Home » , » Τι γιορτάζουμε αύριο; Ποιοι κέρδισαν στον πόλεμο του 1940;

Τι γιορτάζουμε αύριο; Ποιοι κέρδισαν στον πόλεμο του 1940;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 | 12:19 π.μ.

 Ο πόλεμος είναι μέθοδος βίαιης λύσης των διαφορών που αναφύονται ανάμεσα στις φυλές, προκειμένου για πρωτόγονους λαούς, και τα κράτη, προκειμένου για «πολιτισμένους» λαούς. Ανάλογα με το αντικείμενό τους, οι πόλεμοι διακρίνονται σε οικονομικούς, σε εθνικούς και σε θρησκευτικούς. Σε τελική ανάλυση, όμως, όλοι οι πόλεμοι είναι οικονομικοί, αφού όλοι έχουν στόχοι την αρπαγή μιας λείας, είτε υπό μορφή εδαφών, είτε υπό μορφή λεηλασίας των αγαθών που υπάρχουν στην περιοχή όπου ζει ο αντίπαλος»

Βασίλης Ραφαηλίδης «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Ελληνικού κράτους 1830-1974» σελ. 143

Η Γερμανία όπως και οι σύμμαχοί της στην Ευρώπη ξεκίνησαν τον πόλεμο προκειμένου να αποκτήσουν οι χώρες τους, δηλ. τα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούσαν τα κράτη τους, ζωτικό χώρο που μέχρι τότε στερούνταν για την ανάπτυξη και την επέκταση της κερδοφορίας τους, έναντι των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, Αγγλίας και Γαλλίας, που αποκόμιζαν απίστευτα κέρδη από την εκμετάλλευση των αποικιών που είχαν κατακτήσει με αιματηρούς πολέμους επιβάλλοντας  φασιστική καταπίεση για δεκαετίες στους υποτελείς λαούς.

Ο φασισμός και ο Εθνικισμός αναπτύσσεται και καλλιεργείται ή επιβάλλεται δικτατορικά για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς  της εξασφάλισης των συμφερόντων στα πλαίσια των ανταγωνισμών του κεφαλαίου σε κάθε ιστορική περίοδο. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ εθνικών ή υπερεθνικών κεφαλαίων και τα προσδοκώμενα κέρδη πυροδότησαν πολέμους και έστειλαν στα σφαγεία των μαχών εκατομμύρια εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν ή βρήκαν το θάρρος να πολεμήσουν υπακούοντας τις σειρήνες του εθνικισμού ή έχοντας πιστέψει τη προπαγάνδα περί ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Η υποχρεωτική, ως συνέπεια και της ξένης εισβολής, αντίσταση του ελληνικού λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Γερμανίας και των συμμάχων της, έδωσε τη θέση της στην ανάπτυξη της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ ενάντια στον (οικονομικό) κατακτητή και μαζί ενάντια στην εθνική αστική τάξη της χώρας μας που στήριξε στο μεγαλύτερο μέρος της τα συμφέροντα της φασιστικής – ιμπεριαλιστικής Γερμανίας του Χίτλερ.

Η μάχη αυτή του λαού μας χάθηκε, όταν οι «σύμμαχοι» νικητές εισέβαλαν στην Αθήνα για να προστατέψουν το γεωγραφικό μας ζωτικό τους οικονομικό χώρο από την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση που απειλούσε τα συμφέροντα τους.  Οι παρατρεχάμενοι τους Ταγματασφαλίτες, Χίτες, Ράλληδες, όπως και οι αντίστοιχοι σημερινοί τους απόγονοι και μιμητές της Χρυσής Αυγής, οι Γούσηδες αυτοί που δεν έλειψαν ποτέ στην ιστορία, εμφανίζονται ξανά σήμερα στο προσκήνιο για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς των αφεντικών τους που έχουν εξαπολύσει ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο ανταγωνισμών και εξασφάλισης ηγεμονιών και κερδών καταδικάζοντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, επιβάλλοντας μνημόνια και σχέδια «σωτηρίας», χαράτσια και φόρους υποτέλειας. Καλλιεργούν το φόβο, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των αγορών ενάντια στους λαούς.

Οι  νικητές που γράψανε την ιστορία είχαν κάθε συμφέρον, όπως και τώρα, να μιλούν ενάντια δήθεν στο φασισμό, να παρουσιάζουν τον σφαγέα εκφραστή των συμφερόντων της Γερμανικής ολιγαρχίας Χίτλερ ως αποκλειστικά και μόνο παράφρονα, να υμνούν την υπεράσπιση της ελευθερίας, να προετοιμάζουν το έδαφος για την ανάπτυξη νέων πολέμων και σφαγές αθώων. Αντίστοιχοι «παράφρονες» (μόνο;) οι εμπνευστές των πολέμων στο Βιετνάμ αργότερα, την Κορέα, την πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη κ.α. , αιτία του ξεριζώματος εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που σήμερα βρίσκονται φυλακισμένοι στα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών.

Το ελληνικό κράτος επέβαλλε τις εθνικές επετείους με εορτασμούς και παρελάσεις προκειμένου να συντηρήσει βολικούς μύθους για τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας που υπηρετεί αδιάκοπα από τη σύσταση του.

Τι γιορτάζουμε αύριο; Ποιοι κέρδισαν τον πόλεμο του 1940; Κέρδισαν οι λαοί; Κέρδισαν οι εργαζόμενοι; Κερδίσαμε ελευθερία, ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, κοινωνική προκοπή; Νικήσαμε εμείς, ο λαός; Ποιοι νίκησαν; Ποιοι κέρδισαν;;;

Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι μεγάλες δυνάμεις των σύμμαχων οικονομικά ισχυρών εθνικών και υπερεθνικών τάξεων του δυτικού κόσμου που σήμερα στα πλαίσια της κρίσης και των ανταγωνισμών, μαζί εχθροί και πρώην «σύμμαχοι» με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, έχουν εξαπολύσει μια νέα απίστευτη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, ένα νέο ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο ενάντια στην κοινωνία συνολικά, απειλώντας μας με απόλυτη ισοπέδωση. Μαζί κέρδισε και συνεχίζει να κερδίζει και η ελληνική αστική τάξη, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεργολάβοι που νέμονται το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο μαζί με το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό. Αυτοί όλοι οργανώνουν αύριο τις παρελάσεις.

Εάν η αυριανή επέτειος έχει να μας διδάξει κάτι, αυτό είναι η υποχρέωση και η ιστορική μας ευθύνη και ανάγκη μαζί, να συνεχίσουμε την εθνική αντίσταση του 1940-1944. Μια γενικευμένη λαϊκή αντεπίθεση στους εχθρούς της ελευθερίας,  της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των εργαζόμενων, της κοινωνίας συνολικά.

Να κατεβούμε όλοι αύριο στους δρόμους και τις πλατείες για να βροντοφωνάξουμε Όχι! Δεν θα περάσουν! Να τους ανατρέψουμε. Να νικήσει ο λαός


Εστάλη από:http://denplirono.wordpress.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger