Home » , » Ανακοίνωση της ΠΕ της κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για τη συλλογή υπογραφών του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΠΕ της κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για τη συλλογή υπογραφών του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 | 12:52 μ.μ.

Η πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ με τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης της πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, με στόχο την κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, αποτελεί μια ευκαιρία για να τεθεί επί τάπητος η επικαιρότητα του μεταβατικού προγράμματος και η αναγκαιότητα της πάλης υλοποίησης του στο σήμερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που προλεταριοποιούνται, ενώ παράλληλα άπτεται του αιτήματος κρίκου του μεταβατικού προγράμματος: της μονομερούς διαγραφής του χρέους. Στη βάση του μεταβατικού προγράμματος θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και θα φανεί ποιες δυνάμεις θα αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στη γενικευμένη επίθεση των κεφαλαιοκρατών στα εργασιακά, στην παιδεία και την υγεία κλπ.

Μια συλλογή υπογραφών αυτοτελώς δεν πρέπει να αποτελέσει το σκοπό, αλλά έναν  ακόμα τρόπο για τη συσπείρωση και την προσπάθεια συγκρότησης του ενιαίου εργατικού μετώπου που θα βάλει στις πλατιές μάζες το μεταβατικό πρόγραμμα στο σύνολό του, ζυμώνοντάς το και κάνοντάς το κτήμα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Ένα ενιαίο μέτωπο το οποίο θα βάζει ξεκάθαρα το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής του χρέους (πλην αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ευρώ,την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, την κατάργηση όλων των απορρήτων (τραπεζικό, εμπορικό, βιομηχανικό), τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε πράξεις βίας ενάντια στο κίνημα και στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην τρέχουσα συγκυρία είναι πολύ μεγαλύτερα από ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία. Οι κομμουνιστές πρέπει να βάζουν με κάθε ευκαιρία το ζήτημα της πολιτικής προοπτικής και να απαντούν στο ερώτημα «ποιος θα υλοποιήσει το μεταβατικό πρόγραμμα;» προτάσσοντας το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης, που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα της επανάστασης, η οποία είναι η μοναδική προοπτική που εξασφαλίζει πραγματικά την εφαρμογή του. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθεί η αναγκαιότητα συγκρότησης του ενιαίου μετώπου των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη. Μια ακόμα ευκαιρία που για να αξιοποιηθεί και να αποδώσει πραγματικούς καρπούς για την εργατική τάξη απαιτείται να δείξουν όλοι, και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές, ότι έχουν πραγματική θέληση να μετατρέψουν την αναγκαιότητα της κατάργησης του Μνημονίου σε υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης. Για να γίνει αυτό απαιτείται ο αγώνας ενάντια στα Μνημόνια να συνδέεται με τον πολιτικό στόχο , την πτώση της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει και την ανάδειξη εργατικής κυβέρνησης που θα αναλάβει την εφαρμογή του μεταβατικού προγράμματος: μόνο έτσι ο αγώνας θα αποκτάει προοπτική, θα γίνεται επιθετικός, θα μπορεί να έχει αποτελέσματα και κατακτήσεις ακόμα και σε επιμέρους ζητήματα.

Απέναντι στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών προκρίνουμε την απόφαση μαζικών φορέων, πράγμα άλλωστε το οποίο προωθεί το ΚΚΕ. Και γι’ αυτό τον σκοπό δεν επαρκούν απλές αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητήσουν πλατιά και να αποφασίσουν δημοκρατικά να στηρίξουν όχι απλώς με την υπογραφή τους αλλά με τον καθημερινό τους αγώνα την αναγκαιότητα να καταργηθούν τα Μνημόνιο, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι γι αυτό απαιτούνται αγώνες στους δρόμους και στους χώρους εργασίας. Εκεί, στα σωματεία, στις συνελεύσεις των εργαζομένων και στους χώρους δουλειάς, παίρνουμε θέση και τοποθετούμαστε θετικά υπέρ της πρότασης και της αναγκαιότητας υπερψήφισής της από τη Βουλή, αναδεικνύοντας μια ακόμα παράμετρο: εφόσον το ζήτημα αυτό αναδεικνύεται σε σημαντικό, και είναι σημαντικό, θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελέσει αφετηρία για τη σύμπτυξη ενιαίου μετώπου το οποίο θα διεκδικήσει  μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που είναι, από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων,  άρρηκτα συνδεδεμένα με την κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων (διαγραφή χρέους, κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, κτλ);την υλοποίηση αυτού του στόχου από τη θέση της κυβερνητικής εξουσίας σαν εργατική κυβέρνηση.

Η κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ παίρνει δημόσια θέση υπέρ της πρότασης στη βάση του παραπάνω τρόπου στήριξής της, για να αναδείξουμε την ευθύνη που πέφτει στις δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη: να προχωρήσουν άμεσα στην σύμπτυξη ενιαίου εργατικού πολιτικού μετώπου με το σύνθημα δράσης της εργατικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του μεταβατικού προγράμματος.

Αθήνα, Οκτώβρης 2012,  η ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 9:21 μ.μ.

Mόνο μέσω ηλεκτρονικών υπογραφών καταργούνται τα μνημόνια και ανατρέπεται ο καπιταλισμός!Όσοι επιμένουν σε αγώνες δεν έχουν ιδέα απο μαρξισμό.΄΄΄΄υπογραφούλα υπογραφούλα και φθάνουμε στον σοσιαλισμό.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 11:46 π.μ.

Πράγματι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι μεγαλειώδες, τα αιτήματά του είναι ριζοσπαστικά έως και ανατρεπτικά, είναι πολύ μαζικό, στις τεράστιες απεργίες δεν κουνιέται φύλλο στην παραγωγή και το μόνο που απομένει είναι η "έφοδος στους ουρανούς". Ααα ξέχασα, προηγουμένως πρέπει να γίνει και μία πολιτική απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (1-2 μηνών) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με 2-3 εκατομμύρια απεργούς (!!!) και με μπροστάρηδες τους αγωνιστές Φωτόπουλους, Παπασπύρους, Κούκους, Μπαλασόπουλους κλπ προκειμένου να ανέβει η αγωνιστική διάθεση και μετά να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ". Και μετά ζντουπ, έπεσα από το κρεβάτι και ξύπνησα.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:30 μ.μ.

Tην περασμένη εβδομάδα η ανασύνταξη έλεγε πως η Παπαρηγα στηρίζει ευρω
και αρα το κεφάλαιο ,εδω λεει αλλα ,,,Ποτε η ανασύνταξη λεει αλήθεια.. και ποτε ψέματα...?

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:37 μ.μ.

Ανώνυμε 27 Οκτωβρίου 2012 9:21 μ.μ. αυτο/γελοιοποίησαι δεν διάβασες καν
τι γράφει, αλλα εισαι τοσο αετος που δεν σκεφτικές πως για να συμφωνεί η
ανασύνταξη με το ΚΚΕ κατι τρέχει...
Για διάβασε το κείμενο ξανα πες μας τι γραφει χαζοβιόλη.......

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:45 μ.μ.

Ξέχασες τον Σιφωνιό.Γιατί εξαιρείς αυτό τον γίγαντα του συνδικαλισμού;Επίσης ξέχασες γενικά το πάμε και τις κουμπαριές με την πασκε!

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:33 π.μ.

2:45 Το σωματείο όπου είναι πρόεδρος ο Σιφωνιός έκανε 9 μήνες απεργία, πραγματικά κόντρα σε αφεντικά, σε κυβέρνηση, στους άλλους λακέδες του συμβιβασμού και της υποταγής, σε καθεστωτικά ΜΜΕ, σε τρομοκρατία και εκβιασμούς. Εάν συγκρίνεις το Σιφωνιό και τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με τους εγκάθετους πρώην μεγαλοπασόκους συνδικαλιστές που τώρα "είδαν φως" και μετακόμισαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ για νέο φαγοπότι, μάλλον έχεις να διαβάσεις εφημερίδα και βιβλίο από πρόπερσι.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

12:33.Αφού ο Σιφωνιός μόνος του τα 'έβαλε'με τ'αφεντικά για 9 μήνες,πως το παμε αγκαλιά με την πασκε απορίπτει μια πανελλαδική απεργία διαρκείας και που καλύτερη οργάνωση θα είχε και πιο πολύ κόσμος θα συμμετείχε και που φυσικά δεν θα διαρκούσε 9 μήνες;είναι απλό και δεν χρειάζεται να διαβάζεις βιβλία.Το κκε δεν θέλει νίκες για το λαό.Θέλει ήττες όπως στη Χαλυβουργία,που το κίνημα θα την πληρώνει χρόνια.

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2012 στις 3:45 μ.μ.

παρακαλώ σύντροφοι μην υποβιβάζετε το μεγάλο κατόρθωμα του συντρόφου Σιφωνιού να αμυνθεί 9 μήνες στη Χαλυβουργία. Ούτε οι σοβιετικοί στη Σεβαστούπολη το 1941-42 δεν άντεξαν 9 μήνες πολιορκία. Και ο Σιφωνιός είναι πιο έξυπνος από τους σοβιετικούς. Γιατί αυτός αντί να κουράζει τους ναζί και να τους κρατάει απ' έξω, τους έβαλε μόνος του μέσα στη Χαλυβουργία. Ούτε ο Λένιν δε θα σκεφτόταν μια τόσο θαυμάσια ιδέα. Λίγα λόγια για τον επαναστάτη Σιφωνιό λοιπόν, τον σύγχρονο Σταχάνοφ (τι να κλάσει και ο Σταχάνοφ μπροστά στο Σιφωνιό βασικά;)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger