Home » , » Σήμερα έγινε η πιο μαζική πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια (Βίντεο)

Σήμερα έγινε η πιο μαζική πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 | 4:24 μ.μ.


Θα ήταν παρακινδυνευμένο να δώσουμε κάποιο αριθμό για το πόσοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και διαδήλωσαν την αντίθεση τους για την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών στην «Βίλα Αμαλίας»  και στη δίωξη των καταληψιών σε βαθμό κακουργήματος.

Ηταν πάντως η μεγαλύτερη πορεία που διοργάνωσε ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος τα τελευταία χρόνια, και διακρινόταν για το πάθος της και την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, χωρίς να τους επηρεάσουν οι σπασμωδικές αντιδράσεις των κατασταλτικών μηχανισμών. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων έφθασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας της συγκέντρωσης ήταν ότι ακόμα και αστικά ΜΜΕ, όπως η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του «Βήματος» και της «ζούγκλας» εκτιμούσαν τους συγκεντρωμένους σε 7.000!!! 

Ανάλογη πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ οι πρώτοι 10 απ’ τους 92 κατηγορούμενους στην υπόθεση ανακατάληψης της Βίλας Αμαλίας, ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους – σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα κακούργημα και δυο πλημμελήματα- και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 5:08 μ.μ.

Στην πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν καλούσαν μόνο αναρχικοί. Συμβουλευτείτε τις δημοσιεύσεις σας, ενημερωθείτε και επανορθώστε

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 7:54 μ.μ.

Μπορεί να μην συμφωνώ με τις καταλήψεις τύπου "Αμαλίας" όχι τόσο για αυτή καθ'αυτή την κατάληψη αλλά για το περιεχόμενο της κατάληψης, η κατάληψη είναι μία μορφή πάλης και πρέπει να αξιοποιείται από το λαικό κίνημα αλλά νομίζω ότι έχουν τα πράγματα ξεφύγει, εντούτοις είναι εμφανέστατο ότι εκτυλίσσεται μία άνευ προηγουμένου τρομοκρατία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Έκαναν εμφάνιση όπλα καουτσούκ, απαγορεύουν σε συγγενείς να δουν κρατούμενους, εμφανίστηκαν πυροσβεστικές αύρες, κάνουν συλλήψεις 16χρόνων χωρίς αιτία και τα αφήνουν 24ωρα (αυτο δεν έχει γίνει γνωστό) Ακόμα και η λειτουργία του αστικού κοινοβούλιου ευτελίζεται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου όπου σύμφωνα με το άρθρο 44 "Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου...". Ποιά είναι η έκτακτη, η απρόβλεπτη και επείγουσα ανάγκη;Καμία απολύτως. Απλούστατα τους υπαγορεύουν απευθείας τι να νομοθετήσουν και το κάνουν.Πρέπει ο λαός να συνειδητοποιήσει τι γίνεται και να ξεσηκωθεί να αντισταθεί.Όμως προσέξτε αυτές οι μορφές πάλης με το περιεχόμενο που τους δίνετε δεν συσπειρώνουν τον λαό λειτουργούν σε ακριβώς αντίθετη κατέθευνση και είναι βούτυρο στο ψωμί της προπαγάνδας τους και το κυριώτερο είναι αναποτελεσματικές.

nikos
12 Ιανουαρίου 2013 στις 10:37 μ.μ.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις κι όχι μόνο σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη καλούσε κι η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πέρα απ' τους αναρχικούς.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 10:47 μ.μ.

Mια στο καρφί και μια στο πέταλο είστε μου φαίνεται, εσείς οι ίδιοι δεν ανεβάσατε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Έλεος με τον τυχοδιωκτισμό σας…!

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 10:49 μ.μ.

Αυτό εσεις το λετε ενημερωση;

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 11:20 μ.μ.

Τώρα που θα γίνεται και τηλεφιμερίδα τα ψέματα θα είναι πιο πολλα;

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2013 στις 11:46 μ.μ.

Τρείς ανακοινώσεις πιο κάτω υπάρχει το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούσε για τα Προπύλαια στην Αθήνα και για την Καμάρα στην Θεσσαλονίκη. Πως διαπιστώνεται ότι η πορεία ήταν μόνο Αναρχικών και Αντιεξουσιαστών ; Και γιατί δεν σας είπαν ότι υπήρχαν όλες οι οργανώσεις τις Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αλλά και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πάρα πολλοί ανένταχτοι;

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 12:18 π.μ.

Καλά ρε παιδιά, δεν είπε κανείς ότι δεν υπήρχαν άλλοι εκτός των Αναρχικών.....Αλλά όπως κι αν το κάνουμε αυτοί έκαναν το κύριο κάλεσμα και την οργάνωση (μικροφωνικές σε όλη την Ελλάδα για πολλές μέρες πριν, αφίσες, καταλήψεις Ρ/Σ κλπ.). Όσο για το αν διχάζουν το λαό, ήμαρτον. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν: Το πάθος για τη Λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά. Είναι δυνατόν αυτό να διχάζει; Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στη καταστολή και όχι για ένα οικονομικό θέμα. Δηλαδή ότι θέλουν τη Λευτεριά και δε θα συμβιβαστούνε ακόμα κι αν τους γυρίσουν πίσω τους μισθούς τους....Τι καλύτερη απάντηση στη κυβέρνηση; Σταματήστε να είστε τόσο μίζεροι.....

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 12:23 π.μ.

Χαχα!!! Γιατί βρε ΒΑΘΥ σ' έχουν πάρει έτσι από τα μούτρα οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ; Αφού όντως ήταν η πιο μαζική πορεία που οργάνωσαν οι @/@. Ναι,βγήκαν καλέσματα και από άλλους (και μπράβο τους). Μακάρι όμως να έγραφαν κι άλλα μπλογκ τη "βασική ιδέα" τόσο καθαρά όσο εσύ, γιατί αυτή ακριβώς πονάει όλους τους απέναντι.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 1:31 π.μ.

Έλεος κάποιοι, η πορεία ήτανε οργανωμένη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αυτό ακριβώς αναφέρει και το κείμενο, κανένας δεν μείωσε ούτε την παρουσία ούτε το κάλεσμα αριστερών οργανώσεων. Το γιατί "θιχτήκατε" όσοι σχολιάσατε είναι απορίας άξιο, όσοι κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο είτε αριστεροί είτε αναρχικοί, ξέρουνε ότι κατέβηκαν γιατί έχουνε αξιοπρέπεια...μην προσπαθείτε να δηλητηριάσετε με τα σχολιάκια σας την αλληλεγγύη που έχει αρχίσει να αναπτύσεται στο ριζοσπαστικό κίνημα, αργήσατε και θα φάτε τα μούτρα σας...

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 1:38 π.μ.

Μην τρομαζετε παιδια μου-συντροφοι,απλα οι αναρχικοι ολο και πληθαινουμε λογο σταθερης συνεπειας μεταξυ πολιτικου λογου και (αμεσης δρασης) αγωνα, αφου μετα την μεταπολιτευση εμεινε σχεδον το μονο κινημα που μιλουσε για ανατροπη του καπιταλισμου και εδειχνε την πιστη σε αυτο το οραμα ζωντανα στον δρομο,σε σχεση με αλλους αριστερους.
Και κακα τα ψεματα , αν και καλουσαν και αλλες εξωκοινοβουλευτικες οντοτητες, η δυναμικη , η μαζικοτητα , ο παλμος αλλα και το μεγαλυτερο κομματι ανηκαν στον Α/Α χωρο.Και θελετε η οχι ηταν πανω απο 10.000 κοσμος κυριως μαυροκοκκινος.
Μην σας πιανει τρομος ,ουτε αυτη η κακη συνηθεια να διασπαστε συνεχως εις το απειρον.Ο εχθρος δεν ειμαστε οι αναρχικοι- οι ανομοι, αλλα οι καπιταλιστες και το συστηματους τους.
Απο σημερα δεχτειτε ακομα εναν συνομιλητη στο τραπεζι της πολιτης στην ελλαδα, γιατι χωρις ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν γινετε.

Πισω ρουφιανοι , εμπρος συντροφοι.Για την κοινωνικη επανασταση και την αναρχια!!!

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 3:29 π.μ.

Το καλεσμα απο την πρωτη στιγμη ηταν των αναρχικων.
οι συντροφοι απο τις οργανωσεις της αριστερας
ανταποκριθηκαν και πολυ καλα εκαναν.
Η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου ηταν απο
τον α/α χωρο.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 3:32 π.μ.

xaxa καλα ρε 6 απο τα 7 σχολια για να μας πουν οτι καλουσε και η εξ.αριστερα στην πορεια ,μια πορεια που οργανωθηκε και προετοιμαστικε εξ ολοκληρου απο τις συλλογικοτητες του αναρχικου χωρου(αληθεια πιο κομματι της πορειας περιφρουρουσε η ανταρσυα?).Τοσο πολυ σας ποναει πια η διαρκως αυξανομενη δυναμικη του χωρου?

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 5:42 π.μ.

Έχω να γράψω χιλιάδες ΓΙΑΤΊ θα υπερασπιστώ ότι και να κάνουν αυτά τα παιδιά νέα παιδιά..

Εγώ είμαι γέρος τους αλλά τους έχω χεσμένους όλους αυτούς και το σύστημα τους, δεν τους φοβήθηκα ποτέ ούτε θα τους φοβηθώ, μείνατε μόνοι σας παιδιά μου να τους παλεύετε..

Ήλθε η ώρα σας παιδιά μου να τους πολεμήσετε. βλέπετε τι σας ζητάνε να είστε Σκλάβοι τους στα καλύτερα σας χρόνια, να τους δουλεύετε με 500 ευρώ τον μήνα για 40 χρόνια με 300 ημερομίσθια τον χρόνο ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΕΊΤΕ γιατί; για να πάρετε σύνταξη , αλήθεια πόσο θα είναι; Αυτοί οι γελοίοι που σήμερα σας λένε για καλύτερο μέλλων!! Δεν είναι γελοίοι δυστυχώς, είναι προδότες και επικίνδυνοι ..

Πρέπει να φύγει αυτή η αιθαλομίχλη της πολιτικής βρωμιάς, να καταστραφεί, με όποιο κόστος, η μέσων, χωρίς οίκτο, δεν είναι αυτό μέλλων που σας υπόσχονται..

Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα μαχόμενο άνθρωπο τρομοκράτη όπως θέλει να περάσει η μαύρη προπαγάνδα τους.

τρομοκράτες είναι αυτοί.Όταν κρυώνουν άνθρωποι.

Όταν κόβουν ΕΚΑΣ από αναπήρους χωρίς καν να βάζουν εισοδηματικά κριτήρια ενώ τους έχουν περάσει τα ΚΕ.ΠΑ τους. Γιατί το παραμύθι με τους μαϊμού το πέρασαν καλά το ΜΕΚΑ-ΣΚΑΙ-ΑΝ1 με τα παπαγαλάκια τους , τώρα που τους στέλνουν στο θάνατο τους διαπιστωμένους ανάπηρους δεν μιλάνε ,οι αλήτες;

Όταν κατάργησαν τα εργασιακά ,εξαφάνισαν όποιο νόμο υπέρ αυτού που παράγει πλούτο, θα φθάσουμε να λένε ανοιχτά τα αφεντικά ,κάτσε να σε γαμήσω για να μη σε διώξω.. {ΤΑ ακούτε ρε προβιαδες της ψευτοαριστεράς Κουβελης, Λυκουδης, Μαργαρητης, Χατζησωκρατης και SIA.}

Όταν 160.000 χιλιάδες Έλληνες, Νέοι Έλληνες επιστήμονες ΈΦΥΓΑΝ από 2010 στο εξωτερικό 160.000 χιλιάδες εκπαιδευμένα μυαλά ,έστρωσαν δωρεάν φαγητό στο Μινώταυρο της ΜΕΡΓΚΕΛ και της κάθε ΜΕΡΚΛΕΛ.

Στης 16 Ιανουαρίου παραδίνουν την χώρα στους Επιτρόπους {έτσι λένε τώρα τους αξιωματικούς τον ES-ES} βάζουν χαράτσια ώστε να μην μπορεί κανείς να τα πλήρωση , αυτομάτως θα τα παίρνει το κράτος, ώμος το κράτος ΤΑΧΑ χρωστά στους δανειστές, με αυτή την μέθοδο θα πάει όλη γη, νερό, θάλασσα μας στους Δανειστές , και ως δώρο σαν κουλιδες Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αντίσταση παντού με όποιο μέσω , τρόπο, θυσία, ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ, πόλεμο δεν μας λένε οι ίδιοι ότι έχουμε; από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτό το Ποίημα λένε τα Μ.Μ.Ε ; εε ας πολεμήσουμε όσοι θέλουν ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ, αυτοί που τον άρχισαν και τον συνεχίζουν θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αλλά ο κόσμος περιμένει τον σωτηρία εξ ουρανού;

Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις.

Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις.

Τον θάνατό σου καρτεράνε.

Χτύπα τους προτού σε φάνε.

ΘΕΡΙΣΤΉΣ

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 11:10 π.μ.

καλά θα κάνει η Ανταρσυα πια να στρέψει και αλλού το βλέμμα της και να σταματησει να γλύφει εκεί που την φτύνουν (βλέπε κκε) ή να θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (βλέπε κκε παλι)..ο χτεσινός κόσμος είναι ο πραγματικά "εσωτερικός εχθρός" για το καθεστώς..το ξέρει το κράτος, το ξέρουν οι φασιστες..μόνο η οργάνωση του λείπει..

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 11:14 π.μ.

θα συμφωνήσω με το Θεριστή...

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2013 στις 4:33 μ.μ.

Ειναι να απορείς με τον απαξιωτικό τροπο που μιλουν καποιοι για την ανταρσυα,,το μονο
λογικο ειναι να προέρχονται,,( τα σχολια αυτα,), απο μεταμφιεσμένους συριζεους( ειδηκα αυτοι
που θυμήθηκαν και το κκε στα σχόλια τους ),κατι που γίνεται συχνα σε αυτο το μπλοκ,διαφορετικά
πρόκειται για παθολογικό ελιτισμό,, κατι που έπαιξε ρολο στην αδυναμία να αμυνθούν σε αυτο
το χτύπημα του κράτους (σχετικά εύκολα και πολυ γρήγορα)
Το επόμενο θα ειναι και το τελευταίο.αν δεν χτίσουν συμμαχίες και δεν δουν μεχρι που φτάνουν
πραγματικά τα πόδια τους.Χωρις τα χαζά ειναι η μέρες μας ειναι οι ωρες τους ,τωρα κρίνονται ολα
παμε μπροστά, πισω ο ενας ,εμπρος ο αλλος κτλ..
Εδω είμαστε και να το θυμάστε...

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2013 στις 10:38 π.μ.

Ρε παιδιά γιατί τρωγόμαστε μεταξύ μας; Δεν βλέπετε τι γίνετε; Ας μονιάσουμε, θα μας λιανίσουν..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger