Home » , » Καλύβας – Λαπαβίτσας: Αταίριαστες υποψηφιότητες

Καλύβας – Λαπαβίτσας: Αταίριαστες υποψηφιότητες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 | 9:00 μ.μ.

Στ. Καλύβας –Κ. Λαπαβίτσας υποψήφιοι για εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Του αναγνώστη του μπλογκ μας Δ. Μ.

Στην αρχή έτριβα τα μάτια μου: Ο Κώστας Λαπαβίτσας, αξιόλογος οικονομολόγος, υποστηρικτής μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος σαν εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης! Με την υποψηφιότητά του να φιγουράρει δίπλα σ’ αυτήν του γνωστού απολογητή των Ταγμάτων Ασφαλείας ιστορικού Στάθη Καλύβα…

Απίστευτο! Την ώρα που επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται πως έχει θέση κατά του νόμου 4009 και των Συμβουλίων Διοίκησης.

Παρά τις μάχες που έχει δώσει το φοιτητικό κίνημα, τόσο  συνολικά κατά του Νόμου Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου, όσο και κατά των Συμβουλίων Διοίκησης που θα συγκεντρώνουν όλες τις διοικητικές, οικονομικές και ακαδημαϊκές αρμοδιότητες ασκώντας εξουσία στα πρότυπα των ξένων πανεπιστημίων, αποτελώντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της αγοράς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ο νόμος 4009 μετατρέπει την έρευνα, μία από τις βασικές λειτουργίες του πανεπιστημίου, σε πηγή χρηματοδότησης για το πανεπιστήμιο. Υπό το καθεστώς  της οικονομικής ασφυξίας αυτή θα δένεται ολοένα και περισσότερο με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.

Με λίγα λόγια, με τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης επιχειρείται η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, βαθαίνοντας τα επιχειρηματικά-ανταποδοτικά κριτήρια στη λειτουργία της.

Αδυνατώντας να πιστέψω κάτι τόσο εξώφθαλμα παράδοξο, έψαξα στα βιογραφικά των υποψηφίων για να αποκλείσω την περίπτωση της συνωνυμίας. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, μπορείτε να το δείτε κι εσείς εδώ.

Το γεγονός ότι ο Κ. Λαπαβίτσας τελικά δεν εξελέγη, δεν αλλάζει βέβαια σε τίποτα το πρόβλημα με την υποψηφιότητά του.

Το δρόμο τον είχε ανοίξει ο βουλευτής και υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης. Κατέδειξε έτσι με το παράδειγμά του, ότι στα κόμματα που προαλείφονται για κυβερνητικούς διαχειριστικούς ρόλους σημασία δεν έχουν τα προγράμματα και οι διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις. Κουμάντο κάνουν οι έχοντες την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και την «σφραγίδα της δωρεάς» εκ των στελεχών τους, τον τόνο τον δίνουν οι διάττοντες αστέρες, ενώ μέλη και αγωνιστές της βάσης παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό…









Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Εξαιρετικο!

Pablo Rabia
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:21 π.μ.

ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα.. ΑΛΛΑ πώς μπορεί να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις ενέργειες του Λαπαβίτσα..? ούτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ούτε οι αναλύσεις του έχουν υιοθετηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ..

να απολογηθούν οι συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τον φιλοξενούσαν επανειλημμένα στα έντυπά τους.. (ΠΡΙΝ, Εκτός Γραμμής)

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:21 π.μ.

Προφανώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φίλτατε δεν χρειάζεται να απολογηθεί, άλλωστε ο Λαπαβίτσας δεν ήταν δικός της υποψήφιος ούτε και μέλος. Δηλαδή είναι λάθος στα πλαίσια του διαλόγου για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο να δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που μπορεί να έχουμε διαφωνίες μαζί τους??? Που δεν υιοθετούμε και όσα λένε.¨Αλλωστε και τα δύο αυτά έντυπα που ανέφερες δεν είναι ακριβώς "κομματικά", με την ΚΚΕ έννοια. Ασφαλώς η στάση του συγκεκριμένου είναι απαράδεκτη, όπως εξάλλου και οποιουδήποτε βάση υποψηφιότητα για τα συμβούλια, τα οποία οι συγκεκριμένες δυνάμεις έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην συγκροτηθούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση και "απολογία" του χώρου και όχι οι επιλογές κάποιου που μπορεί απλά κάποια στιγμή να μας απασχόλησαν οι ιδέες του. Λογοδοτούμε στο κίνημα για τις πολιτικές μας επιλογές όχι γενικά και αόριστα για τον κάθε έναν που κάποτε έτυχε να συνομιλήσουμε δημόσια μαζί του. Αυτό θα ήταν παράλογο, δεν συμφωνείς???

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:52 π.μ.

@Pablo Rabia, 3.21: Νομίζω καλά τα λέει ο Κομμουνάρος. Όμως για το Σταθάκη, μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε εξηγήσεις όσοι παλέψαμε κατά του νόμου 4009, και όχι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
Δε νομίζεις;

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:57 π.μ.

Συγγνώμη, και το Σταθάκη στην ανταρσυα θα τον χρεώσετε;

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:32 π.μ.

Τον Τσίπρα προλογίζει ο Λαπαβίτσας στην Αργεντινή
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Id38UD7tPA#!

24 Ιανουαρίου 2013 στις 9:31 π.μ.

Παρακαλώ προωθήστε συγκεκριμένες; ΑΝΑΛΥΣΕΙς ΚΑΙ συγκεκριμένες πρακτικές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger