Home » , » Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στο Περιστέρι

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στο Περιστέρι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 | 11:54 π.μ.

Δελτίο τύπου της 3ης συνάντησης των φορέων της παιδείας στο Περιστέρι

Σήμερα, 11 Νοέμβρη 2012 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση ΔΣ Γονέων Περιστερίου, ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «Έλλης Αλεξίου» και της Ένωσης Γονέων Περιστερίου. Παραβρέθηκαν τα ΔΣ των 1o Ειδικό, 4ο,5ο,8ο,11ο,17ο,18ο,28ο,29ο,36ο,47ο Δημοτικών και των 2ου και 14ου  Γυμνασίων.

 Έγινε ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια (κ. Κουμέντο) σχετικά με τις προτάσεις του ΠΥΣΠΕ Γ. Αθήνας για συγχωνεύσεις καταργήσεις και υποβιβασμούς, καθώς και για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Στην παράσταση συμμετείχαν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί. Ο κ. Κουμέντος παρά το ότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα και ποικιλοτρόπως για την ημέρα και ώρα της παράστασης απουσίαζε.  Ο κ. Κουμέντος, όταν τελικά ήρθε 5.30μμ,  δήλωσε ότι από την περιφέρεια δεν θα γίνει καμία πρόταση για συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Περιστέρι, αλλά ο σχεδιασμός τους αφορά κυρίως στην δευτεροβάθμια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. Ζητήσαμε γραπτώς την εισήγησή του και δέχτηκε να μας τη δώσει τις επόμενες μέρες.
 Ωστόσο επεσήμανε ότι στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις που το υπουργείο αποφάσισε διαφορετικά από τις εισηγήσεις της περιφέρειας, υιοθετώντας άλλες εισηγήσεις…
Σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δήλωσε ότι την ευθύνη για τις προσλήψεις έχει το υπουργείο οικονομικών, αυτός απλά…διαβιβάζει τα κενά στα σχολεία…κάθε Παρασκευή.

Σχετικά με την ένωση τμημάτων για «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού (περίπτωση 5ου δημοτικού) δήλωσε ότι οι επιθεωρητές του υπουργείου ελέγχουν τις περιπτώσεις που έγινε χωρισμός τμημάτων με 25 μαθητές (ασχέτως που ο νόμος ορίζει το χωρισμό του τμήματος όταν υπάρχουν διαγνώσεις μαθητών με ειδικές ανάγκες) και δήλωσε ότι θεωρεί τους χωρισμούς αυτούς παράνομους και ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Σε ερώτηση για την εφαρμογή του νόμου στα τμήματα των 28 και30 μαθητών στη Γ. Αθήνας απάντησε ότι είναι προς τιμήν των εκπαιδευτικών!!! που δουλεύουν σε αυτά τα τμήματα, γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες για το χωρισμό τους και αν αυτό γινόταν το σχολείο θα ήταν πρωί απόγευμα.

Μετά την ενημέρωση από την παράσταση, το λόγο πήραν γονείς και εκπαιδευτικοί. Κοινός τόπος στις τοποθετήσεις όλων ήταν η αγωνία για την επιτυχία των επόμενων βημάτων μας και η πληρέστερη ενημέρωση όλων των σχολείων, όλων των γονιών, όλων των εκπαιδευτικών.

Στα σχέδια τους για συγχωνεύσεις καταργήσεις και υποβιβασμούς δηλώνουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα σχολεία, δημόσια και δωρεάν, σύγχρονα και ασφαλή, σχολεία που θα υπηρετούν όχι τις ανάγκες της αγοράς, αλλά τη γνώση, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις όλων των μαθητών, που θα δεν θα τους  προετοιμάζουν για φτηνό εργατικό δυναμικό, σχολεία που θα αναπτύσσουν όλες τις πλευρές της προσωπικότητας των μαθητών και θα καλλιεργούν την κριτική σκέψη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τα εκπαιδευτικά κενά, τις ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές και τις ανύπαρκτες κτηριακές συντηρήσεις, είναι τόσο μεγάλα που δε χρειάζεται να προστεθούν και αυτά που θα προκύψουν από τις νέες συγχωνεύσεις.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Στη συνάντηση αποφασίστηκαν:
Τρίτη 13/11/2012 συγκέντρωση και πικετοφορία που θα ξεκινήσει από το Μπουρνάζι, 5.30μμ στην πλατεία Ποιητών.

Παρασκευή 16/11/2012 συγκέντρωση και παράσταση στο υπουργείο παιδείας 12μμ. Θα υπάρχουν πούλμαν που θα ξεκινήσουν από τον Αγ. Αντώνη (στάση μετρό) 11.30πμ.

 
Τον αγώνα αυτόν στηρίζουν και οι δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι και Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καθώς και η Λαϊκή Επιτροπή και η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου.

ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012 10πμ 11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ, Μπουρνάζι)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger