Home » , » Ανήθικοι αυτουργοί

Ανήθικοι αυτουργοί

Από mitsos175 , Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 | 8:57 π.μ.


Όταν κάποιος χτυπάει έναν άνθρωπο διαπράττει έγκλημα και λέγεται εγκληματίας. Όταν το κάνει για να βιάσει και μάλιστα να βγάλει το άρρωστο πάθος του σ ένα παιδί, το έγκλημα προκαλεί αποτροπιασμό και λέγεται ειδεχθές. Ο σωφρονισμός αυτών, που κάνουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες είναι αναγκαίος. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καμία δικαιολογία για το συγκεκριμένο δράστη.

Κάθε φορά που ακούω ένα τέτοιο περιστατικό και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδί, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη και οργή. Οργή αισθάνομαι όμως και από τον τρόπο που χρησιμοποιούν ένα έγκλημα τα κανάλια, για περάσουν μια αισχρή προπαγάνδα.

Με αφορμή την πράξη ενός βιαστή, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να γενικεύσουν και να κατηγορήσουν όλους τους φτωχούς ανθρώπους, που ήρθαν στη χώρα μας ως "επικίνδυνους ανώμαλους εγκληματίες"! Είναι άδικο.

Οι βιαστές, "οι δράκοι", υπάρχουν δυστυχώς σε όλες τις κοινωνίες, σε όλα τα κράτη. Είναι ελάχιστοι σε αριθμό και θα ήταν παράλογο να ταυτίζουμε όλους τους ανθρώπους μιας περιοχής,  μιας ομάδας κλπ με αυτούς. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα:

Παλαιότερα είχε προκαλέσει σάλο με τη δράση του ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ στην Δράμα. Βιασμοί, απόπειρες βιασμών, άγριες δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας. Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, ομολογεί. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο!». Κανένας φυσικά δεν ταύτισε τους στρατιωτικούς με τους βιαστές. Γιατί λοιπόν η προσπάθεια γενίκευσης και η απόπειρα σπίλωσης όλων των μεταναστών;

Πιο σύγχρονο παράδειγμα. Λίγες μόνο μέρες πριν ένας τραπεζικός υπάλληλος πήγαινε έξω από τα δημοτικά της Πάτρας και μοίραζε DVD με πορνό σε ανήλικα κορίτσια! Μάλιστα προσκαλούσε τα κοριτσάκια, να τον ακολουθήσουν για να δουν μαζί την ταινία. Τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλακή. Σε ρωτώ: Αν κάποιο από τα παιδιά πήγαινε μαζί του, τι κατάληξη θα είχε; Κι αν αντιστέκονταν, θα το άφηνε να φύγει, ή θα εξασκούσε βία;

Κι όμως. Αυτή η είδηση με ίδιο ακριβώς κίνητρο, πέρασε στα ψιλά. Και βέβαια κανείς δεν διανοείται να κατηγορήσει τους τραπεζικούς για βιαστές. Αυτό θα ήταν παρανοϊκό. Ούτε είδα τη Χρυσή Αυγή να περιμένει το δράστη έξω από το τμήμα.

Όσον αφορά τους ναζί, καλύτερα να δουν τα δικά τους εγκλήματα και μάλιστα βιασμούς ανηλίκων μεταξύ άλλων κακουργημάτων. Καλό θα ήταν να μην προκαλούν παριστάνοντας τους τιμητές και τους φύλακες της τάξης. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ:

Αν κλέψει, σκοτώσει, βιάσει αλλοδαπός είναι μεγαλύτερο έγκλημα, από το να κλέψει να σκοτώσει ή να βιάσει κάποιος Έλληνας; Τα παιδιά δηλαδή στην Κρήτη, που τα προπονούσε για τα κάνει «Σπαρτιάτες» ο παιδεραστής εκπαιδευτικός, θα έπρεπε να νιώθουν εθνική υπερηφάνεια; Οι γονείς τους θα έπρεπε να αισθάνονται λιγότερη οργή και λύπη;

Η εγκληματικότητα είναι σε έξαρση για πάρα πολλούς λόγους. Δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση. Η έξαρση της οφείλεται κυρίως στο μπάχαλο που επικρατεί στο Ελληνικό κράτος. Όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι εγκληματίες, όταν ο ρόλος της αστυνομίας είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, όταν ενδιαφέρεται η Πολιτεία για επικοινωνιακά τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και όχι για να πολεμήσει τις αιτίες του εγκλήματος, τότε το έγκλημα αυξάνει.

Βασικές αιτίες του εγκλήματος είναι η ανασφάλεια και η εκμετάλλευση. Ο σχιζοφρενικός τρόπος που οι πολιτικοί χειρίζονται τα πράγματα. Ας δούμε πχ τη φοροδιαφυγή. Έχει αυξηθεί. Γιατί; Γιατί τιμωρούνται συνεχώς οι ίδιοι φορολογούμενοι, πληρώσουν δεν πληρώσουν. Οι πλούσιοι ποτέ. Μόνο οι φτωχοί. Και έρχεται η στιγμή που διαλέγουν: Να αποκρύψουν εισοδήματα για να επιβιώσουν, ή να καταλήξουν να τρώνε απ τα σκουπίδια;

Η οργή και η προπαγάνδα, σε συνδυασμό με τη φτώχεια δημιουργούν επικίνδυνο μείγμα.

Ακούμε ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά πάντα οι άλλοι. Κατηγορούμε τους άλλους συνανθρώπους για την ανεργία και όχι τους κύριους υπευθύνους, τους πολιτικούς που κανονίζουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό δημιουργεί πάθη και εντάσεις.

Τι συναισθήματα γεννιούνται στους συμβασιούχους πχ που απολύονται, όταν τους κατηγορούν από πάνω τα κανάλια για τεμπελιά; Όταν δεν μπορούμε ούτε να διαμαρτυρηθούμε; Όταν η πορεία απαγορεύεται, ή η απεργία είναι παράνομη και μερικά κτήνη των 30.000 και πλέον ευρώ το μήνα μας μιλάνε από το χαζοκούτι για θυσίες;

Έγκλημα είναι και ο εξαναγκασμός σε αυτοκτονία. Σχεδόν 4.000 νεκροί. Έγκλημα είναι να πετάξεις κάποιον από το σπίτι του, επειδή χρωστάει μερικά ευρώ, για ένα δάνειο το οποίο εξόφλησε ως τώρα τρεις φορές, αλλά εξακολουθεί να το χρωστάει.

Δολοφονία δεν είναι να κόβεις τα φάρμακα; Να στερείς τα αναγκαία για τη ζωή; "Εγκληματίες"όσοι παίρνουν μαϊμού επιδόματα μας λένε. Εντάξει, αλλά ποιος τους τα έδωσε; Τα πήραν μόνοι τους;

Η όλη κατάσταση η οποία είναι φτιαχτή, κατασκευασμένη, έχει στόχο το μίσος μεταξύ των φτωχών. Για να συνεχίσουν οι πλούσιοι το πλιάτσικο. Μας δημιουργούν επίτηδες αισθήματα φόβου για όσους περιφέρονται άστεγοι και ψάχνουν τα απορρίμματα. Για να μην κατηγορήσουμε τους θύτες αλλά τα θύματα.

Αλλά όλα τα εγκλήματα ηθικοί αυτουργοί και συνυπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, λόγω του ότι δεν παίρνουν μέτρα που χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα. Το σώμα πχ, και μάλιστα το νεανικό όμορφο γυναικείο σώμα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Τι μήνυμα δίνεται απ αυτό και πως προφυλάσσεται η προσωπικότητα; Σεξουαλικές παρενοχλήσεις γίνονται και σε χώρους δουλειάς από προϊσταμένους συνήθως σε υφισταμένους. Σπάνια όμως καταγγέλλονται με την ανεργία που υπάρχει. Τι κάνουν για αυτό; Τσακίζουν και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα ώστε να φοβάται περισσότερο το θύμα.

Όταν το ίδιο το κράτος ευνοεί το ρουφιανιλίκι και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, τι παράδειγμα δίνει στους πολίτες για το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής;  

Η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα εναντίον της προσωπικότητας (φόνοι, βιασμοί, επιθέσεις κλπ), μπορεί να μειωθεί με την σωστή διαπαιδαγώγηση. Με την καλλιέργεια του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Με δράσεις που προάγουν τη συνεργασία, εξυμνούν την ελευθερία και την ισότητα. Αλλά ποια παιδεία; Ποιες δράσεις; Όταν έχει καταστραφεί πλήρως η Παιδεία και η Υγεία; Όταν οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε κυκλώματα μαστροπείας, όταν ανήλικα παιδιά, συνήθως από άλλες χώρες, βιάζονται στα μπουρδέλα από "καλούς κι αξιοσέβαστους οικογενειάρχες". Αλλά αυτοί είναι ευυπόληπτοι πολίτες, Έλληνες "αγγελούδια".

Όταν βρίσκεται κάποιος σε εχθρικό περιβάλλον μαθαίνει να μισεί. Όταν βρίσκεται σε φιλικό περιβάλλον μαθαίνει να αγαπά. Και πράττει ανάλογα. Σε περιβάλλον κρίσης τα εγκλήματα αυξάνονται. Επικρατεί άλλη νοοτροπία.

Αυτό που κάνουν σήμερα οι πολιτικοί και τα κανάλια είναι έγκλημα. Μάλιστα το μεγαλύτερο έγκλημα. Κατηγορούν τους πολλούς αθώους για την πράξη ελαχίστων ενόχων. Μην το ανέχεστε. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να ανέχεστε να ταυτίζουν όλους τους υπαλλήλους με ελάχιστους που λαδώνονται. Ή όλους τους μικρομεσαίους με μερικούς φοροφυγάδες.

Τα πογκρόμ εναντίων ολοκλήρων τάξεων ή ομάδων ποτέ δε μείωσαν την εγκληματικότητα, αντίθετα την ενίσχυσαν. Η περαιτέρω περιθωριοποίηση και ο παράνομος εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ακόμα και μικρών παιδιών, θα οδηγήσει σε «γκετοπόιηση», θα αυξήσει τις αντιθέσεις και το μίσος, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μεγαλύτερη εγκληματικότητα.    

Σκεφτείτε λογικά, σπάστε τον κύκλο του μίσους. «Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή». Στην μπανανιά μας έκλεισαν Σχολεία, Νοσοκομεία, Παιδικοί Σταθμοί. Ανοίγουν τώρα ξανά το Νταχάου και το Άουσβιτς. Πριν σας εξυπηρετούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Τώρα θα σας εξυπηρετούν οι φυλακές. Κι όλα αυτά, για να βάλουμε μέσα άνδρες, γυναίκες, παιδιά που ήθελαν απλά μια άλλη καλύτερη ζωή απ αυτή στη χώρα τους κι έπειτα ντόπιους, που θα θέλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας ή αξιοπρεπή διαβίωση.

«Ξένιος Ζευς». Ο θεός προστάτης της φιλοξενίας, έγινε επιχείρηση των νέων SS.

Τραγική ειρωνεία και ίσως και ίσως η ύστατη Ύβρις μιας κοινωνίας ετοιμοθάνατης...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2012 στις 1:23 μ.μ.

Αλλο ενα "μεμονομένο" περιστατικό; όπως αυτό με τη ψυχρή δολοφονία του πατέρα για μια κάμερα; τα γεροντάκια που τα σφάζουν ή τα σκοτώνουν στο ξύλο κυριολεκτικά για να τους πάρουν τη λιγοστή σύνταξη στα χωριά;
Εχουν μαζευτεί πολλά πια
30 φόνους Ελλήνων με σκοπό τη ληστεία απο αλλοδαπούς εχουμε μονο το 2012 συμφωνα με την αστυνομία.Γιατί δεν λέτε κουβέντα γιαυτό; γιατί δε λέτε κουβέντα για τις εκατοντάδες γυναίκες και ηλικιωμένους ,που γροθοκοπούνται με μίσος , σέρνονται στην άσφαλτο,τους σκίζουν τα αυτιά,για λίγα χρήματα μια τσάντα ενα σκουλαρίκι; για το φυλετικό μίσος, όπως είπε κι ο Κούνδουρος, που είδε στα μάτια των καθαρμάτων που τον χτύπησαν και θέλαν να τον σκοτώσουν μόνο γιατί είναι Ελληνας, το βιασμό των γυναικών μπροστά στα παιδιά τους και τους άντρες τους με την απειλή των καλαζνίκωφ ,η απόλυτη ξεφτίλα και το ρατσιστικό μίσος για όλους μας .
Γιατί κάποιοι προσπαθείτε πάντα να δικαιολογίσετε τα αδικιολόγητα και υπερασπίζεστε με μανία κάθε τυχοδιώκτη ,κατσαπλιά και κάθαρμα απο τη βόρεια αφρική τα βαλκάνια καιτην ασία που μας κουβαλήθηκε απρόσκλητος και έχει με θράσος και αξιώσεις ,εθνικιστικές ,θρησκευτικές κλπ ενω όποιος απο μας αντιδρά για τα αυτονόητα ,αμέσως να θεωρείται φασίστας ρατσίστας και με διάφορες αλλες ταμπέλες να φιμώνεται;και μάλιστα απο όλο το σύστημα
Τελικά ο συριζαίος που στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ ούρλιαζε οτι 'ειναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα κι ελεύθερη είσοδο' ,ενω ξέρει οτι θα μας πετάξουν απο τη σεγκεν κι απο την άλλη μεριά ερχονται εκατομμύρια μουσουλμάνοι, τι ακριβώς είναι; απλά μαλάκας ή κατι άλλο;
Πόσοι τελικά στο όνομα της αριστεράς του διεθνισμού καιτου ανθρωπισμού, κανουν καριέρα με τον αντιρατσισμό; γιατί έγινε πια γνωστό οτι τα λεφτά ειναι πολλά.
Την αναμασιμένη τσίχλα και τις τσιχλόφουσκες του τύπου οτι το πρόβλημα δεν ειναι οι μετανάστες αλλά ο καπιταλισμός,τα μέτρα, η τρόικα κλπ, αφήστε τη ,δε περνάει πια ,το πρόβλημα είναι όλα αυτά αλλά και ο κάθε αληταράς που ήρθε να κάνει τη τύχη του εδώ και σέ σκοτώνει στο δρόμο για το τίποτα.ενω παράλληλα χρησιμοποιείται απο το καθεστώς για να προκαλεί τον τρόμο με σκοπό την υποταγή των πολιτών που φοβούνται πια για τα πάντα,αλλά και οτι σε περίπτωση αντίδρασης στα μέτρα, τους πρώτους που θα αντιμετωπίσουν θα είναι οι καθοδηγούμενοι "εξεγερμένοι" τυπου Συρία.
Μήπως δε τα γνωρίζουν αυτά διάφοροι επαγγελματίες ΜΚΟ "αριστεροί" μεταναστοπατέρες; ή μήπως η άνοδος της καθεστωτικής ακροδεξιάς είναι τυχαία;
Τα παιχνιδάκια τους αλλού γιατί ρόδα είναι και γυρίζει

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2012 στις 2:29 μ.μ.

Ο σωφρονισμός αυτών, που κάνουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες είναι αναγκαίος.

Ποιος θα τους σωφρονίσει ;

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2012 στις 3:37 μ.μ.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε ένα κόσμο όπου τα διλήμματα που τίθενται και με τον τρόπο που τίθενται δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μια προοδευτική αντίληψη. Κανείς δεν ρωτά και δεν ενδιαφέρεται για το "πως" έγινε κάτι. Όλοι ζητούν το "τι" θα κάνεις/έκανες με βάση την δεδομένη κατάσταση.

Κι εκεί προοδευτική απάντηση δεν ξέρω ειλικρινά αν υπάρχει. Μερικοί έχουν επιλέξει την ουδετερότητα στα σύγχρονα διλήμματα, αλλά (δυστυχώς και πάλι) ούτε κι αυτό είναι λύση, αν δεν θέλεις φυσικά να γίνεις ο γραφικός χίππυς του 2012.

Περαστικά μας.
Ήταν λογικό να τα περάσουμε αυτά μετά κι από την επισημοποίηση της ήττας του εργατικού κινήματος. Απλά σου 'ρχεται λίγο βαρύ, όπως και να το κάνεις.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2012 στις 6:34 μ.μ.

Η σημερινή σύλληψη ενός "τέρατος" (χρησιμοποιώντας καθεστωτικό δημοσιογραφικό λόγο), μετανάστη από ασιατική χώρα, που κατηγορείτε ότι βίασε ανήλικη 15 ετών στην Πάρο, έχει προκαλέσει τη μήνη των ελλήνων ρατσιστών και φασιστών, σε όλη τη χώρα, σε σημείο να καλούνται διαδικτυακά προγκρόμ επιθέσεων σε μετανάστες από την χώρα που κατάγεται ο δράστης. Ολοι οι ασιάτες έγιναν βιαστές και παιδόφιλοι, επειδή 1 ομοεθνής τους κατηγορείτε ότι βίασε.

"Ανθρωπόμορφα τέρατα" (όπως λένε και οι δημοσιογράφοι που προωθούν τον φασισμό και τον ρατσισμό στα κανάλια) παιδεραστές και βιαστές δυστυχώς υπάρχουν και πάλι δυστυχώς προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, άσχετα από την εθνική ταυτότητα ή την καταγωγή.

Στον ελλαδικό χώρο, τόσο οι παιδεραστίες όσο και οι βιασμοί, ενώ γίνονταν από πάντα, δύσκολα καταγγέλλονταν, ή έφταναν στα δικαστήρια. Τα τελευταία χρόνια μόνο, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες κι αυτό περισσότερο γιατί έχουν παύσει να υπάρχουν τόσο κλειστές κοινωνίες, οπότε τα θύματα μπορούν πιο εύκολα να τους καταγγέλλουν χωρίς τον επακολουθούμενο κοινωνικό στιγματισμό.

Έκρινα απαραίτητη την καταγραφή, μερικών μόνο, βιασμών από έλληνες "τέρατα" που έγιναν τις τελευταίες μέρες, αλλά και μέσα στο 2012, για να δείξω ακριβώς ότι τα "τέρατα" δεν έχουν εθνικότητα. Οπως επίσης και σε μορφή ενημέρωσης, γι' αυτό ακριβώς το δημοσίευσα τα τοπικά νέα, γιατί οι περισσότεροι βιασμοί από έλληνες, περνάνε στα ψιλά των ΜΜΕ, ή αποκρύπτονται εντελώς.
Συνέχεια στο ιντυ
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415614

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2012 στις 12:33 π.μ.

Ενας Πακιστανός βίσασε άρα όλοι οι Πακιστανοί είναι βιαστές. Με την ιδια λογική ένας Λιμενικός βίασε άρα όλοι οι Λιμενικοί είναι βιαστές. Ενας γυμναστής βίασε άρα όλοι οι γυμναστές είναι παιδόφιλλοι και βιαστές. Ενας φασίστας βίασε άρα όλοι οι φασίστες είναι βιαστές.Τέτοιες λογικές δεν χωράνε σε σκεπτόμενους ανθρώπους ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας. Αυτοι είναι οι διαφορά μας σαν Αριστεροί και Αναρχικοί από τους φασίστες δεν γενικεύουμε εκεί που δεν χωράει γενίκευση. Δεν λαϊκίζουμε για να χαδέψουμε αυτάκια και μόνο.
Να μου πεις αν δεν ερχότανε στην Ελλάδα δεν συνέβαινε το περιστατικο στην Πάρο. Με τις άλλες υποθέσεις βιασμού όμως τι γίνεται; Δεν εξίσου τραγικές; Ενα λιγότερο θύμα; και τ' άλλα θύματα;
θα έβαζα και εγώ το σύνδεσμο του indymedia αλλά με πρόλαβαν.

6 Αυγούστου 2012 στις 2:22 μ.μ.

Η πραγματική Αριστερά δεν κάνει καριέρα ούτε με τον Αντιρατσισμό, αλλά ούτε και με τις φοβίες κανενός.
Η πραγματική Αριστερά δεν κάνει διακρίσεις, ούτε δικαιολογεί κανέναν.
Η πραγματική Αριστερά δεν είναι ούτε με τους μετανάστες, ούτε κολακεύει του "μυώδεις" εργάτες.
Είναι ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας και αηδίας (θα συμπλήρωνα εγώ...).
Την μετάγγιση βάναυσων και πρωτόγονων στοιχείων σε μία κοινωνία ή πολύ δε περισσότερο στο σύνολο του Εθνικού Κοινωνικού Σχηματισμού, δεν την επιδιώκει η Αριστερά, αλλά οι παγκόσμιοι ολιγάρχες.
Αυτοί επιδιώκουν την λεγόμενη "ομογενοποίηση" των πληθυσμών.
Σκοπός τους, η δημιουργία, μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων "απάτριδων" και χωρίς ούτε καν παιδικές αναμνήσεις, διαρκώς περιφερόμενων ανά τον πλανήτη "εργατοζητιάνων".
Σύμφωνα με τις μελέτες τους πάνω σε νομαδικές φυλές, έχουν διαπιστώσει τρομακτικά οικονομικά πλεονεκτήματα τόσο στο παραγωγικό Επίπεδο όσο και στο επίπεδο της αποκατάστασης μίας βιώσιμης ισορροπίας με το περιβάλλον. (Φυσικές πηγές-Ενδιαίτημα κ.ο.κ.)
Και μόνον η παντελής έλλειψη προνοιακού κόστους, τους καθιστά ιδανικούς,για βιώσιμη κερδοφορία, για αυτό και τους εξαπολύουν κατά εκατομμύρια προς τις χώρες "στόχους".
Το παιχνίδι γνωστό από της Αρχαιότητα.
Ο εισβολέας γεννά ανέστιους και οι ανέστιοι καθίστανται ειρηνικοί εισβολείς αλλού, για να δημιουργήσουν νέους ανέστιους κ.ο.κ.
Η Αριστερά αν και εφόσον επικαλείται Επιστημονικές Αρχές, πρέπει να σταθμίσει τις περιστάσεις και να πράξει μακριά από θυμικούς συναισθηματισμούς, επιθυμίες και απατηλές εικόνες.
Η Αριστερά αν και εφόσον επικαλείται το "συλλογικό σκέπτεσθαι" και την προηγμένη Κοινωνία του Μέλλοντος πρέπει να λύσει αυτά τα ζητήματα και μάλιστα σύντομα.

σπυρος
7 Αυγούστου 2012 στις 1:00 π.μ.

Καλα το φασιστοειδες του πρωτου σχολιου ειδε φως και μπηκε αραδιαζοντας ολο το χρυσαυγητικο οχετο του,ο διαχειριστης ομως του Β.Κ δε νομιζει οτι αρκετα τρωμε απο παντου το μισανθρωπικο βουρκο? Πρεπει να μας πιανει και εδω η μποχα?

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 10:45 π.μ.

Είναι γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες τρομερής όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων λιγοστεύουν οι ψύχραιμες φωνές. Είπα και πιο πριν (χωρίς να έχω διαβάσει τον πρώτο σχολιαστή) ότι κανείς ή ελάχιστοι ενδιαφέρεται για το "πως" έγινε κάτι. Όλοι μιλάνε για το τι κάνεις με βάση την δεδομένη κατάσταση.

Είναι γεγονός ότι το σύστημα σήμερα έχει αλλάξει τακτική: Δεν υπάρχει η πολιτική μετανάστευσης που υπήρχε παλιά, όπου οι χώρες που ήθελαν μετανάστες έκαναν συμφωνίες και δημιουργούσαν ένα ελεγχόμενο ρεύμα μεταναστών. Παντού, από τις ΗΠΑ μέχρι την Γερμανία κλπ. ο καπιταλισμός σήμερα προκρίνει την "παράνομη" μετανάστευση. Δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα εξαθλιωμένων από τον τρίτο κόσμο προς τις ανεπτυγμένες χώρες, διαδρομές δουλεμπόρων ουσιαστικά, οι οποίοι εμπορεύονται ανθρώπους που πληρώνουν γι αυτή τους την μετακίνηση ποσά εξωφρενικά, μόνο και μόνο για να μπουν σε ένα άθλιο καραβάνι "ελπίδας". Κι ας μην μου πει κανένας ότι η ΕΕ ή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πιέσουν τον Ερντογάν π.χ. να διαλύσει τους δουλεμπόρους ή ότι η Ελληνική αστυνομία αδυνατεί να τα βάλει με τα κυκλώματα των συνόρων.
Φτηνά εργατικά χέρια (και όχι μόνο) θέλουν χωρίς κανένα δικαίωμα, ανθρώπους που να είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή, που συνήθως φυσικά δεν έρχεται. Μην πάμε μακρυά: Πρόσφατα η τηλεόραση έδειξε Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία που ζούν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, πλένοντας πιάτα σε κάποιο Ελληνικό εστιατόριο. Αυτή είναι σήμερα η μετανάστευση: Άνθρωποι που δεν υπάρχουν για το κράτος, άνθρωποι που την παραμονή τους την διασφαλίζουν με χρόνια μαύρης και άθλιας εργασίας, αν φυσικά μπορέσουν να την πετύχουν κι έτσι, και δεν σπρωχτούν στο περιθώριο, το έγκλημα, την απέλαση κλπ..

Η Ελλάδα είχε τα περίφημα "μεγάλα έργα", την Ολυμπιάδα κλπ. που χρειαζόντουσαν μαζικά φτηνά εργατικά χέρια. Μπήκε λοιπόν πολύ πρόθυμα στο χορό της προσέλκυσης μεταναστών, πιθανά μη υπολογίζοντας ότι πολύ σύντομα από το σχήμα "Ελλάδα, κομμάτι της πολυπολιτισμικής Ευρώπης" θα βρεθεί στο σχήμα "Ελλάδα, η χωματερή των ψυχών". Άλλωστε οι Έλληνες αστοί και γενικότερα ο καπιταλισμός, δεν κάνει και τόσο μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Δεν χρειάζεται να κάνει, αφού ο κοινωνικός δαρβινισμός -που είναι στην ουσία της λογικής του και ειδικά με την μορφή του νεοφιλελευθερισμού-, θα δώσει λύσεις, χωρίς πολλές-πολλές διατυπώσεις κι ευαισθησίες που (πάντα) κοστίζουν.

Φταίει λοιπόν ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός και φταίει πολύ, δεν είναι απλά μία τσιχλόφουσκα, όπως με περισσή ευκολία λέει ο πρώτος σχολιαστής. Όμως δεν είναι το κεντρικό οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις κατά την γνώμη μου. Πολέμους κι επεμβάσεις έκανε πάντα ο ιμπεριαλισμός και μάλιστα με εκατομμύρια νεκρούς (βλ. Βιετνάμ), αλλά δεν είδαμε μαζικά ρεύματα τέτοιου τύπου μεταναστών. Εκείνο που έχουν αλλάξει οι ιμπεριαλιστές είναι η μεταναστευτική τους πολιτική, στην βάση του επιχειρούμενου "κοινωνικού ντάμπιγκ", όπως εύστοχα είχε γράψει κι ένας συμπαθής δημοσιογράφος.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 10:45 π.μ.

(συνέχεια)
Το "πως" λοιπόν έχει την σημασία του, γιατί σήμερα η μετανάστευση έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές αλλά και μερικές φορές ΕΙΝΑΙ και όργανο πολιτικής. Μην ξεχνάμε π.χ. τις απειλές του Καντάφι προς την ΕΕ, περί εισόδου εκατομμυρίων Αφρικανών μεταναστών. Και δεν είναι μόνο ο Καντάφι που έκανε πολιτική με τα πετρέλαια, τους μετανάστες, την στρατηγική του θέση, τις σχέσεις του κλπ. (και γι αυτό κι έφαγε το κεφάλι του άλλωστε). Είναι πολλοί που επενδύουν ποικίλα συμφέροντα πάνω στην οικονομική εξαθλίωση του τρίτου κόσμου.

Όμως αν έρθουμε στο "Τι να κάνουμε" (που θα έλεγε και ο Λένιν), εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα. Η παροχή χαρτιών σε όποιον περνά τα Ελληνικά σύνορα, δεν είναι και τόσο αποτελεσματική λύση. Μάλλον γραφειοκρατική θα την έλεγα, μιας και ουσιαστικά εκμεταλλευόμαστε την συνθήκη που έχει καταγγείλει η ίδια η αριστερά, την συνθήκη του Σένγκεν. Όμως οι συνθήκες έχουν το τυπικό και το ουσιαστικό τους κομμάτι και φυσικά καμία χώρα της ΕΕ (και κυρίως οι ηγέτιδες δυνάμεις Γερμανία/Γαλλία) δεν πρόκειται να επιτρέψει καραβιές μεταναστών, μόνο και μόνο επειδή υπέγραψε ένα χαρτί, νομίζω αυτό είναι κατανοητό σε όλους μας. Οι συνθήκες έχουν απόλυτο χαρακτήρα μόνο για κράτη όπως η Ελλάδα και όχι για κράτη όπως η Γερμανία. Είναι λοιπόν καλό ως επιχείρημα για να αποκαλύψουμε το χαρακτήρα της ΕΕ που ψηφίζει τα Δουβλίνα για να μετατρέψει τα σύνορα της ΕΕ σε χωματερές ανθρώπων, όμως δεν πρόκειται για πρόταση που οδηγεί κάπου.

Η πολιτική "ανοιχτά σύνορα", με βάση την συγκεκριμένη κατάσταση και ισορροπίες διεθνώς, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα κατά την γνώμη μου. Πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Δεν πέφτουν τα σύνορα με αυτό τον τρόπο, ούτε είναι διεθνιστική αλληλεγγύη το "φτου ξελευθερία για όλους". Μάλλον για παιδικό παιχνίδι πρόκειται.

8 Αυγούστου 2012 στις 8:54 π.μ.

Μία παρατήρηση για το περιεχόμενου του τελευταίου. 7 Αυγούστου 2012 10:45 π.μ.
Όλα όσα υποστηρίζονται στο σχόλιο είναι όχι απλά σωστά, είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Κρατώ το πιο εύστοχο, κατ' εμέ, λεκτικό σχήμα :
Την μετάβαση από την "πολυπολιτισμική Ελλάδα" στην "χωματερή ψυχών".
Επίσης θα προσέθετα ότι έπρεπε να είναι αναρτημένο άρθρο και όχι απλά σχόλιο.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 11:23 π.μ.

Γράφει το άρθρο : «Με αφορμή την πράξη ενός βιαστή, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να γενικεύσουν και να κατηγορήσουν όλους τους φτωχούς ανθρώπους, που ήρθαν στη χώρα μας ως "επικίνδυνους ανώμαλους εγκληματίες"! Είναι άδικο».
Και παρακάτω : «Γιατί λοιπόν η προσπάθεια γενίκευσης και η απόπειρα σπίλωσης όλων των μεταναστών;».
Επειδή δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση, θα είχε την καλοσύνη κάποιος να μου υποδείξει ένα συγκεκριμένο «μέσο μαζικής εξαπάτησης», που να έκανε τόσο ανοιχτή ρατσιστική προπαγάνδα; Και μάλιστα, το άρθρο δεν κατηγορεί κάποιο ή μερικά από τα «μέσα μαζικής εξαπάτησης» ως ρατσιστικά, αλλά ΟΛΑ ΜΑΖΙ, αλλιώς θα έπρεπε να μιλάει συγκεκριμένα για όσα μέσα «κατηγόρησαν όλους τους φτωχούς ανθρώπους, που ήρθαν στη χώρα μας ως "επικίνδυνους ανώμαλους εγκληματίες"», ή όσα «αποπειράθηκαν να σπιλώσουν όλους τους μετανάστες». Αλλιώς, ο συντάκτης του άρθρου κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως κοινός συκοφάντης.
Το κωμικό στην ιστορία είναι ότι ο αρθρογράφος κατηγορεί όσους γενικεύουν, τη στιγμή που ο ίδιος είναι το πρότυπο της γενίκευσης!

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 6:36 μ.μ.

"Στον αριθμό των ιδιομορφιών του ιμπεριαλισμού (...) ανήκει η μείωση της μετανάστευσης από τις ιμπεριαλιστικές χώρες και η αύξηση της εγκατάστασης (του ερχομού εργατών και της μετοίκησης)σ' αυτές τις χώρες από τις πιο καθυστερημένες, όπου ο μισθός εργασίας είναι κατώτερος".

Η παραπάνω διαπίστωση είναι γραμμένη εδώ κι έναν αιώνα (από τον Λένιν στο βιβλίο του "ιμπεριαλισμός το τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού"). Από τότε ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ξανά και ξανά. Και τις τελευταίες δυο δεκαετίες όπου ο ιμπεριαλισμός έχει την "ελευθερία" να αναπτύσσει ανεμπόδιστα το σύνολο της φύσης του, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά. Και δεν μπορεί να αναιρεθεί ούτε με "τσιχλόφουσκες" ούτε με άλλα ιδεολογήματα στηριγμένα στην ιστορική άγνοια παλιότερων και σύγχρονων συνθηκών.

Όπως επιβεβαιώνεται (και πάλι) ακόμα μια διαπίστωση από το ίδιο βιβλίο:
"Και ένας αστός συγγραφέας γράφει (...) Επειδή η ζωή γίνεται πιο περίπλοκη και οι δυσκολίες πιέζουν όχι μόνο τις εργατικές μάζες, αλλά και τις μεσαίες τάξεις, βλέπουμε σ' όλες τις χώρες του παλιού κόσμου να συσσωρεύονται η ανυπομονησία, η οργή, το μίσος, που απειλούν την κοινωνική γαλήνη. Η ενέργεια που βγαίνει έξω από την καθορισμένη ταξική τροχιά, πρέπει να βρεθεί τρόπος να χρησιμοποιηθεί και να διοχετευτεί έξω από την χώρα, για να μην προκληθεί έκρηξη στο εσωτερικό"...
Δεν υπάρχει -λέω εγώ σχολιάζοντας τις παραάνω φράσεις- πιο χειροπιαστό δειγμα από τη σύγχρονη Ελλάδα για τις "δυσκολίες που πιέζουν όχι μόνο τις εργατικές μάζες αλλά και τις μεσαίες τάξεις", για τη "συσσώρευση ανυπομονησίας, οργής, μίσους που απειλούν την κοινωνική γαλήνη", την σταθερότητα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Δεν υπάρχει πιο χειροπιαστό δείγμα, για "την ενέργεια που βγαίνει έξω από την καθορισμένη ταξική τροχιά", και που εφόσον δεν μπορεί να "διοχετευτεί έξω από τη χώρα", πρέπει να διοχετευτεί σε δραστηριοτητα που αποσοβεί την "έκρηξη στο εσωτερικό" και αντίθετα συμβάλλει στη "κοινωνική σταθερότητα". Και μια τέτοια ακριβώς δραστηριότητα, μια τέτοια οδός επαναδιοχέτευσης στην "καθορισμένη ταξική τροχιά" είναι κι ο ρατσισμός με όποια παραλλαγή, με όποιο πρόσχημα κι αν εμφανιζεται.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 6:40 μ.μ.

συνέχεια
...Το "κήρυγμα" του πρώτου σχολιαστή, είτε το επιδιώκει είτε οχι, δεν διαφέρει σε τίποτα από τα "κηρύγματα" της αμερικανικής κου κλουξ κλαν εδώ κι έναν αιώνα, που με αφορμή κάποια αληθινά ή ψεύτικα περιστατικά εγκληματικότητας από πρώην δούλους αφροαμερικανούς υποκινούσαν πογκρόμ εναντίον του πληθυσμού των μαύρων αμερικανών στις ΗΠΑ, ή παρόμοια με αφορμή περιστατικά όπου εμπλέκονταν κάποιος έλληνας μετανάστης πογκρόμ εναντίον του πληθυσμού των ελλήνων μεταναστών κλπ. Και που σε κάθε περίπτωση επιδιώκανε την επιβολή όρων πιο στυγνής εκμτάλλευσης των μεταναστευτικών πληθυσμών, την υποδαύλιση του μίσους ανάμεσα στους διαφορετικούς μεταναστευτικούς πληθυσμούς καθώς και ανάμεσα σε αυτούς και τους "γηγενείς" αμερικανούς, την διάσπαση έτσι του εργατικού κινήματος, η οποία από το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ εκείνη την εποχή δεν αντιμετωπίστηκε φυσικά με την υιοθέτηση του ρατσισμού, αλλά μόνο κόντρα στο ρατσισμό, με την πάλη για την ένωση ντόπιων και μεταναστών στα εργατικά συνδικάτα, ενάντια στους "θεούς και τους δαίμονες" που επιδίωκαν και επιδιώκουν την καλλιέργεια του (δικού τους) μίσους ανάμεσα στα διάφορα τμήματα της εργατικής τάξης.

Το μόνο στο οποίο συμβάλλουν "κηρύγματα" σαν αυτό του πρώτου σχολιαστή, είναι η ιδεολογική στήριξη των εγχώριων "κου κλουξ κλαν" και της κβερνητικής πολιτικής.
Κι αν ειλικρινά ανησυχεί ο πρώτος σχολιαστής για την άνοδο της "καθεστωτικής ακροδεξιάς", καλό θα είναι να ανησυχήσει διπλά για το ότι ο λόγος του δεν διαφέρει σε τίποτα από τον λόγο της.

Αν, επίσης, ειλικρινά ανησυχεί για τα "καθάρματα με τα καλάσνικοφ", ας κάτσει να ψάξει για τις "διαδρομές" που ακολουθούν -ώσπου να φτάσουν στα χέρια που εκτελούν αυτές τις "εργασίες"- και τα "καλάσνικοφ", κι από κοντά με τα "καλάσνικοφ" κι οι διάφορες πρέζες, τα κυκλώματα της εκπόρνευσης κλπ... Φαντάζομαι πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη η τελική διαπίστωση, ότι το "το προβλημα είναι ο καπιταλισμός", ότι "το ψάρι βρωμαει απ' το κεφάλι", ότι οι φορείς αυτών των δραστηριοτήτων δεν ανήκουν στην κυνηγημένη μάζα των μεταναστών που δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο διαθέτουν "έγγραφα" αλλά είναι και "ελληνοποιημένοι" με παρέμβαση κλιμακίων "υψηλού επιπέδου": των κλιμακίων που ενδιαφέρονται για την επαναδιοχέτευση της "ενέργειας στην καθορισμένη ταξική τροχιά" ντε...

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 στις 12:59 μ.μ.

Συμφωνώντας με προηγούμενο σχολιαστή, ο καπιταλισμός ειναι το αίτιο της παράνομης μεταναστευσης. Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εδω. Ο καπιταλισμος δημιουργεί την παρανομη μετανάστευση με σκοπό να δημιουργήσει στρατιές φτηνών εργατικών χεριών και δυνητικά στοιχεία αποσταθεροποίησης μη αρεστων κράτων (αν και οι πρόσφατες αραβικές "επαναστάσεις" δείχνουν οτι αυτά τα στοιχεία βρίσκονται πρόθυμα στους πολίτες του ιδιου κράτους. Η αριστερα θα έπρεπε να ειναι αντίθετη στην μετανάστευση ,αυτής της μορφής, και να την αναγνωρίση της ως εργαλείο του καπιταλισμού εναντίον της εργατικής τάξης.Είναι χαρακτηρήστικό οτί όπου εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός (όπως εφαρμόστηκε) δεν υπήρχαν μετανάστες (τουλάχιστον σε τέτοιο βάθμο). Αντίθετα ο καπιταλισμός δημιούργησε κράτη-"έθνη" μεταναστών (ΗΠΑ,Καναδάς, Αυστραλία) και πολυπολιτισμικές κοινωνίες(Γερμανία, Μ.Βρετανία) με σκοπό την καλύτερη, ευκολότερη και λιγότερο ανέξοδη εκμετάλλευση του λαού.
Στην Ελλαδα είναι γεγονός οτι για την εγκλήματηκότητα (βαριά και ελαφρια ) έχουν μεγάλο μεριδίο οι προσφυγες και οι μετανάστες (για λογους ευκολά κατανοητούς). Ο τροπός λύσης του προβλήματος όμως δεν είναι να στοχοποιούνται όλοι μετανάστες. Το ίδιο ισχυει όπως είπε κάποιος πιο πάνω και για άλλες κοινωνικές ομάδες (γυμναστές, μπάτσους, ταχυδρομους, δασκάλες)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger