Home » , » Ο Σαμαράς επιχορήγησε, με το καλημέρα, τον αδελφό του!

Ο Σαμαράς επιχορήγησε, με το καλημέρα, τον αδελφό του!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 | 12:06 π.μ.

 Ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε-αυθορμήτως;. - χρηματοδοτήσεις 12,1 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς

Με προίκα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς - αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνπ, εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεμνότητας και της βαριάς λιτότητας.

Τι κι αν τις προηγούμενες δέκα ημέρες ακούσαμε τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης να μπει φραγμός στις υπερβολές... Τι κι αν μας κάλεσε, μετά από παρέμβαση της τρόικας, να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι και να δεχθούμε νέες περικοπές... Τι κι αν μέσα στο τελευταίο διάστημα «αναστήθηκε» το χαράτσι της ΔΕΗ, προωθούνται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντά¬ξεις και εφάπαξ... Το κράτος έχει συνέχεια και προπαντός... συνέπεια σε τέτοιου είδους απίστευτες πρακτικές!

Μπορεί να μην ισχύει ακριβώς το «Σαμαράς πίνει, Σαμαράς κερνάει», καθώς παρεμβάλλεται κι ένας Γιάννης (Σγουρός), ο Περιφερειάρχης Αττικής, αλλά για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως η κάνουλα ανοίγει πιο εύκολα για συγκεκριμένες περιπτώσεις και πρόσωπα.
Και εδώ τα πρόσωπα είναι υψηλά. Στη Διοικητική Επιτροπή του ΜΦΙ μετέχει πέρα από τον Αλέξανδρο Σαμαρά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ως Αναπληρωματικό Μέλος. Ηταν θέμα VΙΡ, λοιπόν, να προχωρήσει η τεράστια επιχορήγηση -μέσω ΕΣΠΑ- για τη «συντήρηση, αποκατάσταση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του ΜΦΙ και του περιβάλλοντος χώρου στην Κηφισιά» όπως ονομάζει το έργο σε σχετικό έγγραφο το Ινστιτούτο. Πολλές διευκρινίσεις, μπορεί να μην δίνονται πέρα από το γενικό «εκσυγχρονισμός και επέκταση» των πέντε κτιρίων και κάποιων εξωτερικών χώρων, αλλά με 11,5 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Από το να ισοπεδώσεις όλα τα κτίρια, μέχρι να τα στήσεις και πάλι από την αρχή.

Εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ινστιτούτου ήταν η δεύτερη, που ερχόταν για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο μέσα σε εννέα ημέρες (3 και 12 Ιουλίου), καθώς είχε προηγηθεί μία ακόμη, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίου από το εν λόγω ίδρυμα. Και φυσικά το ότι οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, που έγιναν αμέσως μετά από τις εκλογές τπς 17ης Ιουνίου.

Το πράγμα ήταν τόσο... έκτακτο, που τα 11,5 εκατομμύρια, πέρασαν από την συνεδρίαση ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα. Οπως κάθε «έκτακτο» θέμα, άλλωστε! Νομότυπα και αθόρυβα...

Οι παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ έκαναν το καθήκον τους, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και σε ανώτερα επίπεδα διοίκπσης, υπερψηφίζοντας τη «στήριξη» προς το Ιδρυμα, που αποφάσισε εν μέσω κρίσης να κάνει «ανακαίνιση πολυτελείας». Αρμα Πολιτών και ΚΚΕ στάθηκαν απέναντι και την καταψήφισαν.

Τις τελικές υπογραφές τις έβαλαν όπως λένε οι... κακές γλώσσες, από πλευράς περιφέρειας ο Γιάννης Σγουρός και από πλευράς ΜΦΙ, ο ταμίας του Ιδρύματος και όχι ο πρόεδρος Α-λέξανδρος Σαμαράς. Φαίνεται πως το ρητό «πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή σου», κάποιοι το έχουν... Ευαγγέλιο!

Η δράση αποφασίστηκε. Το «πακέτο», που βρίσκεται προ των πυλών αφορά κοινοτικά κονδύλια και πόρους. Η βιάση, όμως, ορισμένων να «εγκαθιδρύσουν» τη νέα διακυβέρνηση φανερώνει τις προτεραιότητες ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων, που με διαφορετική χρήση θα ανακούφιζαν και θα πρόσφεραν προοπτική στην βαλτωμένη ελληνική οικονομία.


Πηγή: Κ. Αγόρης - "Το Χωνί"


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2012 στις 7:05 μ.μ.

Πίστεψε κανείς οτι άλλαξε ή θα αλλάξει τίποτε στήν χώρα μας,όσο μας κυβερνά η ίδια ληστοσυμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η νεοφερμένη αλλά άμμεσα εγκλιματισμένη σαν έτοιμη από καιρό ΔΗΜΑΡ; Το ΣΥΣΤΗΜΑ αποταμιεύει και εξαργυρώνει όπως πάντα τα γραμμάτια του...φροντίζει για τους δύσκολους καιρούς και επενδύει στους δικούς του ανθρώπους!!!

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2012 στις 5:20 μ.μ.

Το συγκεκριμένο θέμα πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει σ΄όλα τ΄αυτιά, γιατι υπάρχουν δυστυχώς πολίτες που ζουν ακόμα με την ελπίδα πως τώρα που έχουμε επιτέλους <> και μάλιστα συμμετέχει και ο <>, αργά ή γρήγορα θα φτιάξουν τα πράγματα!!!Επιτέλους ας τους ξυπνήσουμε όλους πριν είναι πολύ αργά...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger