Home » , » Η πολύχρονη βαθιά σχέση κράτους-εκκλησίας για να προβάλουν τις ακραίες θέσεις του Παϊσιου

Η πολύχρονη βαθιά σχέση κράτους-εκκλησίας για να προβάλουν τις ακραίες θέσεις του Παϊσιου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 | 7:47 μ.μ.


Η Στρατιωτική Επιθεώρηση είναι το επίσημο έντυπο του στρατού, υπεύθυνος του είναι η διεύθυνση Ενημερώσεως και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΣ. Συχνά αναφέρονται σε αυτό κείμενα θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά εντύπωση μας προκάλεσε το ειδικό ένθετο αφιέρωμα του έργου του σχη Καραίσκου Δημήτριου με τίτλο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924-1994) Ο ασυρματιστής του στρατού και του θεού, εκδόσεις ΓΕΣ, 2005 το οπόιο εκδόθηκε υπό τον αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Αντωνακόπουλο και ΥΕΘΑ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.

Το πόνημα αποτελεί συλλογή επιλεγμένων κειμένων του βιβλίου Βίος Γέροντος Παισίου του Άγιορείτου, Iερομονάχου Iσαάκ, Άγιον Όρος 2004.
Αντιμετωπίστηκε με θριαμβευτικά σχόλια από την εκκλησία και θρησκευτικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας έτσι την συμβολή στην ανάπτυξη των ιδεών της και στην εδραίωση της μακροχρόνιας σχέσης κράτους εκκλησίας με την προβολή των επικινδύνων θέσεων του Παισίου.

Ενώ χαρακτηριστικό είναι οτι το βιβλίο του ΓΕΣ ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου και μοιράστηκε απο τον σύλλογο ''ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ''. Η διαδρομή που ακολούθησε από την έκδοση του το βιβλίο ήταν πολύχρονη και πολυδάπανη φτάνωντας να ανατυπωθεί αρκετές φορές από το ΓΕΣ αλλά και να συμπεριληφθεί και από την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

 Τονίζοντας έτσι την σημασία αυτής της έκδοσης που μας υπενθυμίζει την σημαντική και βαθεία σχέση του κράτους με την εκκλησία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Γιώργος Μήτρος
20 Οκτωβρίου 2012 στις 8:32 μ.μ.

Πώς ο γέροντας Παϊσιος μιλάει με βατράχια και νικάει σε μια μεταφυσική μάχη των Γιωργάκη το Σαολίν.Και μετά κοσμοπολίτες ή απολυταρχικοί φιλελεύθεροι σας φταίει η Αριστερά.

http://www.youtube.com/watch?v=5CvnyBsZ5eo
Όλα στο πόνημα του καραβανά του ΓΕΣ!

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 1:18 π.μ.

Παιδιά, πέρα από τις ζούρλιες ότι και καλά θα πα΄ρουν οι ...Ρώσοι την πόλη και μετά θα πουν στους Έλληνες, που θα κάθονται στην καφετέρια : Ορίστε πάρτε τη,και άλλα απαυτά που λένε οι θρησκόληπτοι, μερικά που λέει δεν έχουν σχέση με το ναζισμό της ΧΑ.
Π.Χ έχει πει οτι χειρότερο αμάρτημα από όλα είναι η Κατάκρισις. Δηλαδή να μιλάς για τα σφάλματα των άλλων και να τους κατακρίνεις. Την θεωρεί χειρότερη από την Καταλάιά, δηλαδή τη συκοφαντία.
Τι σχέση έχει αυτό με το ναζισμό, που η ουσία του είναι να μιλάς για τους άλλους, και ποτέ για τον εαυτό σου. Ο εβραίος, η αδερφή, κλπ.

Μάλλλονν τους άρεσε αυτό για την Πόλη και τη συμμαχία με τη Ρωσία.
Δεν είναι απίθανο να τα παίρνουν κι από Πούτιν πλευρά. Μια φορά δοσίλογος, πάντα δοσίλογος.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 5:10 π.μ.

αφου αποχαυνοσαν και το στρατο με μαλακιες
αντε στειλτους στον πολεμο τωρα.......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger