Home » , » Δηλώσεις Α. Τσίπρα - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ (2 Βίντεο)

Δηλώσεις Α. Τσίπρα - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 | 9:20 μ.μ.

Από την Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, ο Α. Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κυρία Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κύριο Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».


Την ίδια ώρα σφίγγετε η καρδιά σου διαβάζοντας τα στοιχεία για τις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τα μέσα του 2011 μέχρι τα μέσα του 2012 τα νοικοκυριά έχασαν άλλα 5,4 δις ευρώ (και τα οποία κατέληξαν στα θησαυροφυλάκια ντόπιων και ξένων δανειστών του ελληνικού κράτους), ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων μειώθηκαν επιπλέον κατά 15%. Αντίθετα την ίδια περίοδο οι φόροι αυξήθηκαν κατά 37%.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2012 στις 12:47 μ.μ.

Αναρωτιέται κανείς αν μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν σ'αυτή τη λυκοφωλιά των εταίρων, αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τρέφει αυταπάτες για το ποιόν και τους στόχους της ΕΕ.
Νομίζω ότι απαιτείται πλέον αναθεώρηση της στάσης του απέναντι στην ΕΕ και το EUR. Είναι υποχρεωμένος απέναντι στο 27% που τον ψήφισαν να παρουσιάσει σχέδιο Β και να αφήσει της διαπραγματεύσεις στο περιθώριο. Αυτοί μας έχουν εξευτελίσει σαν λαό και παίζουν στα ζάρια την τύχη ενός ολόκληρου έθνους. Το σύνταγμα το έχουν κουρελιάσει και με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου κουρέλιασαν και τον κοινοβουλευτισμό.
Μας μένει μόνο το κτίριο της βουλής. Πάρα πολύ ωραία. Και ο Πρόεδρός μας ο Κάρολος !!! τι κάνει;; Τα υπογράφει όλα χαρτί και καλαμάρι. Γιατί έτσι επιτάσσουν οι δανειστές μας .Κατά τα άλλα αντιστασιακός. Εδώ πλέον μπαίνει το ζήτημα όχι μόνο αλλαγής κυβέρνησης. Μπαίνουν ζητήματα πάρα πολύ χοντρά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger