Home » » Στρατιωτικοί δικαστές έβαλαν περιοριστικούς όρους σε έφεδρο στρατιώτη που κατηγορούνταν για κατασκοπεία.

Στρατιωτικοί δικαστές έβαλαν περιοριστικούς όρους σε έφεδρο στρατιώτη που κατηγορούνταν για κατασκοπεία.

Από β.ariaditis , Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 | 10:35 π.μ.



Με μια νέα προκλητική ενέργεια, που θίγει βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη αποφάσισε να επιβάλλει στον συνάδελφο έφεδρο στρατιώτη Α.Τ. περιοριστικούς όρους, διώκοντας τον για την κακουργηματική πράξη της κατασκοπείας.

Πραγματικά, η κωμικοτραγική αυτή ιστορία λαμβάνει καθημερινά ολοένα και πιο ακραία χαρακτηριστικά. Η βιαιότητα της δίωξης κατά του έφεδρου στρατιώτη σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να δικαιολογηθεί από την πράξη του, που στηρίχθηκε στις αγνότερες των προθέσεων και ουσιαστικά βασίστηκε σε υλικό ευρέως γνωστό στο διαδίκτυο.

Αποκαλύπτεται όμως ότι η στρατιωτική δικαιοσύνη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θεωρούν κολάσιμη ενέργεια την συναδελφική αλληλεγγύη, ανεπίτρεπτο γεγονός για το σύνολο των ένστολων την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος τους, αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Η δίωξη του συναδέλφου που σαφώς αδυνατεί να δικαιολογηθεί από την πράξη του, είναι απόλυτα κατανοητή από τις κυβερνητικές προθέσεις. Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας με στυγνό τρόπο τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και το σύνολο της άγριας ταξικής πολιτικής, που με ιδιαίτερη βαναυσότητα γίνονται πράξη και στις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, διαβλέπει ότι οι αντιδράσεις πληθαίνουν, ότι η Συνδικαλιστική δράση μορφοποιείται και διευρύνεται μέσα στα στρατόπεδα. Γεγονός πρωτόγνωρο, που αδυνατεί να αποδεχτεί το σύνολο του αστικού καθεστώτος εξουσίας.

Η δίωξη του συναδέλφου στρατιώτη από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη και τα τεράστια εμπόδια στην εκπαιδευτική και μορφωτική του εξέλιξη, αποκαλύπτουν την πρόθεση του νέου ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο να ακολουθήσει πρωτόγνωρα αυταρχικά και ολοκληρωτικά μονοπάτια. Επιχειρεί να κτίσει τείχη γύρω από τις μονάδες, απομονώνοντας τες από την κοινωνία.

Είναι επομένως μια κίνηση παραδειγματισμού, ένα μήνυμα τρομοκράτησης των υπαρκτών αμφισβητήσεων του κόσμου της εργασίας, μια βίαιη ενέργεια που θέλει να προλάβει και να καταστείλει τις βαθύτερες κοινωνικές διεργασίες που επωάζονται παντού.

Η υπέροχη πράξη του εφέδρου Α.Τ., που νοιάστηκε τους συναδέλφους του, που θέλησε να απαντήσει στους φόβους και τις ανησυχίες τους, αποτελεί εκδήλωση μιας αξιοπρεπούς στάση ζωής, που πρέπει να βρει μιμητές.
Τέτοιους ανθρώπους τους χρειάζεται ο λαός μας. Τέτοιους ανθρώπους τους Τιμάς.
 Δε τους τιμωρείς. Δε τους Εκδικείσαι. Δε τους Εξοντώνεις.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.
Με τους συλλογικούς αγώνες μας θα απαιτήσουμε την ατιμωρησία του συναδέλφου Α.Τ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

Η ιστορία της στρατιωτικής δικαιοσύνης είναι ιστορία του αίματος και της άγριας καταστολής των κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν ιστορικά από τη δεκαετία το 40 και μετά στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το ρόλο της , έστω κι αν μετά το 1995 παρουσιάζεται σε πολλά σημεία της οργάνωσής της εναρμονισμένη με την κοινή ποινική δικαιοσύνη. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο επιτελούν έναν συγκεκριμένο ταξικό ρόλο.
Σε μια εποχή σαν τη σημερινή το σίγουρο είναι ότι η στρατιωτική "δικαιοσύνη" δεν πρόκειται να λέιψει από τη συνολική προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας που προωθείται από τον μνημονιακό θίασο.

12 Ιουλίου 2012 στις 4:28 μ.μ.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανε ο στρατιώτης Α.Τ. κατηγορήθηκε για κατασκοπία;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger