Home » , » Αρχισε το θέατρο του "κοινωνικού διαλόγου"

Αρχισε το θέατρο του "κοινωνικού διαλόγου"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 3:56 μ.μ.

Ξανάρχισε σήμερα το ποίημα περί δήθεν «κοινωνικού διαλόγου» για τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς,  και τις συλλογικές συμβάσεις, με στόχο των σφαγιασμό και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Αυτονόητο είναι ότι ο κατ’ ευφημισμόν «κοινωνικός διάλογος» δεν έχει κανένα νόημα από οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι προδιαγεγραμμένες και συμφωνημένες. Αναφέρονται ολοκάθαρα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η τρικομματική συγκυβέρνηση στο Μνημόνιο και πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα σε εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σήμερα, λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης συναντήθηκε με αντιπροσωπίες από την
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τη  Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων   και τον ΣΕΒ.  Αύριο θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπία της ΓΣΕΕ.

Αντί για οποιοδήποτε σχολιασμό αυτού του διαλόγου – απάτη που γίνεται παραθέτουμε απόσπασμα απ’ τις δηλώσεις του  πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Δ. Ασημακόπουλου, ο οπίος αφού είπε ότι  στην συνάντηση με τον υπουργό τέθηκε το θέμα του κατώτερου μισθού, τόνισε με έμφαση «Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη απ’ το Μνημόνιο και εγώ δεν είμαι Λαγκάρντ ούτε Ρομπάι για να ξέρω τι θα γίνει».

Με δυο λόγια ο τύπος μας είπε ότι εδώ παίζεται ένα θέατρο για να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 4:05 μ.μ.

Oσο έχω ενημερωθεί το "κοινωνικό διάλογο", ζήτησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ...γνωστή η πολιτική της στα στρογγυλά τραπέζια...μακριά απο τις ανάγκες των εργαζομένων...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger