Home » , » Από την αγορά της Κυψέλης στην…..Υδρα

Από την αγορά της Κυψέλης στην…..Υδρα

Από β.ariaditis , Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 | 5:59 μ.μ.


Του Θανάση-29

Ζούμε μια ακραία και αδίστακτη  επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα  της κοινωνίας. Επιθέσεις που σιγοντάρουν με τον εγκληματικό τους τρόπο     οι φασιστικές συμμορίες της Χρυσής  Αυγής. 

Οι επιθέσεις αυτές μαζί με τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται  έχουν σαν στόχο να «ετοιμάσουν» την κοινωνία σε ένα νέο ΣΟΚ κατατρομοκράτησης και αποδοχής των πολιτικών τους. Η βάρβαρη πολιτική στους εργαζόμενους,  στους συνταξιούχους, την νεολαία ,οι  στρατιές ανέργων που δημιουργούν δείχνουν ότι η επίθεση τους στην εργαζόμενη πλειοψηφία δεν έχει τελειωμό. Συσσωρεύουν χιλιάδες προβλήματα, αδιέξοδα, απογοήτευση, φόβο σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας και παράλληλα με τους  κατασταλτικούς μηχανισμούς και την προπαγάνδα των ΜΜΕ επιδιώκουν να αποκόψουν την κοινωνία από την διέξοδο της προοπτικής μέσα από τους  αγώνες.
Εκτός από τον ταξικό και οικονομικό πόλεμο που έχουν κηρύξει κεφάλαιο και κράτος, δημιουργούν και τον ιδεολογικό  και πολιτιστικό μανδύα για να επικρατήσουν  και να διαιωνίσουν το σάπιο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης .

 Με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών από την μια θέλουν να σπείρουν τον πανικό στο πιο εκμεταλλευόμενο εργατικό τμήμα   από την άλλη  να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την κοινωνία, δείχνοντας της τον δρόμο της υποταγής ως λύση και τον φτωχοδιάβολο ως υπαίτιο της αγρίας αυτής κατάστασης  . Με την πυγμή του ολοκληρωτικού κράτους και την επιστράτευση του παρακράτους και   του φασισμού   θέλουν να  δείξουν ότι είναι  ανίκητοι στην επίθεση τους και ικανοί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσουν τα πιο ακραία μέσα. 

Η κατάληψη  στην αγορά της Κυψέλης  από τα ΜΑΤ εντάσσεται  στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού  να ελέγξει τις  διαθέσεις των κατοίκων για διαδικασίες και κινήματα αυτοοργάνωσης που έξω και μακριά από τους επίσημους θεσμούς μπορούν να γίνουν τα όργανα εκείνα που θα πυροδοτήσουν τις αυριανές εκρήξεις   . Όλα κάτω από την αιγίδα του επίσημου κράτους και τ  της  Δημοτικής Αρχής . Οι κάτοικοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τους ελεύθερους χώρους τους, να δημιουργήσουν τις δικές τους σχέσεις και δραστηριότητες.

Ακόμα και στην Υδρα –αν είναι αλήθεια η μικροφοροδιαφυγή του εστιάτορα- τονίστηκε τόσο από το κράτος κατεβάζοντας τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ σαν να βρήκανε τα χρήματα που λείπουν για να σώσουν τη χώρα. Κρύβοντας τα εκατοντάδες  εκατομμύρια  ευρώ  που κλέβουν νόμιμα ή παράνομα οι μεγάλοι καρχαρίες πλουτίζοντας σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.

Το  παζλ μπορεί να συμπληρωθεί με πολλά ακόμη παραδείγματα, το νόημα είναι να μην αποδεχτούμε  την ιδεολογική τρομοκρατία εμείς οι εργαζόμενοι. Αυτοί κάνουν το παν για να περάσουν τον μεσαίωνα σε όλες  τις πλευρές της ζωής μας. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Η θερινή  περίοδος πέρασε  ας φροντίσουμε ο χειμώνας να  είναι πιο θερμός και  από τους  καύσωνες  του καλοκαιριού……
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger