Home » » Εξέγερση στην Κομοτηνή, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Εξέγερση στην Κομοτηνή, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Από mitsos175 , Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 | 10:44 μ.μ.

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά.
Εξέγερση στην Κομοτηνή, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κτίριο βγαίνουν πυκνοί καπνοί,ενώ ακούγονται και ριπές.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για εξέγερση. Λένε για 50 συλλήψεις μεταναστών και τραυματισμούς τριών μπάτσων.
Από τις 16:30 και για μια ώρα έξω από την σχολή αστυφυλάκων έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης από περίπου 50-60 άτομα.Οι μπάτσοι είπαν ότι οι δικοί τους 2 τραυματίες ειναι στο νοσοκομείο,ενώ τραυματισμένοι ''ελαφρώς'' μετανάστες δέχονται ''φροντίδα'' από γιατρούς εντός της σχολής. Σοβαρές υποψίες για τραυματισμένους σοβαρά μετανάστες αφού οι μπάτσοι με την παρουσία μιας διμοιρίας και δελτάδων δεν επέτρεψαν ούτε αντιπροσωπία που θα ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες για συζήτηση και υποβολή των αιτημάτων τους, ούτε γιατρό και δικηγόρο. Αύριο και πάλι εκεί,στο πλευρό των εξεγερμένων. 

VIDEO με πυροβολισμούς
 
ΠΗΓΗ

Δεν είναι η μοναδική εξέγερση. Στην Κόρινθο πχ ξεσηκώθηκαν παλιότερα. Ούτε είναι η τελευταία. Τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ο μόνος τρόπος να ακουστούν είναι η εξέγερση. Όλες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αντιμετωπίζονται με καταστολή.
Έχουν μεγάλο θράσος οι μπάτσοι και τα ΜΜΕ.
Η παρακράτηση ανθρώπων σε στρατόπεδα είναι πέρα ως πέρα παράνομη παραβίαση της ελευθερίας αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Για να σου στερήσουν την ελευθερία, πρέπει να έχεις κάνει εγκληματικές πράξεις.    
Οι οποιεσδήποτε συλλήψεις  μεταναστών που έχουν απαχθεί στα νέα Άουσβιτς, είναι ως εκ τούτου κι αυτές παράνομες. Αν δεν υπήρχε ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα γίνονταν ποτέ επεισόδια.
Οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τροφή, στοιβαγμένοι. Εκθέτουν δε όλους μας, όσους κατοικούμε στη χώρα. Φανταστείτε πχ να έρθει κάποιος τουρίστας με σκούρα επιδερμίδα και σε έλεγχο να μην έχει πάνω του χαρτιά. Θα τον κλείσουν μέσα!  
Τα στρατόπεδα είναι ΟΝΕΙΔΟΣ για τον πολιτισμό. Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων, γιατί στην ουσία πρόκειται για απαγωγή, τώρα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger