Home » , » Το γαλάζιο νέφος.

Το γαλάζιο νέφος.

Από mitsos175 , Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 | 2:39 π.μ.

Οι δούλοι των ξένων τοκογλύφων βρήκαν πάλι τρόπο απ τη μια να κατηγορήσουν τους φτωχούς από την άλλη να μεταθέσουν τις ευθύνες τους. Αιθαλομίχλη μας λένε. Ρύπανση από αυτά που καίνε οι φτωχοί για να ζεσταθούν. Και παίρνουν μέτρα. Θα κάνουν ελέγχους, νόμους, θα βάλουν πετραχήλια στους λαγούς, θα κουρέψουν αυγά, θα - θα - θα...

Μόλυνση του αέρα έ; Οι αριστοκρατικές μυτούλες δεν αντέχουν τη μυρωδιά; Να σταματήσουν να αναπνέουν οι πλούσιοι και δε θα τους πειράζει πια. Φυσικά η μπόχα των όσων κάνουν, είναι τρις χειρότερη. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει ρύπανση. Αλλά η ρύπανση που γίνεται, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και βαρύνει προσωπικά το κάθε «λαμόγιο», που ψήφισε αυτά τα εξοντωτικά και εντελώς άδικα μέτρα.

Ειδικότερα: Η μείωση των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την εξωφρενική ακρίβεια και την βαρύτατη αύξηση των φόρων οδήγησαν πολλούς στην περικοπή των χρημάτων για θέρμανση.

Στη δική μας παλιά πολυκατοικία πχ αποφασίσαμε να μην βάλουμε πετρέλαιο. Φυσικά δεν αγαπήσαμε ξαφνικά το κρύο, ούτε γίναμε τσιγκούνηδες. Απλά όταν δεν έχεις ούτε για φαΐ, όταν τα προηγούμενα κοινόχρηστα δεν έχουν πληρωθεί, αναγκαστικά κυκλοφορείς με παλτό μέσα στο σπίτι.
Και καλά αν είναι μόνο ενήλικες  (Βέβαια το «καλά» εδώ είναι πολύ σχετικό). Αν όμως υπάρχουν μικρά παιδιά, ή ασθενείς ηλικιωμένοι, τότε το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Η αιθαλομίχλη λοιπόν κηφήνες της βουλής έχει όνομα. Είναι το νέφος του μνημονίου, της ανέχειας. Δεν έχουμε άλλα χρήματα, χωνέψετε το. Τα κλέψατε όλα. Δεν είναι τα ξύλα που καίνε που φταίνε. Είναι το ξύλο που δεν σας δώσαμε γι’ αυτά που κάνατε στη χώρα. Αν αρχίζαμε στις φάπες τους κουμπάρους των πολιτικών συμμοριών, θα ήμασταν τώρα τέλεια....

Ασφαλώς πρέπει να επιβιώσουμε. Όταν λοιπόν κρυώνεις, (άγνωστη λέξη για τους πλούσιους, όπως και το πεινάω), τότε καις ότι βρεις για να ζεσταθείς. Ακόμα και σκουπίδια Και το κάψιμο δημιουργεί καπνό.

Την πατήσατε «αχρείοι σαμαράδες». Όχι μόνο ρουφάτε, όπως κι εμείς, τα αποτελέσματα της πολιτικής σας αλλά πήρατε 650 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα απ αυτά που περιμένατε από τους φόρους του πετρελαίου. Καλά να πάθετε. Ο κόσμος δεν αγόρασε πετρέλαιο, γιατί δεν είχε.
Φυσικά η υποκρισία περισσεύει από τα κανάλια. «Μολύνουν τον αέρα». Δηλαδή: Ξηλωθείτε για να πάρετε πετρέλαιο, να κονομήσει και το κράτος. Το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», σας λέει τίποτα; Δώστε λεφτά, μειώστε τις τιμές και θα μολύνουν μόνο οι καυστήρες πετρελαίου.
Ναι φίλες και φίλοι, μολύνουν και άλλα πράγματα. Οι καυστήρες, τα σκουπίδια, τα αμάξια, τα εργοστάσια, οι πυρκαγιές... Υπάρχει κι η  ύπουλη μόλυνση: Τα φυτοφάρμακα, τα ληγμένα που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ, τα ακατάλληλα φάρμακα, τα μεταλλεία που καταστρέφουν δάση για να κερδίσουν εταιρίες, αυτοί που χτίζουν σε παραλίες και τσιμεντάρουν στρέμματα και πάρα πολλά άλλα, για τα οποία σφυρίζουν αδιάφορα.

Επίσης τα χημικά – δακρυγόνα που ρίχνουν «περιστασιακά» δεν νομίζω ότι είναι οικολογικά προϊόντα. Τέλος η μεγαλύτερη μόλυνση είναι η πολιτική τους η οποία είναι με απλά λόγια μια συνεχής καταστροφή.

Έχω ακούσει όμως γα ένα προϊόν καύσης, που όχι μόνο δεν μολύνει αλλά καθαρίζει από τη βρωμιά και τη δυσωδία! Λένε, πως αν καίγαμε τους κλέφταρους, τα καθάρματα τους  πολιτικούς θα ξεβρόμιζε ο τόπος. Λέτε;...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 9:17 μ.μ.

... δεν θα διαφωνήσω για την υποκρισία σχετικα με το περιβάλλον και την υγεία..... ομως στη αθήνα -την πόλη όχι το λεκανοπέδιο- τζάκι δεν έχει ο καθένας... ξυλόσομπα δεν μπαίνει σε πολυκατοικία...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger