Home » , , » Χριστιανικός μισογυνισμός και .. η γυναίκα του Πάσχου Μανδραβέλη

Χριστιανικός μισογυνισμός και .. η γυναίκα του Πάσχου Μανδραβέλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 | 7:26 μ.μ.

Ότι είναι δεμένοι όπως το κρέας με το νύχι το πολιτικό προσωπικό των αστών, οι ενσωματωμένοι στο σύστημα δημοσιοκάφροι και η οικονομική ολιγαρχία δεν το συζητάμε. Αξίζει όμως να ασχοληθούμε σε μια πτυχή της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ενημερωτικής ιστοσελίδας left.gr και του Πάσχου Μανδραβέλη.
Όχι τίποτε αλλά γιατί έχει και την πλάκα της αφού το τσιράκι του Αλαφούζου βάζει και στο στόχαστρο του την «επικρατούσα θρησκεία». Εντάξει ξέρουμε ότι το συγκρότημα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος έχει αποτελέσει την δύναμη κρούσης για να περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές, για να συκοφαντηθεί κάθε εργατικός αγώνας, αλλά να φτάνει στο σημείο δημοσιοκάφρος του να ρίχνει τις μπηχτές του –για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα- σε «ιερά» κείμενα, αυτό πραγματικά δεν το φανταζόμαστε.

Αλλά ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Εγραψε το  left.gr : «Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε».

Η απάντηση που εισέπραξε από τον Π. Μανδραβέλη ήρθε απ’ την προσωπική του σελίδα. Δεν γράφει τίποτα για την ταμπακιέρα, αλλά πετάει την μπάλα στα .. επουράνια.

Γράφει λοιπόν ο καλαμαράς του Αλαφούζου: «η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη» (η οποία παρεμπιπτόντως και την περίοδο 2003-2004 παρέμενε υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης) δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Είναι ο εαυτός της και κάνει τις επιλογές της. Εκτός αν οι σύντροφοι των κινημάτων υιοθετούν και τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου: "Αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν υποτάσσεσθε ως τω Κυριω, ότι ο ανήρ έστι κεφαλή της γυναικός... αλλ' ώσπερ η εκκλησία υποτάσσεται τω Χριστώ, ούτω και αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν εν παντί»¨.

Θα συμφωνήσουμε, λοιπόν απόλυτα  με τον δημοσιολόγο του Αλαφούζου ότι χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας είναι ο μισογυνισμός. Και πάμε να τεκμηριώσουμε την θέση μας.

Ας’ δούμε αρχικά  βλέποντας τι γράφει για το ίδιο θέμα ένας αστός ανοιχτόμυαλος επιστήμονας.
Συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα βιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Γεωργίου: "Οι μισογυνικές αντιλήψεις της Ορθοδοξίας έχουν τις ρίζες τους στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη και διατηρούνται ακόμη και σήμερα. Πως θα ένιωθαν Η συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger