Home » , » Συγκρούσεις στην Ισπανία (Βίντεο)

Συγκρούσεις στην Ισπανία (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 | 1:16 π.μ.

Σε ολική στάση εργασίας οι περιοχές οξόρυξης της Ισπανίας και συγκρούσεις απεργών με την αστυνομία.

Η γενική απεργία που εδώ και 22 μέρες έχει κηρυχθεί στις Ισπανικές περιοχές των ανθρακωρυχείων, συνεχίζεται με 100% συμμετοχή, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
Σήμερα ειδικά, η αστυνομία ενίσχυσε την τοπική της παρουσία στη León y Asturias με μια επιπλέον δύναμη από 250 άντρες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το κλείσιμο δρόμων και άλλες δυναμικές ενέργειες από μέρους των απεργών, που δεν δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις κυβερνητικές προκλήσεις που σαν στόχο έχουν να σπάσουν τις κινητοποιήσεις τους.
.
Ο γραμματέας της Γενικής Εργατικής Ένωσης Victor Fernández, τόνισε, σε δήλωση του; ότι οι συμμετοχή στην γενική απεργία στα ορυχεία είναι καθολική έχοντας την ολόπλευρη συμπαράσταση από τους κατοίκους όλων των γύρω δήμων.  "Εάν δεν θέλουν να έχουν τις περιοχές εξόρυξης σε πόλεμο, θα πρέπει να καθίσουν να διαπραγματευτούν" συμπλήρωσε ο ίδιος..
Παράλληλα, αυτές τις μέρες, αντιπροσωπίες ανθρακωρύχων από την Πολωνία, Βρετανία, Χιλή και Γερμανία, καταφθάνουν στην Asturias για να συμπαρασταθούν στους εργάτες που βρίσκονται σε επ' αόριστον απεργία.

Ταυτόχρονα οι κάτοικοι δεκάδων δήμων που η οικονομία τους πλήττετε καθοριστικά από τις κυβερνητικές επιλογές που περιέκοψαν τις επιδοτήσεις στις περιοχές που παράγεται ο άνθρακας έχουν βγει στους δρόμους.

Στην περιοχή Asturias όπου απεργούν 16 δήμοι, οι απεργοί προξένησαν μπλόκα σε 4 λεωφόρους και σε σιδηροδρομικές γραμμές, και στήνοντας οδοφράγματα συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. 

Ηταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της περιοχής, Gabino de Lorenzo, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών θα παρέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Τα συνδικάτα είχαν κάνει έκκληση για διαδηλώσεις σήμερα Δευτέρα, στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα σε όλη την Ισπανία. Το πρωί διεξήχθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Castilla y León, στο Teruel και την Asturias.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο έχει κατηγορήσει το Υπουργείο Βιομηχανίας Ενέργειας και Τουρισμού της χώρας, πως έχει σπάσει τον κοινωνικό διάλογο στην Επιτροπή συνέχισης του προγράμματος για τον άνθρακα, αποδίδοντας την ευθύνη για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μεταξύ αστυνομίας και απεργών στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. .



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 2:16 π.μ.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!!

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:44 μ.μ.

Και την Λάρκο την κλείνουν για να την πουλήσουν.
Πότε θα ξυπνήσουμε εμείς;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 1:10 μ.μ.

Αυτες ειναι απεργιες που μπορει να αποφερουν αποτελεσμα κυριοι του ΚΚΕ... Εσεις υποδεχρειτε τον Κσσιδιαρη στη Χαλυβουργια...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 8:46 μ.μ.

Παπασούζας:
Προς προηγούμενο ανώνυμο-προβοκάτορα:
Εντάξει αγόρι μου, δε χόρτασες; έπαιξες το ρόλο σου κι εσύ ως τσιράκι της αστικής τάξης. Μίλησες για συνεργασία ΚΚΕ-Χ.Α., περιφρούρησε το ΠΑΜΕ την βουλή, τί άλλο θες; οι κόποι σου πιάσανε τόπο. Τώρα τί ζητάς; Τράβα στο ΣΥΡΙΖΑ και κάνε ένοπλο αγώνα με τους πραγματικούς αριστερούς.
Παρεπιπτόντως και τα συγχαρίκια μου στο σάιτ που πρωτοστάτησε στην αντι-κκε επίθεση εδώ και κανά χρόνο και προεκλογικά.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 10:51 π.μ.

Επειδή ως γνήσιοι Σταλίνες βλέπεται μόνο προβοκάτορες, και αντι-κομμουνιστές, έχω μια απορία. Τι προβοκατόρικο είδες στο σχόλιο του "ανώνυμου"; Δεν διακιούται να κάνει κάποιος κριτική στην απεργία της Χαλυβουργίας αλλά από μια σκοπιά αλλυλεγγύης; Το συμβάν με την ΧΑ έχει καταγραφεί ακι ότι γρά;φει δεν ξεγράφει. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να έχουν γίνει κάποια λάθη στον χειρισμό, πάνω από όλα ότι έχουν κολλήσει στην απεργία/κατάληψη χωρίς να λαμβάνουν πιο επιθετικές πρωτοβουλίες. Δεν πρέπει να φετιχοποιούμε την βία, αλλά είναι και αυτή μέρος του ταξικού αγώνα, κάτι που το ΚΚΕ έχει ξεχάσει προ πολλού.

Ανωνυμος Προβοκατορας- τσιρακι της αστικης ταξης
20 Ιουνίου 2012 στις 4:13 μ.μ.

Οποιος διαφωνει με τοΚΚΕ ειναι προβοκατορας...

Ποτε δεν πηγε ο Κασιδιαρης στη Χαλυβουργια και ποτε δεν τον αβανταρε ο Σιφωνιος μιλωντας στο μικροφωνο. Ειναι ολα μονταζ!




ο ανωνυμος προβοκατορας τσιρακι τησ αστικης ταξης

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 8:46 μ.μ.

Ρε παιδια τι συζητάμε; Εδώ ο "επαναστάτης" Φλωράκης δήλωσε οτι δεν πρόκειται να ανατρέψει με τη βία το αστικό καθεστώς έκανε δηλαδή δηλωση μετανοίας κάτι που αντιτίθεται τελείως στις μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές. Εδώ το Δεκέμβρη του 2008 το ΚΚΕ είπε οτι στην πραγματική λαϊκή εξέγερση δε θα σπάσει ούτε τζάμι. Βάζουν και όρια τώρα στις εξεγέρσεις. Οι ανθρωποι είναι οπορτούνες του κερατά.Τι ΚΚΕ τι ΣΥΡΙΖΑ ένα μάτσο βιόλες κοινοβουλευτικοί κρετίνοι και οι δύο. Πως και δεν απαίτησαν και τρίτες εκλογές απορώ τέτοιο κόλλημα που έχουν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger