Home » » Επιστολή φορολογούμενου στη ΔΟΥ.

Επιστολή φορολογούμενου στη ΔΟΥ.

Από mitsos175 , Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 | 8:21 π.μ.

Κρητικός έβαλε τα "γυαλιά" στο Υπουργείο Οικονομικών! 

Με μία επιστολή - βομβα, ο κ. Αρετούλης από την Ιεράπετρα στέλνει το δικό του μήνυμα μόλις παρέλαβε το εκκαθαριστικό της Εφορίας - Σημειώνει μεταξύ άλλων: " Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες" 

Στην επιστολή - υπόμνημα που απέστειλε ο φορολογούμενος από την Ιεράπετρα κ. Ν. Αρετούλης και στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", αναφέρει: 

"Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ ΙεράπετραςΤου φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1. Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος). 

2. Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3. Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:
α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.
β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.
γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνεςκαι κλέφτες.
7.7.2012" ΠΗΓΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

16 Ιουλίου 2012 στις 9:32 π.μ.

Μερικοί το παράκαναν!
Φίλε Αρετούλη μόλις αποδέχθηκες, με την επιστολή σου, όλα τα παραπτώματα της Αντεθνικής και Αντιφοροεισπρακτικής σου συμπεριφοράς.
Πρώτον αρνείσαι την πρόθεση για προσπορισμό εισοδήματος! Αυτό αποτελεί ένδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς!
Δεύτερον δηλώνεις ότι διατηρείς στην κατοχή σου ένα πραγματικό "σαράβαλο". Άκου εκεί μοντέλο 750 κυβικών και του 1991.Την εποχή μάλιστα των φοροελαφρύνσεων για τα SUV (αφορά μόνο εκλεκτούς πελάτες των ΔΟΥ, ΦΑΕ κοκ).
Διατηρείς λες "καλύβα" στην κατοχή σου, χωρίς ηλεκτροδότηση. Με κάτι τέτοιους σαν και σένα, η ΔΕΗ όχι μόνο χαράτσια θα μας βάλει, αλλά και τα παιδιά μας θα τα πουλήσει, στα σκλαβοπάζαρα του Λιβάνου!
Και το χειρότερο.
Σε όλους τους τόνους, εμμέσως πλην σαφώς, μας λες ότι είσαι αυτό, που εμείς οι ειδικοί επιστήμονες, αποκαλούμε "μπατίρη".
Τώρα το μόνο που λείπει, από την Τρικομματική Εθνοσωτήριο Διακυβέρνηση είναι να ποινικοποιήσει το "μπατιριλίκι" ως εσχάτη προδοσία!
Και να πάρεις και μας τους υπόλοιπους μπατίρηδες στο λαιμό σου!
Τώρα στο θέμα "κιθαρίστας ή ντράμερ" , "αυτόχειρας ή φονέας" δεν είμαι έτσι κι αλλιώς οπαδός της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", ανήκω σε αντίπαλο στρατόπεδο!
Πάντως στα σοβαρά τώρα, συγχαρητήρια για την επιστολή σου και σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση με αξιοπρέπεια.

16 Ιουλίου 2012 στις 6:33 μ.μ.

Να μη τους ψηφίζατε ΓΚΑΒΑΔΙΑ!!!

Γιατί κάποιοι τους ψήφισαν και κάποιοι πήγαν για μπάνιο εκείνη την ημέρα!

Δε μπορεί το επίσημο ποσοστό ανεργίας να είναι 22%+ κάτι εκατομμύρια δηλαδή και η αριστερά που σας στηρίζει να πηγαίνει στον πάτο!

Όταν ξυπνήσετε το συζητάμε!

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2012 στις 6:58 μ.μ.

Του Αρετούλη οι αρετές είν΄όλες μία και μία
μας στέκει απ' όλες πιο αψηλά
του Κρητικού η ανδρεία.

17 Ιουλίου 2012 στις 1:07 π.μ.

κυριε ειδικε επιστημονα theodore να μιλας για λογαριασμο σου. πρωτη φορα ακουω τετοια επιχειρηματα. αμα θες να γινεις καταναλωτικος γαιδαρος δικαιωμα σου. μην το γραφεις ομως εδω που το βλεπουν ολοι γιατι γινεσαι προκλητικος. εισαι η εκφραση της λαμογιας και των καγιεν.αρκετα αηδιασαμε .δε φτανει που τα φαγατε κοροιδευετε κι ολας. αι να μην ξερασω απ την αηδια...

17 Ιουλίου 2012 στις 7:24 π.μ.

Προς Ελεύθερη Σκέψη
Είναι προφανές ότι επιχείρησα να σατυρίσω αυτά που ακριβώς μου προσάπτεις!
Πρόκειται για το λεγόμενο χιούμορ, αν έχεις ακουστά!

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2012 στις 11:51 μ.μ.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Κ.Αρετούλης είναι Θεσσαλονικεύς και επέλεξε να ζήσει στην Κρήτη, ώστε να διάγει έναν ''εναλλακτικό'' βίο. Το κράτος της νεοφιλελεύθερης δεξιάς βεβαίως αποφάσισε να τον στρώσει, καθότι δεν αναγνωρίζει τέτοιες εξυπνάδες...

Η επιστολή έκλεινε ως εξής:
''Μετά ουδεμίας εκτιμήσεως,
Αρετούλης Γ. Νικόλαος''
Κάποιοι άνθρωποι δεν ''στρώνονται΄΄...

Κωνσταντίνος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger