Home » , » ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ! Η ακραία καταστολή για χάρη των πολυεθνικών δε θα σώσει τα σχέδια των χρυσοθήρων

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ! Η ακραία καταστολή για χάρη των πολυεθνικών δε θα σώσει τα σχέδια των χρυσοθήρων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 | 9:51 μ.μ.


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής:

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ! Η ακραία καταστολή για χάρη των πολυεθνικών δε θα σώσει τα σχέδια των χρυσοθήρων

Την Κυριακή 21/10 η Χαλκιδική για μια ακόμα φορά βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι στην κατοχή της από την Eldorado και στην καταστροφή της που ήδη έχει ξεκινήσει. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλο το νομό καθώς και αλληλέγγυοι, πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη και πρωτοφανή πορεία 7 χιλιομέτρων μέσα στο βουνό μέχρι τις Σκουριές όπου έχει ξεκινήσει η υλοτόμηση του δάσους.

Εκεί σε ρόλο ιδιωτικής εταιρείας προστασίας των Μπόμπολα – Eldorado  οι σύγχρονοι ταγματασφαλήτες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ασφυξιογόνα χημικά στους διαδηλωτές και δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να ποδοπατήσουν ακόμα και γυναίκες και ηλικιωμένους. Λίγο μετά στο Χοντρό Δέντρο οι ορδές των ΜΑΤ έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της κρατικής βίας και καταστολής. Ενώ οι χιλιάδες λαού αποχωρούσαν συντεταγμένα και επιβιβάζονταν στα αυτοκίνητα τους, δέχτηκαν απρόκλητη δολοφονική επίθεση με χημικά, ξύλο και αναίτιες συλλήψεις. Δεν δίστασαν οι δυνάμεις καταστολής να σπάσουν τζάμια σε αυτοκίνητα και να ρίξουν μέσα σε αυτά δακρυγόνα, με προφανή στόχο να σκοτώσουν! Και αντί να είναι αυτοί σήμερα κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέλαβαν 16 συμπολίτες μας από 18 έως 68 χρονών -ανάμεσα τους και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-  με την κατηγορία της «στάσης», κατηγορία που έχει να απαγγελθεί από τη Μεταπολίτευση !

Από τα γεγονότα της 21/10 δύο βασικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν :

•      Το κράτος των Μνημονίων προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών δεν διστάζει να προχωρήσει σε ακραίες μορφές καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων. Οι μάσκες έπεσαν, έχουμε χούντα !

•      Η μαζική συμμετοχή και η αγωνιστικότητα του λαού της Βόρειας Χαλκιδικής παρά την τρομοκρατία αποδεικνύει ότι τα σχέδια των χρυσοθήρων θα μείνουν στα χαρτιά και ότι τα τριτοκοσμικά μοντέλα «ανάπτυξης» τους δεν θα περάσουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής :

   . Στηρίζει τον αγώνα μέχρι τη νίκη!

    . Καταγγέλλει το όργιο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.

   . Απαιτεί την αθώωση των κατηγορουμένων.

    Καλεί όλο το λαό να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που δεν διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον για τα κέρδη των εταιριών.


                                                                    
                                                                         ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
                                                            
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger