Home » , » Δήμαρχος Μαριναλέντας: "Οι αγορές έβαλαν τα κράτη να πληρώσουν τα σπασμένα και τα κράτη τους πολίτες..." (2 Βίντεο)

Δήμαρχος Μαριναλέντας: "Οι αγορές έβαλαν τα κράτη να πληρώσουν τα σπασμένα και τα κράτη τους πολίτες..." (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 | 8:04 μ.μ.

 Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Αυγή» ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο.

Με την ευκαιρία αυτή θυμηθήκαμε ότι συντρόφισσα του μπλοκ μας, που μιλάει Ισπανικά, είχε συναντηθεί με τον Χουάν Μανουέλ τον Σεπτέμβρη του 2010 όταν είχε ρθει στην Ελλάδα και του είχε πάρει  συνέντευξη για τον ιστότοπο μας, 

Παράλληλα είχαμε υποτιτλήσει δυο βιντεάκια τα οποία ξαναπαραθέτουμε για το κομμουνιστικό χωριό, για τη "γη της ουτοπίας", για την "κουκίδα στον χάρτη της Ανδαλουσίας", που, κατά πολλούς, "ξεβράκωσε τον καπιταλισμό"» όπως γράφει και η «Αυγή» προλογίζοντας την συνέντευξη που αναφέραμε.

Αυτή την φορά δυστυχώς δεν αντιληφθήκαμε ότι βρέθηκε στην χώρα μας ο δήμαρχος της Μαριναλέντα


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 5:44 μ.μ.

Η κίνηση είναι βέβαια αξιόλογη. Το να λέει όμως, όπως στη συνέντευξη στην αυγή, ότι "ακόμα και στην Αθήνα θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν ο δήμαρχος επιθυμούσε να το επιχειρήσει", μού φαίνεται ότι αγνοεί πως η διαφορά των ποσοτικών μεγεθών γίνεται και διαφορά ποιοτική.
Δεν έχω αντίρρηση να επιθυμήσει να το επιχειρήσει οποιοσδήποτε δήμαρχος.Απλά, δεν μιλάμε εδώ για μια αγροτική κοινόητα, μιλάμε για το ότι στην ευρύτερη περιοχή της αθήνας είναι συγκεντρωμένο σχεδόν το 60% της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας, πλάι επίσης σε μια μεγάλη μικροαστική μάζα κλπ, οπότε η "εφαρμογή του μοντέλου" παίρνει αναγκαστικά διαστάσεις εθνικές όπως κι η ταξική πάλη που θα συνοδεύσει την πραγματοποίηση της "επιθυμίας του δημάρχου". Μακάρι βέβαια, αλλά επί της ουσίας είμαστε στα ίδια στα οποία έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε.
Πάντως χαίρομαι για την αυγή, που το ψάχνει το θέμα ρωτώντας ουσιαστικά τον δήμαρχο αυτής της κοινότητας αν η κοινωνικοποίηση της παραγωγής κι η λαϊκή εξουσία "είναι μοντέλο κατάλληλο για μεγαλύτερα μεγέθη". Ας συνεχίσει την έρευνα και μέχρι την κατάρτιση του περιουσιολογίου μπορεί και να έχει φτάσει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα, για περαιτέρω έρευνα βέβαια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger