Home » , » Το σύγχρονο γερμανικό Αnschluss και το σημερινό πατριωτικό καθήκον της Αριστεράς.

Το σύγχρονο γερμανικό Αnschluss και το σημερινό πατριωτικό καθήκον της Αριστεράς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 | 1:59 π.μ.

«Oταν ήδη διδάσκει η Αννα Παναγιωταρέα, εύλογο είναι να έχει τη φιλοδοξία να γίνει καθηγητής κι ο Ηλίας Ψινάκης».
Κώστας Καίσαρης, εφημερία «GOAL» (03-11-2012).
_______________

Το Αnschluss...
 Τον τελευταίο καιρό ο γνωστός και μη εξαιρετέος...Φόν Χούφτελ (Χούφτελος, κατά τη Μέρκελ) έχει πάρει σβάρνα την επικράτεια και συναντάται (με ποια επίσημη ιδιότητα άραγε;) με Δημαρχαίους, Νομαρχαίους και Περιφεριαρχαίους με σκοπό την...αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων, των Περιφερειών κλπ. Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι-με πρόφαση τη μη βιωσιμότητα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης- έχουμε ήδη μπει σε διαδικασία εφαρμογής του σύγχρονου γερμανικού Αnschluss (αδελφοποίηση, συνένωση , βάσει του οποίου ολόκληρες ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας θα ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ σε ομοσπονδιακές περιφέρειες της Γερμανίας, ώστε ν’ αποτελέσουν ΤΜΗΜΑ τους. Γιατί; Διότι, όπως μάθαμε πρόσφατα, στο Βερολίνο μαζεύτηκαν περί τους 50 Δημάρχους από  διάφορες Περιφέρειες και Κρατίδια της Γερμανίας, για να διαμαρτυρηθούν και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης, σχετικά με την ουσιαστική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ των Κρατιδίων της Γερμανίας, διότι –ασχέτως αν δεν μας ενημερώνουν- η Γερμανία αντιμετωπίζει τεράστια κρίση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα χρέη των γερμανικών Κρατιδίων και της γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι ως εκ τούτου, έχουν χτυπήσει...φαλιμέντο! Διότι, μπορεί μεν το γερμανικό κράτος να απαιτεί από εμάς να ενσωματώσουμε τα χρέη των ΟΤΑ στο δημόσιο χρέος (με αποτέλεσμα τη διόγκωσή του), τα χρέη όμως των δικών του ΟΤΑ, τα ενσωματώνει στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ! Για μαλάκες τους περνάτε;

Τι λύση τους πρότεινε το γερμανικό γκοβέρνο; Αν θέλετε-τους είπε- να εξυπηρετήσετε τα χρέη σας και να επιβιώσετε, θα πρέπει να δανειστείτε από την (κρατική παρακαλώ) Γερμανική Κτηματική Τράπεζα. Για να δανειστείτε όμως από τη Γερμανική Κτηματική Τράπεζα (στην οποία είναι χρεωμένα όλα τα Κρατίδια κι οι Δήμοι), θα πρέπει να της παράξετε ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, τις οποίες όμως εσείς δεν διαθέτετε, αφού έχετε υποθηκεύσει τα πάντα και της έχετε ήδη παράσχει ως εγγύηση τα φορολογικά σας έσοδα της ερχόμενης δεκαετίας. Ναι, αλλά τις εγγυήσεις αυτές τις διαθέτουν οι Δήμοι κι οι Περιφέρειες στο...Ελλάντα (κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, απαιτήσεις, έσοδα κλπ), τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε (Αnschluss) και με τα περιουσιακά στοιχεία τους ν’ αποκτήστε και τις εγγυήσεις, που απαιτεί η Γερμανική Κτηματική Τράπεζα για να σας χρηματοδοτήσει εκ νέου.
Δεν είναι τυχαίο, όπως αποκάλυψε η ΠΟΕ –ΟΤΑ, ότι στις 28 Οκτώβρη(!) ο...Φούχτελος πρότεινε σε Δημάρχους, με τους οποίους συναντάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να παράσχουν τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων τους-ως εγγυήσεις- στη Γερμανική Κτηματική Τράπεζα, για να πάρουν δάνεια και να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους!

Κι εδώ ακριβώς αναδεικνύεται η τεράστια ποιοτική διαφοροποίηση των σημερινών κατακτητών και δωσιλόγων, σχετικά με τους προγόνους τους. Διότι οι Ναζί το 1941, δεν είχαν ως στόχο τη ΚΑΤΑΛΥΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ του ελληνικού κράτους, αλλά μόνο την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της χώρας και για το λόγο αυτό συντήρησαν τις ελληνικές κρατικές δομές, τοποθετώντας τους Τσολάκογλου και τους Ράλληδες να διατηρήσουν και να διαχειριστούν τις τότε υφιστάμενες (κρατικές δομές) και να εφαρμόσουν το «νόμο και την τάξη». Σήμερα η στρατηγική των κατακτητών είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της νομικής προσωπικότητας του ελληνικού κράτους και η σταδιακή ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ της ελληνικής επικράτειας από το γερμανικό κράτος (έτσι εξηγείται η σκοπούμενη και μεθοδευμενη διάλυση των κρατικών δομών), οπότε...bye bye εθνική κυριαρχία και...bye bye έννοια «λαός». Από δω και πέρα δεν θα αποτελούμε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, που αποκαλείται λαός, αλλά ΝΟΜΑΔΑ μιας γερμανικής αποικίας. Την κατάργηση της νομικής προσωπικότητας του ελληνικού κράτους και την απορρόφησή του από τη...Μητέρα-Γερμανία την έχει αποδεχθεί κι επικυρώσει το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό της χώρας με την ένταξη της Ελλάδας στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος αποτελεί ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ οργανισμό με αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες, όπως η παραγωγή δικαίου, η άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής, η μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας κλπ. Με άλλα λόγια, η χώρα έχει οδηγηθεί σιδηροδέσμια στο στόμιο μιας τεράστιας ηλεκτρικής σκούπας, ώστε να μετατραπεί –ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ-σε επίσημη αποικία, με εμάς, όχι σε ρόλο λαού, αλλά δούλου/νομάδα, χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις.

Η νέα Εθνική Αντίσταση και το πατριωτικό καθήκον της Αριστεράς.
Οι κατακτητές, λοιπόν, είναι εδώ. Κι όποιος πιστεύει ότι –τέτοιες ώρες-έχει την πολυτέλεια να ομφαλοσκοπεί θεωρητικολογώντας, θεωρώντας ότι μόνο αυτός και το κόμμα του, ή η οργάνωσή του, ή η παρέα του, μπορούν να σώσουν αυτόν το λαό κι αυτόν τον τόπο, τότε...καλά κρασιά!
Το σημερινό πρώτιστο κι επιτακτικό πατριωτικό καθήκον των κομμουνιστών και της Αριστεράς εν γένει, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, που ήταν και το 1941! Αυτό που είπε ο Άρης στη Λαμία:  «Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;».
 Το καθήκον των κομουνιστών και της Αριστεράς είναι να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ το ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, και με κοινό πρόταγμα την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας και το... RESTART της κοινωνίας να συσπειρώσουν όλον το λαό –ανεξάρτητα από πολιτικές, ή ιδεολογικές, ή θρησκευτικές απόψεις-και να είναι οι πρώτοι που θα υπερασπιστούν τις «καλύβες και τα πεζούλια» του λαού. Όπως έκαναν οι παππούδες μας τότε, που το ΕΑΜ συσπείρωσε από πρωτοπόρους κομμουνιστές επαναστάτες, έως βασιλόφρονες στρατιωτικούς, όπως ο αντάρτης του ΕΛΑΣ, Αβδουλός. Από εύπορους και διάσημους επιστήμονες, όπως οι καθηγητές Αγγελόπουλος και Σβώλος, έως τον παπα-Ανυπόμονο και τους Μητροπολίτες Ηλέιας και Κοζάνης.

Οι κομμουνιστές πρέπει ΑΜΕΣΑ να ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο Πανεθνικό Μέτωπο για την πραγματοποίηση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ διαρκείας με στόχο την πτώση του κατοχικού καθεστώτος, τη διενέργεια ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και την πραγματοποίηση ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, δηλαδή την-από τα κάτω-δημιουργία ΝΕΑΣ πολιτείας και νέου Συντάγματος, με σαφή ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ περιεχόμενο και σαφέστατες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.  Αυτό είναι το σύγχρονο αίτημα για ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, το οποίο ποτίστηκε με το αίμα των προγόνων μας στο έπος της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης .

Οι κομμουνιστές πρέπει να αναδείξουν ως πρωτίστως πατριωτικό και ταξικό, το αίτημα για Συντακτική Συνέλευση, διότι ΜΟΝΟ με τη Συντακτική Συνέλευση, θα καταφέρει ο λαός να ξεφύγει από τις δαγκάνες των ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, στις οποίες τον έχουν εγκλωβίσει οι δωσίλογοι εδώ και 2,5 χρόνια. Βάσει και του διεθνούς δικαίου, τα Κράτη έχουν συνέχεια, δηλαδή οι διεθνείς δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει μια κυβέρνηση, δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις. Εκτός από μια περίπτωση: Την ανατροπή της καθεστηκυίας πολιτειακής και κοινωνικής τάξης, μέσω της δημιουργίας νέου Συντάγματος, ό,τι έγινε δηλαδή πρόσφατα στην Αίγυπτο. Για να το πούμε πιο...λαικά, αν αλλάξει διεύθυνση το...μαγαζί, δεν υπάρχουν χρέη, τραβάτε να τα βρείτε με τους προηγούμενους. Αν αυτό δεν είναι επανάσταση, ή τέλος πάντων, επαναστατική διαδικασία, τότε τι είναι σύντροφοι; Εκτός κι αν νομίζουμε ότι οι επαναστάσεις γίνονται με τα θεωρητικά εγχειρίδια ανα χείρας, ή ότι λαική επανάσταση υφίσταται μόνο όταν κάποιοι εξαγριωμένοι προλετάριοι ορμούν στα Ανάκτορα με τα όπλα στα χέρια!

ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

askordoulakos

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 8:54 π.μ.

Η Γερμανία πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει την εξάρτηση της Ελλάδας για την δική της εδραίωση ως ιμπεριαλιστική δύναμη. Μέχρι το 2050 πρέπει να αντικαταστήσει την ενέργεια μέσω πυρηνικών εργοστασίων και χρειάζεται ενέργεια για τις μηχανές της. Αν η Ελλάδα μπορεί να παράξει κάτι αυτό είναι η ενέργεια. Χωρίς την Ελλάδα κινδυνευει η κυριαρχία της. Εξ ου και η ξαφνική "αγάπη" του Ομπάμα και της Αμερικής για την Ελλάδα. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Καθόμαστε και παρακολουθούμε την "γερμανοποίηση" ή την "αμερικανοποίηση" μας;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger