Home » , » Ιερείς του μίσους.

Ιερείς του μίσους.

Από mitsos175 , Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 | 12:10 μ.μ.

Με αφορμή ένα άρθρο που αναρτήθηκε σ' ένα άλλο έγκυρο και μαχητικό blog,  έψαξα και βρήκα ένα video με κάποιον ιερέα να κηρύττει το μίσος και την πολιτική εμπάθεια.

Καταρχήν δεν θα σχολιάσω, το ότι χρησιμοποιήσατε παιδάκια για να περάσετε τέτοια μηνύματα. Η νέα δημαγωγία σας έδειξε το δρόμο.

«Κομμουνιστική ανταρσία»! «Φοβερό και απάνθρωπο σιδηρούν παραπέτασμα»! κραύγαζε. Μάλιστα.
Ως τι μιλάτε πάτερ; Ως κληρικός ή ως πολιτικός; Γιατί αν μιλάτε ως πολιτικός, να βγάζατε τα άμφια και τους σταυρούς και να φορούσατε τις σβάστικες. «Κομμουνιστική ανταρσία» ακριβώς η φρασεολογία των ναζί κατακτητών το ΒΠΠ, που κάνανε τις σφαγές. Κι «ελευθερωθήκαμε» από το «παραπέτασμα», για να καταλήξουμε να τρώνε οι πολιτικοί και οι φίλοι τους το καταπέτασμα. Μόνο των στρατιωτικών έκοψε η πολιτεία τους μισθούς παπά; Θα μας κουφάνεις;

Ίσα –ίσα τώρα λέει ότι θα κόψει ο Σαμαράς κι απ αυτούς. Τον απλό λαό τον έγδαραν οι πολιτικοί αυτοί που εσείς ορκίσατε, εσείς χαριεντίζεστε μαζί τους, φωτογραφίζεστε και κάνετε μαζί μπίζνες. Ποιοι ακριβώς είναι οι τενεκέδες που λες; Αυτοί που πολέμησαν τους ναζί, ή αυτοί που έχουν τα χρυσά και κυκλοφορούν με πολυτελή αμάξια; Ο Χριστός, να σου θυμίσω παπά, σ ένα γαϊδούρι ανέβηκε μια φορά, δεν είχε 200 άλογα, που έχει το κάθε αμάξι των πολιτικών και των κληρικών.  Οι δε Απόστολοι, με τα πόδια πήγαιναν. Αλλά εσείς προφανώς είστε ανώτεροι απ αυτούς.

Όμως η μεγαλύτερη αρλούμπα ήταν αυτή. «Ότι δεν πέτυχε τότε η Κομμουνιστική ανταρσία, το επιτυγχάνεται τώρα από την πολιτεία!!!». Έλεος! Έχει και το ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ όρια. Τι λες, καταλαβαίνεις; Τόσα χρόνια ποιος κυβερνούσε; Τώρα ποιος κυβερνά; Ποιος ψήφισε το Μνημόνιο; Ποιος το πολεμά; Εκτός αν βγάλεις το Σαμαρά κομμουνιστή! Να τ’ ακούσω κι αυτό…  

Τα έβαλες φυσικά και με το ΚΚΕ. Επειδή έγραψε: Τιμή στους αγωνιστές του ΔΣΕ. Τι να γράψει σεβασμιότατε; Τιμή στη Μέρκελ; Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει; Ή την τιμή της δημόσιας περιουσίας που ξεπουλάνε, αυτοί που εσείς στηρίζετε;

Αλλά μ άρεσε και κάτι. Περίμενα, περίμενα… λέω, δεν μπορεί... θα το πει, παπάς είναι. «Να ενισχύσετε από το υστέρημα τα παιδιά που έσβησαν τα Κομμουνιστικά συνθήματα». Να ενισχύσετε… έτσι. Χωρίς οικονομική ενίσχυση τι θα κάνουν, κλέφτες θα γίνουν; Οι σαχλαμάρες – σαχλαμάρες, αλλά το ψητό – ψητό. Δώσε και μη ερεύνα. Πίστευε, το ίδιο κάνει.    

Να μιλήσουμε και λίγο γενικά. Ποιος φταίει για την κρίση. Κατά την εκκλησία, τα κακά οφείλονται στις αμαρτίες μας. Όχι στις αμαρτίες των πλουσίων και των πολιτικών, αυτούς τους συγχωρούν οι παπάδες. Είναι μια άλλη διατύπωση του «μαζί τα φάγαμε». Μαζί αμαρτήσαμε. Και πως θα γλυτώσουμε; Με αγώνες; Όχι, με προσευχή. Δηλαδή αν προσευχηθώ, να σταματήσει το χαράτσι της ΔΕΗ, θα γίνει κάτι τέτοιο; Μέχρι στιγμής δεν πετυχαίνει. Όχι μόνο εγώ, που δεν πιστεύω, αλλά και άλλοι που πιστεύουν κι εύχονται να δούμε τους κηφήνες κρεμασμένους ανάποδα, δεν βλέπουμε προκοπή. Ίσως αν «βοηθούσαμε» κι εμείς λίγο; Όχι, να κάνετε υπομονή μέχρι να πεθάνετε, μας λέει η εκκλησία. Θα αμειφτείτε στην άλλη ζωή. Μα στην άλλη ζωή, θα πάμε σύντομα από την πείνα. Και σ αυτή τη ζωή, που μας παίρνουν τα πάντα, έχουμε οικογένεια ξέρεις. Κι εγώ άντε, να κάνω υπομονή. Άντε να κάνει κι η γυναίκα μου. Τα παιδιά; Που ζητάνε γάλα, φαΐ, βιβλία, ρούχα, τι να τους πω παπά; Και θα έκανα τη ρουφιάνα την υπομονή, αν έβλεπα ότι και ο δικός σας βίος, ήταν όπως ο δικός μου. Λιτός. Αλλά ζεις μες τη χλιδή. Και οι πολιτικοί επίσης. Και με κάτι τέτοια, η υπομονή μου εξαντλείται.  

«Σε κείνους που ζουν από ξένη εργασία, η θρησκεία διδάσκει την αγαθοεργία στην επίγεια ζωή, προσφέροντάς τους μια πολύ φτηνή δικαίωση για όλη την εκμεταλλευτική τους ύπαρξη και πουλώντας τους σε συμφέρουσα τιμή εισιτήρια για την επουράνια μακαριότητα» έλεγε ο  Λένιν.

Δε σας πειράζει να δούμε λίγο τι λέει και ο Μαρξ έ;

«Η θρησκευτική αντανάκλαση του πραγματικού κόσμου μπορεί γενικά να εξαφανιστεί μόνο από τη στιγμή που οι σχέσεις της καθημερινής πρακτικής ζωής θα εκφράζουν για τους ανθρώπους καθημερινά καταφανείς λογικές σχέσεις μεταξύ τους και προς τη φύση... οι πηγές της θρησκείας δε θα βρεθούν στον ουρανό, αλλά εδώ στη Γη. Μόλις αυτή η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, της οποίας η θρησκεία είναι αντανάκλαση, διαλυθεί, η τελευταία θα πεθάνει από φυσικό θάνατο».

Μ άλλα λόγια δεν θα μπούμε στο κόπο να βρίσουμε τις θρησκείες, και τα πιστεύω του άλλου, όπως κάνετε εσείς. Απλά θα δείξουμε με τη λογική την άβυσσο, που χωρίζει αυτά που λέτε για αγάπη, συγχώρεση, υπομονή κλπ, με το πλιάτσικο, που κάνετε μαζί με τους πολιτικούς. Περαστικά σας, όταν καταλάβουν τι πραγματικά είστε και ποιον έχετε «Θεό» που υπηρετείτε.

ΥΓ: Άκουσα και για κάποιον ιερέα που θα πάρει 150.000 € για να παίξει σε πορνό με δυο πρωταγωνίστριες στην ταινία «κόλαση στο παρεκκλήσι».  Δεν πιστεύω αυτή την είδηση, αλλά δε θα μου έκανε και εντύπωση. Στον καπιταλισμό, τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί. Γιατί όχι; Και όχι μόνο σε μία ταινία. Σε πολλές. Και σε σίκουελ του «κολασμένες καλόγριες» και του «σκύψε ευλογημένη» του εύχομαι να κάνει εμφάνιση. Άλλωστε και αλήθεια να είναι, μη νομίζετε, ότι οι άλλοι ιερείς είναι καλύτεροι. Καλύτερα να κάνει σεξ, παρά να κηρύττει το μίσος και το διχασμό. Αν συμβαίνει πράγματι πάντως, θα το σχολιάσω σε ειδικό άρθρο, ακατάλληλο για θεούσες...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

28 Αυγούστου 2012 στις 12:26 μ.μ.

Δεν ξέρω καν αν είναι αναγκαίο ένα τέτοιο κείμενο. Κανένας κληρικός -ειδικά μεγαλόσχημος- δεν έχει δικαίωμα να μιλά για πολιτική επειδή ακριβώς ελέγχει κόσμο. Όπως ο δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να πολιτευτεί έτσι κι ο παπάς δεν επιτρέπεται λόγω θέσης κι ελέγχου συνειδήσεων να πολιτικολογεί. Ο κληρικός δεν είναι απλός πολίτης (περίεργη αυτή η διαίρεση σε τμήματα μίας οντότητας: πολίτης, παπάς, δημόσιος υπάλληλος/λειτουργός, άνθρωπος του θεού κλπ που μας βολεύει να τα βλέπουμε αποσπασματικά). Ο κληρικός ελέγχει συνειδήσεις.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 1:21 μ.μ.

Ζούμε ανάμεσά τους...

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 2:30 μ.μ.

Aρχιφασίστας σεσημασμένος ο εν λόγω τράγος και διάδοχος του διαβόητου αλβανοφάγου Σεβαστιανού..

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 3:40 μ.μ.

"Με την βοηθεια του χριστου, θα τους γαμησουμε την παναγια..." ειχε πει ο αρχιεπισκοπος δαμασκηνος για τους Κομμουνιστες. Οι καιροι αλλαζουν αλλα η ελληνικη εκκλησια κρατα σταθερη την ποιοτητα!

28 Αυγούστου 2012 στις 6:55 μ.μ.

Τεράστια η "προσφορά" της εκκλησίας και της θρησκείας στην παθητική στάση των Ελλήνων στα τεκταινόμενα.

Άξιος ο μισθός τους!

30 Αυγούστου 2012 στις 10:07 π.μ.

Αν θυμόσαστε ένα παλιό βίντεο, που ένας ρασοφόρος έλεγε "Η Κων/πολη δεν έπεσε το 1453 αλλά το 1821" και αυτό γιατί τότε άρχισαν να χάνουν τα οφίκια του Σουλτάνου. Άνοιξαν σχολεία, πανεπιστήμια και ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει, και αυτό δεν τους έπαιρνε. Ο Λιαντίνης στο ΓΚΕΜΜΑ και στη σελίδα 29 τους αναφέρει σαν κηφηναριό και παρασιτισμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger