Home » , » 902 καρφιά στην καρδιά της άλλης πληροφόρησης

902 καρφιά στην καρδιά της άλλης πληροφόρησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:16 π.μ.


Της Ματίνας Παπαχριστούδη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Τον κόσμο της Αριστεράς απασχόλησε πολύ το λουκέτο που έβαλε το ΚΚΕ στον τηλεοπτικό του σταθμό, τον «902 Τν». Είκοσι χρόνια μετά τη δημιουργία του, το κομμουνιστικό κόμμα κατέβασε τον πομπό και σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα της μνημονιακής προπαγανδιστικής μηχανής περί οικονομικής κρίσης, εσόδων, διαφημίσεων και επιδοτήσεων, παραθέτει την ήττα του. Στη διαχείριση ενός δυναμικού Μέσου που θα μπορούσε να δράσει προπαγανδιστικά, στον αντίποδα της ολοκληρωτικής δικτατορικής κατασκευής υπηκόων στη μνημονιακή Ελλάδα.

Σαφώς και είναι δικαίωμα του ΚΚΕ να βάλει λουκέτο στο τηλεοπτικό κανάλι του. Δικό του ήταν εξάλλου. Δικές του οι αποφάσεις, δικές του οι ευθύνες.  Άλλο τόσο δικαίωμα των πολιτών, στους οποίους απευθυνόταν μαζικά (ή θα μπορούσε δυνητικά να απευθυνθεί μαζικά) να κρίνουν την επιλογή του.

Η γράφουσα είχε καταθέσει λίγο πριν τον 15Αύγουστο μια ιδέα για τη δημιουργία του «902 στα Κόκκινα». Εν ολίγοις κεντρικός άξονας ήταν να παραμείνει ενεργή η δημόσια συχνότητα που δόθηκε πριν 20 χρόνια( 1993) στο ΚΚΕ από το κράτος κι αφού το κόμμα δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά τη λειτουργία του, να γίνει σύμπραξη (ούτε συνεταιρισμός, ούτε ενοποίηση, ούτε απορρόφηση) όλης της Αριστεράς, των πολιτικών κομμάτων της αρχικά, για να κρατηθεί σε λειτουργία και ζωή. Η ανάλυση του μοντέλου ελάχιστη σημασία έχει. θεωρώ πως άλλοι, πιο έμπειροι και γνώστες μπορούσαν να επεκτείνουν το συλλογισμό και από την ιδέα να προκύψει δράση. Τι άλλο είναι εξάλλου ένα Μέσο Ενημέρωσης για τους κομμουνιστές (και για τους καπιταλιστές εδώ που τα λέμε) εκτός από «συλλογικό προπαγανδιστή και οργανωτή» της δράσης τους, όπως έγραφε ο Λένιν στο «Τι να κάνουμε»;

Το θύμισε εύστοχα μετά την ανακοίνωση λουκέτου του «902 τν» το  του site anemosnaftilos.wordpress.com
Η πρόταση για τη δημιουργία μιας αριστερής τηλεόρασης δέχθηκε σφοδρή αμφισβήτηση, καλοπροαίρετης έως και στα όρια της προσωπικής προσβολής, θεωρώ γελοίο να μπω στη συζήτηση αν υπάρχει πρόθεση πίσω από την πρόταση αυτή. Το μέλημα, η ανάγκη, η απαίτηση των καιρών-το ακούμε, το μυρίζουμε, το νιώθουμε σε κάθε συζήτηση στους δρόμους της δράσης και του κινήματος- είναι να υπάρξει, να λειτουργήσει ένας τηλεοπτικός σταθμός που να αντιμάχεται με όρους τηλεόρασης, το κεντρικό προπαγανδιστικό μήνυμα των κυρίαρχων Μέσων. Να φωνάζει για την κοινωνία. Είναι τόσο απλό. Ο λαός δεν έχει φωνή. Φιμώνεται, δένεται πισθάγκωνα στην πολυθρόνα του, συνδεδεμένος στον εγκέφαλο με τα εκπεμπόμενα από τηλεοράσεως, μηνύματα.

Πιο δυνατά αισθάνονται την ανάγκη αυτή όσοι έχουν αποσυνδεθεί από την καταναγκαστική τηλεοπτική ενημέρωση, δείγμα ότι θες δεν θες, συμφωνείς δεν συμφωνείς, το «μήνυμα» η τηλεόραση το περνάει στον εγκέφαλο.

Γεγονός είναι ότι η ύπαρξη μιας δημόσιας ελεύθερης συχνότητας για ένα σταθμό της Αριστεράς θα ήταν το πρώτο βήμα. Και στο πεδίο της κατοχής τηλεοπτικών συχνοτήτων, οι εξελίξεις είναι αρνητικές για την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης. Οι συχνότητες δεν παραχωρούνται πια, αλλά πωλούνται σε «πακέτο» - ψηφιακοί δίαυλοι, πολυπλέκτες σύμφωνα με τη νέα ορολογία- σε παρόχους δικτύου και αυτοί με τη σειρά τους θα νοικιάζουν τη χωρητικότητα του ψηφιακού δίαυλου που απαιτείται στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

 Οι επικυρίαρχοι των Media προνόησαν ήδη με τη δική τους σύμπραξη, ξεπερνώντας ανταγωνιστικά τους κωλύματα και αντιπάθειες, και δημιούργησαν κοινή πλατφόρμα. Το δικό τους πάροχο δικτύου που θα πάρει τους ψηφιακούς διαύλους. Η προΰπαρξη ελεύθερης τηλεοπτικής συχνότητας από ένα πολιτικό κόμμα πρόσφερε τη δυνατότητα να απαιτηθεί η μεταφορά του σε ψηφιακή συχνότητα.
Μπορεί πλέον η Αριστερά χωρίς τηλεοπτική ελεύθερη συχνότητα να συζητήσει και να εγκυμονήσει σχέδιο για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού στην ψηφιακή εποχή; θέλω να πιστεύω πως η απάντηση είναι θετική. Το περιεχόμενο, όπως αρεσκόμαστε να λέμε, υπάρχει ήδη διάσπαρτο και αταξινόμητο. Οργάνωση, σχέδιο, μοντέλο λειτουργίας και λίγη από την ανεμελιά του ρίσκου χρειάζεται.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 36 σχόλια

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:37 π.μ.

Α ρε συντρόφισα όποιος έχει πρωτοποριακές ιδέες ρίχνεται στην πυρά από την αριστερά αλλά φαίνεται οτι έχει ερθει ο καιρός να κρατησουμε απο την αριστερά αυτα που μας πανε μπροστα κ να δωσουμε δρομο ολα τα αλλα.Ο αριστερος τηλεοπτικος σταθμος ειναι ανα γκη και θα τον κανουμε

16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:37 π.μ.

Και γω πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ένας σταθμός τηλεοπτικός!

Χωρίς φωνή δεν υπάρχεις και σήμερα για το πόπολο, η μόνη φωνή που μπορεί να το φτάσει είναι η τηλεόραση.

Το ξέρουν όμως και φροντίζουν να μη γίνει ποτέ πράξη κάτι τέτοιο!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:04 π.μ.

Ειναι απόλυτος ανάγκη ν'αποκτήσει η Αριστερά τηλεοπτική φωνή στις σημερινές συνθήκες.Η πρόταση της Μ.Π.,για να γίνει ο 902 σταθμός όλης της Αριστεράς,δυστυχώς δεν περπάτησε.Οι βαρώνοι των ΜΜΕ ξεπερνώντας τις αντιθέσεις τους κατάφεραν να βρούν πλατφόρμες για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο,σε αντίθεση με εμάς που μας ενδιαφέρουν μόνο τα μαγαζάκια μας.Ο Λένιν στο 'τι να κάνουμε'είναι αποκαλυπτικός,στην σημασία που δίνει στην προπαγάνδα ενός κόμματος.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:16 π.μ.

Καλά, που ζει αυτή κι επιμένει;

16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:06 μ.μ.

ΤΤο όνειρο της λεηλασίας της κομματικής περιουσίας παραμένει για κάποιους απωθημένο, 20 χρόνια μετά την δυάλυση του συνασπισμού. Τώρα θέλανε και κανάλι με ξένα κόλυβα, ξένα λεφτα και ξένη δουλειά... Να μιλήσεις για ντροπή, δεν έχει κάποιο νόημα. Να υπενθυμίσεις πως δεν υπάρχει έτσι γενικά και αόριστα κάποια "παναριστερα", επίσης.
Και φυσικά το χειρότερο. Ποιόν κοροϊδεύουν πως τους πήρε δήθεν-τάχαμου ο πόνος για τον 902tv; Συμφωνούσαν δηλαδή με τις ιδέες που διέδιδε και τώρα θα τους λείψουν; Είχαν σπάσει τα πόδια τους να μαζεύουν κουπόνια για την χρηματοδώτηση του μήπως; Πόθεν προκύπτει τέτοιο μαράζι;
Χυδαίες κουτοπονηριές...
Και επί της ουσίας τώρα:
Το κλείσιμο του 902tv, μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδειχτεί και καλό. Από την μία η ακροαματικότητα του δεν ήταν και τεράστια, από την άλλη ήταν μία πηγή συνεχούς κατανάλωσης πόρων, που πλέον θα αποδεσμευτούν για να διοχετευτούν κάπου ουσιαστικότερα. Ενα βαρίδι λιγότερο μπροστά στις νέες καταστάσεις.
Ελπίζω μόνο το κόμμα, να βγάλει στο δυαδύκτιο κάποιες αξιόλογες (και μη) σειρές- ταινίες- ντοκυμαντερ από την ΕΣΣΔ και τις άλλες Λ.Δ. , που παίζοταν υποτιτλισμένα στον 902, προκειμένου να διατηρηθούν προσβάσιμα και αυτά τα στοιχεία της γνώσης που έχουμε για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα.
Ενας κύκλος έκλεισε, ίσως να ΄πρεπε να είχε κλείσει και νωρίτερα.
Ενας άλλος ανοίγει...

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:32 μ.μ.

@@@ TRASH

Σύντροφε, θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ο 902 δεν είχε μεγάλη ακροαματικότητα.
Είχε και παραείχε!

Δε βλέπεις πόσοι πολλοί κόπτονται και χύνουν τόνους κροκοδείλια δάκρυα για την επικείμενη παύση του;

Τι είναι όλοι αυτοί; Δεν είναι τηλεθεατές τού 902 που τώρα θα τους λείψει. Πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι χωρίς 902;

Το πρωί πριν πιάσουν την οδοντόβουρτσά τους όλοι αυτοί οι ...Αριστεροί, άνοιγαν τον τηλεοπτικό 902. Το βράδυ, το ίδιο.
Κυρίως το βράδυ. Στον ύπνο τους...

Κι ονειρευόντουσαν, κι ονειρευόντουσαν, κι ονειρευόντουσαν...
Χρόνια και χρόνια ονειρεύονται και σχεδιάζουν πώς θα χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Και το χτυπάνε, και το χτυπάνε, βρε και το ξαναχτυπάνε...
Μα το ΚΚΕ τίποτα. Χαμπάρι δεν παίρνει! Επιμένει στα ίδια και τα ίδια.
Ανατροπή τού καπιταλισμού!

Βρε ΚΚΕ, του λένε, έλα να σε κάνουμε Αριστερό κόμμα, να σου δώσουμε και πρωθυπουργική καρέκλα, να διαχειριστείς σωστά τον καπιταλισμό μπας και ξεφύγει απ' την κρίση του, και τότε θα δείς. Θα δεις επιτέλους άσπρη μέρα βρε! Θα σε χειροκροτά η ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα, σύσσωμη η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία εντέλει.

Τίποτα το ΚΚΕ! Εκεί, κολλημένο πάντα και μόνο με τα λαϊκά συμφέροντα!
Κολλημένο πάντα και μόνο ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους!
Αίσχος!

Και τώρα, αντί να δεχτεί μια χοντρή κονόμα ξεπουλώντας τον 902 στην ...Αριστερά, προτιμά να τον κλείσει λόγω οικονομικής αδυναμίας...
Αίσχος!

Ντροπή να μην υποκύπτει το ΚΚΕ στα κελεύσματα της Αριστεράς τού καπιταλισμού.

Ντροπή να επιμένει το ΚΚΕ να παραμένει Κομμουνιστικό Κόμμα. Επαναστατικό!

Ντροπή και καταισχύνη να μη δέχεται το ΚΚΕ να ξεπουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω της ...θολούρας τής Αριστεράς...!!!

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:44 μ.μ.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Ε. του ΚΚΕ: Αν εκπληρώνατε το επαναστατικό σας καθήκον, συγκαλώντας πανεθνική συνδιάσκεψη της αριστεράς, από "αριστερή πρωτοβουλία πασοκ" μέχρι τα κκε-μλ, φτιάχνοντας ένα "νέο Σμόλνυ", μια αριστερή υπερδύναμη, σύμφωνα με τα Λενιστικά πρότυπα του 1917, τότε ίσως θα ήταν απαραίτητη η επαναλειτουργία του "902", προς το παρόν συμβιώστε με τους διαχειριστές του αστικού συστήματος και τον "νέο Κερένσκυ" τον κυρ-φωτη!!!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:10 μ.μ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ. Και σ' άλλα με υγεία!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26-9-12

Συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ στις 10.30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Συγκέντρωση στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 10πμ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΑΜΕ!

Η θέση μας είναι εκεί! Με το ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές! Τους αλύγιστους της ταξικής πάλης!

ΖΗΤΩ το τιμημένο ΚΚΕ!

ΖΗΤΩ στη μέχρι τώρα πορεία τού τηλεοπτικού 902!

Σε μας που τον παρακολουθούσαμε, θα μας λείψει όντως.

Μα δε μυξοκλαίμε, γιατί ξέρουμε πως είναι πάνω απ' τις δυνάμεις μας η συνέχιση της λειτουργίας του.

Θα τον αντικαταστήσουμε όμως επάξια μέσα απ' το ίντερνεντ, κι ίσως έπρεπε αυτό να το είχαμε πράξει νωρίτερα.

Ο 902 λειτούργησε σαν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ κι έτσι ακριβώς θα πάψει τη λειτουργία του.
Δε θα συρθεί σε ...αριστερές κωλοτούμπες για να μην κλείσει.

ΖΗΤΩ και στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού 902 που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια στο κανάλι τού ΚΚΕ!
Δυο φορές ΖΗΤΩ σ' αυτούς τους ανθρώπους που τώρα περνάνε την πόρτα τής ανεργίας χωρίς να μυξοκλαίνε σα μωρές παρθένες.
Ξέρουν ότι δεν φταίει το ΚΚΕ, αλλά η καπιταλιστική κρίση.
Και το ξέρουν καλύτερα απ' τον καθένα, γιατί οι ίδιοι φρόντιζαν με τη δημοσιογραφική δουλειά τους να μας εξοπλίσουν ν' αντιμετωπίσουμε την τρομερή καπιταλιστική κρίση που ροκανίζει τη ζωή των εργαζομένων. Αυτών δηλαδή που δεν φταίνε για την κρίση.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ



Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:45 μ.μ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11361

Ολοι στη μάχη για τη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη

•Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
•Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΠΑΣΕΒΕ

Ενα ισχυρό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή, στα εργοστάσια και στους κλάδους, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση, να είναι ένα εφαλτήριο για να ξετυλιχθεί μια νικηφόρα πορεία

•Το «φτάνει πια» πρέπει να πάρει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, αυτό που αντιστοιχεί σήμερα στις ανάγκες του λαού και του κινήματος. Να στρέφεται στην κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία.
•Δεν αρκεί, όσο και αν πρέπει να γίνεται, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς, όσο και αν έχει αξία η λαϊκή αλληλεγγύη, δεν αρκεί να τρέχουμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώνουν νοίκι, φως, ακόμα και νερό. Θα παλέψουμε και γι' αυτά, αλλά δε θα κάνουμε τίποτε αν δε διαλέξουμε το δρόμο ρήξης και ανατροπής.

•Χρειάζεται να απελευθερωθεί η τεράστια λαϊκή δύναμη από τα δεσμά των τρομοκρατικών διλημμάτων, τον αντικομμουνισμό, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και αυταρχισμό. Να αλλάζει ο συσχετισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

(Σχόλιο τού υποφαινόμενου)
Ο 902 θα κλείσει γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να αποφευχθεί αυτό, αλλά όποιος όντως νοιάζεται για την ενημέρωση που του πρόσφερε, ας μην ανησυχεί.
Υπάρχει η εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ! Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε μια τέτοια εφημερίδα αναφερόταν ο ΛΕΝΙΝ στο ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, κι είναι λαθροχειρία να τον μεταφράζουν κάποιοι κατά τις ορέξεις τους.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, απάντησε ο ΛΕΝΙΝ, κι όχι διαχείριση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, είπε ο ΛΕΝΙΝ.

Μα για να την κάνουμε χρειάζεται προετοιμασία. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν.
Συγκέντρωση δυνάμεων προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται,
κι όχι κατρακύλα στου καπιταλισμού τα σαλόνια με ...Αριστερή διαχείρισή του...
ΤΕΛΟΣ

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ
















ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τεράστιες ελλείψεις ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία


Τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη βδομάδα και, δυστυχώς, οι ελλείψεις κάθε είδους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ το χειρότερο είναι πως δε φαίνεται «φως» στον ορίζοντα, αφού τα όποια κονδύλια θα διατεθούν δεν αρκούν ούτε για τα ελάχιστα. Τραγική η κατάσταση στα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.


ΣΕΛΙΔΕΣ 16-17









































Για τα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων



ΣΕΛΙΔΕΣ 12-13


ΚΝΕ

Για τους πρωτοετείς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



ΣΕΛΙΔΑ 18


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σχέδια για παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων



ΣΕΛΙΔΑ 7


Το Διεθνές Σεμινάριο της ΚΝΕ



ΣΕΛΙΔΕΣ 22-23


Για τη μετανάστευση στην Αυστραλία



ΣΕΛΙΔΕΣ 26-27


ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Την στερούν από το λαό



ΣΕΛΙΔΑ 19


Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι τράπεζες και η «ανάπτυξη»



ΣΕΛΙΔΑ 15


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αύριο Δευτέρα στον «Ευαγγελισμό» για Υγεία - Πρόνοια


Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους φορείς στην Υγεία - Πρόνοια, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στο χώρο Υγείας - Πρόνοιας, τους επιστήμονες Υγείας σε μια συνάντηση - συζήτηση προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και τις εξελίξεις που διαγράφονται. Η συνάντηση - συζήτηση θα γίνει αύριο Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛΙΔΑ 7

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:19 μ.μ.

επιτελους εκλεισε ο902 γιατι με ειχε ταραξη ο συντροφος του δευτερου με τα κουπωνια ενισχησεις

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:05 μ.μ.

Εσείς που απο το πρωί μεχρι το βράδυ επεξεργάζεσθε τρόπους να λεηλετήσετε την περιουσία και τις επιχειρήσεις του κκε,εσεις που πιέζετε να μπεί σε κυβέρνηση της 'Αριστεράς',όπως 'πιέσατε'τον Χαρίλαο το 'βρώμικο'89 και συνκυβέρνησε με τον Μητσοτάκη και τον Αντρέα,εσείς που σκέφτεστε πως θα εξαφανίσετε το τιμημένο,επαναστατικό,μαρξιστικό,λενινιστικό,σταλινικό κόμμα μας,ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ.Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας,και μέχρι τώρα τα πάμε μια χαρά!

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

κλεινουν το 902 κλεινουν κλεινουν και τον ταφο τους

http://www.youtube.com/watch?v=3-K5GMKOsWU

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:28 μ.μ.

Φτάνει η φτήνια...

Όσο δεν μου λες τί κοινό έχει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
όσο δεν μου λες - εσυ που ΔΕΝ δίνεις πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης - ποια είναι αυτή αυτή η έρμη η "αριστερά" και γιατί ειναι "αριστερά" ο Κουρουμπλής και η Σακοράφα και δεν είναι ο Κουβέλης και η Κατσέλη
όσο δεν μου λες αν οι χυδαίοι ψεύτες των 50 εδρών, των μονοεδρικών της διαστρέβλωσης του Προγράμματος του ΚΚΕ έχουν ηθικά "τα μούτρα" για τέτοιες προτάσεις
όσο δεν μου λες αν στο κανάλι που θέλεις χωράει η επεξήγηση του Προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ απο τον Σταθάκη στην Αυγή της 10/6/12 και τα σημερινά του Τσίπρα για το επενδυτικό κλίμα
όσο δεν μου λες γιατί θα πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μέσα από κοινές συγκεντρώσεις

τόσο εγώ θα σε αφήνω - "φίλε" - να βράζεις μέσα στην αντιΚΚΕ χολή σου. Φτάνει πια

vasilis

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:34 μ.μ.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=694117
"Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα ωφεληθεί από τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ" ..."θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Ένας νέος αναπτυξιακός νόμος που θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των επενδύσεων σε παραδοσιακούς, αλλά και νέους τομείς της οικονομίας"

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

vasilis

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:11 μ.μ.

Η κυρία Παπαχριστούδη καλά θα κάνει να μείνει στην ψευδαίσθησή της ότι είναι αριστερή καθώς και να προσπαθήσει να μην διαβάζει αποσπασματικά τον Λένιν.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:15 μ.μ.

Όσο ήταν κομμουνιστές η Δαμανάκη ο Ανδρουλάκης ο Τσίμας και τ'άλλα παιδιά του Χαρίλαου,όσο κομμουνιστές είναι η Παπαρήγα ο Μαίλης η Κανέλλη και οι άλλοι επαγγελματίες επαναστάτες του Περισσού,άλλο τόσο είναι 'αριστεροί'οΚουρουπλής η Κατσέλη ο Κουβέλης και δεν ξέρω ποιός άλλος.Ποσώς μ'ενδιαφέρουν τα κοινά ή διαφορές σας με τον Συριζα.Βρείτε τες μεταξύ σας.Συστημικά κόμματα είναι και τα δύο,μόνο που το κκε μέχρι τώρα το έκρυβε επιμελώς.Μέχρι να το εμπεδώσεις αυτό 'φίλε'μπορεις να σκορπάς τη χολή σου στο λαό που σε εγκατέλειψε μαζικά και να τον λοιδωρείς και απο πάνω.Μεγάλος ο πόνος σου,σε καταλαβαίνω και συμπάσχω. Υ.Γ.Μην επιμείνεις άλλο γιατί θα εκτεθείς πιό πολύ,ειδικά στο αν το κκε ειναι όντως συστημικό κόμμα.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:16 μ.μ.

Όσο ήταν κομμουνιστές η Δαμανάκη ο Ανδρουλάκης ο Τσίμας και τ'άλλα παιδιά του Χαρίλαου,όσο κομμουνιστές είναι η Παπαρήγα ο Μαίλης η Κανέλλη και οι άλλοι επαγγελματίες επαναστάτες του Περισσού,άλλο τόσο είναι 'αριστεροί'οΚουρουπλής η Κατσέλη ο Κουβέλης και δεν ξέρω ποιός άλλος.Ποσώς μ'ενδιαφέρουν τα κοινά ή διαφορές σας με τον Συριζα.Βρείτε τες μεταξύ σας.Συστημικά κόμματα είναι και τα δύο,μόνο που το κκε μέχρι τώρα το έκρυβε επιμελώς.Μέχρι να το εμπεδώσεις αυτό 'φίλε'μπορεις να σκορπάς τη χολή σου στο λαό που σε εγκατέλειψε μαζικά και να τον λοιδωρείς και απο πάνω.Μεγάλος ο πόνος σου,σε καταλαβαίνω και συμπάσχω. Υ.Γ.Μην επιμείνεις άλλο γιατί θα εκτεθείς πιό πολύ,ειδικά στο αν το κκε ειναι όντως συστημικό κόμμα.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Ό,τι και να κάνετε το ΚΚΕ στο χέρι δεν το βάνετε.
Έχουνε γνώση οι φύλακες. Πάρτε το χαμπάρι.
Ήθελα να ήξερα όμως, πόσο καλά σας τάισε ο καπιταλισμός για να έχετε τέτοιο μένος ενάντια στο ΚΚΕ;
Ή μπας και σας έπιασε κορόιδα και σας ξεπέταξε με τίποτα ψευτοψιχουλάκια;

Απολαύστε λοιπόν το βάλτο σας εκεί ...αριστερά, κι εμείς θα συνεχίσουμε ν' ανεβαίνουμε τα βράχια κομμουνιστικά!
Το τιμημένο ΚΚΕ είναι εδώ και μας δείχνει το δρόμο!


Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:03 μ.μ.

Διαμαρτύρομαι εντόνως αν ο Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ δεν ασχολήθηκε με την ανακοίνωση του ΚΚΕ περί μελλοντικής παύσης του τηλεοπτικού 902. Όλα τα άλλα πάντως τα είπε...

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι αποκαλυπτικότατη:

"«Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση. Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι’ αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση», τονίζει το ΚΚΕ.

(Αλήθεια, αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήθελε και θέλει να χωθεί στον 902 για να τον σώσει οικονομικά; Έλεος... Μακρυά κι αλάργα, που λέει κι ο λαός. Κάλιο λουκέτο στον 902 παρά ξεπούλημά του στων καπιταλιστών τα χέρια)

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:09 μ.μ.

Οχιμόνο ανεβήκατε τα βράχια, βουτήξατε κι όλας και ας σας δώσαμε τα χέρια..!

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:04 π.μ.

Τι κάνεις"φίλε" 10:25 Χ2 κουκιά σπερνω... Για κοινο κανάλι που λένε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι η ανάρτηση εεεε... Ποσο φτηνός μπορείς να είσαι εεεε... Εσύ αν χρειαστεί υα είσαι ο πρωτος αντιΚΚΕ χαφιες

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:08 π.μ.

Συγγνώμη, αλλά δεν το πιάνω.
Το ΚΚΕ είναι αυτό που είναι. Δε θέλει λέει, χίλια Πολυτεχνεία να γίνουν στο τέλος του χιλιοστού θα μπει στον αγώνα και μόνο αν διαφανεί κερδοφόρος. Έχει τα κόμπλεξ του, τα τσιτά του, τη μεγαλομανία του για το δήθεν διάχυτο αντικομμουνισμό όλων μας,τις Βάρκιζές του, τις ηγεσίες του, τις εμμονές του. Θα συνεχίζει για πάντα να τη λέει στο λαό ότι δεν είναι έτοιμος και να χορταίνει με Ζήτω τους εργαζόμενούς του που θα βγουν στην ανεργεία.
Εμείς όμως είμαστε τάχα καλύτεροι; Δεν έχουμε άραγε εμμονές να γκρινιάζουμε για το ότι δε συναινεί το ΚΚΕ γι' αυτό και δεν προχωράμε;
Ο λαός το πήρε χαμπάρι, νωρίτερα από εμάς, τους εγκατέλειψε.
Ναι ο Κουβέλης δεξιός και ο ΣΥΡΙΖΑ από κοντά, όμως υπάρχουν άνθρωποι με οράματα και θέληση, πέρα από χώρους και ηγεσίες…
Ας μετρηθούμε λοιπόν και αν είμαστε λίγοι ας χάσουμε…
Ας βγούμε όμως στη δράση και ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες της απραξίας μας στο κάθε ΚΚΕ και στο όποιο κόμμα ή απόκομμα της αστικής δημοκρατίας εμμένει να υπογράφει νομιμόφρονα τη συνθηκολόγησή του.
Το ΚΚΕ δε θα θελήσει ποτέ, ο Κουβέλης ανάξιος λόγου προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς ετοιμάζει το δικό του προσκύνημα…
Ο λαός όμως δεν έχει ανάγκη από προστάτες και εμείς όσοι έχουμε απομείνει να πιστεύουμε πρέπει ή να δράσουμε ή να πάψουμε.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:12 π.μ.

"Η κυρία Παπαχριστούδη καλά θα κάνει να μείνει στην ψευδαίσθησή της ότι είναι αριστερή καθώς και να προσπαθήσει να μην διαβάζει αποσπασματικά τον Λένιν."

Σωστα: Να μην προσπαθήσεις ξανά να διαβάσεις Λένιν κυρία Παπαχριστούδη αποσπασματικά γιατι τον απόσπασαν με φίλο πορείας οι ΚΚΕεδες απο την Ταξική Πάλη για να μην τον κλείσουν στα κελιά του Περισσού

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:26 π.μ.

Η ενημέρωση είναι πρωταρχικής σημασίας. Εκφράζω τη λύπη μου, για το κλείσιμο του 902. Ένας σταθμός, που δεν υπηρετεί το Μνημόνιο και τους πλουτοκράτες, όπως ήταν ο 902, χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ. Θα ήταν σπουδαίο όπλο και για την ανάσχεση του φασισμού. Ελπίζω να μη μείνει το ΚΚΕ την κρίσιμη αυτή ώρα, χωρίς φωνή στις τηλεοπτικές συχνότητες. Πιστεύω, ότι κάποια άλλη λύση θα παρουσιαστεί πιο βιώσιμη και ίσως πιο αποτελεσματική, εφόσον πολύς κόσμος δεν έχει δυστυχώς, άλλη ενημέρωση εκτός της TV. Το να κατηγορούμε όμως το ΚΚΕ για το κλείσιμο, είναι άδικο. Κανείς στο ΚΚΕ δεν ήθελε να υπάρξει αυτή η εξέλιξη. mitsos175.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:19 μ.μ.

17 Σεπτεμβρίου 2012 1:08 π.μ.

Απο την 94χρονή ιστορία του Κ.Κ.Ε που είναι γεμάτη απο αγώνες και θυσίες το μόνο που έχεις να πείς είναι για την Βάρκιζα.Το Ε.Α.Μ ,ο Ε.Λ.Α.Σ το Δ.Σ.Ε δέν υπήρχαν για σένα.Η παρανομία ,οι διώξεις ,οι φυλακίσεις ,οι διωγμοί , οι εξορίες ,οι εκτελέσεις οι δολοφονίες ,όι βασανισμοί;Και μέτα μας λές οτι δεν είσαι και αντικομμουνιστής.Μωρέ είσαι και παρα είσαι του κερατά μάλιστα.Μας εγκατέλειψε λες ο λαός αλλα που;Στις εκλογές;Δηλαδή εσείς οι ωρέ επαναστάτες κυνηγάτε τα ψηφαλάκια.Για να μπεί στον αγώνα;Υπαρχει αγώνας άραγε που δεν είναι πρωτοπόροι οι κομμουνιστές;Το ακούσαμε και αυτό.
Βρωμάς εμπάθεια απο μίλια μακριά.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:12 μ.μ.

Είναι πραγματικά λυπηρό το πού μπορεί να φτάσει η εμπάθεια και το μίσος. Σύντροφοι του ΚΚΕ μακάρι να είχατε τέτοιο πάθος και γενικότερα. Ειδικά εσύ σύντροφε που υπογράφεις ως άνεργος και άφραγκος πήγαινε να πεις σε κάθε απολυμένο ότι δεν φταίει το αφεντικό του που τον διώχνει αλλά η καπιταλιστική κρίση.
Τι να πει κανείς. Μόνο θλίψη.

Ψηφοφόρος αλλά όχι οπαδός του ΚΚΕ

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

@ 3:12 (17-9-12)

Δεν σκόπευα να ξανασχολιάσω εδώ, γιατί κατάντησε βαρετό, με την έννοια ότι είναι αυτισμός ν' ασχολείσαι μ' αυτούς που υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν.
Κι οι αντικομμουνιστές είναι πρώτα απ' όλα βρωμεροί υποκριτές.

Τέλος πάντων όμως, σ' εσένα θ' απαντήσω, επειδή απευθύνθηκες προσωπικά σ' εμένα και μάλιστα χωρίς χυδαιότητα.

Λοιπόν, ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι ο 902 σαν επιχείρηση δεν ήταν καπιταλιστική κι ούτε μπορούσε να έχει στόχο τα κέρδη. Επ' αυτού δε χωρά καμιά αμφισήτηση.
Το ότι λειτουργούσε φυσικά μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια, δεν αναιρεί το χαρακτήρα του. Άρα δε χρησιμεύει ως μέτρο σύγκρισης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Δεν ήταν καπιταλιστική επιχείρηση. Τελεία και παύλα.

Πάμε τώρα στους απολυμένους, ανάμεσα στους οποίους είμαι κι εγώ προ πολλού.

Γιατί η ουρά τής ανεργίας μακραίνει συνεχώς κι επικίνδυνα;
Διότι βαθαίνει διαρκώς κι επικίνδυνα η καπιταλιστική κρίση.

Κι αφού η κρίση είναι καπιταλιστική, ποιος ευθύνεται;
Ο καπιταλισμός. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Οι καπιταλιστές.Τα μεγαλοαφεντικά. Τα μονοπώλια.

Κι αυτή η καπιταλιστική κρίση θα πάρει σβάρνα και πολλά αφεντικά, μικροεπιχειρήσεων σε πρώτη φάση. Μετά θα βουλιάξει και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
Εκ των πραγμάτων δηλαδή, η κρίση δεν καταστρέφει μόνο εργατικά χέρια αλλά και κεφάλαια.

Τώρα τι να πω εγώ στους συναδέλφους μου απολυμένους;
Ότι φταίει το κακό αφεντικό τους κι όχι ο καπιταλισμός γενικά;
Πώς να τους παραμυθιάσω έτσι και γιατί;
Για να ψάχνουν για καλά αφεντικά και καλούς διαχειριστές τού καπιταλισμού στην Ελλάδα;

Μα υπάρχει περίπτωση, ακόμη και το πιο ανθρώπινο αφεντικό να βάλει τον εργάτη του πάνω απ' τα κέρδη τής επιχείρησής του; Ποτέ!

Υπάρχει περίπτωση, ακόμη και η πιο καλοπροαίρετη κυβέρνηση, να τραβήξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια; Ποτέ!

Και το ΚΚΕ να κυβερνούσε, εφόσον εξουσία θα παρέμεναν τα μονοπώλια, θέλοντας και μη τα συμφέροντά τους θα υπηρετούσε.
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν.

Γι' αυτό άλλωστε το ΚΚΕ (και μπράβο του!!!) δε δέχεται να μπει σε ...Αριστερή κυβέρνηση. Δε δέχεται δηλαδή να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση για να σωθούν οι μεγαλοαφεντάδες.

Να πάρει η ευχή, συγχώρεσέ με, αλλά δεν πιστεύω πως δεν τα καταλαβαίνεις αυτά. Εκτός αν δε βρέθηκε κανείς να στα εξησήσει. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν σε παρεξηγώ.

Πλέον όμως, αφού έστω κι επιγραμματικά στα εξήγησα, δε θα έχεις δικαιολογία να επαναληφθείς με τον ίδιο τρόπο.

Καλό απόγευμα και καλό κουράγιο, γιατί τα πιο δύσκολα είναι μπροστά.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:32 μ.μ.

Ολα καλα αλλα μηπως λεω εγω θα μπορουσε να διατεθει σε συντροφους που θα τον λειτουργούσαν αυτοδιαχειριστικά με σκοπο μια συμπαγης αριστερη προπαγάνδα να μην σαπιζει και ο εξοπλισμός?

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:13 μ.μ.

Να τον κρατικοποιήσουμε με εργατικό ελεγχο απο το ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:02 π.μ.

Και που θα βλέπουμε τις ταινίες του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε;

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:21 π.μ.

Στην αίθουσα του Περισσού....!

Γιατί ο Σοβιετκός κινηματογράφος είχε και παγκόσμια αριστουργήματα, που ούτε μέσα απο τον 902 μας τα έδειξε το ΚΚΕ, γιατι προηγούνταν οι κατσαρόλλες και τα τηγάνια για τις γυναίκες και για τα ανδρικά παντελόνια το καλο λαικό τραγούδι που και μόνο ο τίτλος ήτα πρόσβολή για τις γυναίκες,το καλο τραγούδι και τον ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΌ φυσικα.

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:22 π.μ.

Της σαχλαμάρας το ανάγνωσμα...

Δεν βρίσκετε πουλάκια μου επιχειρήματα ενάντια στο ΚΚΕ (ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν), κι επιδίδεστε σε αγώνα δρόμου βλακείας.

Συνεχίστε...

Άλλωστε η απύθμενη ανοησία σας αποκαλύπτει και πόσο σέβεστε τα παντελόνια σας...

Σας αφιερώνω λοιπόν κι ένα εξόχως διαχρονικό άσμα που έρχεται απ' τα παλιά...:
------

...ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΧΑ
ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΑΣ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΑΣ...

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:05 μ.μ.

Άσε ανώνυμε 9:22, μας πήρανε φαλάγγι.

Αυτή η Βαλεντίνα είναι έτοιμη να φορέσει παντελόνια: http://www.youtube.com/watch?v=ip8K03HZQ7Q&feature=related

Λες να το δούμε κι αυτό;
Γυναίκες με παντελόνια;!;

20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:44 μ.μ.

Ολα τα σχόλια των μη-ΚΚΕδων με δικαιώνουν απόλυτα, και τους ευχαριστώ.
Αφού σιχαίνονται τόσο πολύ το ΚΚΕ, που ακριβώς είναι η διαφωνία τους πως δεν θα μπορούσε αυτό να έχει τίποτε κοινό μαζί τους (πόσο μάλλον τηλεποπτικό σταθμό), και γιατί τόσα νεύρα;
Αφού συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε. Από κεκτημένη ταχύτητα διαφωνείτε και ...σε αυτό(!);
Και κάτι ακόμη, γιατί μνήμη χρυσόψαρου δεν έχουμε. Ο 902 δεν ήταν κατ'εσάς (που χωθήκατε να την πείτε) "καπιταλιστική επιχείρηση"; Αν τον έχουμε παρεΐτσα, θα αλλάξει η φύση του;
Βρείτε το θάρρος της γνώμης σας ρε! Αφού πιστεύατε πως ο 902 ήταν μία ακόμη "καπιταλιστική επιχείρηση", πείτε θαρρετά πως χαίρεστε που έκλεισε (αφού κατά την άποψη σας "δεν θα παραπλανά τους εργαζόμενους"), και σταματήστε να αυτοεξευτελίζεστε δημόσια υποτιμόντας την νοημοσύνη και την μνήμη των πάντων- και την δική σας...

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:55 π.μ.

Ε καλά, δεν περίμενες και πολλά για να δικαιωθείς εσύ. Έχεις δικαιωθεί από κούνια...

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:19 μ.μ.

...και θα δικαιωθείς και την Δευτέρα Παρουσία πλήρως.Και ο 902 καπιταλιστική επιχείρηση ήταν και έτσι θα συνέχιζε αν υπήρξε σύμπραξη.Είδες πουθενά να λέει κανείς ότι θα γινόταν...σοσιαλιστικός 9.44;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger