Home » » Έκανε πίσω ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος –όχι σε αύξηση της θητείας –Νίκη της Νεολαίας!

Έκανε πίσω ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος –όχι σε αύξηση της θητείας –Νίκη της Νεολαίας!

Από β.ariaditis , Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 | 9:04 π.μ.


Μέτρησε φίλους –εχθρούς και ανακάλυψε στο πλευρό του μόνο στρατοκράτες και τη φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Και εκεί που όλα τα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι των καθεστωτικών ΜΜΕ καλλιεργούσαν κλίμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρείς (3) μήνες, με τους Χρυσαυγίτες να απαιτούν 18 μήνες θητεία, κατάταξη αγοριών και κοριτσιών στα 18 έτη, ξαφνικά ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος, από τη Λάρισα που παρευρέθηκε στην αλλαγή διοίκησης στη Στρατιά, ανακοίνωσε ότι «το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας παγώνει». Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε στο «Βήμα Fm» ότι «οι νέοι μας που έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία»! (φυσικά ο Π.Παναγιωτόπουλος δε λέει ότι έχει ψηφίσει όλα τα μέτρα που καταστρέφουν το παρόν και μέλλον των νέων ανθρώπων, που τους στέλνουν στην άβυσσο των νέων εργασιακών σχέσεων, τους πετούν κατά χιλιάδες στην ανεργία και τους ωθούν στη μετανάστευση)

Κάγκελο οι παρευρισκόμενοι στρατηγοί οι οποίοι είχαν σίγουρο ότι θα υποδεχτούν τους Νεοσύλλεκτους της Σειράς Σεπτεμβρίου για να τους εκμεταλλευτούν για 12 μήνες και να μην ξέρουν τώρα τι να κάνουν τις περισπούδαστες μελέτες τους. Μέχρι και την τελευταία στιγμή κυβέρνηση και στρατιωτικοί, που κατά τα άλλα διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους, παρουσιάζονταν από κοινού αδιάφοροι για το τεράστιο θέμα που δημιουργείται στις λαϊκές οικογένειες από την τρίμηνη αύξηση της θητείας, οι οποίες ούτε τώρα μπορούν να αντέξουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας, που ως έμμεση φορολογία τους έχει επιβληθεί. Πότε δεν νοιάστηκαν να ρωτήσουν τους φαντάρους για το πώς τα βγάζουν πέρα, τι θυσίες υφίστανται οι οικογένειες μας ή δε έκατσαν να διαβάσουν τις εκθέσεις που τους μεταβιβάζουν οι διοικητές των μονάδων της παραμεθορίου.

Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται δέσμιος τεράστιων αμφιταλαντεύσεων: η αποπομπή του πρώην Α/ΓΕΣ Ζιαζιά τελικά συνοδεύτηκε από την δικαίωση των απόψεων του, καθώς ουσιαστικά η ΝΔ  και οι απόστρατοι της όχι μόνο έγιναν ρεζίλι, αλλά και ουσιαστικά υποχώρησαν. Στο ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας,  η άθλια συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ όχι μόνο υπολόγισε το πολιτικό κόστος, αλλά απέδειξε ότι λογαριάζει περισσότερο από τον καθένα την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η προκλητική ταξική πολιτική της και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ εμπεριέχουν τα κολοσσιαία φοροεισπρακτικά μέτρα των 11.5 δις και συμπορεύονται με το χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στον αποτυχημένο τραπεζίτη Σάλα, που ταυτόχρονα καταγγέλλεται από δημοσιογράφους για βρώμικες δουλειές με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους ανθρώπους του που διαχειρίζονταν τις μίζες από τις πολεμικές προμήθειες. Στιγμιότυπο στο άγριο ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ, του συνόλου των κοινωνικών αγαθών που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση. Με διαλυμένα λοιπόν τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία και τα σχολεία. Με το μεγαλειώδη αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ να στέκει υπερήφανος στη διάλυση των εργασιακών συμβάσεων και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την νεολαία και την λαϊκή οικογένεια.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι «ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ: ΕΝΑ ΧΑΖΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ». Οι δικαιολογίες τους είναι γελοίες. Σε καμιά περίπτωση η αύξηση της θητείας δε θα μειώσει το κόστος του στρατού, αντικαθιστώντας την πρόσληψη ΕΟ.ΟΠ., για τον απλό λόγο ότι νέοι Μισθοφόροι Στρατιώτες δε πρόκειται να προσληφθούν. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει στο νου την αντικατάσταση των απολυθέντων ΕΠ.ΟΠ. (διαμέσου εξετάσεων) με τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους.

Επίσης, μια τέτοια σημαντική αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έγκυροι και σοβαροί αναλυτές αναφέρουν ότι το κόστος ανά στρατιώτη από τα 2600 ευρώ εκτοξεύεται στις 3000 ευρώ!
Το στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να επιτίθεται στην νεολαία απειλώντας την με αύξηση της θητείας, την ίδια στιγμή που ικανοποιεί πλήθος συμφερόντων, χωρίς να νοιάζεται να κάνει οικονομία. Όλοι οι προηγούμενοι ΥΕΘΑ όπως και  σημερινός, διατήρησαν και άνοιξαν στρατόπεδα σε κρίσιμες για τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εκλογικές περιφέρειες, ικανοποιώντας τις ανάγκες του άθλιου πελατειακού συστήματος, παρά τις αντίθετες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, που έκαναν λόγο για κλείσιμο των άχρηστων μονάδων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, κλιμάκωσαν τις πολεμικές δαπάνες. Στα πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα, τους ισραηλινούς πυραύλους για τα F16, έρχεται να προστεθεί η αποδοχή της προσφοράς των «δωρεάν» αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS που δρομολόγησε και ο πρώην Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς και εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ενώ γίνεται λόγος και για τη προμήθεια μεταχειρισμένων ελικοπτέρων. Το πόσο δωρεάν είναι η συγκεκριμένη προμήθεια αποκαλύπτεται από τα 4.2 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε συγκεκριμένο εφοπλιστή για να τα μεταφέρει, ενώ σε επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στο Βελεστίνο, έγινε επιθεώρηση και επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό που πρέπει να παραγγελθούν!Στα παραπάνω ας προσθέσουμε το ετήσιο κόστος της αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε επεμβατικές και κατοχικές επιχειρήσεις των ΝΑΤ0-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καθώς μόνο η συμμετοχή στην Νατοϊκή επιδρομή στη Λιβύη που διήρκεσε 4 μήνες, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 1 εκατ. ευρώ τη μέρα! 

Εμείς θεωρούμε την Υποχώρηση της συγκυβέρνησης στο ζήτημα της θητείας μια μεγάλη νίκη της νεολαίας.
Τη θεωρούμε παρακαταθήκη για τις μεγάλες μάχες που έρχονται και ένα μια ακόμη ψηφίδα του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε διαλέξει, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με στολή, για την κατοχύρωση τoυ Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων. Για την κλιμάκωση της αμφισβήτησης του εθνικισμού, του ρατσισμού και της πολεμοκαπηλείας.
Αυτό το μήνυμα στέλνουμε και στους συναδέλφους που κατατάσσονται  το επόμενο χρονικό διάστημα και τους δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger