Home » , , » Που πάνε τα δάνεια;

Που πάνε τα δάνεια;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 | 4:06 μ.μ.

Του Γιώργου  Δελαστίκ*

Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την! Έχουμε φτάσει ως κράτος στο πρωτοφανές σημείο ξεφτίλας να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 40% ή 80% εμπορευόμενη ελληνικά ομόλογα ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Η κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ικετεύει τώρα τους Ευρωπαίους να της δώσουν ως βοήθεια τα … κέρδη (!) που έχει βγάλει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Δεν υπάρχει κατηγορία κερδοσκόπων που να μην κάνει Πάσχα στην υγεία των Ελλήνων. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλήρωσε «στη ζούλα», αθόρυβα, χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι, στο ακέραιο της τιμής του ένα ομόλογο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ σε κερδοσκοπικό οίκο – «γύπα» που είχε αρνηθεί να μπει στο «κούρεμα» του Βενιζέλου κι έτσι αποκόμισε κέρδος αστρονομικό. Άλλος οίκος – «γύπας» περιμένει να εισπράξει 240 εκατομμύρια στις 26 Μαρτίου, ενώ ακολουθούν τρεις ακόμη τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που θα κάνουν πολύ πιο γερή μπάζα, εισπράττοντας 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ΕΚΤ πάντως θα κάνει πάλι το δικό της πάρτι εις υγείαν των κορόιδων. Στις 20 Φεβρουαρίου θα πάρει ένα πολύ διακριτικό «ορντέβρ» 140 εκατομμυρίων, αλλά και τα δύο κύρια πιάτα θα έρθουν το Μάιο και τον Αύγουστο, οπότε η εθελόδουλη κυβέρνηση της Αθήνας θα πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ 4,1 και 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως – δηλαδή 6 δισ. συνολικά! Δεν θα μείνουν παραπονεμένοι φυσικά και οι υπόλοιποι δανειστές. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 2 δισ. ευρώ σε τόκους και το υπόλοιπο του έτους άλλα 4,6 δισεκατομμύρια – δηλαδή πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια Διαβάστε την συνέχεια στην Ηλεκτρονική μας εφημερίδα πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 5:26 μ.μ.

προδοτες
νδ
πασοκ
διμαρ
συν.
συνεχεια σαν συριζα δεν καταγγκελει δανειακη μνημονιο
καταρα στο λαδεμπορα

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2013 στις 10:14 π.μ.

Ο εξευτελισμός του δανειζόμενου δεν αρχίζει, όταν ξεκινάει, το ξεπούλημα της "οικοσκευής" για να τα αποπληρώσει.
Ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Τότε που προσφεύγει για δανεισμό. Τότε που εκδίδει τα ομόλογα της αποτυχίας του.
Όταν το 1999 εκδώσαμε ομόλογα συνολικής αξίας 31 δις δολλαρίων και μάλιστα με ρήτρα ECU, δεν γνωρίζαμε άραγε, ότι έπρεπε να πληρώσουμε, περίπου τα διπλάσια, μετά από 8 μόλις χρόνια.
Όταν μεμονωμένα πρόσωπα ή οργανωμένες ομάδες, καταφέρονταν κατά του αθρόου δανεισμού, θυμάται κανείς, ποια κατηγορία εξαπολυόταν εναντίον τους;
Αν δεν θυμάστε, ευχαρίστως να σας το θυμίσω εγώ.
Ότι υπονόμευαν, την Πιστοληπτική Ικανότητα της Χώρας και συνάμα το Επενδυτικό Ενδιαφέρον, την ρευστότητα, τους Χρηματιστηριακούς Δείκτες, την "αειφόρο ανάπτυξη",την Κοινωνική Ηρεμία, την Πολιτική Ομαλότητα.
Αν αυτοί οι "γύπες", όπως τους αποκαλεί το άρθρο, είναι παράνομοι, τότε εντάξει πέσαμε θύματα απάτης. Αν όμως είναι νόμιμοι, τότε, εμείς, είμαστε τα "πρεζόνια" και τα "βαποράκια" του δανεισμού.
Ακόμη ποια είναι η στάση της ποικιλώνυμης Αριστεράς, απέναντι στον δανεισμό;
Και μιλώ για μία από τις πολλές κουτές εμμονές της Αριστεράς ότι "εάν τα λεφτά πηγαίνουν στο λαό ή στα Μονοπώλια" αυτό είναι το κριτήριο της ορθότητας μιας δανειοληπτικής πολιτικής.
Ακόμη διερωτώμαι εάν κατάλαβε ποτέ η Αριστερά, πως μετατράπηκε η χώρα μας μέσα σε δυο δεκαετίες σε ένα απέραντο νεκροταφείο αποσπασματικών και άρα άχρηστων δημοσίων έργων και μάλιστα πολλάκις υπερτιμολογημένων.
Αλλά τότε η "κουτόπνοη" Αριστερά έλεγε δώσε δουλειά στο πόπολο, μη μας πούνε ότι στερούμε και τα μεροκάματα.
Καλόπιανε το λαό, κολακεύοντας τον και ο λαός, φυσικά, αντιδρούσε αναλόγως. Ψήφιζε μονοκούκι τον δικομματισμό με μοναδικά ποσοστά, τέτοια που δύσκολα συναντά κανείς στην Υπόλοιπη Ευρώπη.
Διότι το σκυλί, πάει σ' αυτόν που κρατά το ξεροκόμματο ψωμί και όχι σ' αυτόν που κρατά την φωτογραφία από το κρέας.


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger