Home » » Μέτρα Ολοκληρωτικού χαρακτήρα κατά μεταναστών από Ε.Ε.-κυβέρνηση απαιτεί η καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση: Στρατόπεδα Συγκέντρωσης-Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες-Ομηρεία!

Μέτρα Ολοκληρωτικού χαρακτήρα κατά μεταναστών από Ε.Ε.-κυβέρνηση απαιτεί η καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση: Στρατόπεδα Συγκέντρωσης-Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες-Ομηρεία!

Από β.ariaditis , Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 | 12:56 μ.μ.


Το γεγονός ότι ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της ανελέητης ταξικής επίθεσης από την κυβέρνηση της πιο ακραίας εκδοχής της κεντροδεξιάς που σηματοδοτεί η ΝΔ του Α.Σαμαρά, του Ευ.Βενιζέλου που αλλάζει προς το αντιδραστικότερο τον δικής τους έμπνευσης νόμο για την ιθαγένεια,  της ΔΗΜΑΡ μιας χυδαίας δεξιάς κεντροαριστερής αστικής δύναμης, αποκαλύπτεται ξανά. Απόδειξη, η βεντάλια μέτρων κατά των ξένων εργατών, που ακολούθησαν τη φρενήρη δολοφονική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την συνεργασία φυσικά της ΕΛ.ΑΣ. και την κάλυψη της δικαιοσύνης, που αποτελούν προάγγελο για την εργασιακή και κοινωνική κόλαση που επιδιώκουν να επιβάλουν για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. 

Η συστηματική προπαγάνδα ΜΜΕ και αστικών κομμάτων «κατά της λαθρομετανάστευσης» ουσιαστικά καμουφλάρισε την πρόθεση του αστικού κόσμου να λάβει σοβαρά μέτρα καθυπόταξης του συνόλου των μεταναστών, κατ΄ επέκταση του συνόλου των εργαζομένων. Η έναρξη γίνεται με τη θέσπιση αυστηρότερων όρων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Προτεραιότητα είναι ακόμη η αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου ώστε να εναρμονισθεί με το αυστηρότερο πλαίσιο που ισχύει στην Ε.Ε., την αντιδραστική καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ενοποίηση του ευρωπαϊκού αστικού κόσμου, από την οποία ανησυχεί ο ευρωλιγούρης Τσίπρας και η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως βγει ο λαό μας. 

 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  «τα επτά χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται σήμερα προκειμένου κάποιος αλλοδαπός να υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης, θα αυξηθούν στα δέκα χρόνια. Θα ισχύσει, δηλαδή, το καθεστώς που ίσχυε στο Κώδικα Ιθαγένειας, πριν την αναθεώρησή του από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ι.Ραγκούση. Επιπλέον, για τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια θα απαιτείται, πρώτον, οι γονείς τους, από πέντε χρόνια που είναι σήμερα, να διαμένουν οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και, δεύτερον, το ίδιο το παιδί να έχει την ευχέρεια να επιλέγει αν θέλει την ελληνική ιθαγένεια ή όχι όταν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Εκτός από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η δυνατότητα να χορηγείται αυτομάτως η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά των αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα μετά την εγγραφή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό». Αλήθεια, πόσοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί μπορούν να μας αποδείξουν ότι είναι γνώστες και φορείς;

 Η κυβέρνηση, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Στυλιανίδης, μπορεί να θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα την αναθεώρηση του Κώδικα της Ιθαγένειας, αλλά μεταθέτει για το μέλλον τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον εκλογικό νόμο η αλλαγή του οποίου, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Φυσικά. Με τις λεπτομέρειες των σκανδάλων της SIEMENS θα ασχοληθούν τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τις καταγγελίες του Α.Τσοχατζόπουλου ότι μαζί έφαγαν τις μίζες των δεκάδων εκατ. ευρώ, το Βατοπαίδι και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου; Ή μήπως με το παράλογο, αλλά τόσο χρήσιμο εκλογικό νόμο;
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ εμπεριέχει τη φιλοσοφία και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες παρουσίασαν τις ξεχωριστές προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που αφορά την ιθαγένεια. Είναι συγκλονιστικό ότι στις δύο προτάσεις εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η εθνικιστική και ρατσιστική ρητορεία συνυπάρχει με γνωστά ναζιστικά στερεότυπα, όπως η ανωτερότητα του ελληνικού έθνους, που πάει μαζί με την αντιεπιστημονική φιλολογία της ιστορικής συνέχεις μέσα στους αιώνες. 

Στην πρότασή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γίνεται μνεία σε άρθρα του Συντάγματος, με τα οποία επάγεται ότι «οι δύο κύριοι εθνικοί πυλώνες καθοδήγησης των οιωνδήποτε σχεδίων τροποποίησης του δικαίου ιθαγενείας είναι η συνέχεια του έθνους ανά τους αιώνες, με παράλληλη καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής του έθνους μας με ταυτόχρονη διαφύλαξη του βασικού θεσμού της οικογένειας, η οποία συνίσταται σε κοινωνία Ελλήνων με εθνική συνείδηση και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι σε μια απλή κοινωνία πολιτών». «Επομένως κύριο μέλημα του συνταγματικού νομοθέτη, με απόλυτο σεβασμό στην έννοια του έθνους, είναι να μεριμνήσει να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγενείας», σημειώνουν στην πρότασή τους οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσθέτουν ότι η ψήφιση του νόμου Ραγκούση συντέλεσε στην ανεξέλεγκτη είσοδο λαθραίων μεταναστών και εν γένει αλλοδαπών, μη εχόντων ουδεμία σχέση με τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και την εθνική συνείδηση.

 Σημειώνεται επίσης ότι «η χορήγηση αφειδώς της δυνατότητας απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών και πόσο μάλλον σε παράνομα ευρισκομένων στη χώρα, με την ύπαρξη ελάχιστων προϋποθέσεων, οδηγεί ευθέως στην απόκτηση αυτής από τους γονείς των και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών διατάξεων περί επανένωσης». Η Χρυσή Αυγή προτείνει την κτήση ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοίτηση στις εν λόγω σχολές και σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Για την Ελληνική Ιθαγένεια προτείνεται να καταργηθούν οι διατάξεις Ραγκούση από τότε που ίσχυαν και μαζί να καταργηθεί και κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής τους. Σύμφωνα με την πρόταση για την πολιτογράφηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για μια σειρά από αδικήματα και να υπάρχουν τίτλοι νόμιμης διαμονής.

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

 Το πρώτο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι το κάθε συνταγματικό κείμενο αποτελεί έκφραση της ταξικής πάλης. Ακόμη και το Σύνταγμα του 1844 στιγματίστηκε από την τεράστια σύγκρουση αυτοχθόνων-ετεροχθόνων, εξέφρασε συγκεκριμένα συμφέροντα που διεκδίκησαν τη νομή της εξουσίας, θέσεις στον κρατικό σχηματισμό και ήταν η αφετηρία για το καταστροφικό ταξίδι της Μεγάλης Ιδέας, όπως διατυπώθηκε από τον Κωλέττη και ανατροφοδοτήθηκε κατά περιόδους ανάλογα τις προτεραιότητες του ελληνικού αστικού κόσμου.

Σήμερα, την  εποχή της παγκοσμιοποίησης επιχειρείται να λάβουν θεσμική μορφή οι νέες ανάγκες του κεφαλαίου. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που η Ε.Ε. παίζει καθοριστικό ρόλο αποτελούν βασική παράμετρο του σύγχρονου μεταναστευτικού φαινομένου. Είναι χαρακτηριστικό από πού προέρχεται η μεγάλη μάζα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη: Αφγανιστάν, Σομαλία, Ιράκ, Πακιστάν. Ήδη, η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί 200.000 μετανάστες από την Συρία.
Όμως η γερασμένη και «καλοζωισμένη» Ε.Ε. έχει ανάγκη τους νεαρής ηλικίας μετανάστες. Και διαμορφώνει τους σύγχρονους όρους δουλείας τους. Ο Δένδιας ανακοινώνει ακόμη 25 Κέντρα Συγκέντρωσης Μεταναστών δημιουργώντας τα σύγχρονα εργατικά Νταχάου. Οι προτάσεις Χρυσής Αυγής-ΛΑΟΣ-Γεωργιάδη για διασπορά ναρκών στα σύνορα, ακολουθήθηκαν από τους σχεδιασμούς για εγκλεισμό των μεταναστών σε αυστηρά φρουρούμενους χώρους, για τη φιλοξενία των οποίων οι μετανάστες θα καταβάλλουν εργασία. 

Θα δουλεύουν δηλαδή, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, στις οποίες τα εργατικά δικαιώματα, η συλλογική σύμβαση και ο συνδικαλισμός είναι άγνωστη λέξη. Στις Ζώνες επομένως τις απόλυτης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας όπου οι εργοδότες, Έλληνες και ξένοι απολαμβάνουν «εξαίρεση φορολόγησης, αδασμολόγητη εισαγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαρτημάτων και πρώτων υλών, ελεύθερες εξαγωγές, ελεύθερο επαναπατρισμό κερδών, ευνοϊκό και ευέλικτο εργασιακό καθεστώς»!  Επιπλέον, σειρά διεθνών συμβάσεων προβλέπει την σύναψη συμφωνιών μεταξύ των κρατών υποδοχής και μετανάστευσης όπου θα οργανώνεται ή θα γίνεται ανεκτή (δεν είναι τυχαίο ότι ανατρέπεται το όριο των 7 χρόνων που προβλέπεται ο νόμος του Ραγκούση) αυτή η χρονικά προσδιορισμένη μεταφορά εργατικού δυναμικού, που θα εναλλάσσεται!
Η σύγχρονη μεταφορά των σκλάβων από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ότι σε καμιά περίπτωση δε θα ενσωματωθούν οι μετανάστες στην χώρα υποδοχής, δε θα αποκτήσουν δικαιώματα, δε θα επικοινωνήσουν, δε θα ενωθούν με την ντόπια εργατική τάξη και δε θα αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα. Τα μέτρα επομένως  επιδιώκουν τη διαχρονική διάσπαση της τάξης, την οργανωμένη χρήση τω μεταναστών ως αιχμή του δόρατος για την ανατροπή και καθήλωση των εργατικών δικαιωμάτων.  Επιπλέον, το μεγαλύτερο σκάνδαλο των εκλογικών νόμων που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ο αποκλεισμός σημαντικών τμημάτων της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα των πιο καταπιεσμένων που απαρτίζουν οι ξένοι εργάτες.

Εμείς απαιτούμε: ανοικτά σύνορα για όλους τους εργαζόμενους. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών, παροχή Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη, διάλυση των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Μόνο με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κοινά μας δικαιώματα. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437       
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger