Home » , » Τ’ ακούς Άνθιμε;

Τ’ ακούς Άνθιμε;

Από mitsos175 , Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 | 4:11 μ.μ.


Εκείνο που πραγματικά με τσαντίζει, είναι οι διάφοροι τράγοι και θεούσες, που το παίζουν φιλάνθρωποι χριστιανοί. Πιστεύουν, όπως όλοι οι αλαζόνες υποκριτές, ότι ο Παράδεισος έγινε γι αυτούς κι όλοι οι άλλοι θα πάμε στην κόλαση.
Ας λέει λοιπόν ο Ιησούς «Αγαπάτε αλλήλους». Πόσο όμορφα το εφαρμόζουν οι παπάδες δε λέγεται. Εντάξει, απλοί κληρικοί είναι πιο ταπεινοί, αλλά οι ανώτεροι; Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι καλύτεροι;

Είναι κατ αρχήν διαχειριστές μιας τεράστιας περιουσίας. «Ε, όχι και τόσο μεγάλη η περιουσία της Εκκλησίας». Παπά, δε θα τα χαλάσουμε στο μέγεθος. Όταν όμως υπάρχουν φτωχοί και πεινασμένοι, οφείλεις να δώσεις όλα όσα έχεις για τους συνανθρώπους σου. Όχι «τα καλά και συμφέροντα» για τους λίγους εκλεκτούς και για τους υπόλοιπους «έχει ο Θεός». Ο Θεός, σύμφωνα με αυτά που εσείς οι ίδιοι λέτε, πρέπει να έχει για όλους και αν δεν έχει για όλους, να φροντίζετε να έχει ο πλησίον, όχι το τομάρι σας. 

Δεν τα λέω εγώ, αλλά κάποιος Ιησούς Ναζωραίος, αν έχεις ακουστά, ο οποίος είπε στο πλουσιόπαιδο, που ήθελε να τον ακολουθήσει: «Δώστα όλα στους φτωχούς πρώτα και μετά ακόλουθα με».

Έπειτα, ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες, τελώνες, αμαρτωλούς. Εσείς δεν λέτε ότι ο Χριστός είναι ο μόνος αναμάρτητος; Δεν κόλλησε καμιά αμαρτία. Αντίθετα ήταν φιλικός και συγκαταβατικός, χωρίς αλαζονεία, έπαρση, αμαρτήματα που χαρακτηρίζουν ορισμένους «αγιότατους» Αρχιερείς.

Είπε και ένα πολύ ωραίο «ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω». Εσείς μάλλον είστε πιο αναμάρτητοι, για να επιτίθεστε σε αυτούς, που εσείς οι ίδιοι βαπτίζετε αμαρτωλούς. Αλήθεια ρε Άνθιμε, και λοιποί φανατικοί, τι σας νοιάζει ποιος θα παρελάσει; Τι φοβάστε; Μη σας ριχθούν; Αν είναι έτσι, μεγάλη ιδέα έχετε για τους εαυτούς σας.

«Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν μεγάλο». Όχι παππούλη μου δεν το είπε κομμουνιστής, ο Μέγας Βασίλειος το είπε. Ξέρεις αυτός που έδωσε την περιουσία του και τάιζε τους φτωχούς; Που έγινε μετά Άγιος; Πως είσαι εσύ; Καμία σχέση.

Άρα, μην περιμένεις, Άνθιμε, μ αυτές τις δηλώσεις μισαλλοδοξίας, ότι θα σε δεχθεί ο Άγιος Πέτρος στον Παράδεισο. Θα βάλει τα αγγελάκια,να σε πετάξουν σε κάνα καζανάκι στην κόλαση με έξτρα πίσσα. Εντάξει, εμείς οι υλιστές δεν πιστεύουμε σε τέτοια, αλλά πάω με τα νερά σας.

Συνεχίζω. Το να αγαπάς έναν άνθρωπο, ή περισσότερους, άσχετα με το φύλο τους κλπ, δεν είναι κακό. Κακό είναι η κλεψιά από τον αδύναμο, η εκμετάλλευση, η βία, το ψέμα, ο φόνος και πολλές άλλες πράξεις, που βλάπτουν τον συνάνθρωπο. Αυτά είναι  αμαρτήματα και μάλιστα μεγάλα. Και απ ότι ψιθυρίζεται στην Αποκάλυψη, θα κριθούν οι άνθρωποι βάση του πως συμπεριφέρθηκαν στους συνανθρώπους τους. Ωχ, ωχ, θα κάνει ζέστη εκεί που θα πάτε θεούσες και φανατικοί. Πάρτε αναψυκτικά κι ανεμιστήρες…

Άνθιμε, Αμβρόσιε και λοιποί ιερείς. Δε σας άκουσα να κηρύσσετε σταυροφορία εναντίον των ανεγκέφαλων ασπόνδυλων, που χτυπάνε χωρίς λόγο φτωχούς μετανάστες. Αντίθετα, άκουσα πολλά από το σινάφι σας, για το πόσο καλοί είναι οι σατανιστές χρυσαλήτες και λοιποί φασίστες.

Μπράβο! Λέτε εμμέσως πλην σαφώς στο ποίμνιο (δηλαδή τα πρόβατα), να ψηφίσουν αυτούς, που δολοφονούν και βιαιοπραγούν. Ακόμα, ορκίσατε δοσίλογους κλέφτες χωρίς αντίρρηση. Τουλάχιστο να τους εξομολογούσατε πρώτα…

Οι παπάδες δε λέτε, ότι αν δεν μετανοήσουν οι κλέπτες, οι δολοφόνοι κλπ θα πάνε κόλαση; Πότε μετάνιωσε ο Σαμαράς; Ο Βενιζέλος; Στηρίζετε σατανιστές το γνωρίζετε; Φυσικά το ξέρετε. Αλλά κάνετε την πάπια. Μιλάω για το Λαγός και τα χρυσά ωά. Έχουν, αν προσέξατε ένα σύμβολο. Το σταυρό μέσα σε κύκλο.

Σημαίνει πολύ άσχημα πραγματάκια. Το πρώτο, είναι μια τροποποιημένη σβάστικα. Αν  ενώσεις κάθε τεταρτημόριο του κύκλου στις άκρες του σταυρού, θα έχεις ένα αγκυλωτό σταυρό. Εντάξει, ναζί είναι, το καταλαβαίνουμε.

Σημαίνει όμως και κάτι ακόμα βαθύτερο και σκοτεινό. Ένα από τα σύμβολα του διαβόλου είναι το φίδι, όπως ξέρετε καλά. Ο ουροβόρος όφις, το φίδι που δαγκώνει την ουρά του, από μόνο του, είναι σύμβολο του Μασονισμού και κάποιων Ανατολικών κυρίως θρησκειών. Πιο παλιά σύμβολο γνωστικών. Συμβολίζεται με κύκλο.

Όταν λοιπόν ο όφις (κύκλος,) είναι μαζί με το σταυρό, τότε αυτό είναι σύμβολο ένωσης Διαβόλου και Χριστού, δηλαδή ένα από τα σύμβολα του Αντίχριστου, ο οποίος σύμφωνα με τις δικές σας γραφές (Αποκάλυψη) θα εμφανιστεί ως Μεσσίας. Αυτούς υποστηρίζετε παπάδες. Περαστικά σας.

Εντάξει, εγώ δεν πιστεύω σε τέτοιες ιστοριούλες. Όμως όταν στηρίζετε εσείς οι «καλοί» βίαιες συμπεριφορές, τι να υποθέσω; Ότι ξαναρχίζετε την ιερά Εξέταση;  Ότι ξανακάνετε σταυροφορίες; Κοιτάτε πρώτα να σταματήσετε την κλεψιά στα παγκάρια σας από μερικούς που κατά καιρούς καταχράστηκαν ποσά και έκαναν περιουσίες κι αφήστε τους άλλους ήσυχους.

Κάτι ακόμη. Αν ο χριστιανισμός είναι τόσο καλός, όσο λέτε, θα φανεί. Δε χρειάζεται να κάνετε ιερό πόλεμο. Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά πόσο καλά συμπεριφέρονται οι χριστιανοί. Πόσο βοηθάνε τους φτωχούς! Ένα σωρό σκουπίδια τους πετάνε. Και πόσο αγαπάνε κάθε άνθρωπο ακόμα κι είναι ξένος. Φτάνει να έχει λεφτά να ξοδεύει.

Όσο για εγωισμό, μην το συζητάς. Παναγίες. Εμείς εδώ, που είμαστε «άνθρωποι του θεού», να καταδεχθούμε να κλέψουμε τη θέση άλλου, για να διοριστούμε εμείς και τα τέκνα μας στο δημόσιο; Ουδέποτε!

Φυσικά δεν ισχύουν για όλους αυτά. Φυσικά και υπάρχουν οι άλλοι, οι απλοί άνθρωποι, που δε διαφημίζουν το πόσο καλοί είναι. Και αυτοί είναι καλύτεροι. Ούτε κάνουν «θεάρεστες» πράξεις, όπως πχ να κατηγορούν φτωχούς, για το ότι είναι φτωχοί, ή να φοβούνται μήπως γίνουν gay, αν περάσει ένας gay κάτω από την πόρτα τους.

Τελειώνω θυμίζοντας  ότι ο μόνος σίγουρος στον Παράδεισο σύμφωνα με το Χριστό και τα Ευαγγέλια, ήταν ο ένας εκ των δυο ληστών. Όπως πολύ σωστά είπε ο ληστής «ούτος – ο Χριστός – ουδέν άτοπον έπραξε». Δηλαδή δεν ειρωνεύτηκε και δεν καταδίκασε, όπως έκανε ο άλλος. Τ’ ακούς Άνθιμε;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Τολστόϊ
26 Ιουνίου 2012 στις 1:08 π.μ.

πολύ καλό το άρθρο !

επίσης ας μας πει κάποιος σε ΠΟΙΑΝΟΥ το όνομα,
τα παπαδαριά ορκίζουν κυβερνήσεις ??

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ:
"“Aκούσατε επίσης, πως δόθηκε στους αρχαίους η εντολή: Nα μην αθετήσεις τους όρκους σου, αλλά να αποδώσεις στον Kύριο όσα ορκίστηκες.

Eγώ όμως σας λέω να μην ορκιστείτε καθόλου !!

μήτε στον ουρανό, γιατί είναι θρόνος του
Θεού,μήτε στη γη γιατί είναι ακουμπιστήρι των ποδιών του, μήτε στα Iεροσόλυμα, γιατί είναι πόλη του μεγάλου βασιλιά. Mήτε στο κεφάλι σου να ορκιστείς, γιατί δεν μπορείς ούτε μια τρίχα του να την κάνεις άσπρη ή μαύρη.
O λόγος σας λοιπόν να σημαίνει ναι, όταν λέτε ναι, και όχι, όταν λέτε όχι, γιατί καθετί πέρα απ’ αυτά πηγάζει από τον πονηρό”."
κατά ΜΑΤΘΑΙΟΝ 5,33-37

τ' ακούς ΄Ανθιμε.....??

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:16 μ.μ.

αρκετα καθυστερημενα το διαβαζω και αναγκαστικα απαντω καθυστερημενα.συντροφοι ειναι περα για περα φανερο οτι ο συντακτης κανει πολυ μεγαλες προσπαθειες να παρουσιαστει[και μονον!]αντικειμενικος.Φανερο ομως επισης ειναι οτι δεν τα καταφερνει..Τωρα αν αυτο ειναι καλο η κακο για την αριστερα,για καθε αγωνιζομενο,αν ειναι σωστο να παιδαγωγουμε τον κοσμο [τον δικο μας,αλλα και ολο τον κοσμο] στην ημιμαθεια,μνημειο της οποιας ειναι το συγκεκριμενο και σχεδον ολα οσα συναφη διαβαζω στον αριστερο τυπο,αν μας συμφερει να παιδαγωγουμε τον κοσμο[μας,ολους]στα δυο μετρα και δυο σταθμα,στην εμπαθεια,στην διγλωσια["σεβομαστε την πιστη του αλλου"!-"τσουρμο[!!] θρησκοληπτων[αντι του ορθου πιστων]γυναικων"]μαλλον κυρατσες εγραφε αλλα δεν θυμαμαι καλα,βαριεμαι να το ελεγξω γι αυτο βαζω "γυναικων", το αφηνω στην αριστερη κριση σας.Το κυριωτερο ομως για μενα ειναι το αυθαιρετο δικαιωμα να λες την γνωμη σου,και η συνακολουθη παιδαγωγια των αλλων σε αυτον τον απανθρωπο τροπο οσων σε ακουν-διαβαζουν χωρις να γνωριζεις παρα σατρα πατρα αυτο στο οποιο αναφερεσαι και σχολιαζεις.Η ημιμαθεια συντροφοι ειναι εδαφος που χαιρονται ολα τα ζιζανια.Μην την καλλιεργουμε γιατι βαζουμε τα χερακια μας και βγαζουμε τα ματακια μας.Με σοφιστειες ξεγελουσαν τοσα χρονια τα ντομπερμαν της ενημερωσης,με σοφισματα πορευεται και η καινουργια ανερχομενη δυναμη [χρυσαυγουλα].Αν ο κομμουνιστης δεν μιλαει λεγοντας μονο την α-ληθεια [δλδ μη ληθη] αυτοκτονει,ειδικα αν αφηνει στην ληθη κομματια που αφορουν το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου το οποιο θελει να κερδισει.92% των ανθρωπων σε τουτο τον τοπο ειναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ συντροφοι.Μην τους προκαλειται λεγοντας παπαριες και ασχετοσυνες για την πιστη τους,μην χανετε το κυρος σας με τον ιδιο τροπο,Μην στρωνετε χαλι για τους πολεμιους της αριστερας.Παλεψτε και μην αυτοκτονειτε συντροφοι. Φανη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger