Home » , » Ιστορικά αμαρτήματα

Ιστορικά αμαρτήματα

Από mitsos175 , Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 | 11:37 μ.μ.


Κάποιοι, προφανώς πιο νέοι, απορούν για το 7% που πήρε στις εκλογές η ναζιστική συμμορία, ή γιατί έμεινε σταθερή παρά τη βία και εκφράζουν σκεπτικισμό για τον τρόπο αντιμετώπισης.
Εμείς που είμαστε κάπως μεγαλύτεροι, θυμόμαστε πολύ καλά ποιοι είναι οι αλήτες αυτοί. Είναι η παλιά ΕΠΕΝ, οι νοσταλγοί της χούντας κι όχι μόνο. Τους γνωρίζουμε καλά. Τη βία τους την έχουμε ξαναζήσει πιο νέοι.
Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα οι παλιοί κι ας μάθουν οι νεώτεροι.

Στις εκλογές του 1958 η ΕΔΑ αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 24,4%. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση της ΕΡΕ, η οποία αντέδρασε άμεσα συγκροτώντας μυστική επιτροπή στα πλαίσια του σχεδίου "Περικλής" στην οποία συμμετείχαν οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Γεωργαλάς και Λευτέρης Σταυρίδης. Σκοπός του "Περικλή" ήταν ο περιορισμός της επιρροής της ΕΔΑ και η εφαρμογή του θα είχε βαθιά χρονική διάρκεια. Επιπλέον η ΕΡΕ χρηματοδότησε διάφορους αντικομμουνιστικούς, συντηρητικούς και εθνικιστικούς κύκλους, κυρίως δημοσιογραφικούς, σπαταλώντας μάλιστα μεγάλο μέγεθος οικονομικών πόρων. Τελικά το σχέδιο βρήκε ανοιχτή εφαρμογή στις εκλογές του 1961, που ονομάστηκαν εκλογές βίας και νοθείας. Εντούτοις, το σχέδιο καταγγέλθηκε από την ΕΔΑ και την Ένωση Κέντρου. Το 1963 θα δολοφονηθεί από την Καρφίτσα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ και θα τραυματιστεί ο Γιώργος Τσαρουχάς.

Σας θυμίζει τίποτα; Χρηματοδοτήσεις δημοσιογράφων, επιθέσεις δολοφονίας, αντικομουνισμός κλπ. Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι σκόπιμη.Τέτοιο σχέδιο υπάρχει και σήμερα.

Συνεχίζω: Το 1977, το εθνικιστικό κόμμα Εθνική Παράταξις, παίρνει μέρος στις εκλογές. Το ποσοστό, μαντέψτε, 6,82%! Τι σας θυμίζει; Ιδρύθηκε από τον Στέφανο Στεφανόπουλο, που ήταν πρώην ηγέτης της συντηρητικής πτέρυγας της Ένωσης Κέντρου. Δεύτερος στην ιεραρχία ήταν ο Σπύρος Θεοτόκης, που είχε υπάρξει ηγετική μορφή στην ΕΡΕ (πάλι η ΕΡΕ), και αργότερα εκλέχτηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 1981, με την Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικό των προεκλογικών συγκεντρώσεων του κόμματος ήταν τα ακραία αντικομουνιστικά συνθήματα.

Η Εθνική Πολιτική Ένωσις (πιο γνωστή ως ΕΠΕΝ) ήταν ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που ιδεολογικά υπεράσπιζε το καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών. Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 με ιδρυτή και "πνευματικό" ηγέτη τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Γεώργιο Παπαδόπουλο. Στην ταυτότητα της οργάνωσης η Νεολαία ΕΠΕΝ δήλωσε πως είναι μία πατριωτική - εθνικιστική οργάνωση νεολαίας. Ιδρύθηκε το 1984 και πρόεδρος της νεολαίας διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος (σήμερα Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής) και μετά την παραίτησή του, ο Μάκης Βορίδης (πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ και νυν της ΝΔ).

Τα παραπάνω τα βρήκα σε λήμματα της wikipedia. Θυμάμαι άλλωστε πολλά απ αυτά.

Το συμπέρασμα: Μέσα στη ΝΔ και μέσα στο ΠΑΣΟΚ (σε μικρότερο βαθμό) υπήρχαν σε λήθαργο όλα αυτά τα φιντάνια. Δεν έπεισαν κανένα, ούτε κατέβηκαν από το διάστημα. Υπήρχαν. Απλά δεν διακρίνονταν εύκολα. Ήταν αυτοί που έλεγαν «Με τη χούντα ήταν πιο καλά. Δεν υπήρχε εγκληματικότητα». Φυσικά, αφού το κράτος της χούντας εγκληματούσε το ίδιο, παίρνοντας τη δουλειά από τους μαφιόζους…

Όλοι αυτοί ήταν στην ΕΡΕ και κατόπιν τη ΝΔ. Δεν θα πω, ότι όλοι της ΝΔ είναι της ίδιας αντίληψης. Σαφώς όχι. Οι διάφορες ηγεσίες όμως χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν αυτούς τους τύπους του υποκόσμου. Ποιος χρηματοδοτούσε τόσον καιρό τη χρυσή αυγή;  Ο αρχηγός τους απόκτησε γνωριμίες όταν ήταν φυλακή. Κι όχι μόνο με Απριλιανούς. Θυμίζω και πάλι. Στις 31 Ιουλίου 1978, ανακοινώθηκε η σύλληψή του μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα. Αρχικά παραπέμφθηκε στον ανακριτή για παράβαση του νόμου 774/78 "περί καταστολής της τρομοκρατίας" σε βαθμό κακουργήματος. Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε στο πενταμελές εφετείο για παράβαση του νόμου 495/76 "περί όπλων και εκρηκτικών υλών" ως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τους Α. Καλέντζη, Α. Πρωτοπαπά, Θ. Παπουτσά, Λ. Παξινόπουλο, Ν. Τσάμη, Ι. Γιαννόπουλο και "συντονιστή" τον λοχαγό Τζαβέλα. Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών. Υπάρχουν έγγραφα της εποχής που θέλουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στις 27-7-1978, να καταδίδει στην Αστυνομία τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης στην οποία συμμετείχε. Ο Μιχαλολιάκος φέρεται να έδωσε 8 ονόματα συνεργατών του, που οι ποινές τους κυμάνθηκαν από 5 μέχρι 12 χρόνια φυλάκιση, ενώ η ποινή του Μιχαλολιάκου περιορίστηκε στους 13 μήνες. Ήταν μαζί και με τον Πλεύρη (το μπαμπά), στην οργάνωση 4 Αυγούστου (ημερομηνία της δικτατορίας του Μεταξά). Όλοι μια βρωμερή ατμόσφαιρα. 

Δηλαδή ο Βορίδης ήταν εν γνώσει του υφιστάμενος του τρομοκράτη Μιχαλολιάκου. Το 78 συνελήφθηκε και το 84 έγινε η ΕΠΕΝ. Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά είχαν κατηγορηθεί, κυρίως μετά το 1985, για τρομοκρατία!  

Υπάρχει στενότατη σχέση ΝΔ – υποκόσμου  – φασιστών, όπως υπήρχε άλλωστε παλαιοτέρα με την ΕΡΕ, τους παρακρατικούς και ποινικούς εγκληματίες. Όταν η δεξιά καταρρέει λειτουργούν ως μαξιλάρια για την αποχή (μην περιμένει κανείς, ότι θα ψήφιζαν αυτοί κάτι άλλο παρά μόνο δεξιό κόμμα), ενώ όταν πάει για εξουσία πχ 1990 «εξαφανίζονται». Στην ουσία είναι μέσα στη ΝΔ. Ο Πανίκας δεν είπε τυχαία αυτό που είπε.

Η καταγγελία λοιπόν μόνο της χρυσής αυγής δεν είναι αρκετή. Πρέπει να καταγγέλλεται και η ΝΔ. Η χρυσή αυγή κάνει ότι παλαιότερα το παρακράτος της δεξιάς (καρφίτσα κλπ) ή η ΕΠΕΝ. Εκτελεί σχέδια και εντολές της ηγεσίας της ΝΔ (παλιάς ΕΡΕ), στα οποία η ίδια η ΝΔ δεν θέλει να φανεί ότι συμμετέχει. Γιατί αυτό, θα διώξει άλλους ψηφοφόρους της, πιο μετριοπαθείς.

Ρωτώ: Πότε εντάθηκαν οι επιθέσεις; Όταν ο Σαμαράς βγήκε και μίλησε για «ανακατάληψη πόλεων». Τυχαίο; Το χαστούκι του κασσιδιάρη, οι φωτιές στην Κερατέα πχ ποιόν εξυπηρετούσαν; Μήπως το Σαμαρά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Αυτά που κάνουν οι ναζί τώρα, τα ξανάκαναν. Και θα συνεχίσουν να τα κάνουν, είτε κρυφά μέσα στη ΝΔ, είτε εκτός, απροκάλυπτα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, είναι δυναμικές απαντήσεις. Ευχολόγια και αδράνεια αποθρασύνουν τους φασίστες. Ας το έχουμε υπόψη. Όσες φορές ο Χίτλερ βρήκε απάθεια, προχώρησε περισσότερο.

Απαραίτητη προϋπόθεση νίκης είναι η ενότητα της Αριστεράς. Χρειάζεται όλοι να συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας καπιταλιστικής λαίλαπας, που θα ισοπεδώσει τελείως την οικονομία. Μέσα στην επίθεση αυτή, εντάσσεται και το ρατσιστικό κύμα βίας. Χτυπώντας τον καπιταλισμό, χτυπάμε την αιτία γέννησης , την καρδιά του φασισμού.

Αν η Αριστερά ενωθεί, τότε η ναζί και οι αδερφούλες τους είναι τελειωμένες. Θάρρος και αγώνας. Αγώνας κατά της πολιτικής των κλεφτών. Όσο πιο σκληρή αντιπολίτευση κάνει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τόσο πιο καλά θα είναι για το λαό. Οι σύντροφοι Αναρχικοί πάλι, υπερασπίζονται τους αθώους με το δικό τους τρόπο. Ας τους συμπαρασταθούμε.  Εντάξει, έχουμε διαφορές, αλλά έχουμε και πόλεμο. Και κοινό εχθρό.

Η λογική λέει, ότι όταν δέχεσαι επίθεση εσύ και κάποιος άλλος, από τον ίδιο τρομοκράτη - εισβολέα, παραμερίζεις για λίγο κάποιες διαφορές, ενώνεσαι και σχηματίζεις κοινή δράση εναντίον του εχθρού.

Ο Στάλιν πχ, που χωρίς αυτόν, οι Ευρωπαίοι θα ήταν σκλάβοι εργάτες στα εργοστάσια των ναζί, συμμάχησε και έκανε πολύ καλά, με τον υπερσυντηρητικό Τσόρτσιλ και τον καπιταλιστή Ρούσβελτ, για να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ. Εμείς; Που έχουμε λιγότερες διαφορές, θα αντιμετωπίσουμε τους απογόνους του δικτάτορα διασπασμένοι;   

Σεβαστές οι διαφορές. Και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός ειλικρίνεια κα. Αλλά  το ξαναλέω, έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο νικάς ή πεθαίνεις. Μας χτυπάνε και δε θα σταματήσουν αν δεν μας σκοτώσουν ή αν δεν ηττηθούν οριστικά. Το τι θα γίνει, εξαρτάται από εμάς. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Έχουμε δικαιωθεί, και ο λαός θα έρθει τελικά με το μέρος μας. Καλόν αγώνα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 12:01 π.μ.

Ακριβώς έτσι. Πολύ καλό! Γιατί ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και ο δρόμος μπορεί να γίνει ο δικός τους τρόμος. Αν το θελήσει η Αριστερά και οι Αναρχικοί, οι φασίστες θα πάρουν τα μαθήματα που τους αξίζουν. Αλλά πρέπει να μάθουν ότι δεν έχουν απέναντί τους μόνο ανυπεράσπιστους μετανάστες ούτε ανυποψίαστους φοιτητές.Εμπρός για αντιφασιστικά δίκτυα σε όλες τις γειτονιές.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 12:36 π.μ.

Δεν το κατάλαβα αυτό το ''οι αναρχικοί έχουν διαφορετικούς τρόπους υπεράσπισης των αθώων'' και το ''το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ κ η υπόλοιπη αριστερά πρέπει να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση''.
Τι αντιπολίτευση,είμαστε σοβαροί?Και κάτι ανακοινώσεις του στυλ ''πρέπει να δράσει το κράτος και αποτρέψει αυτές τις εγκληματικές συμπεριφορές'',να σε πονάει η κοιλιά σου απ τα γέλια.

Πραγματικά που ζείτε?Δεν έχετε συναίσθηση του τι γίνεται,δεν βλέπετε πως το φασιστικό φίδι έχει αποκτήσει τρομακτική υλική υπόσταση?Ως πότε θα μένουμε στα ευχολόγια και θα περιμένουμε να σταματήσουν τα μαχαίρια των φασιστών οι μπάτσοι?Πόσες ακόμα επιθέσεις,δολοφονικές και μη,πρέπει να γίνουν σε μετανάστες και σε συντρόφους για να καταλάβουμε πως πλέον ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άσκηση σωματικής βίας από εμάς τους ίδιους?

Ας σοβαρευτούμε πριν να είναι πολύ αργά.Και η σωματική μας ακεραιότητα απειλείται,και όσο ο κόσμος βλέπει μια Αριστερά που κρατάει μια παθητική,ιησούτικη στάση απέναντι στις αλητοσυμμορίες των χρυσαυγιτών,θα φεύγει από αυτήν,για τον απλούστατο λόγο πως δεν του εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.Την ίδια στιγμή που η επιρροή των αυγών θα συνεχίσει να γιγαντώνεται.

Οργάνωση ομάδων περιφρούρησης σε όλη την Ελλάδα ΑΜΕΣΑ.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 4:45 π.μ.

διαφωνω στο σημειο "Δεν έπεισαν κανένα, ούτε κατέβηκαν από το διάστημα. Υπήρχαν. Απλά δεν διακρίνονταν εύκολα." - η απηχηση της ΧΑ στην ψηφο της νεολαιας, δειχνει πως καποιοι επεισαν, πολλους, και νεους.
Θελω να πω, στο χερι μας ειναι και να πολεμησουμε -οπως χρειαστει- αλλα και να μεταπεισουμε αν μπορουμε. Δεν ειναι ολο το μισο μυριο ψηφοφοροι βαμμενοι νεοναζι- μην τρελαθουμε κιολας...

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 2:28 μ.μ.

Το κυρίως όπλο του φασισμού φίλε 12.36 είναι η αποδοχή του κόσμου.Αυτή την έχουν κερδίσει γιατί εμείς είμαστε ελλειπείς ακριβώς εκεί.Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη ΚΥΡΙΩΣ.Εμείς να πάμε στον κόσμο πόρτα-πόρτα και να συζητήσουμε το πρόβλημά του (αυτό έκαναν οι φασίστες).Εμείς αρκεστήκαμε στους χαρακτηρισμούς και στις συναυλίες που τις κάναμς μεταξύ μας.Στην άσκηση σωματικής βίας που λες ως το μόνο τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου ΥΣΤΕΡΕΙΣ προς το παρόν.Η ΧΑ δεν είναι παρακράτος, είναι το ίδιο το κράτος, που έχει τη δύναμη σε τέτοιο πόλεμο που υπονοείς να σε συντρίψει πριν καν τον ξεκινήσεις.Και μην αμφιβάλλεις ότι θα το κάνει αν σε θεωρήσει σοβαρή απειλή.Προς το παρόν σε αφήνει να νομίζεις ότι κάτι μπορείς να κάνεις γιατί πολύ απλά δεν αποτελείς ακόμα σοβαρή απειλή.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 3:05 μ.μ.

Πάντως η ιστορική εμπειρία στην γερμανία του '30 έδειξε πως το να αντιμετωπίζεις του ναζί σαν συμμορία στον δρόμο (δλδ όπως δρουν εκείνοι) είναι μάλλον άκαρπο. Χαρακτηριστικό είναι πως με την ίδρυση το 1930 την Antifaschistische Aktion η οποία είχε την μορφή ομάδων αυτοάμυνας καθώς και πολιτικού μετώπου, το ΚΚΓ είχε τα επόμενα τρια χρόνια γύρω στους 170 νεκρούς (συνολικά απο τις αρχές του '20 500, μονο απο ναζιστές). Με αυτό θέλω να πω πως σήμερα τα μέλη της ΧΑ είναι αδίστακτα όπως ήταν τοτε οι ναζί πρόγονοι τους. Εμένα δεν θα μου περνούσε απο το μυαλό σε ενα καυγα με φασίστες να τραβήξω μαχαίρι και να τον σκοτώσω, εκείνος όμως θα το έκανε ευχαρίστως.Οπότε για μένα η μόνη σοβαρή λύση είναι η μαζικοποιήση του κινήματος με θετικά προτάγματα.

Αλέξανδρος

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 8:17 μ.μ.

Το άρθρο είναι επιεικώς αχαρακτήριστο. Μήπως κάποιοι γουστάρουν τους φασίστες και από την αριστερά;
Η ΧΑ ανέβηκε γιατί στα ελάχιστα θέματα με τα οποία ασχολείται δεν έχει πολιτικό αντίλογο, ιδιαιτέρως από την αριστερά που θα έπρεπε να έχει φυτέψει όχι μόνο τη νεοφιλελεύθερη δεξιά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κ σία), αλλά και την άκρα δεξιά. Αναφέρομαι κυρίως στο μεταναστευτικό και στην εξωτερική πολιτική, όπου λόγω της μπουρδολογίας των αριστεριστών, έχω βρεθεί να απολογούμαι για μια αριστερά, έστω και αποτυχημένη, η οποία ποτέ δεν κυβέρνησε. Ο αρθρογράφος ας λάβει υπόψη του ότι πριν χτυπήσουμε τη ΝΔ και τη δεξιά εν γένει θα πρέπει να έχουμε μια ισχυρή βάση υποστήριξης (πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί όσο η αριστερά αυτοεξευτελίζεται λόγω αριστερισμού).
Σε σχέση με τους ''συντρόφους Αναρχικούς'' επισημαίνω στον αρθρογράφο ότι αυτοί με τη δράση τους και όχι οι Χρυσαυγίτες αποτέλεσαν αντικίνητρο για τη συμπαράταξη και κάθοδο του κόσμου μαζί μας σε ένα σωρό πορείες.
Ακόμη, επειδή η ιστορία δεν μπορεί να ποδοπατείται από τον πρώτο τυχόντα, ο Στάλιν συνεργάστηκε με το Χίτλερ πριν τα βρει με τους Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ. Αυτό έγινε το '39 όταν ο ''πατερούλης'' έβαλε την Τρίτη Διεθνή να εγκαταλείψει τον αντιφασιστικό αγώνα (βλ. ανακοινώσεις ΚΚ Γαλλίας κ Βρετανίας το '39-40).
Εν ολίγοις, η απαραίτητη εκμηδένιση της ΧΑ πρέπει να συνοδεύει την κατάρρευση της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Και αυτό,πέρα από την αναγκαία δράση στο δρόμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εγκατάλειψη της αριστεριστικής αερολογίας, την υιοθέτηση σοβαρών θέσεων σε ζητήματα όπου η αριστερά έχει εκτροχιαστεί και την ανελέητη αντιπολίτευση σε όλο το φάσμα των προβλημάτων της χώρας.
Πριν τρεις ώρες έκανα έναν κύριο να σκυλομετανιώσει που ψήφισε ΝΔ. Και δεν απαιτήθηκε καν κήρυγμα ''εξ αριστερών''...

Κωνσταντίνος

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 5:57 π.μ.

Ποιά ακριβώς είναι η "μπουρδολογία" των αριστεριστών; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Ναι, ο Στάλιν υπέγραψε μια συμφωνία με ο Χίτλερ. Την οποία ο Χίτλερ παραβίασε. Πως καταπατήθηκε η Ιστορία; Δε συμμάχησε με τον Ρούσβελτ και τον Τσόρτσιλ; Δε θα χρειάζονταν, αν οι ναζί δεν επιτίθονταν. Επιτέθηκαν όμως ύπουλα. Και φυσικά οι Σοβιετικοί δεν κάθισαν άπραγοι.
Η Αριστερά έχει σοβαρές προτάσεις, δεν έχει αερολογία. Υπάρχει ένα άλλο σύστημα που καταργεί την εκμετάλλευση. Εδώ όμως δείχνω τη σχέση ΧΑ - ΝΔ. Που είναι υπαρκτή και στενότατη. Πίσω από τους ναζί είναι τα ίδια ακριβώς συμφέροντα, που πατρονάρουν τη ΝΔ. Το να αποδώσεις μόνο στους αλήτες της Χρυσής Αυγής τις επιθέσεις και όχι στη ΝΔ και όσους είναι μέσα και πίσω, είναι σαν να αποδώσεις ευθύνες μόνο στο δεξί χέρι του δολοφόνου κι όχι στον ίδιο το φονιά.
Που ήταν πριν οι ναζί; Φύτρωσαν ξαφνικά; Στην ΟΝΝΕΔ ήταν. Ξέρεις τι συνθήματα φώναζαν το 1985 σε συγκέντρωση του Αβέρωφ; «Πασόκια και κομμούνια θα γίνετε σαπούνια». Και σε διάφορες άλλες συγκεντρώσεις. Πόσες προκλήσεις είχαμε δεχτεί, και πόσες επιθέσεις πριν την χρυσή αυγή. Από ποιους; Από τα ίδια τομάρια και τα παιδιά τους, που είναι τώρα σ αυτή την οργάνωση.
Κάνουν τη βρομοδουλειά της ΝΔ. Είναι μια μορφή παρακράτους. Έχουν ονόματα, επίθετα, παρελθόν. mitsos175.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2012 στις 2:11 μ.μ.

Ως προς τα της ιστορίας είναι αδιάφορο αν ο Χίτλερ παραβίασε το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ. Ο Στάλιν έκανε συμφωνία με το επικεφαλής της ναζιστικής Γερμανίας (και υπερέβαλε εαυτόν στην τήρηση των όρων της). Τέλος.
Όσιν αφορά την αριστερά, ένα τμήμα της έχει όντως σοβαρές προτάσεις, αλλά χάνεται από τις κραυγές των αριστεριστών. Από τα αμέτρητα παραδείγματα θα αναφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό: την εκδίωξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα σε περίπτωση ανόδου αριστερής ριζοσπαστικής/επαναστατικής κυβέρνησης. Ασφαλώς, αυτή η τρόμπα είναι γνωστή σε όλους μας. Μάλιστα. Δηλαδή οι Κουβανοί που είχαν ολόκληρη Σοβιετική Ένωση να τους υποστηρίζει δεν κατάφεραν να πετάξουν τους Αμερικανούς από το Γκουαντάναμο (μάλλον ήταν φλώροι), αλλά οι φανταστικοί Γκρίκουλες επαναστάτες δε μασάνε μία και θα τα καταφέρουν. Και αυτό με γειτονικές χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ που ΑΝΟΙΧΤΑ βυσσοδομούν κατά της Ελλάδας...
Ως προς τη ΧΑ: η ΝΔ υπήρξε κυβέρνηση επί 5 συναπτά έτη. Είχε την επιλογή να εφαρμόσει πολιτικές φίλιες προς τη ΧΑ, π.χ. στο μεταναστευτικό. Όπως και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, η ΝΔ έκανε το ακριβώς αντίθετο. Διότι άλλοι οι στόχοι της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και άλλοι της άκρας δεξιάς. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι το σύστημα δε λειτουργεί με πεπαλαιωμένες τακτικές (σε αντίθεση με την αριστερά). Μόνο τότε θα μπορέσουμε να το χτυπήσουμε, καθώς κ τα ανερχόμενα φασιστοειδή που ευνοήθηκαν και από δικά μας σφάλματα.
Ζητώ συγνώμη για την έκταση της απάντησης.

Κωνσταντίνος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger