Home » , » Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απειλούν, θα τους αφήσουμε;

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απειλούν, θα τους αφήσουμε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 12:51 π.μ.

Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής απειλεί πλέον ανοικτά ολόκληρη την κοινωνία και οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις χιτλερικές τους ιδέες. Ενθαρρυμένοι από το 7% των εκλογών και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που τους φέρνουν 3ο κόμμα οι Xρυσαυγίτες έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές στα χρονικά πογκρόμ εναντίον  ανυπεράσπιστων μεταναστών, προοδευτικών ανθρώπων ενώ δεν διστάζουν να χαστουκίσουν δημόσια γυναίκες βουλευτές της αριστεράς.

Παρασέρνουν πολύ κόσμο και ειδικά νεολαία που τους στηρίζουν, νομίζοντας πως παλεύουν ενάντια στο σύστημα και ότι μπήκαν στη βουλή για να πλακώσουν πολιτικούς. Τίποτε όμως δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Γι’ αυτό την ψήφισε η μισή ελληνική αστυνομία στις πρόσφατες εκλογές. Γι’ αυτό συνεργάζονται μαζί της τα ΜΑΤ σε μια σειρά περιπτώσεις ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές (πχ Πλ. Κολοκοτρώνη το Φλεβάρη του 2008, Παλιό Εφετείο το Μάη του 2009, ΑΣΟΕΕ τον Απρίλη φέτος κτλ).

Γι’ αυτό ενώ κάνουν το τζάμπα μάγκα σε φτωχούς μετανάστες ή χαστουκίζουν γυναίκες δεν έχουν ποτέ ενοχλήσει τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες ή υπουργούς και ηγετικά στελέχη των κομμάτων του κατεστημένου.

Δεν έχουν επίσης ποτέ συμμετάσχει ούτε σε μία από τις 17 γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στα μνημόνια εξαθλίωσης της τρόϊκα εξωτερικού (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Η περιοχή μας βρίσκεται κοντά σε 2 πολύ σημαντικούς πυρήνες του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Στα κεντρικά τους γραφεία - απέναντι απ’ το σταθμό Λαρίσης – και τη «Φάλαγγα» του Παναγιώταρου, εκ των ηγετικών στελεχών της – στον Κολωνό. Το Μεταξουργείο και οι γύρω περιοχές υπήρξαν ανέκαθεν υποβαθμισμένες τις τελευταίες δεκαετίες. Υψηλή εγκληματικότητα, πορνεία και ναρκωτικά, συνθέτουν ένα μίγμα φόβου και ανασφάλειας. Πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που προσπαθούν να πατήσουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να μας «πουλήσουν προστασία» έχοντας ως πρότυπο τα χιτλερικά τάγματα εφόδου της δεκαετίας του 20 στη Γερμανία.

Όπως και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν στο επόμενο διάστημα να παίξουν το ρόλο του «μπράβου» εκεί όπου φαίνεται ότι το επίσημο κράτος έχει χάσει τον έλεγχο. Άλλωστε ο αρχηγός τους, Μιχαλολιάκος, το είχε δηλώσει ξεκάθαρα πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Είχε προτείνει να δίνει κάθε Αθηναίος δημότης από 3 ευρώ στον «εξοπλισμένο ιδιωτικό στρατό» της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη όμως και εκεί που υποτίθεται ότι «καθάρισαν την περιοχή», όπως στον Αγ. Παντελεήμονα, στην πραγματικότητα τίποτα δεν άλλαξε. Ούτε η εγκληματικότητα σταμάτησε – το αντίθετο μάλιστα – ούτε οι τιμές των σπιτιών αυξήθηκαν, ούτε η περιοχή αναβαθμίστηκε. Οι δε μαφίες παντός θεματολογίας και προέλευσης, συνεχίζουν απτόητες την εγκληματική τους δράση.

Οι φασίστες μας απειλούν και δε θα σταματήσουν να το κάνουν αν δε βρουν απέναντι τους οργανωμένη αντίσταση. Το επίσημο κράτος και η αστυνομία ούτε θέλουν να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα της γειτονιάς μας (ίσα – ίσα κάνουν τα στραβά μάτια έναντι αντιτίμου στις μαφίες), ούτε μπορούν και να εξαλείψουν τον κίνδυνο του φασισμού, καθώς έχουν στενή και αγαστή συνεργασία.

Μόνο εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στους νεοναζί και να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ασφαλών, καθαρών και όμορφων γειτονιών, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είμαστε πολύ περισσότεροι από τους φασίστες και δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν να πάρει αποφάσεις «για εμάς, χωρίς εμάς».

Παράλληλα θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν ότι η γειτονιά μας το Μεταξουργείο υπέστη βομβαρδισμούς από τους Ναζί κατά την περίοδο της Κατοχής, ενώ το κτίριο του παλιού Μεταξουργείου στέγασε Πειραιώτες πρόσφυγες μετά το βομβαρδισμό του Πειραιά από τους γερμανούς το 1944 και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως φρουραρχείο του ΕΛΑΣ. Μεταπολεμικά η περιοχή μας ήταν πάντα μια λαϊκή φτωχογειτονιά όπου πάντα συνυπήρχαν πρόσφυγες, Έλληνες και μετανάστες.

Με αφορμή όλα αυτά αλλά και όλα όσα έρχονται πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας αντιφασιστικής επιτροπής στη γειτονιά μας το Μεταξουργείο και τις γύρω περιοχές: Ακαδημία Πλάτωνος, Κεραμεικός, Κολωνός κοκ.

 Στόχος μας είναι να λειτουργούμε ελεύθερα, ενωτικά και δημοκρατικά με ποικιλία δράσεων (εξορμήσεις, συναυλίες, δρώμενα, ακτιβισμοί, κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης) ώστε:

    Να πείσουμε όσους παρασύρονται από το φασιστικό δηλητήριο
    Να οργανώσουμε σε κοινό μέτωπο όσους είναι ενάντια στο φασισμό.
    Να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασισμού με οργανωμένο και μαζικό τρόπο και όχι με ομάδες τυφλής βίας που παραπέμπει σε λογικές συμμοριών
    Να παλέψουμε από κοινού Έλληνες και ξένοι και να προτείνουμε κοινές λύσεις για τα κοινά προβλήματα που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Δεν τα έχουμε όλα λυμένα και ασφαλώς δεν είμαστε αλάθητοι γι’ αυτό και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις και όλοι μαζί να κάνουμε στη γειτονιά μας μια μαζική αντιφασιστική επιτροπή

Φίλες και φίλοι,


Τρίτη 09 Οκτωβρίου 6.00μ.μ.
Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου & Μυκηνών


Η Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνα, περνάει στην πρώτη της δράση και καλεί Έλληνες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, σε ένα δείπνο στη γειτονιά µας, για να γνωριστούµε, να µαγειρέψουµε και να φάµε παρέα!

Φέρνουµε ένα πιάτο φαγητό από το σπίτι µας ή πρώτες ύλες για να µαγειρέψουµε
µαζί ή απλώς το χαµόγελο και την όρεξή µας! Μουσικά όργανα και παιχνίδια είναι
φυσικά καλοδεχούµενα. Στην εκδήλωση θα μαζευτούν ρούχα και τρόφιμα για ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Στην εποχή των Μνηµονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,  απαντάµε µε
αλληλεγγύη και αντιστεκόµαστε στο ρατσισµό και στο φασισµό!

Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!

Αντιφασιστική επιτροπή στο Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό, την Ακαδημία Πλάτωνα και τον Κολωνό
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
8 Οκτωβρίου 2012 στις 8:14 π.μ.

Καμιά απάντηση για την αντιφασιστική στην Μυτιλήνη που αποκαλούν τα Σκόπια , Μακεδονία?
Καταλάβατε τώρα γιατί οι ναζί, είναι τρίτο κόμμα?

Βελεστινλής
8 Οκτωβρίου 2012 στις 9:04 π.μ.

O ΚΑΘΕ λαός έχει το απόλυτο φυσικό δικαίωμα να αυτοαποκαλείται όπως θέλει.

Γρηγόρης
8 Οκτωβρίου 2012 στις 10:05 π.μ.

Επί 20 σχεδόν χρόνια το κράτος των Σκοπίων ονομάζεται Μακεδονία.Επηρέασε αυτό τη ζωή σου προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Εάν η Αλβανία επέλεγε να ονομαστεί Ήπειρος,ή η Αίγυπτος Κρήτη,θα αισθανόσουν κάποιου είδους θυμό/ταπείνωση; Και γιατί;

Εάν αντίστροφα η Τουρκία είχε κάποια επαρχία που την ονόμαζε Ελλάδα και πατώντας σ'αυτό εμπόδιζε την χώρα μας να ονομάζεται "Ελλάδα",δε θα ούρλιαζες αγανακτισμένος;

Κοινός εχθρός των λαών της βαλκανικής είναι οι αστικές τους τάξεις.Ξεκόλλα από ταμπελίτσες και ιδεοληψίες με τις οποίες μια ζωή τα αφεντικά σε κοροϊδεύουν,σε εκμεταλλεύονται,σε στέλνουν να σκοτωθείς και γελάνε πίσω απ'την πλάτη σου πίνοντας εις υγείαν του κορόιδου.

Ανώνυμος
8 Οκτωβρίου 2012 στις 12:01 μ.μ.

Όχι δεν κατάλαβα γιατί η Χ.Α είναι τρίτο κόμμα.
Επειδή τα Σκόπια για εθνικιστικούς λόγους θέλουν να λέγονται Μακεδονία και επειδή εμείς επίσης για εθνικιστικούς λόγους δε θέλουμε να λέγονται;
Επειδή πρέπει να διχάζονται οι λαοί για το αν ένα μεγαλόπρεπο άγαλμα ή όνομα ενός μεγάλου στρατηλάτη μας ανήκει ή τους ανήκει;
Ας φάμε κι άλλο κουτόχορτο. Ας πιστέψουμε πως οι φτωχοί διαφέρουν αν λέγονται έτσι ή αλλιώς. Ας κάνουμε και πολέμους εθνικής κυριαρχίας ή σκοπιμότητας και όχι ενάντια στην καταπιέση και ας αφήσουμε τους από πάνω να παίζουν μπάλα.
Και ναι μπορεί οι αντιφασίστες ενίοτε να μη χρησιμοποιούν επικοινωνιακά συνθήματα για να προσελκύσουν πρόβατα, μπορεί να είναι προκλητικοί στο λόγο τους, αλλά ο δρόμος δεν είναι για να μας χαϊδεύει τ' αυτιά, γι' αυτό έχουμε τις τηλεοράσεις.
Μακάρι οι λαοί να λέγονταν όπως ήθελαν, μακάρι να μην ήθελαν να λέγονται κάπως συγκεκριμένα και να λεγόμασταν απλώς άνθρωποι.
Και για όσους ο βαθμός συνειδητοποίησης αυτού, φαίνεται αρκετά υψηλός, έχω να πω, πως στις μέρες που έρχονται μάλλον θα πρέπει να αποκτήσουν γρηγορότερα συνείδηση και ταυτότητα, γιατί η ώρα της επιλογής με μας ή με τους φασίστες δεν είναι πολύ μακρυά.

Ανώνυμος
8 Οκτωβρίου 2012 στις 1:45 μ.μ.

Όμορφα λόγια και θεωρίες , σίγουρα έχετε δίκιο. Ομως ποτέ η αριστερά δεν κατήγγειλε ανοικτά το σοβινισμό της ηγεσίας των σλαυομακεδόνων και τη πετυχημένη προσπάθεια της να παρασύρει το λαό της σε εθνικιστικό μισος ενάντια στους γειτονικούς λαούς ,φυσικά για να ξεχάσει τη φτώχεια του-πράγμα που σίγουρα γίνεται και στην Ελλάδα-αντίθετα τη βοηθάει αποκαλώντας τη με το όνομα που τους βολεύει.
Απο την άλλη ,αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη να φέρουμε τον κόσμο προς την αριστερά ,ακόμα και με επικοινωνιακά συνθήματα και να μη τον διώχνουμε προς την ακροδεξιά που καραδοκεί.
Αλλιώς ας γυρίσουμε πίσω στα αριστερά μικρομάγαζα του λίγο% και να διατηρήσουμε την ορθόδοξη ,και πολιτικά σωστή σκέψη

Ανώνυμος
8 Οκτωβρίου 2012 στις 6:42 μ.μ.

Όταν αποδεχόμαστε εμείς οι αριστεροί τον εθνικισμός των άλλων κρατών, ερχόμαστε σε πλήρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Αυτό θέλουμε? Κατά την γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος και πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά Ο 8:14

σπυρος
8 Οκτωβρίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

Ωραια, τοτε για να μην ερθουμε σε αντιθεση με τη ''συντριπτικη πλειοψηφια'' ας παπαγαλισουμε τις εθνοπατριωτικες μπουρδες.Οι ταξικα συνειδητοποιημενοι δεν αποδεχονται κανενα εθνικισμο ουτε εγχωριο ουτε αλλων χωρων.Τωρα η επισημη-ας την πουμε-αριστερα ατυχως αναπαραγει πατριωτικα συνθηματα.Που ειδατε πως ''δε κατηγγειλε ανοικτα το σωβινισμο των μακεδονων΄΄? ΥΓ Δε νομιζετε πως ξεφυγαμε απο το θεμα του αρθρου τις απειλες των καραφλοκεφαλων?Οι αριστεροπατριωτες εχουν να προτεινουν κατι περα απο την ονομασια των γειτονων ,γιατι ετσι μαλλον δεν αντιμετωπιζονται οι ναζι....

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2012 στις 10:32 π.μ.

Καραγκιοζιλίκια "τα χώνει" ο πατριώτης στην αριστερα και οι φουλ αριστεριτζιδες
(του δήθεν,, λεω οτι μου κατέβει) κανουν το ιδιο απο την αλλη πλευρά(την πιο "αριστερη")
προς την αριστερά...
Τελικα έχετε παρόμοια ιδεολογία η" παρομοια ψυχοσύνθεση αυτη του καραγκιόζη....
Μερες που ειναι......νουμερα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger