Home » , , » Πίσω από τα νούμερα.

Πίσω από τα νούμερα.

Από mitsos175 , Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:07 π.μ.

Είναι πανικόβλητοι και σκαρφίζονται απίστευτα ψέματα. Θέλοντας να εξοντώσουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, χωρίς να προκληθούν όμως αντιδράσεις, λένε κουταμάρες. Ακούστε:

«Αύριο Πέμπτη δημοσιεύεται η νέα δημοσκόπηση στην εφημερίδα "Το Ποντίκι". Στην πρόθεση ψήφου και την αναγωγή της επί των εγκύρων, φαίνεται πως τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν σοβαρή κάμψη. Τη δυσαρέσκεια αυτή όμως δεν την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης υποχωρεί. Ποιος κερδίζει; Η χρυσή Αυγή,! η οποία εμφανίζει άνοδο 3,6% (4,6% μετά την αναγωγή επί των εγκύρων). Όσο για το  ΚΚΕ η αύξηση είναι οριακή. Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως ακολούθως (στην παρένθεση με αναγωγή): - Η Ν.Δ. στο 22,5% (25%) έναντι 29,7% στις εκλογές. - Ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5% (24%) έναντι 26,9%. - Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 7,5% (8%) έναντι 12,3%. - Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 6% (6,5%) έναντι 7,5%. - Η Χρυσή Αυγή  στο 9,5%, αλλιώς σε διψήφιο με αναγωγή, έναντι 6,9%.- Η ΔΗΜΑΡ 4% (4,5%) έναντι 6,3%.- Το ΚΚΕ 4,5% (5%) έναντι 4,5%. - Άλλο Κόμμα δηλώνει το 6,5% (7%) έναντι 6%, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οικολόγους Πράσινους να ξεχωρίζουν γύρω στο 1% χωρίς αναγωγή. Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 8,5% (9,5%).»

Ώστε προλάβατε και κάνατε δημοσκόπηση πριν έρθουν καλά – καλά από τις διακοπές και πριν προλάβουν να δουν στην πράξη τα νέα μέτρα.

Έστω. Παρουσιάζετε τα φίδια σε άνοδο. Μάλιστα. Να υπενθυμίσω πόσο αξιόπιστες ήταν οι εταιρίες των δημοσκοπήσεων πριν λίγο καιρό; Τότε πχ που έδειχναν τη ΔΗΜΑΡ δεύτερη. Ή τότε που έλεγαν για 30% τη ΝΔ το Μάη του 2012 και το ΠΑΣΟΚ 17-20%.
Γιατί τα κάνουν, το έχω ξαναπεί.
Πρώτον ο «πελάτης» έχει πάντα δίκιο. Αυτά θέλουν να ακούσουν κάποιοι, αυτά βγαίνουν, ως εκ θαύματος απ’ τις έρευνες. Αλλά γιατί τη Χρυσή αυγή;

Πριν απαντήσω, πιστεύω κατ αρχήν, ότι η ΝΔ είναι ήδη δεύτερη. Τα μέτρα – θάνατος για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς πλήττουν όχι μόνο αυτούς που έπλητταν και τα προηγούμενα αλλά και ακόμη φτωχότερους! Κι όμως είναι δυνατόν! Και φυσικά είναι ευχάριστα μόνο στους τοκογλύφους. Οι 13 ώρες δουλεία και η κατάργηση του πενθήμερου, οι νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, η ακρίβεια, οι νέοι διορισμοί ημετέρων τη στιγμή που απολύονται άνθρωποι, η εντολή ταλαιπωρίας και περικοπών περίθαλψης των ηλικιωμένων που στην ουσία λέει «πεθάνετε όσους περισσότερους γέρους μπορείτε», η φορολογία στις παράγκες και τα χέρσα χωράφια και η περικοπή των συγγραμμάτων, όχι μόνο θα γεμίσει απόγνωση και αηδία για τους «δοσίλογους τσανακογλείφτες», αλλά θα κάνει την οργή πράξη.   

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ένα ρόλο. Στηρίζουν το Σαμαρά και την κατοχική Τρόικα. Η Χρυσή Αυγή, όσο είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν χρειάζεται να στηρίξει φανερά. Στηρίζει όμως κρυφά. Είναι η παλιά ΕΠΕΝ (του Παπαδόπουλου) και είναι το alter ego του μονόφθαλμου πειρατή.

Αν χρειαστεί θα στηρίξει. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο Κουβέλης, η χρυσή αυγή θα ήταν στην κυβέρνηση και θα ψήφιζε τα μέτρα. Θα είχε πάρει ίσως περισσότερα ανταλλάγματα από το λάος (Το Υπουργείο Άμυνας, Δημοσίων Έργων, Ναυτιλίας, το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, το Παιδείας κα), αλλά θα ψήφιζε τους ίδιους νόμους του Μνημονίου. Ο Καμμένος είναι μεν η «παλιά» ΝΔ, (πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό), δεν θα στηρίξει όμως Μνημόνιο εύκολα. Οι οπαδοί του, σφόδρα αντιμνημονιακοί, θα πάνε πολλοί από αυτούς εκτός δεξιάς πολυκατοικίας σε αυτή την περίπτωση.
Θέλουν λοιπόν να βάλουν κάποιο τώρα, που διαλύεται η μαφιόζικη τριάδα, να παίξει το ρόλο που είχε ο Φώτης πριν κάνα δυο χρόνια. Τότε ακριβώς, που μας τον παρουσίαζαν δήθεν σαν εναλλακτική λύση. Τον είχαν δεύτερο για ένα μεγάλο διάστημα, απ ότι θυμάστε καλά.
Το να πουν φυσικά την αλήθεια δεν πρόκειται. Τι να πουν; Ότι ο κόσμος δεν θέλει τα μέτρα και θα μαυρίσει σίγουρα το Σαμαρά, θα βγάλει εκτός βουλής τον Βαγγέλη και τον Κουβέλη; Δείχνουν λοιπόν πτώση σε όλους. Για να μη δείξουν ότι χάνει ο «καταλληλότερος» και να πουν, ότι δήθεν ο κόσμος «κατανοεί την ανάγκη των μέτρων». Για «ξεκάρφωμα» δίνουν μισή μονάδα στο ΚΚΕ, του οποίου η άνοδος είναι ουσιαστική και πολύ μεγαλύτερη. Άλλωστε οι εξελίξεις το δικαιώνουν καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης άνοδο. Μπορεί προς το παρόν να μην είναι θεαματική, είναι όμως αρκετή να του δώσει τη νίκη όποτε γίνουν εκλογές. 
Πιστεύω ότι τα μικρότερα Αριστερά κόμματα ΑΝ ακούγονταν (πράγμα που δεν γίνεται, λόγω λογοκρισίας)  θα ήταν εντός βουλής. Δυστυχώς όμως ΔΕΝ ακούγονται, παρά μόνο σε λίγα site.

Η προσπάθεια παρουσίασης δυναμικής της χρυσής αυγής, έχει κύριο στόχο, οι δυσαρεστημένοι ειδικά της ΝΔ, να μην πάνε προς τα Αριστερά. Να πουν ότι και οι νεοναζί έχουν μια άλλη πρόταση! Να δέσουν τα γίδια, φέρνοντας αντί για γαλάζια λουριά, φαιές αλυσίδες. Οι νοσταλγοί της χούντας, δεν άλλαξαν. Ξέρουμε τι θα κάνουν, όσοι είμαστε παλαιότεροι. Θυμόμαστε το έργο και την κατάληξη της Απριλιανής δικτατορίας.
Ακόμη, οι ναζί έχουν γίνει ανάρπαστοι στα κανάλια.
Αυτό κάτι λέει. Οι βιομήχανοι είχαν δώσει υποστήριξη στον Αδόλφο το 1930 - 1940 για να μην βγουν οι Κομμουνιστές.  Οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι πλουτοκράτες, ποιόν πιστεύετε ότι προτιμάνε; Την Αλέκα, τον Τσίπρα, κάποιον άλλο Αριστερό, που θα παλέψει ουσιαστικά για τα λαϊκά δικαιώματα; Η κάποιον τραμπούκο που έχουν και «ράμματα για τη γούνα του», αν χρειαστεί. Η κυβέρνηση της νέας δημαγωγίας έχει δύο δεκανίκια και ένα κρυφό στήριγμα.

Μην ακούτε τα γκάλοπ. Ακούστε τους γύρω σας τι λένε. Τον κόσμο στο δρόμο.

Εκεί ακριβώς στο δρόμο κι όχι στα κανάλια θα ακουστεί η φωνή μας. Και θα είναι τόσο δυνατή, ώστε ο άνεμος που θα δημιουργηθεί απ αυτή, θα παρασύρει τους χάρτινους πύργους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:46 π.μ.

Προς τον αρθρογράφο:
Γιατί δεν προσπαθείς να σκεφτείς λίγο κι ως δεξιός που μέχρι χθες ψήφιζε ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΠΑΣΟΚ ή έστω ως απολιτικ άνεργος;

Βγήκε πριν από λίγες μέρες μια είδηση-καταγγελία για ένα βενζινά που απέλυσε όλους τους ξένους εργαζόμενους που είχε επειδή απειλήθηκε από την Χρυσή Αυγή. Αυτό πιστεύεις ότι λειτούργησε αρνητικά σε πολύ κόσμο; Ε λοιπόν εγώ πιστεύω ότι λειτούργησε θετικά. Γούσταραν που "άνοιξαν" 2-3 θέσεις εργασίας μ' αυτό τον τρόπο.

Οι χρυσαυγίτες τέτοια αντανακλαστικά εκμεταλλεύονται και πάνε μπροστά. Φυσικά με την αμέριστη προστασία του κράτους, γιατί αν το κράτος τους την έπεφτε για τους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονίες, τους εκβιασμούς και τις απειλές που έχουν κάνει, θα ήταν όλοι μέσα και για πολλά χρόνια, οπότε και η πολιτική τους θα είχε ένα πρόβλημα.
Όμως από την στιγμή που εντελώς ατιμώρητα και άρα νομιμοποιημένα εφαρμόζουν τις πρακτικές τους, όταν απειλούν ευθέως ακόμη και θιάσους και κανείς δεν τους λέει τίποτε, ο άλλος λέει "Γιατί όχι; Είναι κι αυτή μια λύση. Οι χρυσαυγίτες ανοίγουν 5 θέσεις εργασίας την ημέρα ενώ οι άλλοι περιμένουν τους...επενδυτές."

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ κυνικά όταν αλλάζουν συνθήκες και γίνονται πιεστικές κι αφόρητες. Άνθρωποι που δεν πείραζαν ούτε μύγα μπορεί να βρεθούν με την μαχαίρα στο χέρι και να μην λογαριάζουν τίποτε.
Αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό ε;
Πόσο μάλλον όταν οι πρακτικές/αντιλήψεις αυτές είναι μέσα στα όρια της ανοχής/συμμετοχής των κρατικών μηχανισμών.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:39 π.μ.

Συναγωνιστή πίστεψέ με, δεν υπάρχει κανένας άνεργος που ζηλεύει τη "θέση εργασίας" του Πακιστανού που γυρνάει την Αθήνα πάνω στις λεωφόρους με το καροτσάκι του σουπερμάρκετ φορτωμένο με σκραπ για δύο ευρώ, η τους εργάτες γης στα κάτεργα της φράουλας στη Μανωλάδα. Αυτά είναι φτηνές προφάσεις για να γίνει αποδεκτή η φασιστική νοοτροπία των αγορών, που επιχειρούν να εκτοπίσουν πλήρως το μέχρι τώρα σύστημα διακυβέρνησης. Ποιός ψηφοφόρος της Δεξιάς (που μάλλον ψήφισε Τσίπρα στον Μάιο) πιστεύει ότι το κόμμα του πασχίζει να βρεί επενδυτές για την ανασυγκρότηση της οικονομίας; Αυτά τα μυαλά που τόσο εύκολα στο πρόσωπο του εγκληματία μετανάστη χθες, τώρα βλέπουν τη θέση εργασίας που χάνεται, μπορώ εύκολα να εξάγω το συμπέρασμα ότι μπορούν δεχθούν και πιο ριζοσπαστικές πολιτικές θέσεις. Γιατί να τους γοητεύσει μόνο η σωματική ρώμη των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. και όχι αυτός τελικά που μπορεί να του δώσει μια διέξοδο στο χάος που δημιουργεί το κόμμα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεων. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα δημοσιεύουν αυτοί που τα παραγγέλλουν κι έχουν κάθε λόγο να παρουσιάσουν τις πολιτκές λύσεις που μπορούν να ελέγξουν και να διαχειριστούν. Και αποτελούν υποδείξεις προς το εκλογικό σώμα, το οποίο συμφωνεί ότι επιλέγει ελεύθερα...

6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:47 π.μ.

Δε συμφωνώ... Η ΝΔ λογικό είναι να είναι πρώτη (με τέτοια νούμερα το πρώτη το συζητάμε) καθώς υπάρχει ένα πολύ σημαντικό μνημονιακό κομμάτι στην ελληνική κοινωνία (φιλελεύθεροι, γέροι κλπ). Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί όσο πρέπει στις λαϊκές βάσεις, ενώ το ΚΚΕ μένει μόνο σε διακηρύξεις. Μέσα στο Σεπτέμβρη θα δούμε τα πραγματικά κοινωνικά αποτελέσματα των ουσιαστικών δημοσκοπήσεων.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:48 π.μ.

"Μην ακούτε τα γκάλοπ. Ακούστε τους γύρω σας τι λένε. Τον κόσμο στο δρόμο."

Μάλλον θα πρέπει και ο αρθογράφος να ασπαστεί την ίδια του τη ρήση!!!

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:03 μ.μ.

το ΠΟΝΤΙΚΙ δεν είναι η κλασσικη δεξια εφημεριδα. Οταν οι δημοσκοπησεις δε μας συμφερουν δεν είναι παντοτε στημένες.

Η Αριστερα να αναλαβει τις ευθυνες της γιατι εχει καθηκον να αποτρεψει την επιστροφη του Ναζισμου, και να μην αποφευγει την πραγματικοτητα.

Πνουρος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:24 μ.μ.

Ανωνυμε των 7:46 π.μ. εχεις καποιο δικιο σε αυτα που λες. Ομως μην υποτιμας το αδιαφιλονικητο γεγονος οτι οι δημοσκοπησεις κατα ενα μικρο ή μεγαλο μερος ειναι πλαστες, μανιπουλαρισμενες με σκοπο να λειτουργησουν σαν τη λαμπα για τις παραζαλισμενες πεταλουδες του αποβραδου. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι πριν απο μολις εξι με οκτω μηνες η ΧΑ εγινε γνωστη στην επικρατεια (στις μικρες πολεις και στην επαρχια) ακριβως επειδη την πριμοδοτουσαν συστηματικα η μια δημοσκοπηση μετα την αλλη, για τον ιδιο λογο εμπαινε στα δελτια ειδησεων, οι εκπροσωποι της χριζονταν πολιτικοι συνομιλητες. Ετσι τα ποσοστα ανεβαιναν μηνα με το μηνα σε μια επιτυχημενη διαδικασια feedback. Ο μιμητισμος στην ανθρωπινη συμπεριφορα δανειζεται στοιχεια και απο τον πιθηκο και απο το προβατο.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:28 μ.μ.

Δυστυχώς σύντροφοι,τα πράγματα μάλλον είναι κάπως έτσι που τα λέει το γκάλοπ.
όποιος ακούει συζητήσεις,βλέπει γύρω του,έζησε στην πόλη,το φρικιαστικὀ φετεινό καλοκαίρι,
περίμενε τα νούμερα αυτά;
ο κάθε τρελαμένος δεξιός δηλαδή,μετά απ αυτά που συμβαίνουν τι θα ψηφίσει;
η αριστερά,σε κάθε της εκδοχή,καταλαβαίνει τι γίνεται;
ή είναι ακόμη διακοπές;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger