Home » , » Απάντηση της Σ.Ε του "Ριζοσπάστη" σε κριτική που δέχτηκε το ΚΚΕ

Απάντηση της Σ.Ε του "Ριζοσπάστη" σε κριτική που δέχτηκε το ΚΚΕ

Από giorgis , Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 | 5:37 μ.μ.

 Πραγματικά μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που σήμερα σε άρθρο που υπογράφετε από την «Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη», το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ απαντάει σε ένα ανώνυμο κείμενο που δημοσιεύτηκε σε κάποια μπλογκς.
Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι όταν έστειλαν στον ιστότοπο μας ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ», εμείς αρνηθήκαμε να το αναπαράγουμε κύρια γιατί ήταν ανυπόγραφο.

Είναι ωστόσο πρωτοφανές, η Σ.Ε., του δημοσιογραφικού οργάνου του ΚΚΕ να απαντάει σε ένα ανώνυμο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Απ’ ό, τι γνωρίζουμε στα κομμουνιστικά κόμματα, και στο ΚΚΕ υπάρχει μια αρχή που λέγεται «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός». Αν κάποιος κομμουνιστής θέλει να διαφοροποιηθεί απ’ αυτή και φυσικά από το κόμμα το κάνει επώνυμα και όχι δημοσιοποιώντας ανώνυμα κείμενα.

Από την άλλη και η «Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη», που υπογράφει την απάντηση στην διαδικτυακή κριτική που δέχτηκε το ΚΚΕ πρέπει να πει χωρίς περιστροφές ποιοι είναι αυτοί που: «Δίνουν όπλα στον αντίπαλο επιδιώκοντας το χτύπημα του ΚΚΕ και του κινήματος. Και επιτίθενται με όρους υπονόμευσης του ΚΚΕ και με ανομολόγητους πόθους και στόχο να χτυπηθεί το Κόμμα, να σμπαραλιάσουν τη δράση του».

Είναι η πιο ατυχής συγκυρία πάντως για το ΚΚΕ που βγαίνουν στην επιφάνεια αυτές οι αντιπαραθέσεις που έχει στο εσωτερικο του.

Του Γ.Γ

Αναφορές:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για μερικούς «άσπονδους» φίλους του ΚΚΕ που βρίσκονται στην απέναντι όχθη
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 34 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 6:10 μ.μ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

3 Ιουνίου 2012 στις 7:26 μ.μ.

"Είναι η πιο ατυχής συγκυρία πάντως για το ΚΚΕ που βγαίνουν στην επιφάνεια αυτές οι αντιπαραθέσεις που έχει στο εσωτερικο του."
Προφανώς η καταγγελλία της προβοκάτσιας από το ΚΚΕ, σημαίνει απλά την ένδεια επιχειρημάτων από μέρους του.
οταν εκτός αό αυτήν δίνεται και απάντηση στα "επιχειρήματα", σημαίνει αποδοχή της προβοκάτσιας σαν "καλοπροάιρετης εσωτερικής κριτικής".
Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το μπλογκ "βαθύ κόκκινο", την πραγματικότητα;
Δηλαδή την ταυτόχρονη καταγγελλία της προβοκάτσιας με την πλήρη πολιτική της αποδόμηση;
Ή μήπως αυτό δεν συνάδει με τον σκοπό της εξαφάνισης του βασικού κομμουνιστικού φορέα στην Ελλάδα;
Αν ναι, νομίζω πως θα ήταν έντιμη η ανοιχτή παραδοχή μίας τέτοιας στόχευσης....

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 7:49 μ.μ.

ενας ασπονδος φίλος του ΚΚΕ.
αν οι γραφειοκρατες είχαν στοιχειωδες φιλοτιμο δεν θα ηταν γραφειοκρατες.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Τι περίεργη προβοκάτσια... κάνει μπαμ. Δεν ξέρω γιατί "τσίμπησε" ο Ριζος...

Και μόνο ότι στο κείμενο εναλλάσσεται το κεφαλαίο και το μικρό "Κ" όταν μιλούν για το Κόμμα (αλλού Κόμμα αλλού κόμμα). Για όποιον γνωρίζει έστω και ελάχιστα την σημειολογία των κομματικών μελών και πολύ περισσότερο στελεχών, κάνει μπαμ ότι οι συντάκτες ΔΕΝ είναι "μέλη και στελέχη" του ΚΚΕ και αυτό το μπλογκ που ξεφύτρωσε είναι προβοκατόρικο...

Βασίλης

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 9:55 μ.μ.

αγαπητε Βασιλη για την ουσία θα μας πεις τίποτα
δηλαδη οποιος κανει κριτική στο ΚΟΜΜΑ ειναι ντε και καλα χαφίες της ασφάλειας Ας προσεξουμε γιατι ΄΄αυτός ο δρόμος είναι πολυ ολισθηρος. θα περίμεναμε επί των συγκεκριμένων απαντησεις και οχι παραπομπες βυζαντινολογικου τυπου από το Ριζοσπαστη. Παντως να είστε σίγουρη η συρικνωση της επιροης του ΚΟΜΜΑΤΟς μας πονάει εξισου με σας
ΝΙΚΟς

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 10:45 μ.μ.

Νίκο ειλικρινά τον πόνο σου για το Κόμμα κράτα τον για τον εαυτό σου και τους όμοιούς σου, δεν μας χρειάζεται.
Εγώ σου είπα μόνο ότι το "ψευδοκείμένο" δεν έχει γραφεί από αυτούς που φέρεται να έχει συνταχθεί και αυτό το καταλαβαίνει όποιος έχει διαβάσει και μια γραμμή κομματικού κειμένου! Γι αυτό έχεις να πεις κάτι; Μήπως θυμάσαι και ένα άλλο δήθεν "κείμενο μελών" που περιφέρονταν μετά τις δημοτικές εκλογές; μάλλον έγινε σύστημα. Ή μήπως είναι δύσκολο ώστε ο καθένας να διαρρέει τέτοια χαζοκειμενάκια; Θέλεις να σου σκαρώσω ένα μπλογκ απογοητευμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ του ΑΡ που καταθέτουν τον πόνο τους για την ευρωλάγνα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και την συνεργασια με ΠΑΣΟΚους; μια ώρα δουλειά είναι. Για τα πλαστά FB kai twitter δεν θα μας πεις? και αυτά στην φαντασία μας την πλανεύτρα είναι; Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να είσαι χαφιές της ασφάλειας για να κάνεις προβοκάτσια (όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι εκτός αν μέσα στην αφέλειά σου θεωρείς ότι εκπληρώθηκε η "προφητεία" του Μπρέχτ), αρκεί να είσαι αρκετά ύπουλος αντιΚΚΕ.

Για την ουσία όντως δεν λέω τίποτα γιατί απλούστατα δεν έχει! Δεν λέει δηλαδή απολύτως τίποτα συγκεκριμένο για το τί θα έπρεπε να κάνει το Κόμμα σύμφωνα με τις αποφάσεις του. Είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και μάλλον ετοιμάζουν την επόμενη προβοκάτσια. Εσύ βλέπεις κάποια ουσία; Πχ ότι το ΚΚΕ έπρεπε να διαλύσει το ΠΑΜΕ ή να κάνει κολπάκια με όρους που εκ των προτέρων δεν θα δέχονταν ο ΣΥΝ κτλ
Και μην πεις την μπαρούφα με το Πρόγραμμα σαν τον απατεώνα Τσιπρα στην διακαναλική. Εκεί λέει ξεκάθαρα ότι το μέτωπο θα είναι πρώτα κοινωνικό και προγραμματική προϋπόθεση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ. Οκ; άντε τώρα να πνίξεις τον πόνο της ψυχούλας σου πουθενά αλλού...

Βασίλης

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 10:50 μ.μ.

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Αριστερά. Είναι κόμμα συστημικό... Τις καρέκλες και να περνάει η ζωή, να λέμε και κανένα αντάρτικο, να βάλουμε και καμία αφίσα του Λένιν στο δωμάτιο να δικαιωνόμαστε υπαρξιακά.., και η ζωή περνά ! Όσο το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό, τόσο και το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό. Φυσικά εννοώ την ηγεσία του.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 11:10 μ.μ.

Συνεχίστε ρε παιδιά,
το ΚΚΕ είναι ο εχθρός,
οι εξελίξεις είναι στην ουρά και περιμένουν,
θα διαπιστώσεται σε λίγα, πολύ λίγα έτη τη συμβαίνει............ με τις υγιείες σας!

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 11:17 μ.μ.

Αρκετοί γνωρίζουμε ποιοι είναι πίσω από το κείμενο που φερει τον τίτλο "Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ" και ποιος έχει πάρει την πρωτοβουλία για να δει το φως της δημοσιότητας. Και μόνο που συνεδρίασε η Συντακτική Επιτροπή του "Ριζοσπάστη" (αλήθεια που και πότε συνεδρίασε; Μήπως υπήρξε ένα έτοιμο κείμενο και απλώς καλέστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι να το υπογράψουν;) για να δώσει αυτή την μακροσκελή απάντηση λέει πολλά.

Μετά τις εκλογές θα τα πούμε και με τους άσπονδους "φίλους" μας. Μέχρι τότε θα ισχύει αυτό που λέει η κατακλείδα της δήλωσης: "Στις 17 του Ιούνη ψηφίζουμε με περισσότερη ευθύνη το ΚΚΕ. Το Κόμμα της Εργατικής Τάξης και όλων των εργαζομένων. Ψηφίζουμε για την ύπαρξη του κομμουνιστικού κινήματος, ενάντια στις χαμένες ευκαιρίες, ενάντια στις απογοητεύσεις, πάνω απ’ όλα, ενάντια στη μεταφορά λαϊκών δυνάμεων σε άλλους πολιτικούς φορείς και κόμματα.".

Και όχι μόνο το ψηφίζουμε αλλά θα δώσουμε με πάθος την εκλογική μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 11:28 μ.μ.

@ Άγνωστος 3 Ιουνίου 2012 10:50 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν είναι η ηγεσία του. Κανένα κόμμα δεν ταυτίζεται με την ηγεσία του. Το ΚΚΕ είναι τα μέλη του.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστικό όχι μόνο λόγω ηγεσίας αλλά και λόγω μελών... Κάποια από τα οποία ήδη έχουν μετακομίσει στο καινούριο σοσιαλδημοκρατικό σπιτικό τους, σκεφτόμενα την επόμενη μέρα...

Στην προεκλογική περίοδο αποκλείεται να φανεί ποιός είναι συστημικός και ποιός όχι. Αυτά φαίνονται σε μη προεκλογικές περιόδους και στην πράξη.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 11:55 μ.μ.

ΔΕν μου λες ρουφιανάκο 10:50 που εννοείς "φυσικά" την ηγεσία του... ποιες αποφάσεις των οργάνων, των συνεδρίων κτλ παραβιάζει αυητή η έρμη η ηγεσία ώστε να είναι σε διάσταση με την βάση;
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 12:25 π.μ.

Βασιλη η ευγενια ξερεις δεν είναι μικροαστικό καταλοιπο,μη μας διωχνεις ετσι ευκολα για τι στο τέλος θα μείνεις μοναχός σου.
ωστοσο, το ερωτημα χριζει απαντησης.
γιατι το κομμα δεν αυξανει την επιροη του και μαλιστα σε περιοχες που ζει η εργατική τάξη;

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 1:08 π.μ.

Δε με ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά σας,(οι διαφωνίες είναι υγεία) αλλά δεν αντέχεται να σας βλέπω να κάθεστε σαν τα γερόντια του μάπετ σόου και να στάζετε χολή, περιμένοντας χαιρέκακα την αποτυχία, ενώ η κοινωνία καίγεται...
Δε σας φταίει ο λαός.. το κεφάλι σας φταίει!
Μόνοι σας απομονωθήκατε, στο Σύνταγμα, στις πορείες, στις αυθόρμητες διαμαρτυρίες κ.λπ.
και αυτό δεν είναι τραγωδία για εσάς αλλά για όλη την Αριστερά.
και αν εκφυλιστεί το ΣΥΡΙΖΑ ή ενσωματθεί ή ηττηθεί, δε θα είναι τραγωδία για το ίδιο, αλλά θα είναι ήττα για όλη την Αριστερά. Εκτός αν εσείς νομίζετε ότι θα επιβραβευθείτεεπειδή θα το έχετε προβλέψει. Αλλά δυστυχώς είστε γελασμένοι, δε θα έρθουν σε εσάς οι εξαθλιωμένοι, αλλού δυστυχώς θα παν (και φοβάμαι να φανταστώ που ακριβώς!), γιατί εσείς θα απέχετε και από αυτήν προσπάθεια.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Προσωπικά από τον Μπιτσάκη άκουσα μια τέτοια φωνή

4 Ιουνίου 2012 στις 1:12 π.μ.

cherchez la ..synistwsa για τη δήλωση μελών..
Δεν είναι τυχαίο που αυτά τα sites φτιάχτηκαν παραμονές εκλογών..
Ο Μανιαδάκης ζει, μόνο που μετακόμισε πιο 'αριστερά'
(Γ.Γ. αποφάσισες ποια θα είναι η τελική μορφή αυτής της ανάρτησης;) http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=229063 μετά το 31΄

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 3:01 π.μ.

Αν ήταν προβοκάτσια δε θ' απαντούσε το Π.Γ. του κόμματος μέσα από τον Ριζοσπάστη. Άλλο πράγμα να υπάρχει κειμενάκι που να καταγγέλει τη προβοκάτσια σε δυο γραμμές, κι άλλο ν' αφιερώνεται σελίδα για να δώσει γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι κάτι παίζει...

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 3:55 π.μ.

Μετά τις εκλογές έχουμε να πούμε πολλά. Αυτή την στιγμή προέχει και στην εκλογική μάχη το ΚΚΕ να κρατηθεί ζωντανό –γιατί έτσι κι αλλιώς οι δεσμοί του με τα πρωτοπόρα στρώματα της εργατικής τάξης είναι αδιάρρηκτοι- και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε κομμουνιστή κάθε συνεπή αριστερού που δεν θέλει να εγκλωβιστεί στην οπορτουνιστική τυχοδιωκτική γραμμή του Σύριζα.

Το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Παπαρήγα, στον Μενδρέκα τον Μαϊλη και στην υπόλοιπη παρέα που το οδήγησαν σε μια αδιέξοδη σεχταριστική γραμμή.

Το ΚΚΕ θα μείνει όρθιο πρωτοπόρο στους αγώνες της εργατικής τάξης, θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των λαϊκών μαζών και του κόσμου της εργασίας και η σημερινή του θλιβερή ηγετική του ομάδα θα είναι μια πικρή ανάμνηση.

Τολστόϊ
4 Ιουνίου 2012 στις 4:40 π.μ.

"γιατί έτσι κι αλλιώς οι δεσμοί του με τα πρωτοπόρα στρώματα της εργατικής τάξης είναι αδιάρρηκτοι...."

ΠΟΥ είναι αδιάρρηκτοι ??

στα ούζα και τον μεζέ στου Ψυρή μετά τις πορείες-κηδείες του ΠΑΜΕ ?

εκεί σίγουρα μιλάμε για "πρωτοπόρα στρώματα"....
στη μάσα !!
που θα πάμε φέτος διακοπές σύντροφοι....??

εκτός πραγματικότητας το κκε όπως και η ανταρσύα που ΠΙΣΤΕΥΕ ότι θα μπει στη βουλή !!

ήμαρτον....

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 9:27 π.μ.

Ανώνυμε 1:08 Μ Π Ρ Α Β Ο. Μέσα απ την καρδιά μου.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 10:12 π.μ.

Γράφει ο Γ.Γ.: ... η «Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη», ... πρέπει να πει χωρίς περιστροφές ποιοι είναι αυτοί που: «Δίνουν όπλα στον αντίπαλο επιδιώκοντας το χτύπημα του ΚΚΕ και του κινήματος. Και επιτίθενται με όρους υπονόμευσης του ΚΚΕ και με ανομολόγητους πόθους και στόχο να χτυπηθεί το Κόμμα, να σμπαραλιάσουν τη δράση του».

Είναι παράξενο που δεν μπορεί(;) να το αντιληφθεί. Είναι φανερό ότι το λέει από τον τίτλο ήδη. "οι άσπονδοι φίλοι" του ΚΚΕ.

Παράδειγμα άσπονδου φίλου ο συντάκτης της αρχικής ανάρτησης εδώ, που με πόνο καρδιάς για το κόμμα παρουσίαζε στεγνά και προβοκατόρικά στελέχη του ΚΚΕ ως συντάκτες των δικτυακών κειμένων "κριτικής"... Πάλι καλά που το "αστυνομικό" μέρος της αρχικής ανάρτησης έφυγε από μετά από μερικές ώρες...

Άλλα παραδείγματα άσπονδων φίλων τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ (και σήμερα στελέχη άλλων πολιτικών φορέων) που με "παρεμβάσεις" φιλίας και ενότητας προβοκάρουν, με πόνο καρδιάς και φιλικά πάντα, περί παραβίασης του προγράμματος του ΚΚΕ από την ηγεσία του...

Ο στόχος, μέσω της επίθεσης στο ΚΚΕ, δεν είναι άλλος από την ιδεολογική αποδόμηση και εν τέλει τη διάλυση μέσω της ενσωμάτωσης του πιο προωθημένου πολιτικά και ιδεολογικά τμήματος του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Του λαϊκού/εργατικού κινήματος που σε μια πιθανή "αριστερή διακυβέρνηση" από τη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία του σύριζα δεν θα είναι στην "κανονική" αριστερά με όραμα την ανάπτυξη με την αναγκαία... λιτότητα (για τους εργαζόμενους βεβαίως).

Η επίθεση ενότητας και φιλίας στο ΚΚΕ δεν στοχεύει κύρια την ηγεσία και τα μέλη του κόμματος. Αυτοί γνωρίζουν ξέρουν να αντιστέκονται. Στοχεύει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που τα θέλουν προίκα μαζί με την ΠΑΣΚΕ και την υπόλοιπη ΓΣΕΕ στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που είδη δομείται από το συριζα με βάση τα σάπια υλικά του υπαρκτού κυβερνητικού συνδικαλισμού του χτες.

Το ξέρουν καλά ότι χωρίς το ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ή χωρίς τη συρρίκνωση τους, το ιδεολογικό/πολιτικό πλυντήριο στελεχών και σοσιαλδημοκρατικών πρακτικών δεν θα στείλει στην κοινωνία καθαρούς τους νέους υποτακτικούς και παρατρεχάμενους της νέας κυβερνώσας αριστεράς.

Το ξέρουν ότι με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ισχυρά η αναζήτηση εθνικά υπεύθυνων καπιταλιστών! και πατριωτών εφοπλιστών! για να βοηθήσουν οικονομικά θα αποδειχθεί η απάτη του αιώνα! Με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα ισχυρά το νέο new deal κοινωνικού εταιρισμού που επιχειρούν για να πληρώσει για μια ακόμη φορά ο εργαζόμενος την κρίση θα σκάσει σα φούσκα.

Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα είναι και θα είναι παρόντες όταν οι αντικειμενικές συνέπειες της κρίσης θα μετατρέψουν την λιτότητα σε ανθρωπιστική κρίση. Όταν η κυβερνώσα αριστερά θα συνεδριάζει με την τρόικα για την αναδιαπραγματευση των "δημόσιου χρέους". Όταν η "νέα" ΓΣΕΕ θα θέτει ως στόχο τις λογικές υποχωρήσεις για να μην αποβιομηχανιστεί η χώρα. Θα είναι εδώ και όταν θα φεύγει με ελικόπτερο κάτω από τη λαϊκή οργή η κυβερνώσα αριστερά.

Δεν θα πανηγυρίζει. Ούτε θα κλαίει. Θα παλεύει να κρατηθεί ο λαός όρθιος. Να πιστέψει στη δύναμή του. Να πάρει την εξουσία και όχι την απλά την διακυβέρνηση στις πλάτες του. Οι άσπονδοι φίλοι τότε θα βρουν άλλα να πουν. Γιατί στο βάθος είναι και θα παραμείνουν απέναντι....

Αλ

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 10:41 π.μ.

Το ότι απαντά Ριζοσπάστης δε σημαίνει ότι και όποιο κείμενο βγαίνει στο διαδύκτιο είναι πραγματικό. Το θέμα αυτό με το 15ο συνέδριο προβάλλεται από το Συριζα, το Ανταρσύα μέχρι πολλούς άλλους, λογικό είναι να απαντήσει το ΚΚΕ. Δεν καταλαβαίνω επομένως που ο Ριζοσπάστης παραβιάζει τις αρχές του κόμματος. Αν όντως κάποια μέλη διακινούν εξωκομματικά τέτοια κείμενα παραβιάζουν την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Ακόμα και να πιστεύεται κάποιοι ότι φταίει η Αλέκα για το αποτέλεσμα νομίζω κανείς δε θέλει να ξαναζήσει στιγμές 56 και 89 που τραυμάτισαν για χρόνια τον κόσμο μας. Ο Ζαχαριάδης για παράδειγμα έκανε λάθη τον τιμούσαμε όμως και πλέον τον τιμούμε και επίσημα, γιστί κρίναμε ότι συνολικά ήταν θεττικός ο ρόλος του. Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και ένας διαφωνούντας του ΚΚΕ που δε θεωρεί ότι γενικά η Αλέκα έχει προσφέρει. Τώρα διάφορα κείμενα η μπλόγκς που τυπικά λένε να στηριχτεί το ΚΚΕ, αλλά όλοι η λογική του κειμένου είναι να πέσει το ποσοστό του ΚΚΕ για να φύγει η ηγεσία έχουν αλλάξει στρατόπεδο και δεν το έχουν καταλάβει, αν βέβαια είναι αληθινά τα κείμενα. Εγώ για πρώτη φορά έκανα το βήμα στις προηγούμενες εκλογές και ψήφισα ΚΚΕ και δεν το μετανοιώνω καθόλου. Πιο αποφασιτικά θα στηρίξω και αυτή τη φορά.
Υ.Γ. Βαθύ Κόκκινο είσαι από τα πιο αξιόλογα site μη καμώνεσαι όμως ότι στεναχωριέσαι που δημιουργείται (αν δημιουργείται όντως) πρόβλημα στο ΚΚΕ αφού με τα σχόλια σου του δίνεις μεγαλύτερες διαστάσεις. Πουθενά δε λέει το άρθρο του Ριζοσπάστη ότι απαντά σε μέλη του κόμματος. Βασίλης Μ.

4 Ιουνίου 2012 στις 1:06 μ.μ.

ρε παιδιά πολύ αγωνία και πολλά δάκρυα για το μέλλον του κόμματος....
που ήσασταν τόσοι φίλοι μας κρυμμένοι?
για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι...
κείμενο ανυπόγραφο=προβοκάτσια!

4 Ιουνίου 2012 στις 1:17 μ.μ.

Δηλαδή τώρα είπες λίγα; !!
Άξιος ο μισθός σας πάντως, βλέπω υπερωρίες ως τα ξημερώματα..
όταν δεν σας παίρνει η επώνυμη προβοκάτσια τη συνεχίζετε ανώνυμοι (με πόνο για το κόμμα πάντα!)
tragic..

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 1:19 μ.μ.

Αγαπητά συντρόφια,

Θα σας παρακαλούσα να μου επιβεβαιώσετε ότι στην ανάρτηση αυτή είχαν παρουσιαστεί δύο παράγραφοι επιπλέον αυτών που υπάρχουν τώρα.

Η πρώτη ξεκινούσε: "Το είχαμε ψάξει λίγο το θέμα και πληροφορίες, που δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, ήθελαν ότι πίσω από αυτό το κείμενο που πρωτοδημοσιεύτηκε στο μπλογκ neaspora έγινε με πρωτοβουλία ... (ακολουθεί λεκτική φωτογράφιση) "

Η δεύτερη: "Η κριτική που είχε ασκηθεί στην ηγεσία του ΚΚΕ φέρεται να έχει γίνει από μια ομάδα ατόμων που βρίσκεται κοντά στον "Φούφουτο". Αυτό έμμεσα επιβεβαιώνεται και από το ότι η απάντηση που δίνεται από τo ΚΚΕ υπογράφεται από την "Συντακτική Επιτροπή του "Ριζοσπάστη". Aυτό είναι πρωτοφανές. "

Συγνώμη για τον "Φούφουτο" αλλά όπως καταλαβαίνεται όποιο όνομα και να βάλετε η κατάληξη παραμένει ίδια όταν εσείς τονίζεται ότι "Αν κάποιος κομμουνιστής θέλει να διαφοροποιηθεί απ’ αυτή και φυσικά από το κόμμα το κάνει επώνυμα και όχι δημοσιοποιώντας ανώνυμα κείμενα".
Πάμε πάλι. Ο "Φούφουτος" δεν είναι Κομμουνιστής.

Μετά την απάντησή σας θεωρώ ότι θα επανέλθω με γραμματικούς συσχετισμούς και λογοτεχνική κριτική για εκφράσεις "αδιασταύρωτες πληροφορίες ήθελαν" με εκείνες τις ισοδύναμες "δεν υιοθετούμε τις αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ" που γράφτηκαν από άλλον blogger.

Για τον trash που αναρωτιέται αν "συνάδει με τον σκοπό της εξαφάνισης του βασικού κομμουνιστικού φορέα στην Ελλάδα" το δηλητήριο του Εσωτερικού Εχθρού που ηθελημένα – άθελα αποπνέει το κείμενό σας, θα μπορέσω να απαντήσω μετά την απόκρισή σας.

Ένας Συνοδοιπόρος που τον φωνάζουν Πάνο.


ΥΓ. Σας παρακαλώ να μην παρεξηγήσετε το αίτημά μου, θεωρώντας το, ανάγκη για επιβεβαίωση ότι δεν φαντάζομαι διάφορα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου. Άλλωστε και ο dhmhtrhs στις 04062012 01:12 για μορφές μιλάει και ρωτά για την τελική.
Πάρτε το ως μία γνήσια επιθυμία να βρω νόημα στην τελευταία πρόταση του κειμένου σας που - έτσι όπως παρέμεινε - μοιάζει ασύνδετη, ουδέποτε τεκμηριωμένη στο κείμενο και τελικά Α(ΚΑΤΑ)ΝΟΗΤΗ.

ΥΓ2. Το να ζητήσω την προσφορά σας στον αγώνα, με την πράξη σας να δημοσιοποιήσετε τις πηγές σας- που δεν διασταυρώθηκαν - ώστε να μάθουμε όλοι από πού ξεκινάνε αυτά τα ωραία πράγματα, δεν το κάνω. Καταλαβαίνω ότι έχουμε άλλες αντιλήψεις για ατομικό και συλλογικό δικαίωμα.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 1:23 μ.μ.

Δεν νομίζω, 12:25 ότι υπήρξα αγενής αν και όντως θεωρώ την μικροαστική ευγένεια θλιβερή. Αν διαβάσουμε τους κλασσικούς μάλλον θα τους χαρακτηρίζαμε τέρατα αγένειας. Εκτός αν μιλάς για τον χαρακτηρισμό "απατεώνα" για τον Τσίπρα αλλά πως αλλιώς να αποκαλέσω κάποιον που διαστρέφει κατά αυτόν τον τρόπο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που σαφέστατα λέει ότι το ΑΑΔΜ θα συγκροτείται από κοινωνικές και όχι πολιτικές δυνάμεις και προγραμματική προϋπόθεση την αποδέσμευση από ΕΕ; Δεν το ήξερε; και βέβαια το ήξερε αλλά το διέστρεψε συνειδητά.Καλύτερα λοιπόν αγενής παρά ΑΗΘΗΣ. Και για προβοκάτορες δεν βρίσκω καμιά συμπάθεια ούτως ή άλλως. Εδώ και έναν περίπου χρόνο χτίζεται και τώρα φτάνει στο αποκορύφωμα μια ύπουλη θέση περί δήθεν δύο ΚΚΕ της βάσης και της ηγεσίας κτλ χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και χωρίς να υπάρχει και κάποια αναφορά στο ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της διάστασης. Γίνεται μέσω φημών και ανωνύμων σχολίων με προφανή σκοπό να πλήξει το ΚΚΕ. Το έχω ξαναπεί.. πώς θα με χαρακτήριζες αν έβγαινα και έλεγα ότι καλώ τους οπαδούς του ΑΡ/ΣΥΝ να αντιπαρατεθούν με την ευρώφιλη ηγεσία Τσίπρα ώστε να γίνει μια θλιβερή ανάμνηση; Ελπίζω να μην ήσουν καθόλου ευγενής και θα μου άξιζε. Και επειδή αυτά δεν παιζουν πρώτη φορά και τις άλλες αποδεδειγμένα δεν ήταν καθόλου αθώα σου θυμίζω: Διάσταση ηγεσίας - βάσης για ΕΑΜ, διάσταση για Βάρκιζα, διάσταση για θέμα ΕΔΑ, διάσταση για δημοτικές 82, διάσταση για την διάλυση του Κόμματος εντός του ΣΥΝ. Προσφιλές παιχνιδάκι για ανωνυμογράφους ή επαγγελματίες. Στην ουσία θα μου απαντήσει κανείς; Τι ζητάτε από το ΚΚΕ να κάνει; να πάει με ΣΥΝ να κάνει εθνική συμφωνία με εφοπλιστές, να διαπραγματευτεί σκληρά σε ΕΕ, να τρέχει μεταμφιεσμένο στις πλατείες και να φωνάζει έξω τα κόμματα; Τι; μόνο αερολογίες; Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι όλο αυτό είναι μεθοδευμένο.
Το γιατί δεν αυξάνει το Κόμμα την επιρροή του: προσωπική τελείως εκτίμηση είναι ότι ενώ έχει σωστή και τακτική και στρατηγική δεν μπόρεσε να πείσει τον κόσμο για την (για μένα δεδομένη) άμεση πρακτική ωφελιμότητα της ψήφου στο ΚΚΕ με αποτέλεσμα τα πιο ρημαγμένα και απελπισμένα στρώματα να αναζητήσουν φαινομενικά άμεσες λύσεις. Το ΚΚΕ προσπαθούν να το βάλουν σε συμπληγάδες: ή ενσωμάτωση σε λογικές "αριστερής" διακυβέρνησης, αποδοχής ή ανοχής της ΕΕ κτλ ή εκλογική συρρίκνωση. Έχω εμπιστοσύνη και στο Κόμμα και κυρίως στην εργατική τάξη

ΥΓ γιατί βγάλατε την αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα από Ριζοσπάστη; ντραπήκατε;

Βασίλης

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 1:39 μ.μ.

Αυτοί που μιλάνε για πορείς κηδειες του ΠΑΜΕ ας πάνε μια βόλτα έτσι για δείγμα να ακούσουν και να φωναξουν τα συνθήματα. Θα δουν οτι εκτός από τα γηπεδικά ΟΥΣΤ και 'εεε... οοο, παρτε το μνημόνιο και φυγετε από ΄δω" κάποιοι δίπλα φωναζουν συνθήματα για την αλλαγή του κόσμου, φωναζουν"Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες",λενε "χωρις εσενα γραναζι δε γυρνα εργατη μπορείς χωρίς αφεντικά", φωναζουν "ο πλουτος ανηκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες" κ.α.
Οσο για τη συγκρουση αυτη θα ερθει στην ώρα της όταν το αποφασίσουν πολλοί περισσότεροι. Οποιος βεβαια έχει άλλη άποψη δεν έχει παρα να κανει την επανάσταση μόνος. Εγω είμαι μέσα, μακαρι να μας γλυτώσει καποιος όλους εμάς, το λαό,ετσι εύκολα από τον κόπο
Αν πάνε εκεί λοιπόν στην ΚΚΕ μεριά θα ντραπούν πραγματικα μόλις ξαναβρεθούν στην light πλευρά όπου χωράνε όλοι από ακροδεξιούς μέχρι ό,τι ναναι. Παντα αναρωτιόμουνα ειδικα τον καιρό των πλατειών τι κόμπο στο στομάχι θα έχουν οι αριστεροί και κομμουνιστές που προτιμούν να βρισκονται εκεί. Δικαίωμά τους βεβαια, αλλά τουλάχιστον ας αφήσουν τις επιθέσεις στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ προσπαθεί να χτίσει αντικαπιταλιστική συνειδηση στην πλευρά του την ώρα της "χαράς της ζωής" και των ΟΥΣΤ της άλλης πλευράς. Φυσικα δεν υποτιμώ ούτε κατηγορώ τον κόσμο που συμμετέχει αλλά δεν γινεται να κανω πως δεν καταλαβα τίποτα από το απολιτικ κλίμα που επικρατεί εκεί πλην ελαχίστων εξαιρεσεων.
Γιωργος Ρ.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 2:07 μ.μ.

Ο Μπογιόπουλος μιλά με επιχειρήματα

3 Ιούν 2012 Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ΣΚΑΪ.- A' Mέρος


Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ΣΚΑΪ- Β' Μέρος.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 2:11 μ.μ.

Αυτιάς, Πιπιλή: ' Άλλη θεωρία άλλη άποψη άλλοι κόσμοι' Ναι ρε Αυτιά άλλοι κόσμοι.. Στον δικό σας κερδίζετε σε μια μέρα όσα εμείς στον δικό μας σ ένα χρόνο...

Αθανασίου: 'σωστή λύση, οικονομικά σωστή' (για το 10% στα 2,3 τρις).. Μην τους ανακατεύεις άλλο ρε Νίκο, θα τρέχει πάλι αύριο ο Δραγασάκης να διαψεύδει ή να λέει πάλι: 'σε 10, 15, 20 χρόνια..'


Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ΣΚΑΪ- Β' Μέρος.

4 Ιουνίου 2012 στις 2:24 μ.μ.

Να δώσω κάποιες διευκρινήσεις:

Το κείμενο που φέρει τίτλο «Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ» εμφανίστηκε στο μπλογκ που αναφέραμε στην αρχική ανάρτηση στις 22/5/2012 και αμέσως έκανε τον γύρω του διαδικτύου. Όταν μας το έστειλαν δεν το δημοσιεύσαμε γιατί ήταν ανυπόγραφο. (Σε αντίθεση με την ενυπόγραφη επιστολή που απεύθυναν μέλη της ΔΗΜΑΡ στην γραμματεία του κόμματος τους την οποία παραθέσαμε).

Όταν βλέπω αυτό το μακροσκελέστατο δημοσίευμα και μάλιστα στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» που φέρει την υπογραφή της «Συντακτικής Επιτροπής του Ριζοσπάστη» -έχω περάσει για πάρα πολλά χρόνια από το ΚΚΕ και κάτι τέτοιο πρώτη φορά το συναντώ- εκτίμησα (λανθασμένα) ότι έπρεπε να αναφέρω εκτός των άλλων και αυτά που περιγράφει ο αναγνώστης 1.19.

Μετά την αρχική ανάρτησή μου άλλος σύντροφος της συντακτικής ομάδας του μπλοκ μας μου αιτιολόγησε γιατί ήταν άστοχες αυτές οι αναφορές. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να τις αποσύρουμε.

Δεν θεωρώ σκόπιμο αυτή την στιγμή να επεκταθώ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Σίγουρα πάντως ήταν προβληματική η αρχική μου ανάρτηση.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 2:25 μ.μ.

ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΜΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ''ΣΟΒΑΡΕΣ '' ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.

ερυκλ
4 Ιουνίου 2012 στις 6:52 μ.μ.

Ανεξαρτητως του αν το κείμενο είναι προβοκάτσια ή όχι υπάρχει μια ουσία: κωδικοποιεί μια κριτική που απευθύνεται απο το σύριζα και την ανταρσύα προς το ΚΚΕ αυτήν που έχει να κάνει με την υποτιθέμενη υπαναχώρηση απο τις θέσεις του 15ου συνεδρίου(για κάποιους και δεξιά παρέκκλιση της ηγεσίας).
Και η ουσία είναι ακριβώς ότι η Σ.Ε του ριζοσπάστη αρπάζει την ευκαιρία και απαντάει ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αναλύει τις θέσεις του συγκεκριμένου συνεδρίου και των επομένων. Και δείχνει ακριβώς το έωλο των υποτιθέμενων υπαναχωρήσεων αλλά και ξεκαθαρίζει το νόημα των συγκεκριμένων θέσεων. Η θεωρητική-πολιτική αυτη ανάλυση απο μόνη της οριοθετεί ουσιαστικά και την απόσταση "των στελεχών και μελών του κόμματος" απο τις θέσεις του κόμματος(π.χ. είναι σαφής η διαφορα στο περιεχόμενο του όρου Αντιμονοπωλιακό Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μετώπο όπως τον εννοεί η Σ.Ε του ριζοσπάστη απο αυτήν "των στελεχών και μελών"), όπως και την μεγάλη όπως φαίνεται αποσταση των "μελών και στελεχών" απο τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του κόμματος.
Τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να είναι τα εξής δύο: πρώτον όσοι ενδιαφερόμαστε για το κόμμα και την πορεία του(χωρίς καταναγκην να είμαστε μέλη του) καλό θα είναι να ανατρέχουμε στις πρωτογενείς πηγές για πληροφόρηση και όχι να αναλωνόμαστε σε κριτικές απο δεύτερο και τρίτο χέρι(έτσι τουλάχιστον θα ερμηνεύουμε τις πραγματικές θέσεις και όχι της ερμηνείες των ερμηνειών των ερμηνειών και παει λέγοντας..).
Το δεύτερο είναι ότι η εγνοια για ένα πράγμα τεκμαίρεται πρωτίστως απο το νόημα των πραττόμενων(των γραφόμενων εν προκειμένω)περι αυτού, δηλαδή συμπαραδηλώνεται, και δεν είναι αναγκη ούτε να καταδηλωθεί αλλά ούτε και να διατυμπανίστεί.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 3:17 π.μ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ
ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ..!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ
ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ !!

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ. ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ, ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ..!!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙς ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΜΑΤΑ - ΒΟΥΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΑΜΕ ΠΛΑΤΙΑ.
...ΟΜΩΣ..
ΜΕΤΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΕΙ.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΗΝΑ..!!

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΚΚΕ.!!

ΓΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΚΡΑΤΑΤΕΕΕ !!!
Gribiannis

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 8:44 μ.μ.

Κείμενα χωρις υπογραφή δεν εχουν σχέση με το ΚΚΕ ούτε με κανένα άλλο κόμμα

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2012 στις 11:12 μ.μ.

Ανώνυμε 4 Ιουνίου, 6:52 μμ: είσαι εντελώς καθυστερημένος... Είτε διαβάσεις Λένιν είτε διαβάσεις Τρότσκι δε θα μπορείς ποτέ να ξεχωρίσεις ποιος λέει τι, παρά μόνο αν σου έχει πει κάποιος άλλος από τα πριν το τι είναι αυτό που διαβάζεις. Είσαι αστοιχείωτος και καθυστερημένος. Τράβα να διαβάσεις τις "πηγές" που λες κι εσύ (συμφωνώ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό!), αλλά αποφάσισε από τα πριν ότι είσαι (δυστυχώς) ηλίθιος και ότι δεν έχει σημασία τι διαβάζεις, αλλά το τι σου έχουν πει ότι αυτό σημαίνει. Αν διαβάζεις "άσπρο" και σου έχουν πει ότι γράφει "μαύρο", δυστυχώς θα διαβάσεις "μαύρο" (και θα είσαι και πεισμένος)...
Άντε λοιπόν, πάρε στο ένα χέρι τα ντοκουμέντα του 15ου, άρπα στο άλλο και μία μπανάνα και τράβα στο κλαδί σου να ξύσεις τη γούνα σου με τα λοιπά μαϊμουδάκια. Καλό καλοκαίρι!

24 Ιουνίου 2012 στις 4:46 π.μ.

Αν και αποφεύγουμε να τοποθετούμαστε σε σχόλια που αναρτούν οι αναγνώστες μας αυτή την φορά το θεωρούμε αναγκαίο. Πέρα από κάποια εξόφθαλμα προβοκατόρικα σχόλια που σβήνουμε δεν μπορεί να δημοσιεύσουμε και σχόλια που αναφέρονται σε ονόματα και καταστάσεις.

Σεβαστή η επιθυμία κάποιων να κρατήσουν την ανωνυμία τους, για τους δικούς τους λόγους. Εμείς όμως πρέπει να γνωρίζουμε ποιος/οι προβαίνουν σε συγκεκριμένες αναφορές ονοματίζοντας μάλιστα πρόσωπα και καταστάσεις. Μπορεί δηλαδή να μας στείλουν μαιηλ, να μας δώσουν κάποια στοιχεία να ρθούμε σε επαφή μαζί τους, και το ..συζητάμε… (Στοιχειώδεις κανόνας αυτοπεριφρούρησης για να κρατήσει ένα μπλογκ την αξιοπιστία του)

Οσο γιατί παραπέμψαμε τους αναγνώστες μας σε ένα ανώνυμο κείμενο της neaspora το έχουμε αιτιολογήσει εδώ http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1505.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger