Home » , » Κίνηση υποταγής, ραγιαδισμού και δουλοφροσύνης από Α. Σαμαρά, και μια δήλωση από την υπουργό Οικονομικών της Φιλανδίας.

Κίνηση υποταγής, ραγιαδισμού και δουλοφροσύνης από Α. Σαμαρά, και μια δήλωση από την υπουργό Οικονομικών της Φιλανδίας.

Από giorgis , Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 | 5:21 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι καθημερινά η κρίση βαθαίνει στην ευρωζώνη και σαν συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι όλες οι κυβερνήσεις της να ανακοινώνουν συνέχεια νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η κυβέρνηση Μόντι ανακοίνωσε πακέτο ύψους 26 δισ. ευρώ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Στα μέτρα περιλαμβάνονται μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές δαπανών υγείας, μείωση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, ενώ τον Ιούλη του 2013 θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντα.
Την ίδια στιγμή η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία υποχώρησε τον Μάιο κατά 6,1% και η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι η ύφεση εντάθηκε το δεύτερο τρίμηνο.
Επίσης η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε διεύρυνση του ελλείμματος της χώρας στο πρώτο πεντάμηνιο του χρόνου. Μπροστά στα αδιέξοδα τους και στην αδυναμία να ελέγξουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης η επίθεση των αστικών κυβερνήσεων αυτών των χωρών στα λαϊκά στρώματα συνεχώς εντείνεται.  

Η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti ότι «Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη… η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», δημιούργησε νέα αναταραχή στην Ευρωζώνη.  

Συγκρίνεται τώρα την στάση της υπουργού της Φιλανδίας με την στάση του Ελληνα πρωθυπουργού:
«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας (…) είναι πλήρως δεσμευμένη (…) σε όλες τις βασικές πολιτικές» του Μνημονίου, γράφει επί λέξει στην αξιοθρήνητη επιστολή του, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά την πρόσφατη Σύνοδο τους, ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης», υπογραμμίζει.

Την ώρα που οι άλλοι ηγέτες, διεκδικούν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει δήλωση υποταγής! Ο ραγιαδισμός και η δουλοφροσύνη στην αποθέωση του…

Οσο για τις «υποχρεώσεις που προκύπτουν», σύμφωνα με τα λεγόμενα Σαμαρά αυτές μεταφράζονται –σύμφωνα με το Μνημόνιο- στην εξειδίκευση μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα κοπούν στο επίπεδο των κρατικών δαπανών για το 2013 και το 2014.

Γ’ αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε.


Υ.Γ. Η φώτο είναι από την ιστοσελίδα του "Πρώτου Θέματος"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger