Home » , » Ισπανοί ανθρακωρύχοι: Πλαστικές σφαίρες εσείς; Οδοφράγματα εμείς.

Ισπανοί ανθρακωρύχοι: Πλαστικές σφαίρες εσείς; Οδοφράγματα εμείς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 | 5:05 μ.μ.

Όπως γράφαμε και χτες η στρατηγική της ΕΕ αποσκοπεί στην εξόντωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα μονοπώλια, και μέσα σ’ αυτή την λυκοσυμμαχία δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί φιλολαϊκή λύση.
Τα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στην Ισπανία το επιβεβαιώνουν.

Αξιοθαύμαστη είναι όμως και η στάση της εργατικής τάξης της Ισπανίας με αιχμή του δόρατος τους ανθρακωρύχους. Μπορεί να αντιμετωπίζουν την άγρια κρατική καταστολή –τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 76 διαδηλωτές τραυματίες, οι περισσότεροι από πλαστικές σφαίρες- δεν δείχνουν όμως διατεθειμένοι να υποχωρήσουν στον αγώνα τους.

 Η βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν χτες από τους μπάτσους στην πλατεία Puerta del Sol, της Μαδρίτης, είχε σαν αποτέλεσμα στήσουν οδοφράγματα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης και όχι μόνο να μην διαλυθούν αλλά να επιδοθούν σε ένα είδος ανταρτοπόλεμου.
Η Ισπανική κυβέρνηση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και θα έχει ενδιαφέρον οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. 

Το μήνυμα πάντως που έστειλαν με τον αγώνα τους οι ανθρακωρύχοι είναι εκκωφαντικό και όπως έγραψε η εφημερίδα Deutsche Welle θα συναντηθούν η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν με τον Ισπανό ομόλογό της Χοσέ Ιγνάθιο Βερτ Ορτέγα στη διάρκεια της γερμανο-ισπανικής διάσκεψης για την εκπαίδευση στη Στουτγάρδη, για να βρεθεί τρόπος ώστε οι νέοι της Ισπανίας -που πλήττονται από την ανεργία σε ποσοστό 50% - να μεταναστεύσουν στην Γερμανία για να δουλέψουν.
Το Δ’ Ράιχ χρειάζεται σκλάβους. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger