Home » , » Συμφωνήσαν να «ωριμάσουν» την εφεδρεία στο δημόσιο.

Συμφωνήσαν να «ωριμάσουν» την εφεδρεία στο δημόσιο.

Από β.ariaditis , Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 | 9:56 μ.μ.


Ο εκλεκτός του ευρωπαϊκού τραπεζικού κατεστημένου υπουργός οικονομικών  Γ. Στουρνάρας   και ο «αριστερός» της  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανακοίνωσαν σήμερα ύστερα από την συνάντηση τους, ότι  η κυβέρνηση της  τροικας   Σαμαρά, Βενιζέλου, και Κουβέλη είναι αποφασισμένη μέχρι το 2015 να  πετάξει στον καιάδα της ανεργίας 150,000 εργαζόμενους από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στυγνοί και αδίστακτοι δήμιοι των εργαζομένων κάτω  από τις διαταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, προσπαθούν να χρυσώσουν το πικρό  χάπι της ανάλγητης πολιτικής τους, εφευρίσκοντας διάφορα γλυκανάλατα τρικ και ονομασίες για να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και τους ίδιους τους εργαζομένους από τα εγκληματικά και εφιαλτικά τους σχέδια.

Έτσι ενώ πρόκειται για καθαρές και καραμπινάτες απομακρύνσεις- απολύσεις από πάγιες θέσεις εργαζομένων στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και των ΔΕΚΟ, τα πολιτικά ανδρείκελα τις βαφτίζουν  «συνταξιοδοτικές ωριμάνσεις» για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή.

Με επίσημο σύνολο ανέργων 1,5 εκατομμύριο οι αποφάσεις αυτές έρχονται να εντείνουν ακόμη περισσότερο το καυτό πρόβλημα  της ανεργίας , μεγαλώνοντας την στρατιά των απόκληρων της εργατικής βάρδιας. Ενώ από την άλλη μεριά «αποψιλώνοντας» τις θέσεις εργασίας  της υγείας της παιδείας  και των άλλων υπηρεσιών ρημάζουν ακόμη περισσότερο τις ήδη λεηλατημένες κοινωνικές δομές για να τις δώσουν με το αζημίωτο στο ιδιωτικό κεφάλαιο. 

Μαζί με τα 11,5 δίς, συν πόσα άλλα μέτρα ετοιμάζουν αλλά και τον συνολικό πόλεμο που ξεκίνησε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του εδώ και δυόμισι χρόνια θα ήταν κοινοτυπία να επαναλάβουμε, πως  η κατάσταση έχει φθάσει  στο απροχώρητο.

 Το θέμα είναι πως αν δεν αντιδράσουμε από δω και στο εξής θα μετράμε μόνο θανάτους!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 7:50 π.μ.

Εδώ φαίνεται να έγινε της κακομοίρας στην κυβερνητική τρόϊκα, αλλά είναι κι ένα θέμα ύπαρξης για την ΔΗΜΑΡ, οπότε και η συμφωνία στις συνταξιοδοτικές "ωριμάνσεις" (έχουν πάρα πολύ "πλάκα" αυτοί οι όροι: είσαι μικρός στα 65 για να πάρεις σύνταξη και στο αυξάνουν(!), αλλά..."ωρίμασες" στα 50 και σε βγάζουν στην σύνταξη με πλασματική υπηρεσία. Ό,τι να ναι κυριολεκτικά.).

Βέβαια αυτοί που θα βγουν στην σύνταξη με αυτό τον τρόπο δεν θα πρέπει να περιμένουν και πολλά πράγματα, μάλλον δουλειά θα ψάχνουν κι αυτοί, εκτός κι αν τους αρέσουν περισσότερο οι πεταμένες τομάτες από τις λαϊκές.
Ωστόσο το βασικό θέμα παραμένει κατά την άποψή μου και κάποια στιγμή θα μπει. Γιατί το βασικό ζήτημα γι αυτούς τους αλήτες δεν είναι να μειώσουν το δημόσιο, το οποίο δεν είναι μεγάλο, όπως και να το δει κανείς (ό,τι από αυτά τα νούμερα που κυκλοφορούν στην πιάτσα να χρησιμοποιήσει). Αυτό που θέλουν είναι να το κομματιάσουν, με τα φιλέτα να πηγαίνουν σε ιδιώτες (π.χ. καθαριότητα, πράσινο, ΔΕΚΟ κλπ.) και δεύτερον να διαλύσουν εντελώς τις εργασιακές σχέσεις έτσι ώστε όχι μόνο να διώχνουν και να παίρνουν όταν και όποτε γουστάρουν, με όποιο τρόπο γουστάρουν, αλλά και να εφαρμόζουν ό,τι σχήμα χρηματοδότησης θέλουν με κέντρο φυσικά....ποιόν άλλο;
Τον αγαπημένο τους ιδιωτικό τομέα που ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ (με τα λεφτά του δημοσίου ΠΑΝΤΑ, αλλά αυτά είναι μικρολεπτομέρειες.....)

Κι αυτά δεν γίνονται με..."συνταξιοδοτικές ωριμάνσεις". Να περιμένουμε σύντομα τα (πολύ) χειρότερα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger