Home » , , » Η συνέντευξη για τον Μ. Λώλο (Βίντεο)

Η συνέντευξη για τον Μ. Λώλο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 | 10:44 μ.μ.

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, έδωσαν συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κύριο θέμα την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΑΤ ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΦΕ Γ. Παπαθανασίου στην τοποθέτησή του τόνισε: «Θέλουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης απόλυτα ελεγχόμενους για να δίνουν το μήνυμα του συμβιβασμού. Να αποτρέπουν τον λαό, δηλαδή να αντιδράσει. Εχουμε φτάσει στο σημείο η δημοσιογραφία και η ενημέρωση να περιορίζεται πολλές φορές αποκλειστικά στην πιθανή ταλαιπωρία του κοινού από κάποια κινητοποίηση εργαζομένων και να αποσιωπώνται ακόμα και τα αιτήματα της ίδιας της κινητοποίησης. Ενέργειες όπως αυτή ενάντια στον Μ. Λώλο υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και εποχές που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας».

Από την πλευρά του ο Γ. Σαββίδης πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ υπογράμμισε: « Προκαλούμε την ηγεσία της αστυνομίας προκαλούμε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη να δώσει όλα τα ονόματα των ανδρών της διμοιρίας και αν δεν το κάνει σε λίγο καιρό θα τα αποκαλύψουμε εμείς». «Ο Ελληνικός τύπος είναι υπό διωγμό» υπογράμμισε «και τώρα έφτασαν στο σημείο να μας ανοίγουν τα κεφάλια» συμπλήρωσε.

Περνώντας τον λόγο η σύζυγος του Μ. Λώλου, δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια της «Ελευθεροτυπίας Ντίνα Δασκαλοπούλου σε μια ανθρώπινη, συγκινητική παρέμβαση είπε: «Είμαι μια τυχερή γυναίκα και πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ μπροστά σας. Είμαι εδώ χάρτη στο ένα απ τα δυο χιλιοστά. Αν το χτύπημα του Μάριου ήταν ένα ή δυο χιλιοστά βαθύτερα θα ήταν ανάπηρος ή νεκρός. Το κρανίο του Μάριο υποχώρησε κατά 1,5 εκατοστό. Φαντάζεστε δηλαδή πόσο δυνατά με πόσο μένος χτυπήθηκε αυτό το βράδυ. Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για να αποδοθούν ευθύνες τόσο στους φυσικούς όσο και στους πολιτικούς αυτουργούς. Για τον Μάριο είναι σαφές πώς στην Ελλάδα συντελείται ένα νεοφιλελεύθερο έγκλημα εναντίον του λαού και της κοινωνίας. Και σ’ αυτό το έγκλημα η κυβέρνηση δεν θέλει αυτόπτες μάρτυρες. Θέλουν να μην βλέπουμε, να μην ακούμε να μην γράφουμε, θέλουν να μην φωτογραφίζουμε θέλουν να μην αναμεταδίδουμε. Και όσο δεν τιμωρείται κανείς τόσο τα όργανα της καταστολής θα αποθρασύνονται φτάνοντας μέχρι τις απόπειρες ανθρωποκτονίας».

Ο νομικός συμπαραστάτης της ΕΦΕ και προσωπικός δικηγόρος του Λώλου, Π. Παλαιολόγος στην παρέμβαση του είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει η πολιτεία σ αυτή την κρίσιμη στιγμή να σταθμίσει αν θέλει να λειτουργεί με βάση το παρασύνταγμα που έχει θεσπίσει και το οποίο κατοχυρώνει την ασυλία στις αστυνομικές αρχές οι οποίες με κουκούλες και με ρόπαλα, χωρίς διαταγές ή με διαταγές κατεβαίνουν στους δρόμους χτυπάνε πολίτες και δεν μπορεί να τους εξακριβώσει η αστυνομία. Διαπράττουν δηλαδή το αδίκημα, οι αστυνομικές αρχές, το αδίκημα του κουκουλονόμου και της διατάραξη της κοινής ειρήνης τουλάχιστον. Το χτύπημα στον Λώλο από συνταγματική σκοπιά είναι μια επίθεση στο θεσμό του Τύπου. Συνιστά παράβαση του άρθρου 14. Η αστυνομία με εντολή, με εντολή και όχι ανοχή της πολιτείας, επιχείρησσε να περιορίσει σε μία γωνία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ για να μην μπορέσουν να πληροφορήσουν και να απεικονίσουν την επιχείρηση τους για το άδειασμα της πλατείας».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης στην σύντομη ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: « Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από την Πέμπτη το βράδυ τα ονόματα των ανδρών των ΜΑΤ της συγκεκριμένης διμοιρίας που χτύπησε τον Μ. Λώλο. Ανέκρινε η δικαιοσύνη την Παρασκευή όλους τους άντρες της συγκεκριμένης διμοιρίας, ανέκρινε τον επικεφαλής της διμοιρίας και τον επιτελάρχη. Διαπιστώθηκε ότι δόθηκε η εντολή να διαλυθεί στο Σύνταγμα η ομάδα των δημοσιογράφων κατά τον χρόνο του φονικού χτυπήματος και έκτοτε μας δουλεύουν. Ξέρουν ποιοι είναι δεν μας δίνουν τα ονόματα ως όφειλαν και η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών κ Ράικου την Δευτέρα που την επισκεφτήκαμε έπαιξε κι εκείνη το γνωστό παιχνίδι .. δεν έχω στοιχεία,.. η ανάκριση προχωράει … δεν ολοκληρώθηκε .. δεν έχω μαρτυρίες.. κ.οκ. Εμείς ζητάμε αυτό που μπορεί να φανταστεί κάθε λογικός άνθρωπος. Να αποδοθούν κατηγορίες στους άντρες της συγκεκριμένης διμοιρίας και να οδηγηθούν για τα περαιτέρω στην δικαιοσύνη». Για «τέρατα που έχε εξαπολύσει στους δρόμους η αστυνομία» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, τα οποία είναι ανεξέλεγκτα απ’ την ίδια την ηγεσία της αστυνομίας, όπως εκτίμησε.

Στο βίντεο η παρέμβαση άλλου ενός θύματος της αστυνομικής κτηνωδίας, του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger