Home » » Στην μνήμη του Πάνου Τζαβέλα

Στην μνήμη του Πάνου Τζαβέλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 | 6:39 π.μ.

Σαν χτες στις 27 Γενάρη του 2009 έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ένας μεγάλος καλλιτέχνης και κομμουνιστής. Ο Πάνος Τζαβέλας. Ο αντάρτης του ΕΛΑΣ και μετέπειτα του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδας. Ο δεσμώτης της Απριλιανής χούντας, ο καλλιτέχνης που σημάδεψε με τα τραγούδια του τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Σήμερα στην μνήμη του στις 10 το βράδυ θα μεταδώσουμε –σε επανάληψη- απ’ τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό μια εκπομπή στην μνήμη του, ενώ  το βράδυ στην ιστορική μπουάτ στην Πλάκα "Απανεμιά", θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του, που θα συνοδευτεί από συζήτηση για το πολιτικό τραγούδι σήμερα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2013 στις 12:28 π.μ.

Πως να εκφρασει κανεις με μερικες αραδες λογια αυτο που νιωθει οταν ακουει ξανα το "εντιμε ανθρωπε κυρ- Παντελη" κ τ' αλλα τραγουδια του Πανου Τζαβελλα; Τραγουδια που λες οτι καποιο "αορατο" χερι τα κρατα μεσα σε καποια ερμητικα κλειστα συρταρια για να μην ξανακουστουν... Κατα παραξενο τροπο οταν τ' ακουω στο μυαλο μου ερχεται η ταινια του "στιγματισμενου" απο τον μακαρθισμο Νταλτον Τραμπο "Ο Τζονυ πηρε τ' οπλο του!"... Κ αυτη καταχωνιασμενη απο το ιδιο δηθεν αορατο χερι... Το ιδιο ομως θεμα,το ιδιο νοημα που γραφεται ανεξητιλα μεσα στην ψυχη σου κ σε κανει να παλευεις ασυμβιβαστα για το θαψιμο του σαπιου εκμεταλευτικου συστηματος ανθρωπου απο ανθρωπο "μες τα σπαρτα!". Ο Τζαβελας ας κοιμαται ησυχος,ο σπορος των τραγουδιων του καπου εχει ριζωσει!... Ανωνυμα μα καθοριστικα!... Ο Τζοννυ τ' οπλο του το πηρε!...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger