Home » , , » Αν πάρουν οι μετανάστες την κατάσταση στα χέρια τους;

Αν πάρουν οι μετανάστες την κατάσταση στα χέρια τους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 | 2:27 π.μ.

Το παρακάτω γεγονός μας το διηγήθηκε φίλος, αναγνώστης του μπλοκ μας και είναι απόλυτα αληθινό.
Ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής προβεβλημένο στέλεχος της συμμορίας-κόμματος του Μιχαλολιάκου, επισκέφτηκε ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Του έδωσαν προθεσμία 48 ωρών ζητώντας του επιτακτικά να απολύσει τους τρεις μετανάστες που απασχολούσε και στην θέση τους να προσλάβει έλληνες. Διαφορετικά τον απείλησαν ότι θα του έκαιγαν την επιχείρησή του.
Πανικόβλητος ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις  των νεοναζί, τρομοκρατημένος από την απειλή τους και φυσικά ούτε σκέψη δεν του πέρασε να καταγγείλει το συμβάν.  (Άλλη ιστορία ότι και οι μετανάστες που δούλευαν όπως και οι έλληνες που προσέλαβε στην θέση τους θα εργάζονται ανασφάλιστοι, με εξοντωτικά ωράρια και μισθούς πείνας).

Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, αποτελεί δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού όπως και Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας, οπότε ακούμε βερεσέ του βερμπαλισμούς του υπουργού προστασίας των μπάτσων και του συστήματος, Ν. Δένδια, ότι θα διαλύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Αυτό το ενδεχόμενο όμως που όλοι δείχνουν να υποτιμούν είναι το να πάρουν οι ίδιοι οι μετανάστες την κατάσταση στα χέρια τους. Να φτιάξουν δηλαδή ομάδες –πιθανόν και με έλληνες αλληλέγγυους- και να στοχοποιούν Χρυσαυγίτες  με ότι αυτό σημαίνει.  Ας μην προχωρήσουμε, όμως, αυτό τον συλλογισμό ….

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

29 Αυγούστου 2012 στις 8:25 π.μ.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοια πογκρόμ γίνονται κατά βάσει μόνο στην Αθήνα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν μεν περιστατικά ρατσιστικής βίας (ή βίας κατά μεταναστών), αλλά είναι δυσανάλογα λίγα με αυτά που μονοπωλούν την αριστερή ειδησεογραφία.

29 Αυγούστου 2012 στις 11:35 π.μ.

@ ο δείμος του πολίτη.
Αλήθεια! Δεν γνωρίζω αν τα περιστατικά είναι "δυσανάλογα λίγα με αυτά που μονοπωλούν την αριστερή ειδησεογραφία", είμαι όμως βέβαιος πως στην Αθήνα και πέριξ μένουν 5 εκατομμύρια ψυχές, με ότι σημαίνει αυτό.

29 Αυγούστου 2012 στις 2:14 μ.μ.

ftanei_pia, δεν το είπα για να μετριάσω την κατάσταση. Και σε έναν να γίνει, σημαίνει ότι απουσιάζει κάθε δημοκρατικός σεβασμός, κάθε ανθρωπιστική αξία. Απλά, το έθεσα ως μία εμπειρική παρατήρηση, που μπορεί να είναι και λάθος στο κάτω κάτω.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 4:31 μ.μ.

Το πλέον ενδεδειγμένο θα ήταν ομάδες κρούσης μεταναστών και ελλήνων να σκορπούν τον τρόμο στους πισωγλέντηδες χρυσαύγουλους ελληναράδες. Εκεί αν δεις Μιχαλολιάκε πόσα απίδια θα πιάσει ο σάκος σου!

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 10:01 μ.μ.

Συγγνώμη αλλα αυτές οι ιστορίες είναι φταίχτες... Σιγά μην πήγαν να δουν αν κολλάνε και ένσημα στους έλληνες εργάτες. Οι χρυσαυγιτες καθόλου δεν ενοχλούνται απο την εκμετάλλευση ξένων και ελλήνων εργατών για αυτο κι οι περισσότεροι τους παιρνουν στις δουλειές τους για φτηνό μεροκάματο...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger