Home » , » Με αυταρχισμό "νόμους και διατάγματα" η άθλια συγκυβέρνηση απέναντι στους απεργούς των ΜΜΜ

Με αυταρχισμό "νόμους και διατάγματα" η άθλια συγκυβέρνηση απέναντι στους απεργούς των ΜΜΜ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 | 6:38 μ.μ.


Με «νόμους και διατάγματα» δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο η άθλια συγκυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας επιτίθεται στους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς που αγωνίζονται να μην υποστούν την έσχατη εξαθλίωση. 

«H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο» δήλωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης  Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου συμπλήρωσε απευθυνόμενους στους απεργούς των ΜΜΜ: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Αν και για μια ακόμα φορά σήμερα η αστική δικαιοσύνη πιστός πυλώνας του συστήματος εξέδωσε απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει παράνομες τις κινητοποιήσεις σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό, οι εργαζόμενοι δείχνουν να μην πειθαρχούν στο «ιερατείο» της μνημονικής κυβέρνησης.
Ετσι σύμφωνα με αποφάσεις τους αύριο δεν θα κινηθούν, ηλεκτρικός και τραμ από της 12 το μεσημέρι μέχρι της 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από της 11 το πρωί μέχρι της 5 το απόγευμα. Σήμερα αποφασίζουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Το κλίμα που επικρατεί στους απεργούς εργάτες το απεικονίζει η χαρακτηριστική δήλωση του  προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλου: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε με απειλές για επιστράτευση, είτε με συκοφαντίες για «συντεχνίες» και «ρετιρέ», είτε με δήθεν κλάματα για την «ταλαιπωρία του κοινού», αποσκοπεί στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει σαν μια γροθιά να απαντήσουν στην επιχείρηση διάσπασής τους και με ανυποχώρητο και συνεπή αγώνα να αποκρούσουν την ενιαία επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.


Ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους  τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Ο  ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger