Home » , » "Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα ο ζευγάς"

"Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα ο ζευγάς"

Από giorgis , Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 | 1:01 π.μ.

Του Γ. Γ

Εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να στήσουν ανδριάντα στον Α. Σαμαρά. Θα είναι ο πολιτικός που θα κατορθώσει να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό.  Θα έχει οδηγήσει όλη την εκλογική αριστερή βάση της ΔΗΜΑΡ –υπογράφοντας την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματος Κουβέλη- στον Σύριζα, ενώ  παράλληλα θα στρέψει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ –ειδικά δημοσίων υπαλλήλων- να αναζητήσει αλλού πολιτική στέγη.

Κι αν το 1993 ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σήμερα σαν πρωθυπουργός θα δημιουργήσει τεκτονικές ρωγμές στο αστικό σύστημα εξουσίας, με την δουλοπρέπεια, την υποταγή, τον ραγιαδισμό που τον διακρίνει απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους. (Καταστάσεις που συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκυβερνούν).

Όταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, που έκανε χτες λέει «χαιρετίζω την αποφασιστικότητα και το θάρρος των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», εννοεί ότι θα σας πάρω μαζί μου και σας στον γκρεμό άκλαυτους.

Όταν τονίζει ότι «θα δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις. Κι όπου χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσουμε, θα την πάρουμε … θα προωθήσουμε και αποκρατικοποιήσεις που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις…» δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησής του να ξεπουλήσει «μπιτ παρά» στα ντόπια και ξένα αρπακτικά όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει.

Ανούσιο να σχολιάσουμε ότι το κύριο σύνθημα με το οποίο κέρδισε τις εκλογές –«επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου» - τώρα το έκανε γαργάρα, όπως και στην επιστολή που έστειλε πρόσφατα στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε, και σήμερα μιλάει πως  «το νόημά της δεν είναι η αλλαγή των στόχων, αλλά η αλλαγή όσων εμποδίζουν της επίτευξή τους».
Πιασ’ τα αυγό και κούρεφτο δηλαδή.

Φύση αισιόδοξοι εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που λέει ο Α. Σαμαράς ότι ηγείται μιας κυβέρνησης  «με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα τετραετία» απέχει παρασάγγας απ' την πραγματικότητα. Όχι για τις «αρμοδιότητες» -αυτές έχουν εκχωρηθεί από καιρό τους επικυρίαρχους της χώρας- αλλά στο ότι θα μπορέσει να μακροημερεύσει η κυβέρνηση στην οποία πρωθυπουργεύει.

Η βάρβαρη καπιταλιστική επέλαση, με θύματα τα λαϊκά στρώματα, στην οποία πρωτοστατεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα είναι τόσο αμείλικτη που θα κάνει αναπόφευκτη την παρουσία του λαϊκού παράγοντα. Και αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

7 Ιουλίου 2012 στις 4:50 μ.μ.

Μάλλον λίγο βεβιασμένη η τοποθέτηση του κειμένου και λίγο επιπόλαιη μιας και δεν εμπεριέχει όλα τα σχετικά της σημερινής διαμορφούμενης κατάστασης.

Το ότι το σχήμα «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κουβελοκώμα» είναι ευήλιο, ευρύχωρο, ευάλωτο και έωλο είναι απολύτως σαφές, δεν είναι όμως το μοναδικό κομμάτι του σημερινού πάζλ εξουσίας, το αντίθετο μάλλον.
Το συγκεκριμένο πάζλ δημιουργήθηκε μάλλον ως κοινωνικό μετεκλογικό λεξοτανίλ για την κοινωνική καταπράϋνση για το εκλογικό αποτέλεσμα του τεράστιου ποσοστού της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, μιας και ήταν εντελώς περριτή η πρόσμιξη του ΠΑΣΟΚ-Κουβελοκώμα σε κυβέρνηση, όταν αυτή μπορούσε να συσταθεί απο τα "αδελφά κώματα"(Καμμένοι φασίστες-ΝΔ).

Η εκλογική παραμόρφωση, του κοινωνικού υποκειμένου μετά την σφαγή του Μνημονίου, έγινε μετά από εκτεταμένη χρήση μέσων(κυρίως ΜΜΕ) που θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και μετά την διάλυση του (πρόσκαιρου)σχήματος εξουσίας(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κουβελοκώμα).

Το αρχικό άρθρο θα πρέπει να λογίσει,σοβαρά, το ποσοστό της άκρας δεξιάς που συγκέντρωσε και πέραν του συγκεκριμένου σχήματος(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Κουβελοκώμα)μεγάλα ποσοστά με τους Καμμένους και τους φασίστες, κάτι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να επαναδημιουργήσει βάση εξουσίας, με πιο άγριες διαθέσεις για την κοινωνία και μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας για τα παράσιτα της αστικής τάξης.

Και κάτι τελευταίο οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν την αδυναμία του διαβόητου «λαϊκού παράγοντα» να σέρνεται πίσω από τις επιλογές των μιντιακών τεράτων που μπορούν να κατευθύνουν, δυστυχώς, με μεγάλη επιτυχία, μεγάλα κοινωνικά μέρη και ακόμη χειρότερα να διαμορφώνουν συλλογικές αντιδραστικές συμπεριφορές, κάτι που θα το βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας όσοι και όσες βρεθούν στο μέρος της αντίστασης.
Συνεπώς η αποτυχία και η έκθεση στη γελοιοποίηση του σημερινού σχήματος και συγκεκριμένα των γελοίων του Κουβελοκώματος, δεν θα αναδείξει έτσι ανέξοδα ένα αμέσως επόμενο στάδιο θετικής κοινωνικής έκβασης αλλά ή θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη της σύγκρουσης της κοινωνίας με το κράτος και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου.. ή η παρουσία του
τηλεοπληκτικού "λαϊκού παράγοντα" θα μας εκπλήξει αρνητικά

κομιξ
8 Ιουλίου 2012 στις 12:40 π.μ.

Ε, αφού το θεωρείς "φυσικο" η "λογικό" ο κόσμος του Σαμαρά να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσεις Τσίπρα και συ.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2012 στις 3:13 π.μ.

Ο λαϊκός παράγοντας,αν και όταν παίξει το ρόλο που θέλουμε,θα το έχει κάνει έχοντας απαλλαγεί απ'τις εκλογικές αυταπάτες και τη νοοτροπία της ανάθεσης.Όσοι (ΣΥΡΙΖΑ,ακόμα και ΚΚΕ) του είπαν ''περίμενε μερικούς μήνες και θα σου δώσουμε τη λύση στις εκλογές άμα μας ψηφίσεις'' κάνανε κακό στον λαϊκό παράγοντα και οφείλουν να αλλάξουν τροπάρι (απ'το ΚΚΕ κυρίως περιμένω,
γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πήρε το δρόμο χωρίς επιστροφή που θα τον φέρει στην κυβέρνηση και στη διαχείριση του συστήματος,το δρόμο της αποθέωσης απ'το CNN).
Ο κόσμος δεν κοιμόταν.Γέμισε τις πλατείες για 40 μέρες,έκανε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης,στις 12 Φλεβάρη άρχιζε να αποκτά και τσαγανό απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.
Αυτή η σπορά δεν εξαφανίζεται παρά το προσωρινό κοίμισμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger