Home » , » Ο Τ. Κουράκης για τη συνάντηση Τσίπρα – Πέρες

Ο Τ. Κουράκης για τη συνάντηση Τσίπρα – Πέρες

Από β.ariaditis , Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 | 9:49 μ.μ.


Του Τάσου Κουράκη
Θεσσαλονίκη 13-8-2012

 Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική

Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω  τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το  Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).

Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν.

-Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής- στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).
-Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.
-Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κύβέρνηση.
Όχι λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.

Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1453 νεκρών.
Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστίνιους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους.

Δεν με αφορά η συνεργασία στην γεωργία όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι.

Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση  και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική; Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη;

Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.
Τάσος Κουράκης
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

kastanis
14 Αυγούστου 2012 στις 12:05 π.μ.

μπραβο σ κουρακη. εισαι μεσα στο στοχο αλλη μια φορα. να δουμε κι εμεις τι συζητησε ο συριζα με τους σφαγεις σιωνιστες (προσοχη! οχι εβραιους γενικα)

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 8:47 π.μ.

Μάϊστα...
Από την μία αναπαράγουμε τις ακροδεξιές μαλακίες του Αναστασιάδη μερί "ποιητή του αιδοίου" κι απ' την άλλη τον εξυψώνουμε για την στάση του απέναντι στο Ισραήλ (ή μήπως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;)
Αυτό θα έλεγα ότι λέγεται "αντιπαράθεση χωρίς αρχές".

Τα πράγματα είναι απλά για τον Τσίπρα: Παραλαμβάνει ("όποτε" και "αν") μια χρεοκοπημένη χώρα. Αν κάνει μαλακίες κι αρχίσει το γλύψιμο σε αυτούς που την χρεοκόπησαν και στους διεθνείς πάτρωνές τους θα βρεθεί να ψάχνει ακόμη και το 4% που έπαιρνε. Αν δώσει πραγματικά την μάχη τότε θα αφήσει μια σοβαρή αριστερή παρακαταθήκη ακόμη κι αν τον ρίξουν.

Διαλέγει και παίρνει, πάντως ό,τι πάρει ο Τσίπρας μάλλον θα το τσιμπήσουμε όλοι μας, όπως έγινε και με την Σοβιετική Ένωση: Πολλοί είχαν διαφοροποιηθεί από αυτήν, αλλά κανέναν δεν άφησε ανέγγιχτο η πτώση της. Αφήνω που οι πρώτοι που ορθοπόδησαν ήταν οι...ακραιφνείς υποστηρικτές της, ακόμη και στην περίοδο της γκλάσνοστ!!
Η ιστορία θα έπρεπε να μας έχει δώσει κάποια μαθήματα, όπως π.χ. ό,τι τις περισσότερες φορές τα πράγματα δεν είναι μονοσήμαντα.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 1:58 μ.μ.

Mεγαλεια πραγματα κυριε Τσιπρα !!! Αφου ανταμωσες με το μακελαρη των παλαιστινιων τα ποσοστα σου αυξηθηκαν κατακορυφα.!!! Βεβαια εμεις οι "παρακατιανοι και λαικιστες " τι ξερουμε απο διπλωματια και πρωτοκολλα!! Αντε να χαθειτε να μην φαινεστε λεω εγω και καποια εκατομμυρια ελληνων ακομη!!!
Αυτο ηταν το σχολιο μου κατα την συναντηση Τσιπρα-Περες Μετα την τοποθετηση του Κουρακη το
βρισκω εκ νεου επικαιρο και ζητημα υψιστης σημασιας για μια συζητηση Τετοια ζητηματα δεν ειναι σκουπιδακια που τα σαρωνουμε κατω απ το
χαλακι. Ειστε ετοιμη για σοβαρη συζητηση η εχετε ετοιμη την κολοτουμπα!!!!

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 4:40 μ.μ.

Tis dourou to artho pou einai ?

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 9:23 μ.μ.

ΣΤΑΡΑΤΗ

Δικαίως αναρωτιέται ο Κουράκης για τη συνάντηση Τσίπρα-Πέρες. Πώς να καταλάβει ο άνθρωπος τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια... Δύσκολο! Τρομερά δύσκολο!
Μεγάλο ταλέντο έχουν εντέλει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τις μωρές παρθένες, λέγοντας ο καθένας τα δικά του για να διαφωνήσουν σ' εκείνο που συμφωνούν... Στη σωτηρία τού καπιταλισμού απ' την τρομερή καπιταλιστική του κρίση. Μόνο που οι άνθρωποι θέλουν ν' ανθρωπέψουν τον καπιταλισμό λιγουλάκι... Να τον κάνουν Αριστερό καπιταλισμό... Ε, σ' έναν Αριστερό καπιταλισμό, χρειάζεται κι ένας πρωθυπουργός Αριστερός... Καταλάβατε τώρα κ. Κουράκη; Καταλάβατε ότι δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο;
Μεγάλη υποκρισία όμως να καμώνονται κάποιοι ότι εξεπλάγησαν που ο Τσίπρας, ο θαυμαστής τού ιμπεριαλιστή Ομπάμα και της πολιτικής του, τα είπε με τον ιμπεριαλιστή Πέρες. Μεγάλη υποκρισία! Λες και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θιασώτης τής ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γνωστή και μόνιμη η πολυγλωσσία τού ΣΥΡΙΖΑ για να θολώνει τα νερά, γωνστές και οι κολωτούμπες του... Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα γαρ... Αυτή είναι η λεγόμενη Αριστερά, προσωποποιημένη στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ...
Είχε μαγάλο δίκιο τελικά το ΚΚΕ που δε δεχόταν καμιά συνεργασία μ' αυτά τα κόμματα. Τα Αριστερά...

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 11:04 μ.μ.

Και τι έγινε τώρα δηλαδή;
Ακυρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Πέρες ή μήπως σβήστηκε το άρθρο στην εφημερίδα και άλλαξε άποψη και στάση η Δούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξέρουμε τι λέμε και ποιον εννοούμε;
Το δούλεμα πάει σύννεφο!
Βγαίνει ο βαψομαλιάς, λέει τις παπαριές του και δίνει το αναγκαίο άλλοθι, σ' όσους θέλουν να παραμένουν στις αυταπάτες τους και στην αγκαλίτσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τύπος αυτός κι η στάση του μου θυμίζουν το φερετζέ του πούστη. Από μπροστά μία μουστάκα ΝΑ! κι από πίσω χαίρε βάθος και πλάτος αμέτρητο.
Μωρέ, καλά το υποψιαζόμουν, ότι στο τέλος θα κατέληγα κοψοχέρις, που παρασύρθηκα και ψήφισα το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το άκουσα όμως το ΚΚΕ, που μου έλεγε "Μην τους εμπιστεύεσαι!"
Καλά να πάθω κι εγώ κι όσοι παρασυρθήκαμε και την κάναμε τη μαλακία.
Να δουν όμως την άλλη φορά τι θα πάρουν τα πουλάκια του νεοΠΑΣΟΚ, με συγχωρείτε, του ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω!
Είμαι σφόδρα αγανακτισμένος και το ίδιο σχόλιο το έχω γράψει και σε άλλο blog. Και θα συνεχίσω να γράφω, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας εξαπάτησε με τον πιο ωμό τρόπο και θα πρέπει να πληρώσει ακριβά γι αυτήν του τη απατεωνιά.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2012 στις 1:29 π.μ.

Ο Συριζα ειναι ΠΑΣΟΚ . Και σαν σοσιαλδημοκρατικο μορφωμα που ετοιμαζεται για την εξουσια θα εκπλησει συνεχως την αριστερη ραστωνη των οπαδων του.
Οσο για τον κ. Κουρακη ελεος. Καθηγητης πανεπιστημιου στην ιατρικη του ΑΠΘ ειναι. Αλλες (δεκαδες για την ακριβια) τουμπες του Συριζα στον χωρο του δεν εχει αντιληφθει; ........και σε ποσες εχει συμμετασχει!!!!

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2012 στις 11:54 μ.μ.

Ελεος πια με τους κοψοχέρηδες,δήθεν εξαπατημένους ψηφοφόρους του Συριζα.Δεν πείθουν κανένα.Και βέβαια ο Συριζα να πληρώσει και γιαυτό και για άλλα λάθη που κάνειΟ λαός καταλαβαίνει και κρίνει.Αλλά να εγκαλούν οι οπουρτονιστές της σέχτας του Περισσου τον Συριζα είναι απο τ'αγραφα.Το κκε μέσα στην τέλεια απομόνωση και ανυπαρξία του,προσπαθεί για μια ακόμα φορά να μας πείσει ότι εχθρός είναι μόνον ο ''σοσιαλδημοκρατικός''Συριζα.Όσοι πραγματικά ψήφισαν τον Συριζα αυτοι μπορούν να τον κατεβάσουν πάλι στο 4%,αν τους προδώσει.Το κκε μπορεί ν'ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του,και αν ο λαός αποφασίσει να κάνει επανάσταση,χωρίς να σπάσει τζάμι όμως,ας μας αφήσει ενα τηλέφωνο,ένα φαξ,κάτιτέλως πάντων,ώστε να το καλέσουμε και να ηγηθεί της επανάστασης,για σίγουρα κέρδη και απόδοση μεγάλη!





Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2012 στις 12:49 μ.μ.

Ας μην αδικούμε το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που λέει και κάνει δεν είναι λάθη. Είνσι η πολιτική του και την εκφράζει αμιγώς και ολόσωστα.

Ένα ακόμη σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπέστατο στην αποστολή του...

Τη σωτηρία τού καπιταλισμού δηλαδλη, ειδικά σήμερα που βολοδέρνει μέσα στην τρομερή καπιταλιστική του κρίση...

Αυτόν το ρόλο καλέστηκε να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι όμοιοί του και τον παίζει ολόσωστα!

Ας μην αδικούμε όμως και το ΚΚΕ. Αυτά που λέει και κάνει το ΚΚΕ, είναι αμιγώς η πολιτική του σαν επαναστατικό κόμμα!

Και το ΚΚΕ είναι το μόνο επαναστατικό κόμμα στην Ελλάδα!

Κι η επανάσταση δεν είναι οι σπασμένες τζαμαρίες με την αρωγή και προστασία τού παρακράτους τού καπιταλιστικού κράτους...

Η σοσιαλιστική-κομμουνιστική επανάσταση δε γίνεται με μαγικά ραβδάκια και στακαστρούκες...

Κι ο επαναστάτης δε φοράει "κουκούλα", γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει ποιος τον καθοδηγεί και τον οδηγεί στην απελευθέρωσή του απ' τους εκμεταλλευτές του, τους καταπιεστές του, τους καπιταλιστές...

Τώρα, αν κάποιοι βολεύονται να φωνασκούν ότι το ΚΚΕ είναι στην απομόνωση επειδή δε γίνεται συνοδοιπόρος των θιασωτών τού καπιταλισμού, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ,
τότε, ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ!!!

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 2:19 π.μ.

Αλλαξε μηπως τις θεσεις του για το παλαιστινιακο ο ΣΥΡΙΖΑ μετα τη συναντηση με τον Περες ;
Με το Ομπαμα επιτρεπεται να συναντηθει ο Τσιπρας; Με τη Μερκελ και το Σοιμπλε ; Φτιαξτε μας ενα καταλογο !Καμια φορα εχω την αισθηση οτι η Αριστερα ειναι το ραντεβου των καλοπροαιρετων ηλιθιων .

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 2:25 π.μ.

Το ΚΚΕ είναι στην απομόνωση γιατί ακολούθησε το ρόλο του μαιντανού της πολιτικής ζωής του τόπου από το 45 και μετά, γιατί ξεπούλησε αγώνες και αγωνιστές και γιατί υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα τον ιμπεριαλισμό του Στάλιν και τη μοιρασιά της Γιάλτας.Η στάση του από το 45 και μετά είναι ίδια και απαράλλαχτη μέχρι σήμερα.Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός το ρόλο του, αλλά εκεί στο ΚΚΕ καλύτερα να το βουλώνετε γιατί δε σας παίρνει, μα καθόλου όμως...

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 4:24 μ.μ.

Φαίνεται ότι οι ιστορικές σου γνώσεις προέρχονται απ' τα ιστορικά χαλκεία τής αστικής τάξης. Θα σου πρότεινα, (αν δεν είσαι συνειδητά τοποθετημένος ενάντια στο μόνο επαναστατικό κόμμα τής χώρας, το ΚΚΕ), να προμηθευτείς και να μελετήσεις το ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του ΚΚΕ 1949-1968, το οποίο σαφώς έχει αναφορά και σε προηγούμενα έτη, συν το 1945. Εκτός των άλλων, θα μάθεις και για τον διπλοτιμημένο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας(ΔΣΕ). Είναι μια περίοδος όπου έτριξαν τα θεμέλια του ελληνικού καπιταλισμού.
Τώρα, οι λασπουριές περί Γιάλτας, δε διαψεύδονται μόνο απ' την ίδια την πραγματικότητα, αλλά και(!) σπ' τον ίδιο τον Τσώρτσιλ, έναν ιμπεριαλιστή εκείνης τής εποχής, που πολύ θα ήθελε να δει τον Στάλιν να κοιτά τα ραδίκια ανάποδα...
Γιατί θα ήθελε να δει τον Στάλιν να κοιτά τα ραδίκια ανάποδα; Γιατί ο ΣΤΑΛΙΝ ήταν επαναστάτης! Κομμουνιστής! Μπολσεβίκος! Επιπλέον, γιατί επί εποχής ΣΤΑΛΙΝ, κατατρόπωσε η Σοβιετική Ένωση το φίδι τού φασισμού. Και φυσικά, εκείνο που δεν καταφέρνουν να χωνέψουν ...ορισμένοι, είναι ότι επί εποχής ΣΤΑΛΙΝ οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και συνέχισε να οικοδομείται μετά το θάνατό του, έστω και με στρεβλώσεις. Κι αν οι στρεβλώσεις εμποδίζονταν να προχωρήσουν, δεν θα κατέληγε η ιστορία σε πισωγύρισμα. Στην ανατροπή τού σοσιαλισμού στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη. Μόνο που ΕΥΤΥΧΩΣ, τα πισωγυρίσματα της ιστορίας είναι ΠΑΝΤΑ προσωρινά. Αλλιώς, θα ήμασταν ακόμη στην εποχή των σπηλαίων...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger