Home » , » Πριν Βορίδης λαλήσει τρις ... (Βίντεο)

Πριν Βορίδης λαλήσει τρις ... (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 | 1:20 μ.μ.

Μόλις πριν ελάχιστες μέρες ο Μ. Βορίδης, από το βήμα της βουλής προανήγγειλε την ουσιαστική κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής διεκδίκησης και μάλιστα με νόμο που κυριολεκτικά απαγορεύει κάθε απεργία.

 Παραθέτοντας τα λεγόμενα του «τσεκουράτου» νεοδημοκράτη βουλευτή –ορισμένοι εκτιμούν ότι το αστικό πολιτικό κατεστημένο τον προορίζει για επόμενο αρχηγό της Ν.Δ- είχαμε φτιάξει ένα βίντεο που το τιτλοφορούσαμε «Βορίδης: Ζήτω η Νέα Δικτατορία».

Τότε, λοιπόν ακούγαμε, ανάμεσα στα άλλα, το πρώην στέλεχος του Καρατζαφέρη να μας λέει: «Πρέπει να συζητήσουμε τον τρόπο πλέον λαμβάνονται αποφάσεις, από πανίσχυρα σωματεία, τα οποία μπορούν να παραλύσουν την εθνική οικονομία και τον τρόπο πλέον ασκείται το δικαίωμα της απεργίας. Να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση. Για το πώς υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που έχουν στα χέρια τους τόση δύναμη που μπορούν να συντρίβουν την εθνική οικονομία. Και να δούμε εκεί να βάλουμε περιορισμούς στην άσκηση αυτού του δικαιώματος».


Και πριν Βορίδης λαλήσει τρις, το κόμμα του Σαμαρά έσπευσε να υλοποιήσει τις συστάσεις του προκαλώντας κροκοδείλια δάκρυα στους άλλους δυο κυβερνητικούς συνεταίρους του, που ένιωσαν « θιγμένοι» που ούτε καν τους ρώτησαν.

«Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του συγκεκριμένου νόμου και η συζήτηση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ» μας είπε η Φ. Γεννηματά, ενώ το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενίσταται γιατί κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. (Λεπτομέρεια: Από τις πρώτες μέρες του σχηματισμού της τρικομματικής συγκυβέρνησης αυτή η προγραμματική συμφωνία έχει γίνει κουρελόχαρτο και η ΔΗΜΑΡ έχει κάνει γαργάρα με ταβανόπροκες γ’ αυτό).

Ασχετα απ’ την υποκριτική στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η ουσία είναι ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι των πλουτοκρατών αντιλαμβάνονται ότι έρχονται «καυτές μέρες», που πυροδοτεί η ανάλγητη βάρβαρη ταξική τους πολιτική και έτσι θωρακίζουν ακόμα περισσότερο, πέρα απ’ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το νομικό τους οπλοστάσιο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων 

Ο υπουργός Βρούτσης επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, επαναφέροντας ακόμη και κατάπτυστους νόμους, ακόμα και από τον περιβόητο 330 που προβλέπει το λοκ άουτ για τους εργοδότες. Επίσης παρεμβαίνει στη δομή και στη λειτουργία των συνδικάτων, επιδιώκοντας να αποκλείσει εξολοκλήρου το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόκειται για αντιδραστικό σχέδιο, που στοχεύει να φορέσει πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη.

Αποδεικνύεται ότι ο έξαλλος αυταρχισμός της κυβέρνησης με το δόγμα νόμος και τάξη, τις επιστρατεύσεις απεργών, τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, τις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις κατά των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ, δεν είναι τυχαία. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν, να γίνουν μια γροθιά για να αποκρούσουν τη νέα βάναυση επίθεση σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Το πώς θα απεργούν, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία, είναι αποκλειστικό δικαίωμα να το καθορίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη θέση και τη δράση τους. Να ταχθούν ενάντια να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου εργασίας Δημήτρης Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί τώρα με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:28 μ.μ.

Η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η γενική απεργία διαρκείας –όπως ξελαρυγγιαστήκαμε να φωνάζουμε στις διαδηλώσεις εδώ και δυόμισι χρόνια- αλλά οι Έλληνες είναι κότες, δουλοπρεπείς, ρουφιάνοι και να πάνε να γαμηθούνε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger