Home » , » Τους τέλειωσαν τα "θαύματα" του Εφραίμ, ξέθαψαν τον Παϊσιο

Τους τέλειωσαν τα "θαύματα" του Εφραίμ, ξέθαψαν τον Παϊσιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:16 μ.μ.

Μπούκαραν, λέει, μπάτσοι απ’ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι ενός 27χρονου, στα Ψαχνά Εύβοιας, γιατί είχε φτιάξει μια σατιρική σελίδα στο Facebook, γράφοντας σκωπτικά για τον Γέροντα Παϊσιο. Είχαν προηγηθεί σήμφωνα με τα δημοσιεύματα διαπαρτυρίες «πιστών» και παρέμβαση στην βουλή του νεοναζί βουλευτή Παππά.

Τι να σχολιάσεις; Σε τέτοιες εποχές θα αναβιώσουν και τέτοια μεσαιωνικά φαινόμενα. Βοηθάν σ’ αυτή την κατεύθυνση και τα αστικά ΜΜΕ, από την περιθωριακή φυλλάδα του Γ. Μιχαλόπουλου, μέχρι την έντυπη ναυαρχίδα της δεξιάς τον «Ελεύθερο Τύπο».

 Για να σχηματίσετε μια άποψη και αν φυσικά δεν το θεωρήσετε χαμένο χρόνο διαβάστε φαντασιόπλικτα κείμενα αυτού του καλογέρου.  Τώρα που τους τέλειωσε ο Εφραίμ –αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή- που με την «θαυματουργεί ζώνη της Παναγίας» θεράπευε την στειρότητα, τον καρκίνο όπως και επέστρεφε παιδιά από τον... άλλο κόσμο, ξέθαψαν τον «γέροντα Παϊσιο».

Και με την ευκαιρία ας δούμε κάποια "εργαλεία" και "θαύματα" που χρησιμοποιούν οι γαλονάδες ρασοφόροι για να παραμυθιάζουν το «ποίμνιο» τους.
Αν συγκεντρώσει κανείς το "τίμιο ξύλο" που κυκλοφορεί φτάνει για να επιπλώσεις κάποιες πόλεις. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ο ομφαλός που είχε ο "θεάνθρωπος" ήταν ένας φυσικά. Ομως στις γαλλικές πόλεις Κλερμόν και Σαλόν, υπάρχουν δυο αποξηραμένοι ομφαλοί. Στην Ιταλία υπάρχει και άλλος ένας για να τον προσκυνούν και να δίνουν τα όβολα του οι πιστοί.

Στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Ρώμη υπάρχουν τα "άγια σπάργανα του Χριστού". Και οι Γερμανοί όμως έχουν κι αυτοί "άγια σπάργανα" στο μπακάλικο της πόλης Ααχεν. Ο Χριστός αφού ήταν Εβραίος είχε κάνει περιτομή. (Οι πιστοί μάλιστα γιορτάζουν αυτό το γεγονός την πρωτοχρονιά). Ξέρετε πόσα "ιερά πετσάκια" απ' το πουλί του Χριστού κυκλοφοράν και λατρεύονται -με προσευχές και "τάματα"- από τους χριστιανούς; Μόλις δεκαεπτά. Πολύ λίγα είναι αν σκεφτεί κανένας ότι στις εκκλησιές τους έχουν για "αξιοποίηση" τριανταδυό καρφιά από αυτά που σταύρωσαν το Χριστό.

Τι να πρωτοπείς για τα "άγια" σύμβολα που χρησιμοποιούν για την εξαπάτηση του κόσμου; Οτι το παπαδαριό επιδεικνύει δεκατέσσερις στάμνες που χρησιμοποίησε ο Χριστός στο "θαύμα" της Κανά; Οτι περιφέρουν δεκάδες ντουζίνες από τους "ιερούς χιτώνες του Χριστού"; Οτι στην Μόσχα προσκυνάν οι αφελείς "αίμα του Χριστού" που βρίσκετε σε μπουκάλι και γάλα της Παναγιάς σε φιάλη; Οτι στην γαλλική πόλη Βαντόμ έχουν σε μπουκαλάκι "δάκρυα του Χριστού" και στην εκκλησιά του Ευαγγελισμού στην Μόσχα υπάρχουν τρίχες από τα γένια του; Εδώ παλιά ένας Πάπας περιέφερε για λατρεία σε μπουκάλι "την ανάσα του Χριστού".

 Πάμε τώρα και στα θαύματα. 

Τούτη η μηχανή με τα θρησκευτικά «θαύματα» βαστάει πολλούς αιώνες. Μπορεί να εκσυγχρονίζετε αλλά πάντοτε έχει τους ίδιους δημιουργούς και τα ίδια θύματα.

Οπως διαβάζουμε στις πράξεις των αποστόλων ε:16 «Συνήρχετο δε πλήθος των πέριξ πόλεων εις Ιερουσαλήμ φέροντες ασθενείς και ενοχλούμενους υπό πνευμάτων ακαθάρτων οίτινες θεραπεύοντο άπαντες».
 Η μόδα στα «θαύματα» της εποχής ήταν οι Χριστέμποροι τότε να απαλλάσσουν τα σώματα των αφελών από το πνεύμα του διαβόλου. Πιασ’ τ’ αυγό και κούρεψε το δηλαδή.

Σήμερα μαζί με την τεχνολογία προόδευσαν και τα «θαύματα». Μέσα στα λογικά πλαίσια φυσικά. Μην περιμένετε δηλαδή να έχει μείνει κάποιος με ένα χέρι και να γίνει θαύμα και να φυτρώσει άλλο. Μην τρελαθούμε εντελώς. Και τα θαύματα έχουν τα όρια τους.

 Πριν μερικά χρόνια είχαμε την «αγία» Αθανασία στο Αιγάλεω που εκμεταλλευόμενη μια αρρώστια που είχε –δερμοπάθεια- κατόρθωνε να εξαπατά δεκάδες θρησκόληπτα χαϊβάνια και σήμερα να έχει τεράστια περιουσία. Σε όλους είναι γνωστή αυτή η ιστορία και δεν έχει νόημα να την επαναλάβουμε.

Φυσικά πάντα είχαμε τις κάρες «αγίων» που μοσχομύριζαν, τις εικόνες που «δάκρυζαν» τις παναγίες που «μάτωναν». Και, φυσικά μαγκίτες, μην φανταστείτε ότι είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσεις ένα τέτοιο θαύμα. Αμα τυχόν κάποιοι σύντροφοι είναι ρέστοι, κάτσε να τους δώσουμε την συνταγή να καβατζάρουν χοντρά μπακίρια, (πλάκα κάνουμε φυσικά).

Πάρτε μια εικόνα, κατά προτίμηση με την φάτσα του Χριστού ή της Παναγιάς που έχουν μεγαλύτερο σουξέ. Το βράδυ βάλε κάτω απ΄ τα μάτια μια υδροσκοπική ουσία. Θα σας συνιστούσαμε χλωριούχο ασβέστιο που είναι δοκιμασμένο σ’ αυτές τις ιστορίες. Αυτό έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία της ατμόσφαιρας και να δημιουργούνται σταγονίδια. Σε λίγο, που λέτε, έχει να ρίξει η Παναγιά το δάκρυ κορόμηλο και το ποίμνιο των πιστών σε σας τάματα που θα λύσετε για πάντα τα οικονομικά σας προβλήματα.

Δεν είναι μόνο δικό μας φαινόμενο αυτό. Το «αίμα» και το «δάκρυ» που έχουν ρίξει η καθολικές Παναγίες είναι άλλο πράγμα. Μάλιστα το 1995 στην Ιταλία είχε πιάσει υστερία τον κόσμο όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν ότι τα αγάλματα της Παναγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας το έριξαν μαζικά στο κλάμα. Και επειδή και εκεί ο Χριστός και η Παναγιά χρειάζονται μπακίρια οι ρασοφόροι έτριβαν τα χέρια τους απ’ το μπαγιόκο που παντελώνιαζαν .
Ηταν τότε που τα πήρε στο κρανίο ένας καθηγητής στο τμήμα οργανικής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Πάβια, ο Λουίτζι Γκαρλαστέλι και έσκασε το μυστικό. Είπε δηλαδή πως μπορούμε να κάνουμε ένα άγαλμα να το παρουσιάσουμε ότι δακρύζει. Επειδή όμως εδώ δεν έχουμε αγάλματα γ’ αυτό δεν σας λέμε την συνταγή γ’ αυτή την λαμογιά.

 Πάντως το θαύμα που περιμένουμε εμείς δεν θα το κάνουν οι εικόνες αλλά τα όπλα όταν βρεθούν στα χέρια του ταξικού προλεταριάτου. Και τότε δεν θα ματώσουν Παναγιές αλλά οι αιματορουφήχτρες καπιτάλες και οι κολαούζοι τους.

 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:32 μ.μ.

H δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν ασχολήθηκε καθόλου με καταγγελία που αφορούσε παιδική παιδαρεστία στο διαδίκτυο.Για τον νεαρό όμως τσακίστηκαν να τον συλλάβουν,αφου ήταν επιταγή της ναζιστικής χ.α.Ρασοφόροι ταλιμπάν και φασίστες στην Ελλάδα του 2012.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:35 μ.μ.

Η διωξη που γινεται σημερα τοσο απο το επισημο κρατος οσο και απο τον κληρο οταν κανεις εκφραστει
με οποιοδηποτε τροπο που αυτοι κρινουν προσβλητικο,προκλητικο ακομα και απλα ειρωνικο δεν ειναι σημερινο αλλα απο εμφανισεως της η Χριστ.θρησκεια αφου επεβληθη δια πυρος και σιδηρου δεν επαψε ποτε να καταδιωκει ολους οσους την αντιπαλευαν.Ενα τρανταχτο παραδειγμα διωγμου ηταν ο μεγαλος επτανησιος σατυρικος ποιητης μας Λασκαρατος ο οποιος καυτηριαζε τοσο ανελεητα τον
κληρο ο οποιος τελικα τον αφορησε.Με τον αφορι σμο του καποιος πηγε να τον επισκεφθει και να του
αναγγελλει «Τα έμαθες σιορ-Ανδρέα, ο επίσκοπος σε αφόρισε» και τότε ο Λασκαράτος του απαντά: «Ευχαριστώ τον επίσκοπο για τον αφορισμό, αλλά θα τον παρακαλούσα πολύ να μου αφορίσει και τα παπούτσια των παιδιών μου για να μη λιώσουνε οι σόλες τους και υποβάλλομαι σε έξοδα>> Το σιγουρο ειναι οτι οι σολες των παπουτσιων εξακολουθουσαν να λυωνουν.......

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

όποιος το έγραψε το κειμενάκι είναι μεγάλο αλάνι...να σαι καλά ρε σύντροφε,είσαι ένα μικρός θεούλης...χεχεχε

Τάσος Βαγγόπουλος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:13 μ.μ.

Εμένα με προσβάλει η δυσφήμηση του παστίτσιου που είναι μια εξαιρετική Ελληνική σπεσιαλιτέ να συγκρίνεται με σαλταρισμένους γέροντες. Ποτέ όμως δεν θα ζητούσα να κατέβει η ανάρτηση και να διωχθεί ο ..........δράστης !

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:30 μ.μ.

video

http://youtu.be/j4ZFpfWH_Dw

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:25 π.μ.

Πολύ καλό κείμενο. Γιατί να μην γράφει και η κοινοβουλευτική αριστερά σε επίσημα έντυπα τέτοια κείμενα. Τι φοβούνται, μήπως χάσουν την ψήφο κανενός πιστού?

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:51 π.μ.

H θηριωδία των Χριστιανών 20 αιώνων, δεν έχει τέλος.
Ενδεικτικά αναφέρω : Υπατία η Αλεξανδρινή, Γαλιλαίος, Τζιορντάνο Μπρούνο, Σταυροφορίες Ιησουήτες, κάψιμο Μαγισσών και όλα αυτά για ένα πρόσωπο,(τον Χριστό), για το οποίο δεν γνωρίζουμε, καλά καλά, εάν υπήρξε.
Κι αυτό το λέω διότι εάν ένας άνθρωπος είχε τις θεραπευτικές ικανότητες του Χριστού, σίγουρα θα κινούσε το ενδιαφέρον της Ρωμαϊκής Διοίκησης.
Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Δεν υπάρχουν γραπτά δημόσια αρχεία, της Ρωμαϊκής Διοίκησης της Παλαιστίνης, σχετικά με τα όσα εκκωφαντικά διαδίδουν οι "ασύστολοι ψευδολόγοι" Πέτρος και Παύλος καθώς και τα καθοδηγούμενα τσιράκια των Ιερατείων της Φαρισαϊκής Ηγεσίας, Λουκάς, Ματθαίος και Ιωάννης.
Μάλιστα ο Παύλος (Σαούλ ή Σολομών)χωρίς να έχει συναντήσει ποτέ το Χριστό, μιλάει για το έργο του χωρίς να έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς που βρισκόταν ο ίδιος το επίμαχο διάστημα.
Τα διασωθέντα, διαθέσιμα έγγραφα της Ρωμαϊκής Διοίκησης, στην Παλαιστίνη καταγράφουν και τα πιο ασήμαντα γεγονότα (από επιδιορθώσεις στα τείχη, βλάβες στην αποχέτευση, ορισμούς ηνιόχων στις ιπποδρομίες μέχρι αλλαγή χρήσης για τους βοσκότοπους) αλλά για τα κοσμοϊστορικά θαύματα του Χριστού τίποτα!
Οπότε ο Χριστός δεν είναι τίποτε άλλο από έναν Αη-Βασίλη των ενηλίκων.
Τώρα για τα μεταγενέστερα θαύματα περισσότερο ενδιαφέρον από Κοινωνιολογικής πλευράς παρουσιάζουν οι Καφετζούδες, τα Μέντιουμ, οι Ξεματιάστρες και φυσικά οι Ταχυδακτυλουργοί και οι Παπατζήδες.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:26 μ.μ.

Όλα στο πρόγραμμα…
http://kato-kefali.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Περί Αγυρτείας ο λόγος.
Επιδοκιμάζω την στάση του αρθρογράφου. Επιχαίρω, μιας και δεν θίγει το θέμα της Πίστης του καθενός. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην πίστη των «θαυμάτων» - και θαυμαστών θα προσέθετα - των γαλονάδων ρασοφόρων όπως λέει. Το «Πίστευε και μη, Ερεύνα!» συνεπεία του σφιχτού εναγκαλισμού της εξουσίας με την εκκλησία, έγινε «Πίστευε και Μη ερεύνα» να διαιωνίζει αυταρχισμό και καταπίεση.
Η Εκκλησία είμαστε εμείς όλοι που, σαν ελάχιστη παρακαταθήκη έχουμε αυτήν ακριβώς την θέση, Ενάντια στην Αγυρτεία. Η ύπαρξή της δεν καταδικάζει την Πίστη, είναι η ίδια η Αγυρτεία καταδικαστέα.
Ας εκκινήσουμε από τον βατήρα αυτόν, Πιστοί και «Άπιστοι». Δικαίωμα και Υποχρέωση στην Αντίσταση.

Επιτέψτε μου να σας παραθέσω απόσπασμα από το λόγο του Άρη στη Λαμία:

«Λένε ότι ο κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησιές και γδέρνει τους παπάδες. Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησιές, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα;
Οι εκκλησιές μας φταίνε ή τα καράβια του Εμπειρίκου; Γιατί λοιπόν να κάψουμε τις εκκλησιές;
Ποιος χτυπά τη θρησκεία;
Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.

Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργησει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές.
Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!

Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα.
Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος...»

Επιτέψτε μου επίσης να σας προτείνω:
http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2011/02/blog-post_03.html

Και μια τρίτη σημείωση:
Να δείτε την σπουδαία ταινία του Κουβανού Tomás Gutiérrez Alea «La última cena» (Ο Μυστικός Δείπνος) (1976)

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:44 π.μ.

ενα ειναι σιγουρο ο,τι το παπαδαριο αυτο που εχουμε σημερα ειναι το ιδιο παπαδαριο που σταυρωσε το Χριστο πριν 2012 χρονια για την δεν τους αρεσαν αυτα που ελεγε .

Οι πόνοι της Παναγιάς

Πού να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί;
Σε ποιο νησί του Ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική;
Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ' άδικο φωνάξεις
Ξέρω πως θάχεις την καρδιά τόσο καλή, τόσο γλυκή,
που με τα βρόχια της οργής ταχιά θενά σπαράξεις.

Συ θα ‘χεις μάτια γαλανά, θα 'χεις κορμάκι τρυφερό,
θα σε φυλάω από ματιά κακή και από κακό καιρό,
από το πρώτο ξάφνιασμα της ξυπνημένης νιότης.
Δεν είσαι συ για μάχητες, δεν είσαι συ για το σταυρό.
Εσύ νοικοκερόπουλο, όχι σκλάβος, όχι σκλάβος ή προδότης

Τη νύχτα θα σηκώνομαι κι αγάλια θα νυχοπατώ,
να σκύβω την ανάσα σου ν’ ακώ, πουλάκι μου ζεστό
να σου τοιμάζω στη φωτιά γάλα και χαμομήλι,
κ’ υστέρα απ' το παράθυρο με καρδιοχτύπι να κοιτώ
που θα πηγαίνεις στο σκολιό με πλάκα και κοντύλι...

Κι αν κάποτε τα φρένα σου το Δίκιο, φως της αστραπής,
κι η Αλήθεια σου χτυπήσουνε, παιδάκι μου, να μη την πεις.
Θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν είναι αλήθεια πιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν.

Ώχου, μου μπήγεις στην καρδιά, χίλια μαχαίρια και σπαθιά.
στη γλώσσα μου ξεραίνεται το σάλιο, σαν πικρή αψιθιά!
- Ω! πώς βελαζεις ήσυχα, κοπάδι εσύ βουνίσιο...-
Βοηθάτε, ουράνιες δύναμες, κι ανοίχτε μου την πιο βαθιά
την άβυσσο, μακριά απ’ τους λύκους να κρυφογεννήσω!
κ.βαρναλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger