Home » , » Τακτική πύρρειος νίκη αλλά στρατηγική ήττα Σαμαρά.

Τακτική πύρρειος νίκη αλλά στρατηγική ήττα Σαμαρά.

Από mitsos175 , Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 | 3:37 π.μ.


Όταν οι Ιάπωνες μιλιταριστές επιτέθηκαν στις ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ στις 7 -12-1941, πέτυχαν να εξουδετερώσουν τον Αμερικάνικο στόλο του Ειρηνικού (εκτός των Αεροπλανοφόρων). Από τακτικής άποψης, ήταν μια πολύ επιτυχημένη επίθεση. Από στρατηγικής πλευράς όμως ήταν μια μοιραία απόφαση, που θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική ήττα.

Στις 20-7-2012 το πρωί ο Σαμαράς υπακούοντας διαταγές των αφεντικών του, ύπουλα χτύπησε τους εργαζόμενους που το μόνο που ήθελαν, ήταν να μη γίνουν σκλάβοι, που ζητούσαν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και να μην καταστραφούν δικαιώματα δεκαετιών.

Πριν σχολιάσω την κίνηση, να θυμίσω, ότι ο Σαμαράς στηρίζεται από τον γιαλαντζί Αριστερό Φώτη κουρέλι και το κρυπτοφασιστικό του μόρφωμα. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που παρασύρθηκαν νομίζοντας ότι ψήφισαν Αριστερά, όμως είχαμε καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό από αυτό το site, την υποκριτική πολιτική του Κουβέλη.

Ο μεν Σαμαράς εξελίσσεται απροκάλυπτα πλέον σε επικίνδυνο δήμιο των εργαζομένων. Όπως όλοι οι βασανιστές, είναι ένας κομπλεξικός με εξουσία.

Ο "πολυχρονεμένος" εφοπλιστής τον διέταξε. Έχασε την υπομονή του και την ψυχραιμία του μπροστά στο θάρρος μερικών ανθρώπων, που δεν σκέφτηκαν το τομάρι τους, αλλά τους συναδέλφους τους. Που δεν έγιναν μονομάχοι στην αρένα της αγοράς προς τέρψη των καπιταλιστών. Ναι φίλες και φίλοι. Υπάρχουν ακόμα ανυπότακτοι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δείχνουν αλληλεγγύη. Δεν χάθηκαν.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το σύστημα. Αν γίνουν οι εργάτες της Χαλυβουργίας σύμβολο όπως η Κερατέα τι θα γίνει; Αν βρουν μιμητές, που θα κλείσουν τα αυτιά στην προπαγάνδα;  Και αντέδρασαν. Προσπάθησαν με τα ψέματα, τις απειλές, τις ύβρεις, τα παρακάλια, με κάθε τρόπο. Δεν έπιασαν τα κόλπα τους. Επιστράτευσαν γελοία φερέφωνα και δοσίλογους πολιτικούς. Μάταια.

Λύσσαξαν οι καπιταλιστές. Έχασαν πολλά. Κι όχι μόνο χρήματα. Έβαλαν λοιπόν το δήμιο να χτυπήσει.  

Το πρώτο που έχασαν πρόωρα, είναι η μάσκα των πολιτικών κηφήνων. Ότι δήθεν κάτι θα αλλάξει, ότι τάχα ενδιαφέρονται. Αποκαλύφθηκε το άθλιο πρόσωπό τους για ακόμα μια φορά. Αποκαλύφθηκαν πάλι, ότι είναι λακέδες των ξένων, αλλά και του καθενός ντόπιου βιομήχανου, εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσου μαζικής εξαπάτησης. Φάνηκε επομένως, αυτό που έλεγε η Αριστερά: Ότι εξυπηρετούν μόνο τους πλούσιούς.

Η χώρα μας διασύρθηκε εξ αιτίας των φασιστικών πρακτικών. Οι δημοκρατικοί πολίτες παντού είδαν πόσο τηρούνται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. 

Ο Αντώνης έδωσε μεν εξετάσεις στην Τρόικα αλλά απέτυχε! Τα καπιταλιστικά όρνεα γνωρίζουν άριστα ότι μια κυβέρνηση, που στηρίζεται μόνο στην ισχύ των δυνάμεων καταστολής και τη βία, δεν θα αντέξει.

Η κυβέρνηση εξευτελίστηκε. Ενώ υποτίθεται ότι γίνονταν διάλογος και μιλούσαν για λύση, έδειξαν πως εννοούν το διάλογο. Επιτέθηκαν γιατί δεν είχαν επιχειρήματα. Γιατί δεν μπορούσαν να πείσουν. Στράφηκαν λοιπόν σ αυτό που ξέρουν, τη βία.

Όμως αυτό είναι τεράστιο λάθος από μέρους τους. Όταν σύντομα στριμωχτούν ξανά και καλέσουν για διάλογο, η απάντηση θα είναι, ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος με τέτοιους διπρόσωπους υποκριτές. Το παράδειγμα της Χαλυβουργίας, ενισχύει την άποψη ότι με φασίστες δεν κάνεις διάλογο. Αγωνίζεσαι εναντίον τους.

Αυτή είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία σου προδότη Σαμαρά; Βλέπω μια χαρά θυμάσαι την τέχνη του Ιούδα.

Χτύπησαν όλους τους εργαζόμενους και την Αριστερά. Αυτό μας εξόργισε όλους. Νίκη των εργατών σε ένα εργοστάσιο, ισοδυναμεί με νίκη παντού. Θα σκεφτούν πολύ, αν συνεχιστούν οι αγώνες (κι είναι βέβαιο ότι θα δυναμώσουν), να εκβιάσουν άλλους εργάτες σε άλλες εταιρίες. Ο αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας είναι ο δικός σου αγώνας εργαζόμενε. Το πνεύμα αλληλοβοήθειας και ενότητας της εργατικής τάξης είναι το κλειδί, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων.

Η ενότητα αυτή μπορεί να υπάρξει, το έδειξαν οι κινητοποιήσεις και η αντίσταση από ολόκληρη την Αριστερά. Συγχαρητήρια στον κόσμο για την άμεση και δυναμική παρουσία του.

>p> Σύντροφοι, παρουσιάζεται μπροστά μας μια ιστορική συγκυρία. Προσπάθησαν να ανοίξουν για λίγο ένα εργοστάσιο και άνοιξαν οι ίδιοι τον λάκκο τους. Αγώνας συμπαράστασης διαρκείας παντού. Μπροστά στις πύλες του εργοστασίου, σταματούν τα σκοτεινά σχέδια του ταξικού εχθρού. Ο αγώνας δυναμώνει. Ήρθε η ώρα των έργων. Θα νικήσουμε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

21 Ιουλίου 2012 στις 12:44 μ.μ.

Τη Δευτέρα ΟΛΟΙ στις διαδηλώσεις!

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2012 στις 2:07 μ.μ.

Βρέ σεις εκεί στο Βαθύ κόκκινο ξεχάσατε να κάνετε αναλύσεις και το ρίξατε στον εύκολο σχολιασμό. Που την είδατε την στρατηγική ήττα του Σαμαρά ρε παιδιά, που μας έχουν πάρει αμπάριζα και μας τρέχουνε. Και γιατί αισθάνεστε προδομένοι από τον Σαμαρά και χάσατε την εμπιστοσύνη σας απέναντι του και τον αποκαλείτε και ΙΟΥΔΑ.
«Φάνηκε επομένως, αυτό που έλεγε η Αριστερά: Ότι εξυπηρετούν μόνο τους πλούσιούς»
Τι λαϊκίστικη ενότητα και μπουρδούκλωμα όλης της Αριστεράς είναι αυτό.
"Προσπάθησαν να ανοίξουν για λίγο ένα εργοστάσιο και άνοιξαν οι ίδιοι τον λάκκο τους."
Πως είστε σίγουροι ότι το εργοστάσιο θα είναι για λίγο ανοιγμένο και από που κι ως που οι αστοί έσκαψαν το λάκκο τους
"Η χώρα μας διασύρθηκε εξ αιτίας των φασιστικών πρακτικών. Οι δημοκρατικοί πολίτες παντού είδαν πόσο τηρούνται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην Ελλάδα."
Σε ποιούς ρε παιδιά διασύρθηκε η χώρα σε πια περήφανη ξένη ΑΣΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν γίνονται και χειρότερα ακόμα.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2012 στις 6:20 μ.μ.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.
Η αλαζονεία του αλήτη και προδότη (δανείζομαι τους χαρακτηρισμούς που του είχαν δώσει τα γίδια του παλιά), θα τον καταστρέψει. Η προκλητική συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού διώχνει κόσμο από αυτόν. Άσχετα αν μαζεύει κόλακες.
Ο κομπλεξικός Σαμαράς δεν πρόδωσε μόνο τους ψηφοφόρους του, προδίνει καθημερινά το λαό. Παραδέχομαι όμως ότι το αφερέγγυος, ή το διπρόσωπος, ταιριάζει καλύτερα.
Το εργοστάσιο άνοιξε με προσωπική εντολή του Τόνι. Το ΑΝ θα παραμείνει ανοικτό, δεν εξαρτάται μόνο από τους μπάτσους και τα αφεντικά. Εξαρτάται από τους εργαζόμενους αλλά και όλους όσους συμπαρίστανται. Αν μάλιστα γίνει και ένας αγώνας συμπαράστασης μια απεργία διαρκείας πχ, ως διαμαρτυρία για τον τρόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων και για οικονομικά αιτήματα, τότε όχι μόνο δεν θα ανοίξει αλλά θα κλείσουν και άλλα.
Το ότι γίνονται χειρότερα στην αστική δημοκρατία είναι πολύ σωστό. Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο. Αν πχ γινόταν στη Γαλλία ή τη Γερμανία το ίδιο, τι θα λέγαμε εμείς οι απλοί άνθρωποι; Ότι μια κυβέρνηση καταφεύγει στη βία. Ότι καταπατούνται δικαιώματα σε εκείνο το κράτος. Αυτό έχει πολλαπλές επιπτώσεις.
Δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Μια κυβέρνηση, που στηρίζεται μόνο στην ισχύ των δυνάμεων καταστολής και τη βία, δεν θα αντέξει, θα το δείτε. Να είστε πιο αισιόδοξοι. Θα πέσουν και μάλιστα πιο σύντομα από το ΓΑΠ.
mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger