεύω αν έπαιρνε μια πρωτοβουλία το ΚΚΕ για αυτό και μόνο το σκοπό θα υπήρχε ευρύτατη ανταπόκριση. Εκτός αν η συμπάθεια προς τους εργαζομένους εκ μέρους κάποιων είναι υποκριτική.

3.Το ΚΚΕ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προπαγανδίζει τις θέσεις του και υποχρεούται να το κάνει αυτό χωρίς χρηματοδότηση από τους έχοντες τον πλούτο σήμερα (κοινώς μίζες). Αν η οικονομική κατάσταση του ΚΚΕ (και των χρηματοδοτών του/δηλ. των εργαζομένων) επιδεινωθεί οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες.

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί "τιμή" ατόμων που κατά δήλωσή τους δε διεξάγουν "αγώνα κατά του ΚΚΕ", η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στο όργανο του ΚΚΕ ως επιτιθέμενων στο ΚΚΕ. Ελπίζω η υποσημείωση να είναι απλώς άστοχη. Το ίδιο ελπίζω και για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων από το Ριζοσπάστη.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:52 μ.μ.

έχουν τα μούτρα οι κκεδες και μιλάνε.

Απολύει κόσμο το κκε και οι κκεδες προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας...ψάρι!

1. Οι επιχειρήσεις του κκε οντας στον καπιταλισμό, και βέβαια λειτουργούν με βάση το κερδος! Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ δλδ γιατί έπαιρνε τόοοοσα δις δάνεια όλα αυτά τα χρόνια;

Αφού με πολύ λίγα μηχανήματα, ακρεί για να εκτυπώνει το κκε τα έντυπα και τις αφίσες του! Ε, γιατί;;

Γιατί πολύ απλά, οι επιχειρήσεις του κκε έχουν στόχο το κέρδος, όπως και κάθε επιχείρηση!

2. Υπάρχει και η υλική εξήγηση για αυτό: είναι δυνατόν επιχείρηση στον καπιταλισμό (προσοχή: εξαιρούνται οι κολλεκτίβες, υπό προϋποθέσεις) για να μπορεί να επιβιώσει να ΜΗΝ έχει στόχο το κέρδος; Οχι!

Οι δικαιολογίες των κκεδων του στυλ "μα οι επιχειρήσεις του κκε βοηθούν το κκε στην προπαγάνδα του" είναι αστείες, διότι επιχειρούν να εξηγήσουν με ιδεολογικά κριτήρια, κάτι, που εξηγείται μόνο με υλικά κριτήρια: Την λειτουργία μιας επιχείρησης στον καπιταλισμό.

κκεδες, η νοοτροπία και η αντίληψή σας μόνο κομμουνισμό δεν παράγει.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:08 μ.μ.

Απο το αρχείοτ ου βαθυ κόκκινου

Κάτι ήξερε το ΚΚΕ που τους έβγαλε στη σέντρα.Οι εν λόγο δημοσιογράφοι ήθελαν να χτίσουν νέες καριέρες στην πλάτη του ΚΚΕ.Λαμπρό παράδειγμα ο Δημήτρης Τσιόδρας.
ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Απο το αρχείο του βαθυ κόκκινου

Που είσαι νιότη που 'λεγες...
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_9410.html

Είναι γεγονός ότι πολλοί δημοσιογράφοι αξιοποίησαν το αριστερό τους παρελθόν για να χτίσουν καριέρα στα ΜΜΕ και μάλιστα σήμερα να είναι από τα πιο ακριβoπληρωμένα στελέχη στα αστικά ΜΜΕ. Ισως κάποια στιγμή να κάνουμε μια ολοκληρωμένη σχετική ανάρτηση με πρόσωπα και καταστάσεις. Από την Τρέμη μέχρι τον Βερύκιο, από τον Τσίμα μέχρι τον Τσιόρδα. Και με ερέθισμα την συμπεριφορά του τελευταίου κάνουμε αυτό τον σχολιασμό.

Πιθανόν κάποιοι/ες να τον γνωρίζατε σαν δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας». Ισως επίσης να ξέρεται ότι πρόσφατα διορίστηκε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του διορισμένου πρωθυπουργού Παπαδήμιου.

Και εδώ είναι η ουσία. Όπως διαβάζουμε σε βδομαδιάτικη εφημερίδα ο Δ. Τσιόδρας φιλοτεχνώντας το προφίλ του Λουκά Παπαδήμου, από το καινούργιο του πόστο, διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι ο Παπαδήμος ήταν ο μόνος πολιτικός που έδωσε λεφτά από την τσέπη του στα παιδιά που του είπαν τα κάλαντα!

Μάλιστα. Θα είχε άραγε νόημα να θυμίζαμε στον Δημήτρη Τσιόδρα τι έλεγε και τι έγραφε όταν ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (αποχώρησε το 1989 στην διάσπαση που έγινε εξ αιτίας της συγκυβέρνησης Συνασπισμού-Ν.Δ καταγγέλλοντας το ΚΚΕ, που συμμετείχε τότε στον Συνασπισμό, για δεξιά παρέκκλιση) για τους αστούς πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας;

Φυσικά δεν έχει νόημα αφού ο ίδιος έχει αποκηρύξει εδώ και χρόνια το παρελθόν του προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη κ.α και τώρα στον Παπαδήμιο.
Όπως και να είναι όμως το να φτάνεις να στελεχώνεις τη «δύναμη κρούσης» μιας δοτής κατοχικής κυβέρνησης και να αναλαμβάνεις να συντονίσεις την επικοινωνιακής της πολιτική είναι άθλιο κατάντημα.

antivaro
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:57 μ.μ.

Αρχίσαν πάλι να νιαουρίζουν τα πουλάκια. Τα πτηνά εκείνα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό με νύχια και με δόντια ... άδουν σε αρμονία με την άλλη συνομοταξία πτηνών που θέλει τάχα να μας φέρει τον “σοσιαλισμό” των “υγιών επιχειρήσεων” της μαμάς Ευρώπης ( τον “καλό και ανθρώπινο” καπιταλισμό ντέ !!!) με “δημοκρατικό τρόπο” χωρίς πάλη, ρήξη και άλλα τέτοια ντεμοντέ. Και ως δια μαγείας όλα αυτά τα πολύχρωμα και πλουμιστά πετεινά ... συγκεντρώνουν την φωνούλα τους μπροστά στα μεγάφωνα των καπιταλιστών για να μας πούνε το άσμα τους.
“Το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους. Τι κρίμα για αυτό το ιστορικό κόμμα ... που η ηγεσία του το απομόνωσε απο τον λαό και συμπεριφέρεται σαν κρατικοδίαιτος καπιταλιστής με σκοπό το κέρδος απο την εκμετάλλευση εργαζομένων.”
Αυτά μας τραγουδάνε ... εν χορώ.
Κρατούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να κρίνουν το ΚΚΕ με “καπιταλιστικούς” όρους (δηλ. αφού απολύει εργαζόμενους, τους οποίους μέχρι τώρα εκμεταλλευόταν, δεν μπορεί να επιδιώκει και την ανατροπή του καπιταλισμού) ... (ενώ τα πουλάκια μας διατηρούν το δικαίωμα να απολύουν ή να μην πληρώνουν ... αφού έτσι και αλλοιώς υπερασπίζονται τον καπιταλισμό) ...
... και δεν αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ το δικαίωμα να “ζήσει” μέσα στον καπιταλισμό και να προσλαμβάνει εργαζόμενους με τους δικούς του όρους και για τους δικούς του σκοπούς. Δηλαδή ... Αρνούνται στο ΚΚΕ το δικαίωμα να προσλαμβάνει εργαζόμενους που γνωρίζουν και δέχονται ότι η υπεραξία της εργασίας τους ... δεν θα αμοιφθεί ... αλλά θα μπεί στον λογαριασμό του προπαγανδιστικού μηχανισμού του κόμματος (δηλαδή μορφή εθελοντικής εργασίας, διότι διαφορετικά αυτοί οι εργαζόμενοι έπρεπε να απαιτούν βασικό μισθό 1200 € που αντιστοιχεί στην θέση του ΚΚΕ ... και το ΚΚΕ να τους τον δίνει). Απαιτούν απο το ΚΚΕ να δημιουργήσει μια “κομμουνιστική” νησίδα στον Περισσό ... τάχα μου για να δείξει τις καλές του προθέσεις. Δέχονται το ΚΚΕ να έχει κέρδη απο οικονομικές δραστηριότητες ... αρκεί να μπορούν να πούν ότι το ΚΚΕ εκμεταλλεύεται αυτούς τους ταλαίπωρους εργαζόμενους. Για εθελοντικό χαρακτήρα δουλειάς ... ούτε λόγος. Δεν τους ταιριάζει. Φρικάρουν που το ΚΚΕ αποποιείται πρόσβαση σε αδιαφανείς δανειοδοτήσεις και “μαύρες” επιχορηγήσεις απο διάφορα συμφέροντα (τα οποία οι ίδιοι παντελονιάζουν με ευχαρίστηση) ... και τους αρκεί να λένε ότι το ΚΚΕ είναι “συστημικό” γιατί παίρνει τις κρατικές επιχορηγήσεις , ή επειδή τάχα μου διατηρεί μαύρες επιχειρήσεις (αναφέρομαι στο ξεβράκωμα που πάθαν με Γερμανό και ΝΕΟΣΕΤ). Δεν δέχονται ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι απλοί εργαζόμενοι , αλλά στρατευμένοι εργαζόμενοι ... όπως δεν δέχονται οτι εργαζόμενοι που δεν είναι στρατευμένοι δεν μπορεί να είναι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ τουλάχιστον σε φάσεις οικονομικής στενότητας που απειλείται ακόμα και η ύπαρξη των προπαγανδιστικών μηχανισμών του κόμματος.
Κάθε απόλυση είναι τραγικό φαινόμενο. Αλλά τα πουλάκια μας δεν μπαίνουν στον κόπο να διαχωρίσουν τις απολύσεις με σκοπό την διάσωση του ιδεολογικού μηχανισμού του κόμματος ... απο τις χιλιάδες απολύσεις για την διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους. Τα τσουβαλιάζουν όλα μαζί για να αποδείξουν αυτό που θέλουν. Οτι οι προθέσεις του ΚΚΕ είναι άλλες από αυτές που δηλώνει. Σιγά που τους πήρε ο πόνος για τα δικαιώματα των απολυμένων. Τους κεντρίζει το ενδιαφέρον ότι φαίνεται κάποιοι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη να μην είναι στρατευμένοι και θα θέλαν να αποδειχθεί το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Θα επιθυμούσαν διακαώς οι στρατευμένοι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ να κάνουν απεργία ενάντια στον σκοπό που υπηρετούν. Αυτή η στράτευση τους καίει. Τα πουλάκια που νιαουρίζουν ... πολύ θα το θέλαν να είναι ακόμα “εργαζόμενοι” στον Ριζοσπάστη και ο Στάθης Σταυρόπουλος και ο Παύλος Τζίμας ... και τ΄άλλα παιδιά.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

αν εχεται τα κοτσια εσεις στο βαθυ μαυρο εμπρος μια οικονομικη εξορμηση για τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ αλλα εσεις θελεται να το κλεισεται ουται και στο θανατο μαζι αυτα που γραφουν ορισμενοι εδω μοιαζουν με χρυσαυγιτηκα αντικκεδες

15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:00 μ.μ.

Περιμένω λοιπόν, από εσάς όλους που τα λέτε αυτά για τον ριζοσπάστη, και εμφανίζεται το ΚΚΕ ως συστιμικό κόμμα, να μου κατονομάσετε μία πολιτική αριστερή εφημερίδα, όπου σαν γνώμονα της, δεν έχει το κέρδος ( δηλαδή στο περίπτερο δίνετε τελείως τσάμπα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον αναγνώστη ) ή δεν έχει έστω και μια δοσοληψία με διαφημιστικές εταιρίες για διαφημίσεις κτλ … Και θα ήθελα λεπτομερής ενημέρωση για τα δις που έχει δανειστεί η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, με επίσημα στοιχεία, από τράπεζες κτλ, και όχι « άκουσα από ένα φίλο μου ή «σύντροφο» » ή « το διάβασα στο βαθύ κόκκινο» … Για να ξέρουμε πρώτα απ όλα ένα αυτά που γράφουν μερικοί, ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα, με « επίσημες» και τζίφρες και « επίσημα» χαρτιά… Αλλιώς να με συχωρέσετε, αλλά λέτε αρλούμπες βγαλμένες από το μυαλό σας, ορισμένοι…

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:26 μ.μ.

Η απόλυση στο καπιταλισμό είναι απόλυση είτε την κάνει καπιταλιστής είτε την κάνει κομμουνιστής γι'αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. ¨Ομως επιχείρηση από επιχείρηση έχει διαφορά όχι για τους κανόνες της αγοράς που τους επιβάλλει ούτως ή άλλως το οικονομικό σύστημα αλλά για το περιεχόμενο της κάθε επιχείρησης, τον σκοπό της ύπαρξής της. Ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξης του Ριζοσπάστη; γιατί εκδίδεται;Η απάντηση είναι αυτονόητη και όποιος θέλει πείθεται και όποιος δεν θέλει δεν πείθεται. Δεν χρειάζεται πάντως να πεισθούν όλοι αλλά μόνο αυτοί που έχουν όφελος από μιά κοινωνία χωρίς απολύσεις, χωρίς αγοραπωλησία της εργατικής δύναμης και ο Ριζοσπάστης υπάρχει για να πείσει αυτούς και κανέναν άλλον....γιατί αυτή την κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ προπαγανδίζει.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:47 μ.μ.

Πάνω από 20 χρόνια δουλεύουν οι περισσότεροι στο Ριζοσπάστη και η εφημερίδα ήταν περήφανη που τηρούσε τις συμβάσεις...κατά γράμμα. Τώρα που τους απολύει είναι πενηντάρηδες και επί εξάμηνο απλήρωτοι, αυτό πρέπει να το χειροκροτήσουν;

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30 π.μ.

antivaro, τρία πουλάκια κάθονταν και λέγανε παπάρες!!!

Ακούς φιλάρα;;;

Εχεις τα μούτρα και λές ψέμματα για να καλύψεις το κκε...

1. λες: "Κάθε απόλυση είναι τραγικό φαινόμενο. Αλλά τα πουλάκια μας δεν μπαίνουν στον κόπο να διαχωρίσουν τις απολύσεις με σκοπό την διάσωση του ιδεολογικού μηχανισμού του κόμματος ... απο τις χιλιάδες απολύσεις για την διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους".

Μπράβο antivaro!!! Ανακάλυψες πως η απόλυση είναι tragic που λέει και ο βενιζέλος! Για να μας το γυρίσεις στο τσάμικο, λέγοντας πως το κκε πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά γιατί οι απολύσεις που κάνει έχουν σαν στόχο τη....διασωση του ιδεολογικού μηχανισμού το κόμματος! Μπα;

Εάν οι επιχειρήσεις του κκε ΔΕΝ έχουν σαν στόχο το κέρδος, γιατί antivaro, τόσα χρόνια πήρε ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε δάνεια για επιχειρηματική επέκταση η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ; Τα δάνεια αυτά έριξαν έξω την επιχειρηματική δραστηριότητα του κκε! Αρκούσε ένα μικρό τυπογραφείο με λίγους εργαζόμενους για να εκτυπώνει με επάρκεια τα υλικά του το κκε, αλλά όχι! Το κκε με τα δις ευρώ σε δάνεια που πήρε έφτιαξε ένα τυπογραφικό μεγαθήριο που σε αυτό τυπώνονταν τα 2/3 του αστικού τύπου! Και ΔΕΝ είχε στόχο το κκε να βγάλει καπιταλιστικότατα κέρδος!!! Antivaro θα μας τρελάνεις; Τι πίνεις;

2. Κα΄νουν και άλλη μαλαγανιά οι κκεδες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: Μας λένε τάχα μου πως οι απολυμένοι που διαμαρτύρονται, προετοιμάζουν καρέκλες στον αστικό τύπο. Μάλισταααααα.

Δλδ όποιος διεκδικεί τα εργατικά του δικαιώματα στις επιχειρήσεις του κκε, ισούται με υποψήφιο προδότη!

Μάααστα! Μόνο που ξεχνάνε οι κκεδες πως ο Τσίμας όταν ήταν αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη, ήταν αυτός που πίεζε (μαζί με την ηγεσία του κκε) να βγαίνει φύλλο της εφημερίδας τις ημέρες των απεργιών, και καλά γιατί ηο ρισπσπάστης ως ...εργατική εφημερίδα πρέπει να κυκλοφορεί και στις απεργίες για να ενημερώνεται ο κόσμος.

Και ο Τσίμας δεν έκανε ποτέ απεργίες και διαμαρτυρίες όντας δημοσιογράφος του ριζοσπάστη.

Αλλά τι περιμένεις από θρησκόληπτους ταλιμπάν που μιλάνε στο όνομα του κομμουνισμού, συκοφαντώντας τον με τη νοοτροπια και την αντιληψή τους;; Γιατί τέτιους έχει καταντήσει η ηγεσία του κκε τα περισσότερα μέλη αυτού του κόμματος.

οχι, η εργατική τάξη δεν εχει ανάγκη από ένα τέτιο κομμουνιστικό κόμμα. Είναι ανίκανο να παλέψει αποτελεσματικά υπερ των συμφερόντων της, πόσο μάλλον να συμβάλλει στην οικοδόμηση της νέας κομμουνιστικής κοινωνίας.



Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:34 π.μ.

Εμ, ο Τσιόδρας γαλουχήθηκε μέσα στο κκε: Τι περίμενες να κάνει;

Μπίζνες κάνει το κκε, μπίζνες κάνει και ο τσιόδρας. Και αυτοί που σήμερα υπερασπίζονται το κκε στις αντεργατικές του πολιτικές, άμα φύγουν από το κκε στις μπίζνες θα το ρίξουν. ΑΠλά θα αλλάξουν τροπάρι: Δεν θα υπερασπίζονται λέγοντας ψέμματα ένα κόμμα, θα υπερασπίζονται τις προσωπικές τους επιλογές.

πατρα
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:24 π.μ.

Ας μας πει ο ΡΑΜΜΟΣ για ποια ηθικα παραπτωματα καθαιρέθηκε απο τη σπουδάζουσα πατρας το 87 και πέρασε στον κομματικό μηχανισμό. Ας πει και ο ΜΑΝΤΑΣ αν δε θυμαται ο παναγιώτης....

16 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:28 π.μ.

@ Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2013 - 12:30 π.μ.

Συνεχίζεις να συκοφαντείς το ΚΚΕ και την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, δίχως να μας έχεις προσκομίσει τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία, όπου θα επαληθεύουν τις κατηγορίες σου, όπου θέλουν την ΤΥΠΟΕΚΔΙΤΙΚΗ να χρεωστάει «ΔΙΣ» σε δάνεια κτλ. Αυτή η συκοφαντία σου, πιστεύω πως θα πρέπει να ενοχλήσει κάθε μέλος και φίλο του ΚΚΕ, και να πάρουν ανοιχτά θέση ακόμα και οι διαχειριστές του μπλοκ. Εκτός και αν αυτό το μπλοκ στηρίζεται σε ψεύτικες κατηγορίες προς το ΚΚΕ...

16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:02 μ.μ.

Φυσηκά εκεί στην ΕΣΗΕΑ, δεν ενοχλούνται τόσο, που τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολιτικές εφημερίδες όπου υμνούν τον δικτάτορα μεταξά και τους ναζιστές του χίτλερ, ή εδώ και πολλά χρονιά η ύπαρξη « αθλητικών» εφημερίδων, όπου αναπαράγουν τον χουλιγκανισμό – βία στα γήπεδα… Γι αυτές τις περιπτώσεις, όπου η αστική τάξη έχει οφέλη, δεν σκέφτηκαν ποτέ εκεί στην ΕΣΗΕΑ, να κινητοποιηθούν …. Μόνο τα οικονομικά του Ριζοσπάστη τους ενδιαφέρουν μάλλον, και είναι ο μοναδικός εχθρός της κοινωνίας, για την ΕΣΗΕΑ …

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:18 μ.μ.

Μασατε τα σχολια ροζακια
Βγαζετε σπυρια με το ΚΚΕ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:46 μ.μ.

Θα ήθελα να κάνω μερικές επισήμανσεις.
1.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ άρθρα που έχουν τόσα πολλά σχόλια είναι αυτά που επιτίθενται στο ΚΚΕ?
2.Για ποιό λόγο στο site αυτό δεν έχει γίνει καθόλου λόγος για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ ?

TRUE RED

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:45 μ.μ.

Σε ποιά πολιτική οικονομία αναφέρεται ότι στον καπιταλισμό υπάρχουν σοσιαλιστικές επιχείρησεις; Σε καμία. Η επιχείρηση στον καπιταλισμό είναι επιχείρηση και δάνεια θα πάρει και μισθούς θα δίνει και ένσημα θα αγοράζει και φόρους θα αποδίδει και συλλογικές συμβάσεις θα εφαρμόζει κλπ. Αλλά ξέρετε κάποια καπιταλιστική επιχείρηση να λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο καπιταλισμός; KAMIA (εξαιρούνται κάποιες). Ξέρει να μας πει κάποιος ποιά καπιταλιστική επιχείρηση ιδρύεται χωρίς σκοπό το κέρδος του αφεντικού της; KAMIA (εξαιρούνται κάποιες).Αν δεχτούμε το σκεπτικό κάποιων τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι τα κέρδη από τις δραστηριότητες του ΚΚΕ γίνονται βίλες για τα στελέχη του, καταθέσεις στις τράπεζες, εξασφαλίζουν τέλος πάντων απο την διαδικασία αυτή της αναπαραγωγής και διεύρυνσης του κεφαλαίου που επενδύουν ατομικά ή συλλογικά κέρδη προς ίδιον όφελος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμβαίνει άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα στον καπιταλισμό να βγαίνουν εργατικά και επαναστατικά έντυπα ευρείας εμβέλειας με εθελοντική και μόνο συμμετοχή. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται άρα θα παίζουμε με τις αντιφάσεις του καπιταλισμού μέχρι την ανατροπή του.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:48 μ.μ.

Ακριβέστατο ότι επί πολλά χρόνια η Τυποεκδοτική, της οποίας ο Ριζοσπάστης ήταν θυγατρική, έπαιρνε δάνεια και άπειρες χρηματοδοτήσεις, ακόμη και από την τρισκατάρατη ΕΕ. Και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις προνομιακά, καθώς ήταν «εκδοτική επιχείρηση που είχε και εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας».

Ο διαχωρισμός έγινε το 2003 με στόχο η Τυποεκδοτική να απελευθερωθεί από «κομματικά δεσμά» για να μπορεί να εισέλθει στο Χρηματιστήριο -κάτι που δεν έγινε- και να αναλαμβάνει δουλειές του δημοσίου . Εχουν δημοσιευτεί παντού οι προνομιακές αναθέσεις του δημοσίου, χωρίς διαγωνισμό, επί πολλά χρόνια. Εξάλλου και τώρα που έχουν απολύσει πάνω από 150, τους έχουν αντικαταστήσει με άλλους που πληρώνονται με βία 400 ευρώ και μάλιστα μαύρα. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ενώ μας είχαν πρήξει όλο αυτό τον καιρό για την ένταξη της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99, τώρα δεν λένε τίποτα; Μήπως γιατί απλώς έκανε την αίτηση και μετά δεν προσήλθε στην εκδίκαση, όπως ειπώθηκε πρόσφατα και στη Βουλή;

Το σχέδιο ήταν απλό και καπιταλιστικό.

Μόλις άρχιζε η κρίση, ο κομματικός μηχανισμός έθεσε μπροστά το σχέδιο, απομάκρυνσης όλων των «ανεπιθύμητων πολιτικά» ή και ακριβών λόγω πολυετίας. Αρχισε τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική, πριν καν μπει το μελάνι στο πρώτο μνημόνιο. Γιαυτό και έγιναν με πλήρη την αποζημείωση.
Μετά από λίγο και στον 902. Ενώ σε εμάς (σημ. Τυποεκδοτική) πάνω από δύο χρόνια πριν η ενημέρωση ήταν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει και τον Ριζοσπάστη, «αλλά εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί και πολλά θα στοιχίσουν και είναι δύσκολοι»...Εξάλλου οι περικοπές μισθών στο Ριζοσπάστη είχαν αρχίσει μέσω «ξεπλύμματος», δηλαδή με τα κουπόνια έίτε με απευθείας κατακράτηση μέρους του μισθού από το ταμείο. Στους υπολοιπους (Τυποεκδοτική και 902 στην αρχή τουλάχιστον) περικοπή δεν είχε, αλλά είχε στάση πληρωμών.

Ας σημειωθεί ότι τότε, η κρίση δεν είχε ξεδπλωθεί, λεφτά υπήρχαν αλλά το ΚΚΕ προχωρούσε γοργά σε καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Και κυρίως πολιτικές..,

Το πρόβλημα ήταν άλλο. Η διόγκωση του κομματικού μηχανισμού ώστε να απομονωθούν σταδιακά εντός των κομματικών γραμμών όσοι είχαν διατυπώσει διαφορετικές θέσεις.

Η διαχωριστκή γραμμή μπήκε το 1996. Ο Κομματικός μηχανισμός διογκώθηκε και μέσω των ειπιχειρήσεων των ΜΜΕ του ΚΚΕ. Πχ. σε εμάς στην Τυποεκδοτική προσλαμβάναν κατά σωρηδόν, ακόμη και Κνίτες, φοιτητές με τρία ευρώ την ώρα, προκειμένου να εξασφαλίζουν «υπέρ» στις συνελεύσεις. Το κόμμα σφραγίστηκε σχεδόν. Στο 18ο συνέδριο, και οι τελευταίο ανεπιθύμητοι απομακρύνθηκαν από την ΚΕ. Εμειναν πολύ λίγοι και παντελώς ανίσχυροι και απομωνομένοι. Τώρα που η δουλειά έγινε, το «πλεονάζον προσωπικό» πετάγεται στους δρόμους.



Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:36 μ.μ.

Ειμαι ανεργος ενα χρονο.Απαιτω να με παρει για δουλεια το κκε.ΤΣΑΚ βαλε κανενα ποστ για το κκε ακομα.Συντροφε CHE ,αστο,ειναι για μεταξυ τους τα γραφουμενα.Ουτε περαστικος ξανα. Αυγητες..
Καμινιωτης.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:21 μ.μ.

Θα ήθελα να ξανακάνω μερικές επισήμανσεις.
1.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ άρθρα που έχουν τόσα πολλά σχόλια είναι αυτά που επιτίθενται στο ΚΚΕ?
2.Για ποιό λόγο στο site αυτό δεν έχει γίνει καθόλου λόγος για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ ?

TRUE RED

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:23 π.μ.

Όταν στριμώχνονται από τα γεγονότα οι...Κόκκινοι αποκαλούν τους άλλους ροζ...

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:53 μ.μ.

Το κκε, τραβάει σαν μαγνήτης τα σχόλια όλων των αγωνιστών, γιατί πολύ απλά, πουλάει άλλο από αυτό που είναι:

1. Πουλάει ταξικότητα συκοφαντώντας μάλιστα όλους τους άλλους, ενώ είναι το ίδιο που κάνει απολύσεις, δίνει βάσει του νέου νόμου τη μισή (!!!) αποζημίωση, κλπ.

2. Πουλάει "οργάνωση" "περιφρούρηση" και "σχέδιο" στην εργατική τάξη και το λαό πάλι βρίζοντας όλους τους άλλους σαν ανοργάνωτους κλπ, ενώ άρκεσε ένα ντου από τα ματ και συνελήθφησαν 35 άτομα!

3. Πουλάει αγωνιστικότητα σε όλους τους εργαζόμενους συκοφαντώντας όλη την υπόλοιπη αριστερά και την αναρχία ΣΥΝΕΧΕΙΑ, και δεν κάνει καμμία αυτοκριτική, γιατί πχ τελέιωσε με ήττα ο αγώνας των χαλυβουργών και τι θα μπορούσε να είχε γίνει έτσι ώστε να υπάρχει ελπίδα για διαφορετική έκβαση;;

4. Διαμορφώνει συνεχώς μια νοοτροπία θρησκόληπτου ταλιμπάν στα μέλη και τους φίλους του και έναν ελιτισμό ο οποίος δεν πατάει πουθενά!!! Σαν τους χριστιανούς που περιμένουν τη 2α παρουσία!

Βέβαια να το αναγνωρίσουμε, πως έτσι πολλά μέλη και φίλοι του κκε, αισθάνονται επαρκείς διότι "ο σοσιαλισμός θα έρθει νομοτελειακά" άρα "το κόμμα να αντέξει" και όλα καλώς!

Ελα όμως που αυτή η ψυχολογική επάρκεια είναι ψεύτικη!!!! Διότι ούτε ο σοσιαλισμός είναι νομοτέλεια (είναι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ), ούτε υπάρχει και κάποιος σοβαρός λόγος για να αντέξει ντε και καλά ένα κόμμα, οταν αυτό αποδυκνύεται ανίκανο. Και το ΚΚΕ είναι ψιλοανίκανο.

Και ενώ η υπόλοιπηξ Αριστερά κατανοώντας ως έναν βαθμό και τη δική της ανικανότητα στο κατά μόνας, συνεργαζεται στα σωματεία, στις γειτονιές κλπ, το κκε κάνει την ...ανικανότητά του σημαία!!!!

Είναι μετά να μην το σχολιάζουμε όλοι οι αγωνιστές/κομμουνιστές/αριστεροί/αναρχικοί;;

Και λίγα λέμε!!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:51 μ.μ.

Προς ανώνυμο 1.53
"Και ενώ η υπόλοιπηξ Αριστερά κατανοώντας ως έναν βαθμό και τη δική της ανικανότητα στο κατά μόνας, συνεργαζεται στα σωματεία, στις γειτονιές κλπ"

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν σχολιάζετε καθόλου το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Αναρχικοί - Συριζα - "αριστεροί" κ..λος και βρακί.

TRUE RED


17 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:35 μ.μ.

Και οι υπόλοιποι πουλάνε άλλα, από αυτά που λένε πως είναι.

Το ΝΑΡ πουλάει φουλ επαναστάσεις και αντικαπιταλισμό, όμως στην πραγματικότητα το ΠΡΙΝ έχει ανάγκη το καπιταλιστικό κεφάλαιο, μιας και εκτός των αναγνωστών του, περιμένει και χρωστούμενα χρήματα από την διαφημιστική δαπάνη ( « ( … ) Την τελευταία τριετία τα οικονομικά της εφημερίδας έχουν επιδεινωθεί λόγω της λιτότητας. Οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν κηρύξει μια άτυπη «στάση πληρωμών» αδιακρίτως, σε βάρος και του ΠΡΙΝ αλλά και άλλων εφημερίδων που περιμένουν απλήρωτες για διαφημίσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν πριν χρόνια (…)» *, και δεν έχει κανένα πρόβλημα που ο διευθυντής του, αρθρογραφεί σε αστικές « φυλλάδες» ( Έθνος, Ημερησία κτλ), βοηθώντας τες στην ουσία, να κερδίζουν περισσότερα χρήματα ( να και το καπιταλιστικό κέρδος που έγραφε κάποιος παραπάνω). Εάν λοιπόν για το ΝΑΡ αυτό σημαίνει « αντικαπιταλισμός»…. Πάω πάσο… )

* http://www.narnet.gr/articles/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD


Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΥΓΗ … Δεν νομίζω πως έχουμε κάτι να πούμε, μιας και όλοι μας παρακολουθούμε την «ζώνη prime time» του ΜΕΓΚΑ, και έχουμε καταλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προωθήσει, και την ΑΥΓΗ και την επαναστατικότητα του … Μέσω του ιδιωτικού καναλιού των Μπόμπολα – Βαρδινογιάννη- Λαμπράκη … Άλλη μία « αντικαπιταλιστική – αριστερή » καινοτομία, από την μεριά των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την φορά.

Ο αναρχικός χώρος της χώρας μας, ενώ μας λιβανίζει από το πρωί ως το βράδυ ότι δεν διαθέτει χρήματα και επιχειρήσεις, την στιγμή μάλιστα που όλοι η κοινωνία τους « βρίζει» και δεν τους θέλει ( και μην ακούσω παραμυθάκια τώρα), τυπώνει 2-3 εφημερίδες, και διατίθενται όλες στο αναγνωστικό τους κοινό στην τιμή του 1,5€, καθώς και σε ορισμένες « κινητοποιήσεις» τους, διαθέτουν προπαγανδιστικό υλικό ( προκηρύξεις) πρώτης ποιότητας,(πλαστικοποιημένο φύλλο κτλ). Όταν τους λοιπόν τους ρωτάμε πως τα τυπώνουν όλα αυτά, αρχίζουν τα παραμυθάκια, για ελευθεριακά τυπογραφία, οικονομικές ενισχύσεις από τον λαό κτλ. Εδώ όμως μιλάμε για ζεστό χρήμα. Δεν τυπώνεις έτσι εύκολα εφημερίδα ( και μάλιστα εφημερίδα που «χτυπάει» το σύστημα) σε ένα καπιταλιστικό σύστημα…


Οπότε το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από τα παραπάνω στοιχεία που έψαξα και βρήκα, είναι πως όλοι, έχουν συνδιαλλαγές, έστω και στο ελάχιστο με το καπιταλιστικό σύστημα και οικονομία .... Οπότε όλοι είναι συστημικοί...

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:29 μ.μ.

1. Το ταξίδι του Τσίπρα στις ηπα, καταδυκνύει τη δεξιά στροφή του συριζα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Καταδεικνύει από την άλλη και τα όρια μιας οποιασδήποτε πολιτικής η οποία θα ηθελε να κινηθεί σε επαναστατικη κατεύθυνση, όντας περιορισμένη στα όρια του έθνους/κράτους.

2. Το ΠΡΙΝ στηρίζεται μόνο στα έσοδα από τις πωλήσεις, τις συνδρομές των αναγνωστών και την ενίσχυση από το ΝΑΡ. Οι δημοσιογράφοι του είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν όπως κάθε εργαζόμενος σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Παιδιά από το κκε, μην λέτε χαζομάρες: Όσο βοηθά κάθε εργαζομένος την επιχείρηση στην οποία δουλεύει να παράξει υπεραξία και κέρδος, άλλο τόσο βοηθούν οι δημοσιογράφοι του ναρ που δουλεύουν σε αστικά έντυπα. Το γεγονός πως επιστρατευετε ένα τέτιο επιχείρημα σαν το επιχείρημα του φγίλου από το κκε λίγο πιο πάνω, αποδεικνύει είτε την άγνοια, είτε τη λογική "2 μέτρα και 2 σταθμά" (δλδ ότ,ι μας συμφέρει). Διαλέγετε και παίρνετε.

Η ουσιαστική διαφορά είναι πως το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θέλουν από επιλογή να έχουν καπιταλιστικές επιχειρήσεις υπό την ιδιοκτησία τους. Το κκε που θέλει να έχει, συμπεριφέρεται και ως καπιταλιστής εργοδότης, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:21 π.μ.

Η ανακοίνωση όπου δημοσίευσα το λέει καθαρά, « ( … ) Την τελευταία τριετία τα οικονομικά της εφημερίδας έχουν επιδεινωθεί λόγω της λιτότητας. Οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν κηρύξει μια άτυπη «στάση πληρωμών» αδιακρίτως, σε βάρος και του ΠΡΙΝ αλλά και άλλων εφημερίδων που περιμένουν απλήρωτες για διαφημίσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν πριν χρόνια (…)». Θα αμφισβητούμε τώρα και τις επίσημες ανακοίνωσης των πολιτικών φορέων – ρευμάτων????http://www.narnet.gr/articles/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD

Δεν νομίζω πως η οικονομική κατάσταση του Δελαστίκ, μας πείθει πλέον πως δουλεύει από ανάγκη στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις … Όσοι έχουν αυτήν την ανάγκη, δεν κάνουν στα παιδιά τους, γαμήλια πάρτι στην Σύρο … « ο Γιώργος έχει λεφτά» άκουσα να λέει κάποιος γνωστός που τον γνωρίζει…
Φυσικά και ότι σας βολεύει… Εσείς μπορείτε μια χαρά, δήθεν από ανάγκη, να στηρίζεται το κεφάλαιο, χρηματοδοτώντας το, για να τυπώνει την εφημερίδα σας, το ΚΚΕ δεν δικαιούται να έχει ένα δικό του πιεστήριο όπου θα τυπώνονται τα προπαγανδιστικά του έντυπα… Αυτό σημαίνει καπιταλιστική επιχείρηση, για εσάς… Και στο κάτω κάτω, αν δεν σας αρέσει … Εσείς ζητάτε από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ συμμαχίες… Όχι εμείς…

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τους « σιναφιού» σας, το μόνο που ξέρει είναι να κάνει είναι κριτική στο ΚΚΕ και στο Π.Α.ΜΕ … Τίποτα άλλο πλέον… Να μην τυπώνεται εφημερίδα, εάν αναγκάζεστε να φτάνετε σε αυτό το σημείο …

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:11 π.μ.

Υ.Γ.: Θα μπορούσε το ΝΑΡ, να τυπώνεται στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, στην μισή τιμή, και χωρίς να έχει καμία ανάγκη το κεφάλαιο και τα πιεστήρια του …. Να έδειχνε και εμπράκτως και την αλληλεγγύη του – πρόθεση συμμαχίας και συμπαράστασης προς το ΚΚΕ…

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:10 μ.μ.

Για τους ερωτώντες και απορούντες κκεδες στυλ τσε,αντιβαρα κλπ.Όσον αφορά τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το κκε.Αριστερό μπλόγκ είναι το βαθυ κόκκινο,και θα σχολιάζουμε και τα στραβά του κκε.Δηλαδή που πρέπει να σχολιάζουμε; στο ριζοσπάστη που απαγορεύει κάθε διαφωνία και κριτική;Μήπως το βαθύ κόκκινο πρέπει να λογοκρίνει όποια σχόλια δεν είναι αρεστά στο κκε;Πέρα απο αυτό,ο μεγάλος αριθμός σχολίων που αφορά το κκε υπάρχει γιατί υπάρχει η προκλητική στάση των οπαδών του κκε που ενώ τα έχουν ξεπουλήσει όλα θέλουν να βρεθούν κι απο πάνω.Αυτές οι προκλήσεις δεν θα μένουν αναπάντητες.Το κκε κήρυξε τον πόλεμο στην κοινωνία στην Αριστερά στην αναρχία σε κάθε έναν που δεν συμφωνεί μαζί του.Σε αυτόν τον πόλεμο μην περιμένει να το αντιμετωπίσουμε με αβρότητα και...λουκουμόσκονη.Για το αν υπάρχουν επιχειρήσεις στον καπιταλισμό που ΔΕΝ έχουν σαν σκοπό το κέρδος,αναφέρθηκαν άλλοι συνσχολιαστές.Ισχύει και για τις επιχειρήσεις του κκε που πράγματι σκοπό είχαν και έχουν το κέρδος.Όπως και δεν υπάρχουν καλές και κακές απολύσεις,και μάλιστα όταν γίνονται απο ενα κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται κομμουνιστικό,είναι χείριστες.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:51 μ.μ.

che, δεν μας τα λές καθόλου σωστά!

Οι δημοσιογράφοι του ναρ δουλεύουν όπως κάθε εργαζόμενος, σε καπιταλιστική εταιρεία. Και όπως κάθε εργαζόμενος, παράγουν υπεραξία για τον εργοδότη τους.

Αρνείσαι πως αυτος είναι ο ρόλος του εργαζόμενου στον καπιταλισμό; Κασι πως ακριβώς αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε συλλογικά και οργανωμένα; Αν το αρνείσαι, ε, τότες ο μαρξισμός σηκώνει τα χέρια ψηλά!

2. Το ναρ τυπώνει την εφημερίδα του σε καπιταλιστική εταιρεία, ακριβώς για να μην γίνει το ίδιο καπιταλιστής! Οπως έχει γίνει το κκε, το οποίο μια χαρά αντεργατικές αποφάσεις παίρνει για τις καπιταλιστικότατες επιχειρήσεις του!

3. Παρόλαυτά, θα μπορούσε και το ναρ και η ανταρσυα, και το κκε και ο συριζα, να έχουν δικά τους μικρά τυπογραφεία, ίσα-ίσα για να μπορούν με επάρκεια να τυπώνουν τα υλικά τους. Το κκε, ΔΕΝ έκανε αυτό: Πήρε δις ευρώ σε δάνεια και έπεσε έξω.

4. Η τιμή που ζήταγε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ για να τυπώνει το ΠΡΙΝ ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή στο τυπογραφείο που τυπώνεται. Οσον αφορά αυτό το "εμπράκτως", πές το στο κκε, όχι στην ανταρσυα ή το συριζα.

19 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:48 π.μ.

Με την διαφορά, ότι οι ισολογισμοί μέχρι και το 2010, της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, υπάρχουν δημοσιευμένοι και στο ίντερνετ. Κοιτάξτε τους και βγάλτε μας το « κέρδος» της …
Θα μπορούσαμε να μάθουμε ακριβώς την τιμή? Με πραγματικά νούμερα και όχι με αφηρημένα λόγια. Γιατί ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ένα βράδυ στο ΑΛΤΕΡ, έκραξε τον ΚΥΡΤΣΟ, γι αυτό το ζήτημα. Επίσης να μάθουμε και σε πραγματικούς αριθμούς, πόσα είναι τα δις που δανείστηκε??

Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ας πούμε που γράφω παραπάνω, μόνο για την υπεραξία του αφεντικού του δουλεύει.. Εκείνος δεν είχε ποτέ κανένα προσωπικό χρηματικό όφελος…

Πότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν « εμπράκτως» το ΚΚΕ – Π.Α.ΜΕ?? Ξεχείλιζε από τα νιάτα του ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ από έμπρακτη στήριξη προς το ΚΚΕ. Εδώ στέλεχος του ήταν, και έκανε τα πάντα για να το διαλύσει… Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλο « σύντροφοι και σύντροφοι» είναι, όμως με του ανοίξει κανένας φιλοαστός το στόμα του, και πετάξει καμία ωραιάδα όπως αυτήν τώρα εδώ, το γυρνάει στο « προδότες … Σταλινικοί» κτλ … Οπότε άλλοι είναι αυτοί που τα έχουν ξεπουλήσει όλα, και μόνος τους στόχος είναι να καταστρέψουν τελείως το ΚΚΕ. Σε λίγο θα αρχίσετε να ξανά ξεθάβετε και ξακουστά ρούβλια που και καλά έστελνε η τότε σοβιετική ένωση στο ΚΚΕ… Αυτήν την κριτική έχετε μάθει να κάνετε, και τα « δικά σας» να τα κρύβεται καλά … Και μετά προκαλούμε κιόλας… Θα προκαλούσαμε, εάν γράφαμε πράγματα που στέκουν, αλλά δεν δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε … Εάν είχαμε αποδείξεις … Θα καταλάβαινε ο κόσμος τι κουμάσια κυκλοφορούν σήμερα στην λεγομένη « αριστερά», και που πήγαιναν τα λεφτά του κόμματος, την δεκαετία του 80 …

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:55 π.μ.

Δε βαριέσαι φίλε TRUE RED.
Οι άνθρωποι είναι κακεντρεχείς. Βρήκαν έναν τελειωμένο εκεί πέρα και ασελγούν επί πτώματος.
Ρε σύντροφοι λίγο σεβασμό στους νεκρούς!

19 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:53 μ.μ.

Θέλω πάρα πολύ να δω τι θα λέτε, και εδώ στο « αριστερό μπλοκ» σας, σαν « ανώνυμοι», και σαν μέτωπα – κόμματα, εάν ξανά γίνει κάτι παρόμοιο, όπως αυτό που έγινε στις 20/10/2011…. Τότε θα φανείτε αντάξιοι των πολιτικών σας αντιΚΚΕ πιστεύω σας, ή θα φορέσετε τα ψεύτικα δάκρυα σας, όπως και τότε, για να γεμίσετε αυτό εδώ το άθλιο « αριστερό» μπλοκ….????

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:04 μ.μ.

Ότι λέγαμε και τότε.Δηλαδή τα διαβόητα ΚΝΑΤ σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ τρομοκράτησαν τον λαό της Αθήνας που διαδήλωνε ειρηνικά.Η 'επίδειξη δύναμης'του κκε/παμε του γύρισε μπούμερανκ και έσπασε τα μούτρα του.Η συντριβή του κκε στις εκλογές και όχι μόνο ,έχει να κάνει ΚΑΙ με τη στάση του εκείνη τη μαύρη μέρα.Μυαλό δεν βάζετε και συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι.Έχει δρόμο ακόμα ο κατήφορος...

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:06 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» κατέθεσαν το ακόλουθο ψήφισμα έπειτα από την ολοκλήρωση της σημερινής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Οι εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη» που συμμετείχαμε σήμερα στη συνέλευση που συγκάλεσε η ΕΣΗΕΑ:

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας γιατί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες μας η διεύθυνση της εφημερίδας δεν έχει κάνει το παραμικρό για να δρομολογηθεί η επίλυση των οξύτατων προβλημάτων, (καθυστέρηση έξι μηνών στην καταβολή δεδουλευμένων, πρόγραμμα μαζικών απολύσεων), που έχουν οδηγήσει εμάς και τις οικογένειές μας στα όρια της ανέχειας.

Επιβεβαιώνουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα και από το σωματείο μας, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Ζητάμε την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, παύση–ανάκληση απολύσεων.

Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τον εργαζόμενο λαό που πλήττεται βάναυσα από την καπιταλιστική κρίση και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε πιο σκληρά μαζί με όλες τις λαϊκές δυνάμεις που μάχονται για τη σωτηρία του λαού και την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν την αντιλαϊκή λαίλαπα».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2013/02/43.htm

20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:07 π.μ.

Είμαστε μαθημένοι πλέον, από αυτούς τους « αριστερούς» - αναρχικούς χώρους, και τις κατηγορίες τους, εδώ και 94 χρόνια.

Εδώ έφτασαν στο σημείο, τροτσκιστές και αναρχικοί, πέρα από την γνωστή κατηγορία τους για το ΚΚΕ – ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, πως συμμάχησε με την μεταξική δικτατορία, και την αστική τάξη (και σε προσωπικό επίπεδο πολλές φορές ( γράμμα του Ζαχαριάδη κτλ)) πως τα μέλη τους, τους δολοφονούσαν κιόλας ( Έλεγαν στην ουσία, πως τα μέλη του ΚΚΕ – ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ήταν δολοφόνοι). Θα κάνουν πίσω σε ένα σωματείο, όπου εκπρόσωπος τύπου του, είναι η ΕΣΗΕΑ, και τα μέλη του δεν τα έχουμε δει καν? Μέχρι χθες κατηγορούσατε το ΚΚΕ, ότι δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις «επιχειρήσεις» του να συνδικαλιστούν. Σήμερα εμφανίζεται ΚΑΙ σωματείο ( σαν και αυτό που είχε στηθεί και στον 902, δια στόματος ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, εκτός 902).

Καπιταλιστικές οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, όμως δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτάκι του ΣΥΡΙΖΑ από τις κατηγορίες σας, και μέσο της ΑΥΓΗΣ, θέλει να « βάλει χέρι» στον 902, με διάφορα ψέματα ( δεν κατάφεραν τότε να τον « τσιμπήσουν» οι διασπαστές ( όπως έκαναν σε άλλες «επιχειρήσεις» του ΚΚΕ), προσπαθούν σήμερα πάλι)… Ξαφνικά « λεφτά υπάρχουν» στην « αριστερά», για την εξυγίανση του 902 ??

( http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752941 )

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:06 π.μ.

Καλά μιλάμε για CHE, όχι μαλακίες τώρα.
Κουράστηκες ρε πασά μου και τα 'χεις κάνει όλα κουρκούτι στο μυαλό σου. Τί ΚΚΕ – ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που συμμάχησε με την Μεταξική δικτατορία, τι Τροτσκιστές κι Αναρχικούς, τι ΝΑΡ και πιεστήρια, τι γάμους στη Σύρο με Δελαστίκ,τι Μπογιόπουλος και Κύρτσος στο ALTER.
Πας να υπερασπιστείς το ΚΚΕ και πετυχαίνεις το αντίθετο.
Τί σκοταδόψυχο παραλήρημα είναι τούτο;
Ο Καβάφης είχε γράψει πως αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις.

20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:31 μ.μ.

@ Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 - 8:06 π.μ.

Σε άτομα μειωμένης πολιτικής αντίληψης, που εκλαμβάνουν τον καπιταλισμό και τους καπιταλιστές, καθ όπως τους συμφέρει, για να κατηγορούν το ΚΚΕ, και επειδή τόσα χρόνια μάθαμε από τις σκοταδόψυχες απόψεις, στιλ « ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥ» « ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ» «Ιδεοδρόμιο» « ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» κτλ, μόνο έτσι πρέπει να σας απαντάμε. Να αποδεικνύουμε ακόμα και με ιστορικά γεγονότα, γιατί σας θεωρούμε « οπορτουνιστές» - « προβοκάτορες» - « προδότες» - « αντικομουνιστές» - « φιλοαστούς» κτλ, η «κριτική» (ψεύδη αιώνων ) σας πλέον απλά δεν μας αγγίζει. Φάνηκε σήμερα, για ποιον τα έκανα χειρότερα, με αυτά που έγραψα, με το ογκώδες συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Αθήνα ( εσείς οι υπόλοιποι, οι γνήσιοι « αντικαπιταλιστές», με τους ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥΠΑΚΗ, και τον ΤΣΙΠΡΑ…. ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ )……

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:26 μ.μ.

Η επίσημη θέση του ΚΚΕ είναι ότι τα ανθρωπόμορφα τέρατα όπως ο Τσαουσέσκου, ο Γιαρουζέλσκι και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι καλοί ηγέτες και κομμουνιστές... Αίσχος!
Πραγματικά ΘΛΙΒΕΡΟ.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:46 π.μ.

Mπράβο che.Αν είχε 2-3 ακόμα σαν εσένα το κκε θα είχε συντρίψει τον καπιταλισμό.Το παραληρημά σου προδίδει άτομο που χρήζει ιατρικής βοήθειας και μάλιστα ψυχιατρικής φροντίδας.Μην το αφήνεις,κοίταξέτο γρήγορα η κατάσταση σου χειροτερεύει.Βέβαια θα μας λείψει ο μεστός σου λόγος,η μαρξιστική σου παιδεία και η ταξική σου συνείδηση,αλλά προέχει η υγεία σου αγόρι μου...

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Ωστε λοιπόν να κάνει το ΚΚΕ έρανο για να πληρώσει τις αποζημιώσεις αυτών που θα απολύσει στον Ριζοσπάστη... πόσο σκατόψυχοι πρέπει να είστε εσείς του αποκόμματος για να τα λέτε αυτά...

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:52 π.μ.

CHE
Πραγματικά εξελίσσεσαι σε αληθινό εφιάλτη για το αντι-ΚΚΕ μέτωπο.
Ήδη σε πολλούς αντι-ΚΚΕ συντρόφους, βλέπω τον τρόμο.
Επίσης, ακούτε εσείς οι υπόλοιποι, να μαθαίνετε
Επειδή τον Καπιταλισμό, τον καταλαβαίνει ο καθένας όπως του
αρέσει, για αυτόν ακριβώς τον λόγο στρέφεται κατά του ΚΚΕ.
Αυτό λέγεται "μειωμένη πολιτική αντίληψη".
Τι πιο προφανές;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger