Home » , » Συντονιστικό ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο

Συντονιστικό ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 | 2:47 μ.μ.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
    
Το Συντονιστικό καλεί σε ευρεία σύσκεψη την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 2.30 μμ στον ΟΣΚ, (Φαβιέρου 30 ΜΕΤΡΌ  Μεταξουργείο) προκειμένου να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση του νέου κύκλου κατάργησης-συρρίκνωσης-ιδιωτικοποίησης Δημοσίων φορέων, γενικευμένων απολύσεων (είτε τις ονομάζουν προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, είτε διαθεσιμότητα μέσω «αξιολόγησης»), δραστικών περικοπών μισθών-συντάξεων-εφάπαξ και υποβάθμισης Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας & Ταμείων, που επιχειρούν να προωθήσουν «δια πυρός και σιδήρου» Συγκυβέρνηση – ΤΡΌΪΚΑ-επιχειρηματικοί όμιλοι. 

                Πριν καλά – καλά αναλάβει η νέα συγκυβέρνηση, διαπιστώνουμε όλοι ότι οι υποσχέσεις για «μη λήψη νέων μέτρων» μετατρέπονται σε νέα εφιαλτικά μέτρα που θα ισοπεδώσουν πλήρως τη ζωή των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.       Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην πλήρη εξαθλίωση. είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων μας, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
                               
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση–συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.       ΌΧΙ στην παράδοση του έργου & της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στην προμελετημένη απαξίωση και στις ιδιωτικοποιήσεις.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας(προσυνταξιοδοτική, διαθεσιμότητα). Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι και απολυμένοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις νέες περικοπές. Να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας.
·         Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ
                                                                                                                            
                                                                                                                                       Αθήνα 24/8/2012 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger