Home » , » «Άλλο τραγουδιστής και άλλο μερακλής» (Βίντεο)

«Άλλο τραγουδιστής και άλλο μερακλής» (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:49 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Τον καλλιτέχνη που παρακολουθούμε, nα τραγουδάει και να χορεύει, στο βίντεο που αναρτήσαμε, λέγεται Σόλωνας Λέκκας και κατάγεται από την Πηγή Λέσβου.
 Το ρεπερτόριο του βασίζεται παλιά Μυτιληνιά τραγούδια, που φέρουν έντονη τη Μικρασιατική επίδραση, καθώς και αμανέδες. Ο ίδιος δεν αποδέχεται τον τίτλο του τραγουδιστή, αν και έχει εμφανιστεί επαγγελματικά σε κάποια πάλκα.

Εχει την δικιά του φιλοσοφία. «Άλλο τραγουδιστής και άλλο μερακλής» συνηθίζει να λέει και αυτός κατατάσσει τον εαυτό του στο δεύτερο, Διαθέτει ένα σπαραγμό χαρμάνι με παράπονο στην φωνή του, ειδικά όταν λέει αμανέδες, μια γνήσια μαγκιά όταν χορεύει, ένα ιδιαίτερο τρόπο ντυσίματος και ζωής.

Τον θυμήθηκα τώρα, όχι μόνο γιατί είναι πατριώτης μου, αλλά γιατί σκέπτομαι σε ποιους γνήσιους καλλιτέχνες θα πρέπει να κάνουμε αφιερώματα στον διαδικτυακό μας σταθμό, αφού από δω και πέρα προσπαθούμε να τον εμπλουτίσουμε με «ζωντανές» και θεματικές εκπομπές.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:07 π.μ.

Ο Σολωνας αν δεν ηταν ιδιοτροπος χαρακτηρας θα ηταν γνωστος στον μισο κοσμο.Ειναι μεγαλο λαρυγγι και βγαζει πολυ αισθημα οταν τραγουδα. Μια φορα του κανονισαν μια συναυλια σε ενα χωριο και λιγο πριν ανεβει να τραγουδισει τα παραταει και φευγει.Οταν του ειπαν που πας εχει κοσμο κτλ ειπαι οτι το τραγουδι ειναι σαν την κλανια αν δεν σου ερθει οσο και να σφυχτει δεν βγαινει.Αλλα οτι θελει να τραγουδισει κανει θαυματα.

http://www.youtube.com/watch?v=FbUPQvfL5N0

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:10 π.μ.

Καθόλου δεν συμφωνώ πατρίδα ότι η συγκεκριμένη στάση που αναφέρεις δείχνει "ιδιότροπο χαρακτήρα". Αντίθετα υποδηλώνει ένα πραγματικό καλλιτέχνη.

Κάποτε έξω απ' την Μυτιλήνη είχαμε ένα σκυλάδικο τρίτης κατηγορίας, πέμπτης ποιότητας. "Νυχτερίδα" το έλεγαν, "Χαβούτζα" το αποκαλούσαμε. Ενα βράδυ σηκώνεται στην πίστα να χορέψει, ρίχνοντας "χαρτούρα" στην ορχήστρα ένα μάτσο χιλιάρικα γνωστός βιομήχανος καταγόμενος από την Γέρα παραγγέλλοντας το τραγούδι "Βαρέθηκα τον αργιλέ". Μου έκανε τεράστια εντύπωση -ήμουν πιτσιρικάς τότε- που ο μπουζουκτζής του λέει "πάρε τα λεφτά σου πίσω. Αυτό το τραγούδι εσύ δεν μπορείς να το χορέψεις".

Κάποιοι λαϊκοί καλλιτέχνες σαν τον Σόλωνα έχουν μια κουλτούρα που μόνο για θαυμασμό είναι.

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:37 μ.μ.

Σωστος εισαι πατριδα.Παρολα αυτα ειναι ιδιοτροπος πραγματικος λαικος καλλιτεχνης αλλα ιδιοτροπος.
Τον ειχα πετυχει μια φορα πασχα στο Ταρτι με ενας γεραγωτη που δεν θυμαμε ονομα(αλλα ειχε χαρακτηρηστικο μουστακι) και λεγαν τουλαχιστον 5 ωρες αμανεδες. Αλλη φαση..............

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:58 μ.μ.

Ο Σόλωνας είναι ο νεος Θεοφιλος,τηρουμένων των αναλογιών.Η έλλειψη κοσμικοτητας κανει παρεξηγησιμους τετοιους χαρακτηρες μονο και μονο γιατι η ιδια η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη να τους δεχτει.Πολυ καλη επιλογη Γιωργη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger