Home » , » Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν...

Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν...

Από mitsos175 , Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 | 5:06 π.μ.

Υπέκυψα εις τον πειρασμό να σας γράψω για το πόσο με ενέπνευσαν τα λεγόμενα σας Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Είμαι ένας αμαρτωλός. Άκουσα το κήρυγμα «αγάπης» που κάνατε για τους άθεους κομμουνιστές. Μας χαρακτηρίσατε ευνουχισμένους. Ειλικρινά κοίταξα με τρόμο ανάμεσα εις τα πόδια μου, να διαπιστώσω  πόσο βάσιμη είναι η θεωρία σας. Περιέργως δεν έλλειπε τίποτε. Θαύμα! Θαύμα!

Ας δούμε όμως τι εστί ευνούχος. Είναι αυτός που έχει απολέσει τα γεννητικά του όργανα και μεταφορικά, αυτός που δεν έχει θάρρος να αντισταθεί, δεν έχει ανδρεία. Ως τέτοιους μάλλον πρέπει να χαρακτηρίσετε άλλους, Άγιε. Ίσως εκείνους που σκύβουν στις απαιτήσεις των ξένων κλεπτών. Λέω ένα παράδειγμα.

Είπατε Χρυσόστομε, ότι ο αθεϊσμός και ο κομμουνισμός είναι ξεπερασμένοι, ανήκουν στον 19ο αιώνα. Ο Χριστός έζησε στον εικοστό αιώνα, φαντάζομαι.
Χαρακτηρίσατε, Όσιε, το σύστημα που υπήρξε στις χώρες εκείνες ως αποτυχία. Ευτυχώς, έχουμε το πολύ πετυχημένο σύστημα του καπιταλισμού, τόσο επιτυχημένο, που θα πάμε μια ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο δοξάζοντας (όσοι πιστεύουν) τον Πανάγαθο επειδή γλύτωσαν.

Οι κακοί οι Βορειοκορεάτες! Καταρχήν κάποιος προβοκάτορας διαβολάκος σας ενημέρωσε λάθος. Η είδηση ήταν ψεύτικη. Των θεοσεβούμενων αδελφών Αμερικανών, ξέρετε Σεβασμιότατε, αυτών που σφάζουν απίστους μουσουλμάνους, βιάζουν παιδάκια αλλόθρησκων κλπ.

Πιστεύω Αγιότατε, πρέπει πάτε μια βόλτα στο κέντρο, να δείτε τους δημοκράτες αστυνομικούς πως θυμιατίζουν τους πολίτες με δακρυγόνα. Πως τιμωρούν τους αμαρτωλούς συνταξιούχους διότι δεν προσφέρουν όλη τους τη σύνταξη στους βουλευτές μας.

Η αγάπη σας για τους συνανθρώπους σας με κάνει να δακρύζω από συγκίνηση. Πόσο όμορφα κάμετε πράξη τα λόγια του Κυρίου «αγαπάτε τους εχθρούς σας»!

Λέτε ότι οι κομμουνιστές είμαστε επικίνδυνοι. Πόσο σοφός είστε. Καλά το είπατε. Είναι οι κομμουνιστές επικίνδυνοι για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τους κληρικούς, για όλους εκείνους που λένε στο λαό να κάνει και άλλες θυσίες.

Λέτε πως είμαστε άθεοι. Μόνον εμείς; Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που λένε και έκαναν τόσα, έχουν το Θεό τους; Εσείς που προσεύχεσθε νυχθημερόν, δε λέτε στο Θεό να δώσει από αυτά που έχει, (γιατί ως γνωστό «έχει ο Θεός») τίποτα καρβέλια στο ποίμνιο, τίποτα ψάρια κατεψυγμένα από προηγούμενο θαύμα; Γιατί βλέπω να μειώνονται οι πιστοί από πείνα.
Ξέρω αγαπητέ, η Εκκλησία δεν έχει. Τόσους αιώνες κάνει αυτό που λέει ο Κύριος. Αγοράζει χιτώνες και δίνει τους μισούς. Η μεγαλοψυχία σας με συγκινεί Μεγαλειότατε. Πόσο καταλαβαίνετε τον πόνο του λαού από τα φτωχικά τα οποία μένετε! Αν πεινάει ο λαός, ας προσευχηθεί, αν τον κλέβουν, ας ρίξει μια συγχώρεση, δεν πειράζει. Η ουράνια ανταμοιβή έρχεται.

Να ψηφίσει ο λαός κομμουνιστές; Ούτε να το σκέφτεστε, Ιερότατε. Τι  δηλαδή, να φανεί αχάριστος στους πολιτικούς και τους παπάδες που του δίδαξαν την υπομονή, την ταπείνωση, την πενία;

Το ξέρω Αγιότατε. Επίτηδες μας αφήνετε αστέγους και νηστικούς για να πάμε στον παράδεισο. «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών». Μόνο «τω πνεύματι»; Και οι χωρίς σπίτι, σύνταξη, μισθό, δουλειά κλπ. Όλοι για τον παράδεισο, να βρούμε τα Ουρί. Όπα συγγνώμη, αυτό είναι από άλλη θρησκεία. Τέλος λέτε σοφά λόγια:
Αν δεν υπάρχει θρησκεία γιατί να μην ηδονιστούμε από πάσα οπή του σώματος μας;
Δηλαδή Παναγιότατε, μεταξύ μας τώρα, τόσοι Μητροπολίτες, παπάδες, που έκαναν ακριβώς αυτό που λέτε, το κάνανε επειδή δεν πίστευαν; Δηλαδή εξηγείστε μου καλύτερα με ένα παράδειγμα. Μια γυναίκα, αν συνουσιαστεί με ένα άνδρα κατ’ αυτόν τον τρόπο, χάνει την πίστη της;

Άγνωστες οι βουλές του Υψίστου. Αλλά οι πιστοί πολιτικοί μας που μας καλείτε να τους ψηφίσουμε εεε; Άνθος ηθικής. Ούτε κλέβουν, ούτε ψεύδονται, αγαπάνε το λαό, γι αυτό μας φέρονται έτσι. Να επαναφέρετε την Ιερά Εξέταση να δούμε ποιος θα τολμήσει να πει όχι στο μνημόνιο, το νέο Ευαγγέλιο της Τρόικας. Να βασανιστεί ο άπιστος στην ΓΑΔΑ, και από κει ντουγρού στην Κόλαση.

Ακούς εκεί. Να μην προσκυνά το Παντοδύναμο ΔΝΤ, την Άσπιλη ΕΕ, τους πανταχού πληρώνοντας Τραπεζίτες …
Σεβασμιότατε, ο Ιησούς ο Ναζωραίος, τον οποίο εκτιμώ γιατί έζησε και πέθανε σύμφωνα με αυτά που πίστευε (άσχετα αν διαφωνώ σε πολλά) σταυρώθηκε από το κατεστημένο Ιερατείο της εποχής. Είστε ευφυής, αφού σας ακολουθούν πολλοί άνθρωποι. Γνωρίζετε τι είναι ο Καισαροπαπισμός και ο Παποκαισαρισμός. Αποφύγετέ τον. Τα Ευαγγέλια λένε ότι δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφέντες. Το καλό και το χρήμα. Φοβάμαι ότι διαλέξατε λάθος.

 mitsos175.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 1:40 π.μ.

giafto tha minete sto 4%

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger