Home » , , » Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του "Νέου Αγωνιστή" (Βίντεο)

Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του "Νέου Αγωνιστή" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:18 μ.μ.

Το καινούργιο επεισόδιο στην διαμάχη Βενιζέλου-Τσίπρα για το ποιος θα κληρονομήσει το κεφάλαιο, που λέγεται ΠΑΣΟΚ και το οποίο ήδη έχει απαξιωθεί εδώ και χρόνια δόθηκε σήμερα με αφορμή την ημερομηνία δημιουργίας του Κινήματος. Βενιζέλος και Τσίπρας μίλησαν σε διαφορετικές σχετικές συγκεντρώσεις δίνοντας την αφορμή στα ΜΜΕ να μιλήσουν ότι ο Σύριζα εξακολουθεί να ταλαντεύεται στο ποια πολιτική φυσιογνωμία θέλει να παρουσιάσει.

 Η ομιλία του Α. Τσίπρα –απ’ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε- στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», μιας ομάδας πρώην μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν από το κόμμα τους όταν έγινε το πρώτο Μνημόνιο, και σήμερα συνεργάζονται με τον Σύριζα, έδωσε τα περιθώρια να υπάρξουν αρκετά σχόλια που δεν ήταν κολακευτικά για τον Σύριζα και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.


Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η παρουσία στην εκδήλωση της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά, ή οποία υπήρξε μια απ’ της υπέρμαχους της μνημονικής πολιτικής το περασμένο διάστημα, ενώ δεν ξέρουμε αν έχει βάση η δημοσιογραφική πληροφορία που ακούστηκε για βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που φλερτάρει στην ιδέα να μετακομίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα.

Από κει και πέρα στην ομιλία του ο Τσίπρας προέβλεψε ότι το κόμμα του θα πάρει 45% στις επόμενες εκλογές για να «κυβερνήσουμε μαζί με τον λαό για τον λαό» απόρροια της πολιτικής που ασκεί σήμερα το «λόμπι της χρεωκοπίας που παίρνει το εισόδημα από το λαό και το δίνει στην μικρή και άπληστη ολιγαρχία».

Το σύνθημα που δέσποσε στην συγκέντρωση ήταν το «Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα» και ο Α. Τσίπρας γνωρίζοντας που συνειρμικά παραπέμπει αυτό και πώς μπορούσε να σχολιαστεί, δήλωσε ότι ο Σύριζα δεν είναι, ούτε θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ «όπως διατείνονται τα μέσα της διαπλοκής».


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:37 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος που όμως γρήγορα θα καεί (αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα κι εδώ έχουμε ΠΑΣΟΚ all over again) με απρόβλεπτη συνέχεια.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:01 μ.μ.

Αν δεν υπήρχε ο Συριζα θα έπρεπε να τον εφεύρουν.Απ'την άλλη βλέπεις και τι άλλο υπάρχει(ΚΚΕ-ΑΝταρσύα κτλ) και λες δε γ@@ται,Συριζα

4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:45 π.μ.

με αυτή τη λογική ψήφιζαν όλοι ΠΑΣΟΚ και φτάσαμε εδώ

ξυπνητήρι
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:33 π.μ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος"

Διαβάζοντάς μερικά πράγματα που γράφονται εδώ μέσα και αλλού, θα νόμιζε ότι το σύστημα πνέει τα λοίσθια και ο σοσιαλισμός είναι προ των πυλών. Επικοινωνείτε καθόλου με την πραγματικότητα μερικοί; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε και τον καπιταλισμό της Αργεντινής κι ακόμη ζει και βασιλεύει;

Συνέλθετε λίγο ορισμένοι γιατί έτσι όπως είστε χαμένοι στις ονειρώξεις σας, βλέπω πεθαίνετε της πείνας στο δρόμο ή σε κανένα πολεμικό μέτωπο και να σκέφτεστε "πάει, ο καπιταλισμός έχει τελειώσει οριστικά μετά κι απ' αυτό".

Αξία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή ο καπιταλισμός δεν έχει τελειώσει. Αλλιώς θα ήταν ένας ακόμη γραφικός σχηματισμός που πιστεύει σε αριστερά ευρωενωσιακά παραμύθια...

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:43 π.μ.

@Ξυπνητήρι

Έγραψα ή όχι για "απρόβλεπτη συνέχεια";

δικές σου ονειρώξεις - φοβίες προβάλεις...

ξυπνητήρι
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:15 π.μ.

Έγραψες για απρόβλεπτη συνέχεια αφού καεί το χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είσαι τόσο χαλαρός με αυτό το χαρτί, γιατί, όσο κι αν κάποιοι το έχουν κάνει καραμέλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ του 1981, ακόμη κι αν θέλει.

Όταν και αν λοιπόν καεί το χαρτί του με τον τρόπο που υπονοείτε, δηλαδή προσκυνώντας τους δανειστές, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, πολύ δύσκολα θα υπάρξει προοδευτική διέξοδος για τον τόπο. Πλέον ένα μίγμα φασισμού με κοινοβουλευτική βιτρίνα μέσα σ' ένα υπό κατάρρευση προτεκτοράτο, είναι πιο πιθανό κατά την γνώμη μου.

Φοβίες ναι προβάλλω, σας έχει φοβηθεί το μάτι μου μερικούς, είναι αλήθεια. :)

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:16 π.μ.

Ακούστηκε ότι... ο Τσίπρας θα μετακομίσει από την Κουμουνδούρου στην Γ' Σεπτεμβρίου, ισχύει;

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:17 μ.μ.

Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Θαυμάστε την υποψήφια βουλευτή του και τ. μέλος της ΚΠΕ (αριστερό ρεύμα παρακαλώ) μετά το 2ο λεπτό του βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=K15MTXUUazw&feature=player_embedded#!

ΥΓ Α ρε εθνικιστικό ΚΚΕ

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:39 μ.μ.

Μας ταράξατε στη νομιμότητα…. όντως το είπατε και το κάνατε.
Άραγε οι των αριστερών συνιστώσεων του ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχουν τώρα;
Αφού λοιπόν η κοινωνία μας είναι βαθιά συντηρητική και αφού προφάνως δεν είναι δυνατόν να στρέψει εν μία νυκτί αριστερά.
Ε! … ας στρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ δεξιά.
Στο κάτω κάτω όλη σχεδόν η αριστερά κινείται ή συστημικά ή στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, ή στην καλύτερη ράθυμα, τι να περιμένουμε απ' την κοινωνία θαύματα;
Εν τέλει όλα μετρούνται με νούμερα και οι εξαγγελίες και οι αξίες και τα ιδανικά. Τι κι αν χάσει μερικούς αριστερούς ή ανένταχτους ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι του κατεστημένου, του πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο πρώην, είναι πολλοί περισσότεροι. Αυτά είναι τα νούμερα.
Αυταπάτες τέλος.
Ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, πως με μιαν εκλογική διαδικασία και χωρίς περεταίρω αγώνα, ο λαός θα μπορούσε να σηκώσει κεφάλι.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους κοντοσυγγενείς τους εντός κοινοβουλίου να ασχοληθούν με τα οικογενειακά τους, ας σταματήσουμε να έχουμε βλέψεις για ποσοστά και βουλευτικές έδρες και ας κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε μια μάχημη ισχυρή μειοψηφία που θα βγει μπροστά για να τραβήξει και την υπόλοιπη κοινωνία.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:45 μ.μ.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο του 12:17!! "Σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα στα σχέδιά τους είναι να εξαφανιστούν και τα δύο πανεπιστήμια με το όνομα Μακεδονία(!!!) και εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε"!!! Δεν έχετε τον θεό σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα έπρεπε να γίνει αυτοτελής ανάρτηση αυτό το βιντεάκι!!

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:40 π.μ.

Μιλάει και το κκε.Θαυμάστε τη δήλωση Φλωράκη στον ΑΠ τo 74. http://original.blogspot.gr/2010/07/1974.html.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger