Home » , » Α. Τσίπρας: Λέει ψέματα η εγχώρια τρόικα (Βίντεο)

Α. Τσίπρας: Λέει ψέματα η εγχώρια τρόικα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 | 6:14 μ.μ.

Με επικοινωνιακά τερτίπια και λεκτικές ακροβασίες οι ηγέτες της εγχώριας τρόικας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έρχεται άμεσα νέα αιματηρή αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.
Απ’ ότι γράφουν όλα τα αστικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην σύσκεψη που έγινε από την εγχώρια τρόικα στο Μέγαρο Μαζίμου αποφασίστηκε, λέει, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012 και ότι δεν θα εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα για να εξευρεθούν τα 11.5 δις ευρώ που απαιτούν οι δανειστές-τοκογλύφοι του Ελληνικού κράτους.

Πολύ σωστά ο Α. Τσίπρας δηλώνει ότι «Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Θα υπάρξουν και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό», ενώ ισχύει απόλυτα η δήλωση της Α. Παπαρήγα, σύμφωνα με την οποία: «Η λογική που έχουν περί ισοδύναμων μέτρων, είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει σε αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

18 Ιουλίου 2012 στις 10:09 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στο χρεος, με αλλο μνημονιο.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/07/17072012.html

Παφίλης - Σκουρλέτης στην ΝΕΤ (17/07/2012)

http://www.youtube.com/watch?v=v2xvZwHyIVg&feature=player_embedded

Γιώργος Μήτρος
19 Ιουλίου 2012 στις 3:53 π.μ.

Ο κιτρινισμός και η διαστρέβλωση για τα μέλη του ΚΚΕ και τους οπαδούς του είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο.
Πριν τρία χρόνια το ΚΚΕ διατράνωνε την άποψη αναφανδόν αντιδιαλεκτικά: "Το χρέος είναι του καπιταλισμού".Μετά την τελεία αυτή και ύστερα από τρία χρόνια καταθέτει νομοσχέδιο για διαγραφή του χρέους.Λογικά σκεπτόμενος κάποιος,μπορεί να εικάσει ότι σε άλλα τρία χρόνια δηλαδή σύνολο 6 ίσως γνέψει καταφατικά σε ενδεχόμενο μέτωπο της Αριστεράς.
Γι'αυτό Antonxxx άστο καλύτερα έχει φεστιβάλ Οδηγητή τώρα...

αριστερό ασπόνδυλο
19 Ιουλίου 2012 στις 11:26 π.μ.

Η κλάκα δεν βοηθά και ιδιαίτερα παιδιά. Οι θέσεις του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή όπως θέλετε πέστε τον ήταν γνωστές. Όλοι γνωρίζαμε ότι αποσυνδέει το μνημόνιο από την δανειακή σύμβαση, όλοι γνωρίζαμε ότι είναι φιλοΕΕ, αυτά είναι γνωστά πράγματα. Αυτή την στιγμή το ΚΚΕ κάνει μια κίνηση με εκ των προτέρων γνωστό αποτέλεσμα, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μνημόνιο".
Αυτό θέλει να βγάλει ως εντύπωση και να κάνει μετά μια "δουλειά" με τον κόσμο του, που είδε να φεύγει μαζικά σ' αυτές τις εκλογές.

Αν το ΚΚΕ θεωρεί ότι αυτός πρέπει να είναι ο κεντρικός στόχος σήμερα (ελαχιστοποίηση των εκλογικών απωλειών, ξεκαθάρισμα του χώρου του από "δεξιά" κι "αριστερά" -δεξιός οπορτουνισμός κι αριστερισμός κατά το ίδιο-, και αναμονή για καλύτερες μέρες), τότε ίσως είναι το καλύτερο που έχει να κάνει. Βέβαια μάλλον δεν θα επιτευχθεί ο στόχος γιατί η κοινωνία -και οι κοινωνίες γενικότερα- δεν λειτουργούν ως πολιτικοί/οικονομικοί αναλυτές. Δεν έχει όμως κι άλλη επιλογή.

Αν όμως πιστεύει ότι είναι καιρός να αλλάξουν σήμερα οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ελληνική κοινωνία, τότε η τακτική του είναι λάθος. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν με αυτές τις συνθήκες δεν υπάρξει μια ποιοτική τομή/στροφή στην Ελληνική κοινωνία προς την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα. Κανένα τείχος, καμία γραμμή άμυνας δεν θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει την καπιταλιστική/ιμπεριαλιστική επέλαση. Η κοινωνία είναι η μόνη που μπορεί να προστατεύσει κάποια πράγματα, να δώσει μια νέα πνοή σε κάποιες ιδέες. Κανένας μηχανισμός από μόνος του δεν μπορεί να τα βάλει με μηχανισμούς απείρως πιο ισχυρούς κι οργανωμένους. Αν η οργανωμένη πρωτοπορία χάσει την επαφή της με τις μάζες, τότε γίνεται απλά μια γραφειοκρατία. Και σήμερα είναι τόσο πιθανό να την χάσει όσο πιθανό είναι και να την βαθύνει. Το μόνο απίθανο είναι να ξαναγίνουν τα πράγματα ως είχαν.

19 Ιουλίου 2012 στις 9:44 μ.μ.

Φωτια και τσεκουρι στην βρωμερη σοσιαλδημοκρατια
προδοτες της εργατικης ταξης εναμιση αιωνα τωρα.

Γιώργος Μήτρος
20 Ιουλίου 2012 στις 12:29 μ.μ.

Aγράμματε οι Μπολσεβίκοι ήταν τάση του ΣΔΕΚΡ το οποίο ξεκίνησε ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.Διάβασε λιγάκι ιστορία.
Προδότες γραφειοκράτες του κινήματος και των αγώνων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger