Home » , » Eργασιακός μεσαίωνας στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Interlingua (Ηχητικό)

Eργασιακός μεσαίωνας στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Interlingua (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 | 9:27 μ.μ.

Οι δουλοκτητικού τύπου εργασιακές σχέσεις που ψήφισαν και εφαρμόζουν στον κόσμο της εργασίας οι εκπρόσωποι των αφεντικών και της τρόικας είναι μια πραγματικότητα σε όλους τους χώρους εργασίας. Τραγική είναι η κατάσταση από την άποψη της εφαρμογής ακόμη και της δικής τους εργατικής νομοθεσίας οι συνθήκες και το καθεστώς στις επιχειρήσεις των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Αδίστακτοι, λαίμαργοι και πλεονέκτες οι εργοδότες του κλάδου έχουν κηρύξει στάση πληρωμών σε όλες τις επιχειρήσεις τους αρνούμενοι να καταβάλουν τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους . Παράλληλα για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα αντεργατικά τους σχέδια χωρίς αντιστάσεις από την πλευρά των εργαζομένων σύστησαν εργοδοτικό σωματείο στον κλάδο που με την συμβολή και καθοδήγηση του ακριβοπληρωμένου δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Βερβεσού στήνει εκλογές με μπράβους και τρομοκρατία και υπογράφει σύμβαση κόντρα στο κλαδικό ταξικό σωματείο «Ο ΒΥΡΩΝ»

 Η σύμβαση που «υπέγραψαν» οι εργοδότες με το σωματείο τους, ορίζει το ωρομίσθιο στα 3,53 μεικτά την ώρα, λιγότερα και από τα 4 ευρώ την ώρα που δίνουν οι αλυσίδες φροντιστηρίων σε όσους μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ένας καθηγητής σε κέντρο ξένων γλωσσών θα παίρνει για 18 ώρες εβδομαδιαία 253 ευρώ μεικτά το μήνα. Την ίδια ώρα η σύμβαση καταργεί κάθε άλλο δικαίωμα των εργαζομένων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

 Το πραγματικό σωματείο Ο ΒΥΡΩΝ» (και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται σε αυτό) καλούν όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό τους σωματείο και να παλέψουν ενωμένα τους εκβιασμούς και την διασπαστική προσπάθεια της εργοδοσίας.

ήμερα το σωματείο και άλλες συλλογικότητες εργαζομένων παραβρέθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με τους εργαζόμενους στα φροντιστηρίων Interlingua , που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων και νόμιμων των εργοδοτών. Κάτω από την πίεση οι εργοδότες υποσχέθηκαν πως μέχρι την δευτέρα το μεσημέρι στις 12 θα έχει καταβάλει έναντι μέρος από τα οφειλόμενα και δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού για την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε έναν εργαζόμενο από την Interlinguaνα να μας μιλάει για την υπόθεση. Για την κατάσταση των εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα κάνουν ιδιαίτερη εκπομπή οι εργαζόμενοι σ' αυτά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger