Home » , , » Με το «κομβοσχοίνι» και το... θείο έλεος

Με το «κομβοσχοίνι» και το... θείο έλεος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 | 11:27 π.μ.


Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος - αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση.

Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα - συμπεράσματα» τύπου: «(...) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (...) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (...) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (...) και αδιάλειπτη προσευχή - επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"»...

Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό». Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.
Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά - πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 72 σχόλια

E.Makaris
17 Ιανουαρίου 2012 στις 11:46 π.μ.

Α, μάλιστα...δηλαδή η μη αναγνώριση του χρέους, η στάση πληρωμών προς τους δανειστές, η έξοδος από την ΟΝΕ και ΕΕ θα είναι προς όφελος του κεφαλαίου και των καπιταλιστών...
Το μάθαμε κι αυτό...

balkanteo
17 Ιανουαρίου 2012 στις 12:06 μ.μ.

ο γνωστος γκαιμπελισμος του ΚΚΕ...οι Αριοι της Αριστερας ξαναχτυπησαν...

angkar
17 Ιανουαρίου 2012 στις 12:17 μ.μ.

οι χριστιανοι δεν έχουν θέση σε μια επανάσταση δηλαδή;

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 12:33 μ.μ.

ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

17 Ιανουαρίου 2012 στις 2:10 μ.μ.

ο άνθρωπος είπε ότι καλεί ΑΠΑΝΤΕΣ εκτός από τους φασίστες να συνασπιστούν (όχι να γίνουν ένα και το αυτό) και ο καθένας να βοηθήσει να φύγει η "ξένη ακρίδα", το ΔΝΤ κλπ.

Τον κάλεσαν, τα είπε και ότι πιάσει.. αυτό δε σημαίνει ότι είναι θεούσα ή οτιδήποτε άλλο ένεκεν της εκκλησίας. Απλά κάνει αυτό που υποσχέθηκε πράξη!

Δημοκρατία, είναι να διαφωνείς αλλά να συζητάς, να δίνεις χώρο και στον άλλο ΟΤΙ και αν είναι.

Ντροπή αυτό το άρθρο, πραγματικά ντροπή!

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 2:43 μ.μ.

Το πρόβλημα δεν είναι με τους χριστιανους αλλα με την ιδεολογια γυρω απο τον χριστιανισμο και καθε θρησκεια που θελει τον ανθρωπο υποταγμενο στην θεληση ενος ανωτερου οντος. Επανασταση δεν μπορει να γινει εφοσον ο ανθρωπος δεν πιστεψει στις δικες του και μονο δυνατοτητες και αναγκες. "Η θρηκεία είναι το όπιο του λαού."

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 3:51 μ.μ.

Κλασσικός καζακης και κλασσικό ΚΚΕ...

Γιώργος Μητρος

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 5:25 μ.μ.

η μη αναγνώριση του χρέους, η στάση πληρωμών προς τους δανειστές, η έξοδος από την ΟΝΕ και ΕΕ πιθανότατα δε σαγηνεύουν το τραπεζικό κεφάλαιο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα οτι δεν υπάρχουν άλλες μερίδες του ελληνικού κεφαλαίου που θα εξέταζαν το σενάριο αυτό αν έβλεπαν σε αυτό ένα δρόμο να διασφαλίσουν τα κέρδη και τη θέση τους στο διεθνή καταμερισμό. Την ώρα μάλιστα που η παραμονή της Ελλάδας ή ακόμα το μέλλον της ευρωζώνης μόνο βέβαια δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Η αντίληψη πως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς ανατροπή των σχέσεων εξουσίας μεταξύ εκμεταλλευτριών-εκμεταλλευόμενων τάξεων, μια χαρά αστικό εναλλακτικό σχέδιο μπορεί να αποτελέσει. Κι επιθετικότατο ίσως αν λάβουμε υπ' όψιν τον ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο και αντιλήψεις μέσα στο ΕΠΑΜ περί Ελληνικής Εθνικής Εργατικής Τάξης. βλ. βλ.http://www.epam-hellas.gr/Politikos_dialogos/475/Apantisi_stis_pseudo-marxistikes_probokatoriko-chafiedikes_epitheseis_kata_tou_Dimitri_Kazaki.htm


"Ο λόγος της απάντησής μου -όχι στον συγκεκριμένο κύριο που ως ενεργούμενο είναι πιθανώς και θύμα, αλλά στα αφεντικά του και στους πάμπολλους ομοιοπαθείς- είναι να αποκαλύψω και να προσπαθήσω να δώσω ένα «τέλος» στις προβοκατορικο-χαφιέδικες επιθέσεις προερχόμενες από τους νεοταξικούς κύκλους της συστημικής-καθεστωτικής αριστεράς, ώστε να πάψουν να παρενοχλούν το Ε.ΠΑ.Μ. και να πληροφορηθούν ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες» … Αυτοί οι κύκλοι έχουν λυσσάξει βλέποντας έλληνες πατριώτες κάθε ιδεολογίας, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της χώρας να προστρέχουν αθρόα προς το Ε.ΠΑ.Μ., ενώ οι ανερμάτιστες προσδοκίες τους -διάλυση της Ελληνικής Εθνικής Εργατικής Τάξης και μετατροπή της σε αφελληνισμένα υποχείρια προς ευκολότερη πέψη με συνακόλουθη διάλυση του Ελληνικού Έθνους- εξανεμίζονται."

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

Και λιγα του χωνουν του Καζακη.
Πολυ επιεικης κριτικη σε σχεση με την στηριξη που παρεχει στο καθεσυως ο Καζακης.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 6:42 μ.μ.

http://eleftheri-ellada.blogspot.com/2012/01/blog-post_3346.html
Χαμος γινεται!!

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 7:00 μ.μ.

Θα τον φατε και τον Καζάκη στο κεφάλι όπως λέει το αρθράκι με κομποσκοίνια και στρατιωτικές σαρδέλλες. Με άμφια και στολές με χρυσά κουμπιά και μετά θα μείνει η άρνηση χρέους. Κι η ακροδεξιά πάντως για το χρέος και τη "νεα τάξη πραγματων" μιλάει. Ξεχαστε λίγο το αντιΚΚΕ κολημα ρε μαγκες κι ανοίξτε τα ματια σας. Δειτε με ποιους μιλάει τόσο καιρό ο τύπος. Και περιμενετε να δειτε ...γιατι εχει κι άλλο!

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

επιτελους ποσους καζακηδες εχουμε δει σε αυτον τον τοπο?

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 8:33 μ.μ.

red1917. α..το αρθρο ειναι ντροπη οχι η ανοησιες α αυτου του ανοητου του καζακη ,το κκε γκαιμπελιζει και οχι ο καζακης που συγκρινε την ηγεσια του κκε με την ηγεσια του κκε που ειχε φτιαξει ο μανιαδακης!εμπασει περιπτωσει η τυφλα σασ και το αντικκε μενος δεν αφηνει πολλους απο εσας να δειται ουτε την μυτη σας!ας θεσω τα ερωτηματα,η κριση ειναι κριση που προκληθηκε απο καπιους απατεωνες η ειναι κριση του συστηματος ? η κριση θα ξεπεραστει με αγιαστουρες και οργανωσεις τυπου σπιθα η με αλλαγη του πολιτικου κοινωνικου συστηματος? η κριση μπορει να ξεπεραστει με απλη αρνηση του χρεους και εξοδο απο το ευρω οπως θελει να μας πει ο ανοητος ο καζακης?το θεμα ειναι απλα η ξενη κατοχη και το δντ η ο ελληνικος καπιταλισμος που για αυτων δεν λεει κουβεντα ο καζακης?

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 9:05 μ.μ.

Μήπως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η αναπαραγωγή της πολιτικής μισαλλοδοξίας που σπέρνει το ΚΚΕ ανάμεσα στην Αριστερά?

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2012 στις 10:30 μ.μ.

Ο αρθρογράφος καλά θα κάνει αντί για συνειδητά ψέμματα να προσπαθήσει καλοπροαίρετα να μεταφέρει στον κόσμο τι πραγατικά ειπώθηκε. Να πάψουμε επιτέλους να συκοφαντούμε ο ένας τον άλλον καινα δούμε πώς θα περισώσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας με ευθύνη και εντιμότητα.
Σε απλά λόγια αγαπητέ μου.... είμαστε και άλλοι εκεί, αυτές τις παπαρολογίες φαίνεται ότι τις ακούσατε μόνο εσείς. Μήπως άλλοι σας τις υπαγόρευσαν?

δημαν
18 Ιανουαρίου 2012 στις 12:58 π.μ.

η εξοδος απο ονε και εε ειναι καπιαλιστικη προοπτικη... η εθνικοποιηση της τραπεζας της ελλαδας και των μεγαλων τραπεζων,επισης.... ο ελεγχος της κινησης κεφαλαιων,το ιδιο.... η ανασυνταξη της οικονομιας και της παραγωγης,σε λαικη-κοινωνικη βαση,ε μαλλον και αυτο,καπιταλισμος ειναι.... οπως και η μη αναγνωριση του χρεους προς τους τοκογλυφους..... θα ηθελα να ρωτησω τους οπαδους-φιλους του κκε που καταφερονται κατα του Καζακη,διαβαζουν τα αρθρα του και τις αποψεις του, η ενημερωνονται γι αυτες απο τις στηλες του ριζοσπαστη.....

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 8:15 π.μ.

red 1917. επειδη κανεις δεν μου απαντησε σε αυτα που ρωτησα ας ξεκαθαρισω κατι ακομα,η εξοδος αοπτην ονε το ευρω η εθνικοποιηση των τραπεζων ολα αυτα σαφεστατα ειναι απλα μετρα ανασυνταξεις του κεφαλαιου απο την στιγμη που δεν εχεις ξεκαθαρισει ιδεολογικα και πρακτικα το κοινωνικο πολιτικο συστημα που θελεις και δεν παρεις τα αναγκαια μετρα πχ κρατικοποιηση των μεσων παραγωγης!βαζει τετοιο θεμα ο καζακης ?δεν νομιζω! οσω για αυτους που θελουν να νομιζουν οτι αλλα λεει ο καζακης και αλλα ακουμε τους ανεφερα της κατηγοριες του για την ηγεσια του κκε,κατηγοριες ανοητες που ταιριαζουν σε εναν ανοητο!

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 2:41 μ.μ.

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΟΕΙΔΕΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΗΝ ΟΠΛΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΠΧ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΕΤΣΙ ΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙ-ΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΘΑΡΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΛΥΣΤΙΚΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΑ . . .

18 Ιανουαρίου 2012 στις 5:22 μ.μ.

Μα φυσικά και η κρίση είναι κλασσική κρίση υπερσυσσώρευσης του καπιταλισμού!

Φυσικά και η εκκλησία είναι πνευματική καταπίεση! Ποιος σου είπε ότι τα αρνείται αυτά ο άνθρωπος!

Το θέμα είναι ότι ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε ότι ενώ οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες, το υποκείμενο της ιστορίας, ο εργαζόμενος, είναι πολιτικά ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ!

Κοινός, ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ! Άρα το να κάθεσαι και να προσπαθείς σε ένα χώρο όπου ΟΛΟΙ είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, φοβούνται μετά την πτώση του υπαρκτού με τα όποια λάθη – στρεβλώσεις του αλλά και την προπαγάνδα την αντικομουνιστική, να τον ΠΕΙΣΕΙΣ να πάει να γίνει κομμουνιστής και ανατρέψει το σύστημα, όταν ΞΕΡΕΙΣ ότι σε λίγο θα τον εξαθλιώσουν τόσο γρήγορα και τόσο πολύ που πλέον ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ όχι να σκέφτεται, αλλά ούτε να επικοινωνεί με το περιβάλλον, είναι ή ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ή τουλάχιστον ύποπτο!

Άρα σου λέει ο Καζάκης, άμεσα μέτρα εντός του συστήματος να ανακουφιστεί ο εργαζόμενος, να μπορεί να ανασάνει και ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ότι θέλει!
Η πρότασή του είναι τιμιότατη. Βελτίωση θα προκαλέσει, δυνατότητες θα δώσει, την ολοκληρωτική μας καταστροφή θα απομακρύνει ΕΣΤΩ και προσωρινά, ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ο άνθρωπος, που ναι το κακό!

Να δω αν τελικά δεν τα καταφέρουμε και γεμίσουμε λούμπεν προλεταριάτο, τι θα λέτε μετά για την ιστορική άνοδο της άκρας δεξιάς, γιατί τότε ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 5:50 μ.μ.

Προς 8:33 red1917. Με συγχωρείς φίλε, αλλά εάν γίνουν πράξη αυτά που λέει ο καζάκης, σε αυτή τη φάση εμένα μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Δηλαδή αν εθνικοποιήσουμε την ΤτΕ και 4-5 άλλες μεγάλες τράπεζες όπως λέει, κόψουμε εννικό νόμισμα που θα το έχουμε για εργαλείο εφαρμογής της πολιτικής μας, αν εθνικοποιήσουμε τα διυλιστήρια και ελέγξουμε την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και κυρίως το λαθρεμπόριο των καυσίμων, αυτό δεν θίγει καθόλου τον καπιταλισμό; Τόσα και τόσα πράγματα λέει που νομίσω οτ είναι καθαρά αντικαπιταλιστικά μέτρα και για τα οποία έχουν συμφέρον να αγωνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι κλπ. Το σχόλιο του Ριζοσπάστη είναι απαράδεκτο, είναι για εσωτερική κατανάλωση, να κρατάει τα μέλη χωρίς να σκεφτούν σοβαρά για αυτά που λέει ο καζάκης. Του την πέφτει που μίλησε στους παπάδες νομίζοντας οτι έτσι θα μπετονάρει τους οπαδούς του το κκε. Τι έχει κάνει όμως το κόμμα για να χτυπήσει ιδεολογικά την θρησκεία και να αποδείχνει κάθε ημέρα οτι είναι το όπιο του Λαού; Τίποτα φίλε. Εγώ τα παιδιά μου που πάνε στο γυμνάσιο, έχω το δικαίωμα να επιλέξω να μην τους διδάσκουν το μάθημα το θρησκευτικών και το έκανα. Τα στελέχη όμως, και όταν λέω στελέχη, σε επίπεδο Γραμματέα Περιοχής, είναι νομοταγή και το παιδί τους το έχουν να διδάσκεται την θρησκεία. Γιατί; Για να μην χάσουν την ψήφο του γείτονα; Εγώ οταν απέσυρα τα παιδιά μου απο τα θρησκευτικά, ο γυμνασιάρχης, ένας αρχιπασόκος, μου έλεγε για να μου αλλάξει γνωμή: Τι είσαι εσύ κύριε που δηλώνεις οτι δεν θέλεις τα παιδιά σου να κάνουν θρησκευτικά; Δεν βλέπεις το παιδί του κυρίου τάδε που είναι ο αρχηγός του κκε οτι κάνει θρησκευτικά; Σεβαστό να έχει ο καθένας το πιστεύω του στο θέμα της θρησκείας, αλλά το κόμμα πρέπει ως φορέας να κάνει ιδεολογικό αγώνα κατά της θρησκείας. Στο θέμα όμως του κοινού αγώνα ενάντια στην νέα κατοχή, εκτός απο τους φασίστες όλοιο χωράνε. Αλλωστε στο ΕΑΜ δεν ανήκαν παπάδες; Ακόμη και δεσποτάδες πολέμησαν. Ο Μητροπολίτης Ηλείας ήταν με το ντουφέκι στο χέρι μαχητής του ΕΛΑΣ, το ξέρεις; Επρεπε να μην του αναγνωρίσει ο ΕΛΑΣ το δικαίωμα να πολεμήσει τους Γερμανούς διότι ενδεχομένως η ιδεολογία του δεν ταυτίζονταν με του κκε; Συμφωνώ με τον καζάκη οτι και σήμερα έχουμε νέα Γερμανική κατοχή και πρέπει να τους ξαποστείλουμε. Πάντως για να κλείνω, εμένα ο καζάκης με πείθει σε όλα και θα τον ακολουθήσω.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Παλιά του τέχνη κόσκινο του ΚΚΕ ο γκεμπελισμός.Σιγά να μη περίμενε να εμφανιστεί ο Καζάκης για να βάλει μπροστά τον ανεμιστήρα και τη λάσπη.

Αλλά μια που τόφερε η κουβέντα το ΚΚΕ εκτός από τη σκιά του και κάποιους ελάχιστους γιεσμεν που το προσεγγίζουν κατά διαστήματα για να το αρμέξουν και που δεν έχουν καμία επιροή στην κοινωνία με ποιους άλλους μπορεί να συνεργαστεί?

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 7:48 μ.μ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Κάτσε γιατί πολλοί αντικαπιταλιστες και "φιλοσοφοι" μπηκαν στην συζητηση για να υπερασπιστουν τον σύντροφό τους Καζακη και να του δώσουν διαπιστευτήρια πίστης και υποταγής με αποτέλεσμα να γίνονται υβριστικοί προς τους αντιθετους με τον Καζακη και το ΚΚΕ.

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ: Οι προτασεις του Καζακη που δεν χτυπουν τις καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης ειναι αντικαπιταλιστικες; Ειναι ποιο επαναστατικες απο το προγραμμα παλης του ΚΚΕ που μιλαει για κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης, για εργατικο ελεγχο και κεντρικο επιστημονικο σχεδιασμο ολης της οικονομιας και παραγωγης απο κατω μεχρι πανω, για απαλλοτριωση των απαλλοτριωτων, για την εξουσια των εργατων; Και ποτε φανερωθηκε ο -ενιοτε- "μαρξιστης" Καζακης σους εργατες; Μηπως επι της ουσιας ειναι απων απο ολες τις συλλογικες διαδικασιες των εργατων; ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Εκει εχει λογο μονο το ΚΚΕ ως κομμα νεου τυπου να ειναι οργανωτης της παλης για τον σοσιαλισμο-κομμουνισμο. Οσο δεν το συνειδητοποιουμε αυτο για να το βοηθησουμε ο καθενας με τον δικο του τροπο σκεψης και δρασης τοσο πιο πισω παει η ιστορια.

Για τους οπαδους του χριστιανισμου: "Η θρησκεια ειναι το οπιο του λαου" οπως ειπωθηκε και πιο πανω.

Υ.Γ.: Πολυ καλο αρθρο και ασε τους πατριωταρες να χτυπιουνται.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 8:07 μ.μ.

red1917/προς 8.33 ολα ωσα λεει ο καζακης καθολου δεν θιγουν τον καπιταλισμο και να γιατι , μετα τον β παγκοσμιο πολεμο επειδη ηταν αναγκη να οργανωθουν τα κρατοι που ειχαν διαλυθει οι κοινωνιες και οι παραγωγικες βασεις σε πολεσ χωρες της δυσης εφαρμοστηκαν αυτα τα μετραπχ κρατικοποιηση τραπεζων πηγεσ ενεργειας κλπ . ηταν αναγκη οσπου το κεφαλαιο να παρει μπρος και να αρχισει στην εποχη του νεοφιλελευθερισμου,αλλα και της υπερσυσορευσης του κεφαλαιου να περνει πισω οσα ειχε το κρατος στα χερια του . αυτη φυσικα η πρακτικη του κρατικομονωπολιακου καπιταλισμου δεν εθετε σε κανενα κινδυνο το επεικοδομημα του συστηματος .ειναι βασικο λοιπων για να λυσουμε ενα προβλημα να οριοθετουμε σωστα το προβλημα !πιο ειναι το προβλημα σημερα? μα το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα η αντιθεσεις και αντιφασεις του . φυσικα μπορει να βγει απο την κριση αφου θα εχει γδαρει τον λαο αλλα σιγουρα συντομα θα ξαναπεσει σε κρισει με ακομα πιο ασχημα αποτελεσματα για τα λαικα στρωματα,και δεν διαφωνο καθολου οτι πρεπει να αγωνιζεσε για να ειναι πιο ευκολη η ζωη του λαου καθημερινα αλλα πρεπει παντα να τονιζεις οτι τιποτα δεν θα αλαξει ουσιαστικα αν ο λαος δεν γινει αφεντης στον τοπο του και αυτο μονο στον σοσιαλισμο γινετε!οσω τα περι θρησκειας,εμενα ο πατερας μου συνεπης κομουνιστης εφυγε με την κοκινη σημαια και πολιτικη κηδεια την πρωτη στην πολη μου .απο την αλλη την θεση του κομματος για την θρησκεια την ξερεις μην γυρναμε στα ιδια ! εχω να κανω μια ερωτηση..θα καλουσαν ποτε τα παπαδαρια ενανκομουνιστη για να τους αναληση για την κριση? θα καλουσαν εναν σκαμπαρδωνη εναν παπαδοπουλο? δεν νομιζω και ας αναρωτηθεισ το γιατι!η κατοχη που μιλαει ο καζακης δεν ειναι στο πνευμα της μμετατροπης της χωρας σε προτεκτορατο αλλα στην προσπαθεια του να βγαλει λαδι την ντοπια αστικη ταξη ,για αυτο τον λογο ηταν στην σπιθα με τον χρηματοδοτη του λαος εμφετζογλου! λεω ψεματα?

18 Ιανουαρίου 2012 στις 8:23 μ.μ.

Για να το πούμε ποιό απλά, ευκολότερα βάζεις ένα έστω χαλινάρι στον καπιταλισμό, έστω και προσωρινό παρά τον ανατρέπεις τελείως.

Κανείς δε ζητά απο κανέναν να αποκυρήξει τις θέσεις του.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 9:26 μ.μ.

Πολιτικά πηγαίνει όλο και ποιο δεξιά. Απόδειξη η χθεσινή προκήρυξη που βρέθηκε στην Παν-αττική για τους χαλυβουργούς από κάποιους άφαντους δικής του μάλλον κοπής.

Χοντρικά στην προκύρηξη του το ΕΠΑΜ δεν μιλά για διαγραφή του χρέους αλλά μιλά για άρνηση πληρωμής(αυτή γίνεται έτσι και αλλιώς όταν το οποιοδήποτε κράτος στο κόσμο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές του ανάγκες).Δηλαδή αφήνει περιθώριο για "παζάρεμα"-διαπραγμάτευση.

Δεν τολμά να μιλήσει η προκήρυξη του ΕΠΑΜ για καπιταλισμό. Ενώ το 4ο Ζήτημα με το 5ο βρίσκονται σε φανερή αναντιστοιχία.

το ΕΠΑΜ ως μικροαστικό κόμμα, έκανε την ιδεολογική του προσέγγιση στην αστική τάξη.Και το κυριότερο αν βρεθεί ένα σχήμα το οποίο θα αποτρέψει την χρεοκοπία, το ΕΠΑΜ θα την στηρίξει(2η σελίδα τελευταία παράγραφος). H συντακτική εθνοσυνέλευση που πρότεινε ΠΡΟ 6μήνου πήγε και αυτή στις ελληνικές καλένδες. Όταν μιλάς για άρνηση πληρωμής του χρέους, τότε δεν μιλάς και για χρεοκοπία; Αυτό δεν αποτελεί αντίφαση; Ας μας διαφωτίσουν κάποιοι "σοφοί" δικής του κοπής.
Μάλλον "υπάρχει αρκετό λίπος να καεί" που λένε και οι νεοφιλελεύθεροι και το κοινό του ΕΠΑΜ έχει πράγματα να χάσει..

Βέβαια ξεχνά το ΕΠΑΜ το θέμα δεν είναι η ένωση όλων με όλους αλλά η ταξική θέση του καθενός στην παραγωγή.
Όπως το ποιος(δηλαδή ποια τάξη) θα υλοποιήσει αυτά που γράφει. Και όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος τον Μάιο του 2010, στην απάντηση προς τον "Ριζοσπάστη", μόνο το το κόμμα της εργατικής τάξης στην Ρωσία του 1917 πραγματοποίησε την διαγραφή του χρέους ΚΑΙ σύμφωνα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


Το ΕΠΑΜ χρησιμοποιεί αριστερόστροφη φρασεολογία για να εξιλεώσει τα αμαρτήματα της δεξιάς πολιτικής στην νέα κολυμπήθρα του Σιλωάμ που ετοιμάζει.Προφανώς του διέφυγε ότι από τα δάνεια και τις επιδοτήσεις της τότε ΕΟΚ, σήμερα ΕΕ υπήρχαν αρκετοί που ζούσαν "ζωή και κότα".
Τι έκαναν άραγε τότε; Παρόλο που υπήρχαν περιορισμοί στην παραγωγή(π.χ. γεωργική); Μπα αφού έρεαν τα φτηνά δάνεια και οι επιδοτήσεις, και έβγαιναν λεφτά είτε από το εμπόριο από Κίνα, είτε από την φτηνή εργασία ξένων και ντόπιων εργατών, είτε από χρηματιστήρια, μάλλον δεν υπήρξε "εθνικό ζήτημα"..Αυτό ανακύπτει όταν κόβεται το "μαμ".Πως οι μητέρες δεν ταϊζουν τα μικρά παιδιά για να μην φωνάζουν; Κάαατι τέτοιο.

Όπως του διαφεύγει ότι η "εθνική"(βλέπε δεξιά-ακροδεξιά)κυβέρνηση της Ουγγαρίας χρεοκόπησε.
Το Αστείο είναι πως η κυβέρνηση του σπουδαγμένου με υποτροφία του Σόρρος(φαντάζομαι και αυτός πατριώτης κ.Καζάκη) πρωθυπουργού ΟΡΜΠΑΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ το ΔΝΤ να τους δανείσει.
Αφού πρώτα το έπαιξαν "καραμπουζουκλήδες"(έκαναν διάφορα κόλπα π.χ. φορολόγησαν τις 'έτσι και αλλιώς σε ξένα χέρια τράπεζες με το μυθικό ποσoστο του 0.45% για να δείξουν την μαγκιά τους), μετά ήρθε η "φάπα". ΚΑΙ ΤΙ ΦΑΠΑ.

Απλώς το ΔΝΤ έκλεισε την κάνουλα της χρηματοδότησης! Και η πρώην εθνικά υπερήφανη ουγγρική κυβέρνηση παρακαλούσε και παρακαλούσε αλλά εις μάτην. Όταν ανήκεις στον καπιταλισμό(χαριτωμένα λέγεται και ελεύθερη αγορά) σε συνθήκες κρίσης, και είσαι ο ποιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας θα δώσεις γη και ύδωρ θέλεις δεν θέλεις. Ο λύκος δεν διαπραγματεύεται με το αρνί, ειδικά όταν είναι πεινασμένος.

Το ΠΡΟΣΦΑΤΟ παράδειγμα της Ουγγαρίας έδειξε ότι το χρέος δεν είναι ζήτημα "εθνικής κυβέρνησης", "μειοδοσίας από άγνωστα κέντρα" αλλά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ που έχει την εξουσία

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 9:49 μ.μ.

@18 Ιανουαρίου 2012 5:50 μ.μ.

Δεν μιλούσε με απλούς παπάδες στο πάνελ. Αλλά κυρίως με "βαθμούχους" της Ελληνικής Εκκλησίας. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του κ.Καζάκη για το ζήτημα του Βατοπεδίου. Αλλά φαντάζομαι ότι για λόγους "εθνικής συνεννόησης"&"θείας επιφοίτησης" δεν παίρνει θέση..

Οταν προκαλούν οι Χριστέμποροι (από Βαθύ Κόκκινο)

y.g. Το ΚΚΕ έβγαλε πολύ καλές θέσεις για τους εργάτες μετανάστες. Ας ελπίσουμε να μην μείνει μόνο στα λόγια. Είχε κάνει τις καλές ενέργειές στην Αμαλιάδα στους εργάτες γης, και στην Μηχανιώνα στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Μόνο που οι μετανάστες εργάτες μάλλον δεν αποτελούν μέρος της εργατικής τάξης για τον κ.Καζάκη.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 10:14 μ.μ.

@THANOS


Η πρόταση του είναι θολή και ακαθόριστη και μεταβαλλόμενη. Όσο αποφεύγει να πάρει θέση στο θέμα της ΕΕ, στο ποιος θα κάνει αυτό που λέει, τόσο πρώην βολεμένοι - ψιλοβολεμένοι που ξαφνικά έχαναν το "μαμ" ή το "μάνα εξ ουρανού" θα του αναθέτουν την σωτηρία τους.

Αλλά η εποχή της σοσιαλδημοκρατίας τελείωσε. Τώρα υπό καπιταλιστικές συνθήκες, στην καλύτερη μόνο νεοφιλελευθερισμός και αν ζορίσει πολύ το πράγμα, νεοφιλελευθερισμό με δόση από πόλεμο. Ιράν - Αίγυπτος, διάλεξε. Αν κάτσει η μπίλια στο Ιράν , ποιες πιστεύεις ότι πιθανόν να είναι οι αντιδράσεις από Κίνα-Ρωσία;

Μην ξεχνάς ότι ο Μουσολίνι είχε πει πως το έθνος είναι πάνω από ταξικές και κοινωνικές διαφορές

Μέτρα εντός συστήματος, σε ήρεμη μετάβαση, δεν θα υπάρξουν γιατί είναι ζωτική ανάγκη η αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους του Κεφαλαίου.
Αν όντως το πιστεύεις, δεν διαφέρεις και σε πολλά με οπαδούς του ΣΥΝ. Αν δλδη μας προτείνεις Αριστερό Παπαδήμο ε τότε να βάλουμε τον .. Παπαδημούλη!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Αν πούμε ότι ο Καζάκης λέει μαλ@@ίες τότε η λύση που προτείνει το ΚΚΕ για το τώρα(εκλογές λέει)τι είναι;Δεν είναι αυταπάτη;΄Αιντε ανοίξτε λίγο τα ματάκια σας σύντροφοι του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2012 στις 7:57 π.μ.

red1917. το κκε δεν προτεινει εκλογες σαν λυση συνολικα αλλα σαν ενα βημα για να αλλαξουν οι συσχετισμοι και να παλεψουμε απο καλυτερες θεσεις! να μην εξηγουμε τα αυτονοητα,ελεος! τωρα αν μας εδεινε την πλειοψηφια ο λαος στης εκλογεσ δεν θα λεγαμε οχι!

19 Ιανουαρίου 2012 στις 10:42 π.μ.

Πολύ φοβάμαι ότι έτσι που πάμε, θα τους αφήσουμε να περάσουν από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας και τότε τα σφυροδρέπανα και τα πανό θα τα κάνουμε κορνίζες να τα θυμούμαστε.

Και επειδή πολύ το τραβάτε οι του ΚΚΕ το θέμα της θρησκείας (αν και άθεος προσωπικά) δείτε τι λέει μία βουλευτής του ΚΚΕ.

http://radar-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_7957.html

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2012 στις 1:39 μ.μ.

Ανίδεοι είστε οι περισσότεροι για τις θέσεις του ΕΠΑΜ.Ο άλλος λέει ότι ο Καζάκης πάει να βγάλει λαδι την αστική τάξη.Πιάστο αυγό και κούρευτο.΄Η ότι το ΕΠΑΜ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Ε.Ε.Δεν είναι ταξικός προσανατολισμός το πρόταγμα για μονομερή διαγραφή του χρέους χωρίς την αναγνώριση της θέσης της χώρας ως οφειλέτριας;Δεν είναι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της αυτοί που αντικειμενικά μπορούν να το πετύχουν αυτό;Μικροαστικό κόμμα το ΕΠΑΜ;Καταρχήν δεν είναι κόμμα.Δεύτερον είναι στρατηγική ήττας για την εργατική τάξη(αποδεδειγμένα πλέον)ο επαναστατικός βερμπαλισμός(προς ΑΝΤΑΡΣΥΟ).Αν γίνουν αυτά που λέει το ΕΠΑΜ εσύ ονόμασέ τα μικροαστικά ξεσπάσματα.

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2012 στις 10:06 μ.μ.

red1917 επειδη δεν εχω ορεξη να τρεχω σε σαιτ της πλακας για πες μας εσυ τη λεει η βουλευτης του κκε,αν και αυτο δεν εχει σχεση με τον καζακη!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 8:54 π.μ.

κριμα βαθυ κοκκινο, πεφτεις χαμηλα...

20 Ιανουαρίου 2012 στις 9:36 π.μ.

Άντε ΓΑΜΗΣΟΥ ρε καραγκιόζη, που θα μου πεις να σου πω τι λέει η Κανέλλη, ΗΛΙΘΙΕ!

Άνοιξε τα στραβά σου και διάβασε τα αίσχη της μονάχος σου!

Και άλλη φορά πριν ανοίξετε το στόμα σας να κοιτάτε τα χάλια μες στο κόμμα.

ΑΠΟΡΩ προσωπικά, γιατί την κρατάει ακόμη το ΚΚΕ!

Φαίνετε ότι ο λαϊκισμός έχει οφέλη ΚΑΙ στην κομμουνιστική αριστερά!
Όλα για την καρέκλα!

Για ψηφοφόρο του ΚΚΕ δε θα λεγα τίποτα, αλλά για στέλεχος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ΜΑΡΞΙΣΜΟ - ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ!?!?!?

ΑΙΣΧΟΣ!!! Και μου μιλάτε για τον Καζάκη και τους παπάδες. Παπαγάλοι της κεντρικής επιτροπής!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 10:04 π.μ.

red1917 .ξεκαθαρισαμε νομιζω πιος πρεπει να ντρπετε και γιατι σαν απαντηση για ωσα γραψανε εναντια στο κκε διαφοροι ανωνυμοι και μη! ας ξεκαθαρισουμε κατι ακομα, η αρνηση πληρωμης του χρεουσ ετσι πως το θετει ο καζακης νομιζετε οτι αποτελει λυση? αν αυριο μας χαριζανε ολο το χρεως νομιζετε οτι ειναι λυση? ο χ ι! γιατι οι αιτιες που διμιουργησαν την κριση θα παραμενουν αναλοιωτες το συστημα θα ειναι στα πανω του και με την επικληση μιας νεας μεγαλης ιδεας και οτι ολοι μαζι μπορουμε θα γδαρει τον λαο για αλλα 100 χρονια! αρα η λυση ειναι να μην πληρωσουμε δραχμη αφου ο λαος δεν χρωσταει ουτε μια δραχμη και αυτα περι επαχθους χρεους νομιμου παρανομου ειναι σταχτη στα ματια,και να βαδισουμε σε αλλο δρομο αναπτυξης για αλλη κοινωνια για οικονομια προσανατολισμενη στα συμφερωντα του λαου και οχι του δασκαλοπουλου . μονο ετσι δεν θα βρεθουμε μετα πχ 50 η 100 χρονια στα ιδια και χειροτερα χαλια .οσοι ψαχνουν λυσεις στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος απλα εξαπατουν το λαο δηλαδη ειναι πολιτικοι ασπατεωνες! α.. ενας λεγετε νομιζω καζακης!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 6:42 μ.μ.

red1917 .o καραγκιοζης που γραφει με το ονομα thanos κανει δυο πραγματα,ενα καλυπτετε πισω απο την ασφαλεια του υπολογιστη και δειχνη την χυδαιοτητα που τον καταχει σαν ατομο .ειμαι σιγουροσ οτι αν υπηρχε η δυνατοτητα να συναντηθουμε θα καταπινε την γλωσα του μεταφορικα και πραγματικα . δευτερο δειχνει σε ολους στο σαιτ οτι εχει μυαλο αμοιβαδας χαρακτηριστικο του αντικομουνισμου του και τησ ηλιθιοτητας του . εγω φυσικα δεν καταδεχωμαι να πεσω σε αυτο το επιπεδο και δεν προκειτε να ασχοληθω με αυτον τον βλακα ξανα . θα ητανε καλο το σαιτ να κοβει ολουσ αυτουσ τους ψυχακηδες που δεν γνωριζουν τιποτα απο ιστορια πολιτικη οικονομια και μπορουν μονο να βριζουν χωρις καμια επιτυχια. πιστευω οτι στο σαιτ μπαινουμε να ανταλασουμε αποψης και επειχηρηματα και οχι να ξετινιαζωμαστε! περιμενω απαντηση απο το σαιτ φυσικα και οχι απο τον πιο πανω ανοητο!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

Προς red1917 από 1.39:Ο Καζακης δε χρησιμοποιεί ούτε τον όρο επαχθές,ούτε απεχθές,ούτε νόμιμο,ούτε παράνομο χρέος.Εξήγησα και πριν ότι το ΕΠΑΜ λέει ότι το σύνολο του χρέους όχι δεν το πληρώνουμε αλλά δεν το αναγνωρίζουμε.Μην μπερδεύεσαι.Οσον αφορά το ζήτημα της αντικαπιταλιστικής στρατηγικής εμείς δε λέμε ότι πρέπει να πάμε κόντρα στο ρεύμα.Λέμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τη ροή του ρεύματος.Οχι όμως στη δευτέρα παρουσία...Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό γίνεται βήμα βήμα και πάντως όχι με θολές γενικεύσεις και αφορισμούς.Προσωπικά δε μέμφομαι το ΚΚΕ για την long-time strategy που ακολουθεί αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι αν δν συμβαδίζεις με την κοινωνία δεν μπορείς να την εκφράσεις κιόλας.Εχε υπόψη σου επίσης οτι ο Ριζο δε γραφει πάντα την αλήθεια(δες γνωστό ανέκδοτο με γάιδαρο)οπότε καλό είναι να το ψάχνουμε και μόνοι μας και κυρίως να κρίνουμε αυτό που διαβάζουμε(διαλεκτική)Τέλος ας κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο του μπλογκ και να μη γράφουμε ανοησίες και ύβρεις.Βαθύ κόκκινο μεγάλο φάουλ που δημοσιεύεις ύβρεις

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

Η Κανελλη δεν ειναι μελος του ΚΚΕ ανιστορητε THANOS. Ανηκει μονο στην κοινοβουλευτικη ομαδα του κομματος. Τωρα το πώς, το γιατι και τα αλλα αντικομμουνιστικα που θα αρχισεις παλι αστα. Λεγε τα σε κανεναν αδιαβαστο και σε κανεναν ρουφιανοπασοκο που συνεργαζεσαι. Ακου πρωτα τον αφεντη Καζακη και μετα μιλα. Αντε απο εδω υποχειριο.

Γενικα συμφωνω με τον red1917.

20 Ιανουαρίου 2012 στις 9:25 μ.μ.

Εμ βέβαια, τι άλλο θα έγραφες, υπήρχε περίπτωση να επιχειρηματολογήσεις για αυτά που γράφει η Κανέλλη και σας εκθέτει όλους μαζί? Όχι βέβαια, γύρω γύρω το πάς αλλά σχόλια για τα αίσχη που δημοσιεύει δε λες τίποτα, ΚΟΥΒΕΝΤΑ!
Είσαι πολύ θρασύς ΕΣΥ, που απέναντι σε μια ανάρτηση που σε θίγει και σε εκθέτει, το μόνο που είχες να πεις είναι ότι δε σου αρέσει το site που την ανήρτησε και μας προτρέπεις και να στο «μεταφράσουμε» χυδαίε άνθρωπε!

Βαρεθήκαμε να ακούμε βλακείες για την ανωνυμία και την επωνυμία του καθενός στο διαδίκτυο, έτσι είναι το μέσο, άμα δε σου αρέσει να φύγεις να πας αλλού!

Που έφτασες και στο σημείο να με απειλήσεις! Γιατί ρε τι θα μου κάνεις άμα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο? Σα δε ντρέπεσαι λίγο λέω εγώ!

Και επειδή δε σου φτάνει η Κανέλλη, πάρε και αυτό από τον indymedia.. ή μήπως δε σου κάνει ούτε αυτό το site?

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=299749

Εδώ, θα δεις τη γραμματέα του ΚΚΕ να φιλά το χέρι του πατριάρχη ΤΡΟΜΑΡΑ σας και να ανησυχεί για τη θεολογική σχολή της Χάλκης! ΑΙΣΧΟΣ!!! Δες και τι σου γράφουν από κάτω!

Ή μήπως σου φαίνετε και αυτό άσχετο με το θέμα του Καζάκη και τη συνάντησή του με τους παπάδες?
Γιατί δεν αναδημοσιεύετε στα μπλοκ σας ΚΑΙ αυτά τα περιστατικά? Μην τα μάθει ο κόσμος της αριστεράς και τρομάξει?

Είναι πλέον προφανές, ότι στο ΚΚΕ κατοικούν άνθρωποι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που βολεύτηκαν από τη βουλευτική αποζημίωση και το μισθό από το κόμμα και πλέον ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ την οπουδήποτε επαναστατικότητά τους, αφού πλέον έχουν αρχίσει να εξαρτώνται από το σύστημα.

Δυσκολεύονται προφανώς να αφήσουν τα οφίτσια και να βγουν πάλι στην παραγωγή από όπου και προήλθαν.
Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι οι θέσεις τους και η πολιτικές προτάσεις τους δεν είναι σύμφωνες με το μαρξισμό τις περισσότερες φορές, αλλά σίγουρα εξασφαλίζει ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΤΕ!

Δεν υπάρχει ελπίδα κατ’ εμέ στην κοινοβουλευτική πλέον αριστερά, έχει αλλοτριωθεί, πουληθεί και σε πολλή φτηνή τιμή μάλιστα! Ο κόσμος πρέπει να ψάξει αλλού για συμμαχίες και ελπίδες.

Γι’ αυτό και κάτι άτομα σαν εσένα υπερασπίζονται με τέτοιο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ το φέουδό τους, το κόμμα.

Α και κάτι ακόμη… σταμάτα να μας λες ποιος μπορεί και ποιος δε μπορεί να ποστάρει εναντίων σου.
Η τουλάχιστον πες μας τι πτυχία θες να εμφανίζουμε.. πριν μιλήσουμε με την αφεντιά σου, καβαλημένο καλάμι!

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2012 στις 10:46 μ.μ.

ρε μαλακα θανω ο αντικομουνισμος σου και το αντικουκουε μισος σου δεν πιανει πλεον,και οταν ο αλος σου μιλαει χωρις να σε προσβαλει φερσου αναλογα τσογλανε !αντα και γαμησου ρε μουνοπανο που θα μας πεις οτι ετσι ειναι το σαιτ και αν μας αρεσει μαλακα!

21 Ιανουαρίου 2012 στις 8:04 π.μ.

Από πότε όποιος καταφέρετε εναντίων σας ή των πρακτικών σας είναι αντικομουνιστής?

Αντί ΚΚΕ σε επίπεδο στελεχών τουλάχιστον μπορεί, αλλά αντικομουνιστής ΔΕ νομίζω, δε προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι τέτοιο.

Ο επιστημονικός σοσιαλισμός (Μαρξισμός) και η εφαρμογή του στην κοινωνία δεν είναι προνόμιο κανενός.


Η Κανέλλη είναι Βουλευτής του ΚΚΕ, γι’ αυτό και το ανέφερα.. όχι μέλος, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, «στρατευμένη» στο Μαρξισμό, υποτίθεται. Αλλά με το σταυρό στο χέρι ακόμη χειρότερα δηλαδή!!!!

Ο καθένας βέβαια, έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, αλλά δε μπορεί να είσαι οργανωμένο βέλος του κόμματος, πόσο μάλλον βουλευτής του και να καταπατάς τις αρχές του Μαρξισμού για τη θρησκεία με αυτό τον τρόπο.

Τουλάχιστον ο Καζάκης μίλησε στους παπάδες χωρίς να τους φιλήσει το χέρι πρώτα ούτε να κάνει δηλώσεις πίστεως στον κύριο ημών Ιησού Χριστό!


Πάρτε και μια συνέντευξη του Μήσιου, που περιγράφει κάτι ανθρώπους σαν και σας. Δε θα σου πω πως σας χαρακτηρίζει «καθοδηγητές» μου, διαβάστε μόνοι σας.

Ή μήπως θες να σου συστήσω και το Μήσιο! Δες τι λέει η ΖΩΝΤΑΝΗ ιστορία των αγωνιστών του ΚΚΕ, για το ΚΚΕ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ!!!


Και για να τελειώνουμε και δεν ξαναπαντάω άλλο, τη συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποίησα και σας «ερέθισε» τα όσο πολύ, πλέον είναι προφανές ότι τη χρησιμοποίησα για να ΦΩΝΑΞΩ από αγανάκτηση για τη στάση του άλλου.

Δε μπορεί εγώ να σου κάνω μια ανάρτηση που προφανώς σε ξεβολεύει και εσύ ειρωνικά να μου λες, τράβα δες και πες μας τι λέει, γιατί εγώ απαξιώ να πάω να το διαβάσω.

Όταν ειρωνεύεσαι με αυτό τον τρόπο το συνομιλητή σου, πέρα απ’ ότι δείχνεις το επίπεδό σου, και πόσο σίγουρος είσαι για τα επιχειρήματά σου και το χώρο σου, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ!!!

Να είσαι λοιπόν τότε έτοιμος να δεχτείς και τα πυρρά.

21 Ιανουαρίου 2012 στις 9:39 π.μ.

Η συνέντευξη του Μίσσιου που ανέφερα ποιο πάνω.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/01/blog-post_6249.html

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 10:45 π.μ.

Προς τον φίλο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ. Φίλε μου, να με συγχωρείς αρχικά δεν θέλω να σε θίξω καθόλου, όμως νομίζω οτι δεν έχεις ακούσει ή προσέξει τα βίντεο που μιλάει ο καζάκης. Για το χρέος λέει οτι δεν αρκεί να λέμε οτι δεν το πληρώνουμε, αλλά πρέπει να δικηυρύξουμε στους ξένους ομολογιούχους οτι δεν αναγνωρίζουμε οτι τουςε χρωστάμε. Αν θέλουν αυτοί, ας πάνε στα ελληνικά δικαστήρια που είναι αρμόδια και να βγάλουν αποφάσεις για ένα ένα ομόλογο που κατέχουν και να αποδείξουν οτι είναι έτσι. Δηλαδή σε τέσσερα τέρμηνα και βάλε! Εγώ σου λέω, συμφωνώ απόλυτα με τον καζάκη γιατί ακούγοντάς τον προσεκτικά με έπεισε για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο καπιταλισμός θίγεται και παραθίγεται αν πάρεις την Τράπεζα της Ελλάδος και 4-5 άλλες τράπεζες. Είπε οτι εθνικοποιούνται τα διυλιστήρια και ελέγχονται οι τιμές, πατάσσεται το λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ. Αυτά δεν θίγουν την πλουτοκρατία δηλ. Βαρδινογιάννηδες, Λάτση κλπ που κατέχουν σήμερα τα διυλιστήρια; Ο καζάκης είναι Μαρξιστής Λεννινιστής και δεν το έκρυξε ποτέ. Λέει, αφού θα πάμε όλοι μαζί και κάνουμε πράξη αυτά τα κεντρικά προτάγματα, μετά ό καθένας παλεύει την ιδεολογία του και θα γίνει οτι θέλει ο λαός. Αλλά εαν έχουμε φτάσει εκεί με εθνοκοποιημένες τράπεζες, κεντρικό έλεγχο καυσίμων, ορυκτού πλούτου και τόσα άλλα που λέει, τι νομίζεις οτι θα γίνει μετά; Το εργοστάσιο του Καρέλια θα έχει μείνει, το οποίο θέλεις πάρτο θέλεις άστο, δεν επηρεάζει στρατηγικό τομέα στην οικονομία όπως τα παραπάνω

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 11:13 π.μ.

κανενας δεν ειναι υποχρεωμενοσ αν τρεχει δεξια και αριστερα σε σαιτ,αν ξερεισ κατι πεστο και μην μας ζαλιζεισ! δευτερο απο προδοτες και ξεπουλημενους σαν τον μησιο(πχ φαρακος ανδρουλακης ) εχουμε χωρτασει σε αυτο των χωρο μαλιστα για της υπηρεσιες του του ειχανε δωσει και εκπομπη στην ερτ για ενα διαστημα!δεν θλεπω γιατι το κκε δεν μπορει να ασχοληθει με ενα πολιτικοθρησκευτικο θεμα οπωσ η σχολη τησ χαλκησ1 ακομα ψαχνω να βρω το βιντεο με το χειρωφυλημα του πατριαρχη !αα..ας δωσει και ο θανος το πολιτικο του στιγμα γιατι ειναι ευκολο να ασκεις κριτικη πισω απο τον υπολογιστη και να βριζεις! αντε ντε να των δω!

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 11:38 π.μ.

τι λεει ο μησιος?ολο του το κειμενο ειναι ενα μνημειο υποταγης και ξεφτιλας ενως υποταγμενου πρωην αριστερου που ζει στον κοσμο του..παρεα με τα σκυλια του ! τι λεει λοιπον ? στην ερωτηση αν υπαρχει εναλακτικη προταση βελαζει για οικολογια και μερικες ανατροπες και αλλεσ τετειες ανοησιες και οτι ..εγω δεν ειμαι οικονομολογος! δηλαδη ολοι αυτοι που κατεβαινουν στισ διαδηλωσεις που συμετεχουν σε απεργιες που αγωνιζονται στην χαλυβουργια στα λιμανια στα σχολεια ειναι οικονομολογοι,αυτοι που ζηταν να αλλαξει το συστημα ειναι οικονομολογοι η μηπωσ συμφωνα με τον μησιο και τον θανο μονο οι οικονομολογοι εχουν το δικαιωμα και το προνομιο να ξερουν! η αριστερακαι συγκεκριμενα το κκε δεν ειναι παροπλισμενα σε ενα αγροκτημα με δυο σκυλια και λιγεσ κοτες αλλα ζωντανη παρων στον αγωνα του λαου καθημερινα! εφτασε μαλιστα ο καθηκις ο μησιος να μας πει οτι καλα που νικιθηκαμε γιατι..μπλα μπλα! δηλαδη εδωσε το τομαρι συχωροχαρτι σε ολους αυτους που μακελεψαν τον ελληνικο λαο που χωσανε την ελλαδα στο στρατοπεδο του ιμπεριαλισμου πουλησαν τηνκυπρο βασανισαν και δωλοφονησαν χιλιαδες αγωνιστες ! αυτα ειναι τα αποτελεσματα της νικης τους και της ητασ μας! ευτυχωσ για τον καθηκι τον μησιο που μονο κατι μπογκ σαν το συβιλα θα βρισκει για να λεει τησ ανοησιεσ του ο πουλημενος! καποτε σε ενα βιβλειο του εγραφε..αφου το κολοσυστημα σασ δεν με θελει ας με εστελνε σε ενα φαρο σε ενα νησι μονο!!! ε.το συστημα το εκανε τον εστειλε σε ενα αγροκτημα και τον χρεισημοποιη οταν θελει για να προβαλει το προσωπο των μετενοουντων πρωην κομουνιστων!..κοιτεξτε τι λεει ο μησιοσ ο αγωνιστης αντε φυτεψτε κανενα μαρουλι και μην προσπαθ ειτε να αλαξετε τον κοσμο ! σε αυτον και σε ολους σαν το συναφη του απανταω με μια ρηση του κολοκοτωνη..φωτια και τσεκουρι σουσ προσκυνειμενους!! καποτε σε ενα βιβλειο εγραφε ενας για εναν αγωνιστη που τον πηγαιναν για εκτελεση . ελεγε ο αγωνιστης αυτος..δεν μετανιωνο και δεν λυπαμε για τιποτα συντροφοι! το μονο που λυπαμε εινααι οτι δεν γνωρισα γυναικεια μαλλια στο μαξηλαρι μου !εε τετοιουσ αγωνιστες ειχε το κκε τετοιουσ αγωνιστες ειχε ο λαος και καπιος μασ μιλαει για τον μησιο και της ..κοτουλες του ! βρε..ουστ!

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 9:12 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΗΣΙΟΥ ΑΥΓΑΤΑΙΝΟΥΝ.ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΥΣΤΣΙΦΙΚΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ.ΑΣ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΥ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1989 ΜΕ 1991 - ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΡΕΥΣΗ - ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΑΤΣΩΦΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.-

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 9:13 μ.μ.

ο καζακης σε συνεντευξησ του μιλουσε για νομιμο και μη νομιμο χρεος! το να τονιζει οτιδεν πληρωνουμε και ναπανε στα ελληνικα δηκαστηρια μαλλων μας δουλευει και δεν το λεει! φυσικα και δεν πρεπει να πληρωσουμε δραχμη αλλα γιατι ξεχναει οτι η ελλαδα βαση τησ δανειακας συμβασης εχει παρετηθει απο καθε τετοιοδικαιωμα και συνχρωνος δεχτηκε να υπαχθει στο αγγλικο δικαιο οπωσ και οτι εχει δεχτει να παρετυθει απο καθα συμβιβασμο με παλια χρεοιπχ γερμανικεσ αποζοιμηωσεις!εμπασι περιπτωση ενας μαρξιστης δεν συνετεριζετε με φασιστες σαν τον εμφετζογλου και μετα να την κοπαναει και να καταγκελει οτι ανακαλυψε δακτυλο του σορος στην σπιθα! αυτα ειναι καραγκιοζιλικια που ενας μαρξιστησ δεν τα κανει ,ενας καζακης ομως... ενας μαρξιστης οπως ο καζακησ ειχε καταγκειλη το κκε οτι εχει ηγεσια οπωσ του κκε που ειχε φτιαξει ο μανιαδακης το36 !τετοιες κατηγοριες και βρομιες πεταει ο..μαρξιστης καζακης!

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 9:17 μ.μ.

Πολύ σημασία δινετε - και να με συγχωρειτε που το λέω - στον κο Καζάκη τον περιφερόμενο οικονομολόγο !Ετσι κι αλλοιως η αστική ταξη παντα χρειαζεται μαξιλαράκια όσο ανεβαινει η ταξική πάλη και βλεπει τον κίνδυνο μπροστα της. Οσο για το αντι ΚΚΕ μένος και χολή που ξερνάνε κάποιοι εδω μεσα και αλλού, ειναι για τους ιδιους λόγους, επόμενο !!Ακόμα δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν στο ΚΚΕ το γεγονός οτι παρα τις προσπάθειές τους δεν ηττήθηκε , δεν διαλύθηκε και κραταει γερά οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που τόσο αγαπουν και θαυμάζουν. Συγνώμη αν καταχράστηκα τον χώρο σας με το μακροσκελές σχόλιο !!!

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 12:31 π.μ.

αμα ειναι τοσο ασημαντος και γραφικος ο καζακης γιατι ασχολειται ο Ριζοσπαστης μαζι του?
μηπως γιατι τον τσουζουν τον ριζοσπαστη (και ολους οσους λυσσαξαν να σχολιαζουν εδω) βιντεακια σαν αυτο?

http://www.youtube.com/watch?v=v_imHFrZ_K8

καληνυχτα συντροφοι, καλη και γρηγορη αφυπνιση

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 12:51 π.μ.

προς 9:13. Δεν άκουσες καλά φίλε μου αυτό που είπε ο καζάκης για νόμιμο και παράνομο χρέος. Εγώ το άκουσα προσεκτικά και είπε, οτι αφού θα πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε χρέος, αυτό δεν θα το πούμε φυσικά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ομόλογα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλοίμονο να αφήσουμε έτσι τα ταμεία. Επίσης είπε και κάτι άλλο που με βρίσκει σύμφωνο. Δεν πρέπει να λέμε οτι το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία. Το χρέος δεν πρέπει να το αναγνωρίσουμε, όχι να δώσουμε τα λεφτά της πλουτοκρατίας για το χρέος. Τα λεφτά της πλουτοκρατίας θα τα πάρουμε εμείς εσωτερικά και όχι να πάνε στα ομόλογα.

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 12:57 π.μ.

Αμφισβητεί κανείς ότι η Παπαρήγα είναι επαναστάτρια;ΕΕΕΕ;Ασφαλείς πλεροφορίες λένε ότι αυτή και το συνάφι της παίρνουν καθημερινά δέκα ηρεμιστικά για να μην πάρουν τα όπλα.Ασφυκτιούν μέσα στα γραφεία αλλά θέλοντας και μη συμβιβάζονται μωρέ.Περιμένουν πάντως πως και πως να πάνε στα κανάλια να δώσουν θάρρος και κουράγιο στο λαό και να φοβήσουν την αστική τάξη.Μερόνυχτα τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και των ΜΜΕ προσπαθούν να κάμψουν το επαναστατικό φρόνημα της ηγεσίας του Κόμματος.Γενικά χέζονται πάνω τους όταν ακουνε Παπαρήγα.Βάλανε και τον Καζάκη(μίσθαρνο όργανο του κεφαλαίου) να την τρομάξει αλλά ξεσηκώθηκε η βάση και τον πήρε παραμάζωμα.Είδατε πόσο πιο γελοίο φαίνεται όταν το λέμε με απλά λόγια;

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 9:05 π.μ.

Μετά τη βεντέτα ΕΛΕ -Περιεκτικής Δημοκρατίας ,τώρα η βεντέτα ΚΚΕ-Καζάκη.
Δουλειά δεν είχε ο διάολος....
Η αριστερά μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης αναλώνεται σε συκοφαντίες και κουτσομπολιά ,αντί να κάνει την αυτοκριτική της για τις συνεχείς ήττες της εδώ και δύο χρόνια και όχι μόνο.
Ηττες που οφείλονται είτε σε πλήρη ανικανότητα ,είτε σε απροθυμία να ανατρέψει το πολιτικο στατους κβο,του οποίου αυτή αποτελεί συστατικό ουσιώδες στοιχείο.
Αν η πρόταση εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ (που προτείνουν πέρα από το ΕΠΑΜ και η περιεκτική δημοκρατία αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) είναι φιλοκαπιταλιστική αυτό πρέπει να αποδειχθεί με επιχειρήματα και όχι με κραυγές και συκοφαντίες.
Οσο για την κριτική που ασκείται στην αποψη που υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και χούντα ,μάλλον προέρχεται από αυτούς που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν δικαιολογίες για την ανεξήγητη παραμονή τους στα έδρανα του κοινοβουλίου ,όπου ακούν τον κάθε διορισμένο Παπαδήμο να απειλεί τους κοινωνικούς εταίρους ότι ,αν δεν τα βρουν,αυτός θα μειώσει τους μισθούς με πραξη νομοθετικού περιεχομενου,παρακάμπτοντας τη βουλή.
Τέλος για την ενόχληση από τη συμμετοχή σε εκκλησιαστική εκδήλωση,έχω τη γνώμη ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό όταν αυτός που συμμετέχει λέει αυτά,που ούτως ή άλλως πιστεύει,επιδιώκοντας να διευρύνει το ακροατήριό του.
Από πότε η αριστερά έχει τη θέση ότι οι πιστοί οποιασδήποτε θρησκείας πρεπει να μπουν σε καραντίνα ,για να μη μολύνουν τη καθαρότητα της ιδεολογίας της;
Από πότε η αριστερά θέτει εν αμφιβόλω ,εμμέσως πλην σαφώς,το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας,απονομιμοποιώντας μια θρησκεία χαρακτηρίζοντάς την όπιο του λαού;
Αν κάθε θρησκεία είναι όπιο του λαού ,τότε κάθε συνεπής αριστερός θα έπρεπε να παλεύει για την κατάργηση κάθε θρησκείας και όχι για το δικαίωμα κάθε θρησκείας ,παλιάς ή νέας,να προσηλυτίζει και να δημιουργεί τόπους λατρείας ,όπως ναούς,τζαμιά,συναγωγές κ.λ.π.

Ας τελειώνουμε με τις ατέλειωτες αντιφάσεις μας.

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 10:44 π.μ.

Στο αναδημοσιευμένο κείμενο του Ριζοσπάστη υπάρχει μια σκόπιμη ασάφεια.
Συγκεκριμένα στο σημείο που αναφέρεται στην ιερά εξομολόγηση,στην αδιάλειπτη προσευχή,στα κομποσχοίνια και στο κύριε ιησού χριστέ ελέησόν με ,δεν διευκρινίζεται εάν αυτά τα είπε ο Καζάκης ή οι άλλοι ομιλητές (π.χ. ο Μεταληνός)
Από μια έρευνα στο σαιτ του ΕΠΑΜ βρήκα το σχετικό βίντεο της επίμαχης εκδήλωσης ,από το οποίο προκύπτει ότι ο Καζάκης,υποστήριξε την έξοδο από ΕΕ και το Ευρώ,την άρνηση πληρωμής του χρέους,αποκάλεσε την σημερινή Ελάδα πεονια (δουλοπαροικία) και πουθενά δεν έκανε λόγο για την αξία της προσευχής και της εξομολόγησης για την έξοδο από τη κρίση.
Αντίθετα στις ερωτήσεις που του έγιναν παρέμεινε σθεναρά στις θέσεις του παρά "το πέσιμο" που του έκανε μερίδα του κοινού.
Τα βιντεακια με την ομιλία και τις ερωτήσεις στο σαιτ
epamdytikisattikis.wordpress.com
(μετά την είσοδο στο σαιτ κλικ στα δεξιά Web tv και έπειτα αναζητηση βίντεο για πολεμικο μουσείο)

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 1:09 μ.μ.

Ο καζακης ειναι το επαναστατικό άλλοθι αυτων που στήριζαν εδω

και χρόνια το πολιτικό κατεστημένο διοτι κάποιοι τους έβαζαν εκει

που ειναι και το τσουβάλιασμα της αριστεράς και κύρια της κοινοβουλευτικής

ειναι το συνειδησιακό τους άλλοθι για να απαλλαγούν και διαχυσούν τις

δικες τους ευθύνες σε αλλους δηλ.με δυο λογια κρύβονται πισω απο το δαχτυλάκι τους.

διοτι κάποιοι εστω με τις αδυναμίες τους τόσα και τοσα χρόνια κατι εκαναν

και κατι έλεγαν ας μην μας κανουν λοιπον οι οπαδοί του κυριου καζακη

μάθημα διοτι εδω και καιρο εχουν μείνει μετεξεταστέοι.

Οσο για τον κύριο καζακη άρχισε να αυτοπροσδιορίζεται ως κομουνιστής

μετα το στρογγύλεψε για τα αυτια του κοσμου που τον ακουγε και

μίλαγε για μαρξισμό και εδω και καιρώ το κατάπιε και αυτο και έβγαλε

μπροστά το πατριωτικό πρόσωπο .

Με δυο λογια ακολουθεί τις διαθέσεις των όψιμων οπαδων του και δυστυχώς

εχει αρχίσει να γίνεται και χυδαίος και δεν αργει η ωρα που θα γινει και

μαϊντανός.

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2012 στις 5:32 μ.μ.

προς επανστατη 12,57. αντε οι παπαρηγα και εμεισ του κκε δεν ειμαστε οπως λες επαναστατες,το δικο σου πολιτικο στιγμα που βρισκετε,γιανα μην κανεις κριτικη εκ του ασφαλους! προσ των ανωνυμο 9,05 δεν υπαρχει καμια αντιφασει αλλα δεν φταιει το κκε αν δεν το καταλαβαινεις. δεν θα εξηγουμε τα αυτο νοητα!

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 1:00 π.μ.

συνέχεια:
Το χρέος και το ευρώ χρησιμοποιούνται σαν ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, παρουσιαζόμενα σαν η μήτρα κάθε κακού, αποκρύπτοντας ότι η αιτία της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται στις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και όχι στο ύψος του χρέους ή στο νόμισμα. Στο πλαίσιο όλης αυτής της προβληματικής, που δέχεται το χρέος και το ευρώ σαν την πηγή του κακού, ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος σωρός από παραπλήσιες απόψεις και θέσεις, κυρίως του οπορτουνιστικού ρεύματος (ΣΥΡΙΖΑ κλπ.). Αλλού μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής και των επιτοκίων, αλλού για ψαλίδισμα του ύψους του χρέους, αλλού για διαγραφή του και παύση πληρωμών.... Η διαχειριστική αυτή πρόταση ουσιαστικά αναγορεύει το ευρώ και το χρέος ως αιτίες της κρίσης και, με συνέπεια λόγων και έργων, προτάσσει σαν ριζοσπαστική διέξοδο των λαϊκών στρωμάτων από την κρίση την αλλαγή του νομίσματος και τη διαφορετική διαχείριση του κρατικού χρέους, χωρίς να θίγει την αστική εξουσία....Στην Αργεντινή η οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε την τριετία 1998 έως 2001 επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθεί με υποτίμηση του νομίσματος και με διαφορετική διαχείριση του κρατικού χρέους, μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, ακολουθήθηκε δηλαδή ακριβώς η διαχειριστική λύση που προτείνεται απ' το οπορτουνιστικό ρεύμα και για την Ελλάδα.....Η κυβέρνηση της Αργεντινής υιοθέτησε μια δημοσιονομική πολιτική ελάχιστης φορολογίας του κεφαλαίου, με τα κρατικά έσοδα να βασίζονται κατά κύριο λόγο στην έμμεση λαϊκή φορολογία, ενώ το κρατικό έλλειμμα καλυπτόταν από εξωτερικό δανεισμό. Χρησιμοποίησε τον εξωτερικό δανεισμό για να τροφοδοτήσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσω φοροαπαλλαγών, με αντίστοιχη εκτίναξη του εξωτερικού χρέους της. Η οικονομική πολιτική οδήγησε σε μια δεκαετία ταχύτατης - για το επίπεδο της Αργεντινής - οικονομικής ανάπτυξης με το μέσο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να ανέρχεται σε περίπου 4,8% ετησίως....Από το τέλος του 1998 η οικονομία της Αργεντινής εισήλθε σε βαθιά οικονομική κρίση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και μια οξύτατη πολιτική κρίση που κορυφώθηκε στο τέλος του 2001. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,4% το 1999, κατά 0,8% το 2000, κατά 4,4% το 2001 και κατά 10,9% το 2002. Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε στο 70% της αντίστοιχης του 1997. Το Μάη του 2001 οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι έφθαναν στο 30,1%, ενώ ένα χρόνο μετά στο 40%. Τον Οκτώβρη του 2001 το επίσημο ποσοστό φτώχειας στη χώρα ξεπέρασε το 38%, ενώ ένα χρόνο μετά το ποσοστό φτώχειας άγγιξε το 60% του πληθυσμού. Η αστική σκέψη, ειδικά μπροστά και στην κρίση, ταλαντευόταν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές πολιτικές διαχείρισης της οικονομίας, την περιοριστική πολιτική και την επεκτατική πολιτική.... Φυσικά, πρόκειται για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, αφού σε κάθε περίπτωση το βάρος της κρίσης το πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική τροφοδοτείται από τη λιτότητα και τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων που επιβάλλεται άμεσα, ενώ η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική απλά μεταθέτει ένα μέρος των λαϊκών θυσιών στο μέλλον. Ετσι, από τη σκοπιά του λαϊκού κινήματος το «δίλημμα» περιορίζεται στο πότε θα «πληρωθεί το μάρμαρο».... Η νέα οικονομική πολιτική [από το 2002] βασίστηκε στους παρακάτω άξονες: Στάση πληρωμών του κρατικού χρέους, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής σταμάτησε να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις, που ακολουθήθηκε τελικά από τη διαγραφή τμήματος του χρέους αυτού. Αποσύνδεση του νομίσματος από τη σταθερή ισοτιμία και υποτίμισή του. Ισοσκελισμένο δημόσιο προϋπολογισμό και μια σειρά ρυθμίσεων των καταθέσεων και των δανείων που ήταν απαραίτητες, αφού πολλά εξ αυτών ήταν σε δολάρια και έπρεπε να μετατραπούν στο εγχώριο νόμισμα. Ετσι, η γραμμή που προέβλεπε στάση πληρωμών, με διαφορετική δηλαδή διαχείριση του κρατικού χρέους, έξοδο από τη σταθερή ισοτιμία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκε στην ολότητά της από τη νέα αστική κυβέρνηση.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 1:01 π.μ.

συνέχεια 2:
Η οικονομία της Αργεντινής πέρασε από τη φάση της κρίσης στην αναζωογόνηση στο τέλος του 2002. Η κυβερνητική πολιτική ήταν απόλυτα επιτυχημένη για την άρχουσα τάξη. Είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική τόνωση του εξαγωγικού προσανατολισμού της οικονομίας της Αργεντινής. Το εμπορικό ισοζύγιο έγινε πλεονασματικό και την πενταετία από το 2003 μέχρι το 2008 ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας ξεπέρασε το 8% ετησίως. Ομως, η φρενήρης οικονομική ανάπτυξη βασίστηκε, στην πραγματικότητα, σε νέα βάρη στην πλάτη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Αργεντινής. Οι συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων της Αργεντινής επιδεινώθηκαν σχετικά και απόλυτα μέσα σε μια δεκαπενταετία (1992-2006) οικονομικής ανάπτυξης που οδήγησε στον υπερδιπλασιασμό του ΑΕΠ της χώρας. Στο διάστημα αυτό η απόλυτη φτώχεια αυξήθηκε από το 3,2% στο 8,5% του πληθυσμού. Η σχετική φτώχεια αυξήθηκε από 19,7% του πληθυσμού το 1992 στο 25,6% του πληθυσμού του 2006 και πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας. Το 2006 το 43% των εργαζομένων στην Αργεντινή εργάζονταν χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, από 31% το 1992. Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 20%, κατατρώγοντας το λαϊκό εισόδημα και η ανεργία αγγίζει, συνυπολογίζοντας και την υποαπασχόληση, το 25%. Η οικονομική ανάπτυξη έγινε στην πλάτη των εργαζομένων και οι εξελίξεις στην Αργεντινή επιβεβαίωσαν πλήρως τη διαπίστωση ότι, κάτω από το ζυγό των μονοπωλίων, τα λαϊκά στρώματα «πληρώνουν το μάρμαρο» και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε με επεκτατική, είτε με περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.
Ο Ριζοσπάστης αποφεύγει να συγκρίνει την κατάσταση με το 2002 που διακόπηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ και τη συγκρίνει με το 1992. Όμως σε άλλο άρθρο (23/10/2011) αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι «...Η βιομηχανία και η γεωργία μπήκαν σε φάση ανασυγκρότησης, δημιουργώντας σταδιακά νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας, που σε λίγα χρόνια υποχώρησε από το 20% στο 8,5%. Με την κεϋνσιανή κατ' ουσίαν πολιτική ενίσχυσης και πάλι του κεφαλαίου και του ρόλου του αστικού κράτους στην οικονομία εμφανίστηκε η δυνατότητα να γίνουν κάποιες παροχές, να εμφανίζεται η φτώχεια μειωμένη από το 60% στο 11%. Ωστόσο αυτά τα επίσημα στοιχεία κρύβουν το γεγονός ότι η θέση των εργατών που παράγουν τον πλούτο δεν άλλαξε στην ουσία και φυσικά εξασφαλίστηκε η κερδοφορία των αργεντίνικων μονοπωλίων.».
Ώστε λοιπόν για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφοράπαρόλο που μειώθηκαν σημαντικά η φτώχεια και η ανεργία και αυξήθηκαν οι μισθοί, επειδή το κοινωνικό σύστημα εξακολουθεί να είναι καπιταλιστικό...

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

(πριν από συνέχεια, συνέχεια 1)
Απογοητευτικά τα περισσότερα σχόλια. Καταρχήν αντί να γράφονται ανοησίες σχετικά με τον Καζάκη (και συκοφαντικοί υπαινιγμοί) πρέπει να τοποθετηθει κανείς ξεκάθαρα στις απόψεις του (από τις οποίες απορρέει η πολιτική πρακτική του) ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη και τμήμα τουλάχιστον της αστυκής τάξης μπορεί να στρατευτεί σε αγώνα εναντίον της ξένης κατοχής. Για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση επί συγκεκριμένων θεμάτων δεν πολυθίγει άλλα ζητήματα (π.χ. μεταναστευτικό) και από ότι καταλαβαίνω υποστηρίζει τη θεωρία των σταδίων (αφού γίνει η απαλλαγή από την κατοχή, σε επόμενο στάδιο θα γίνει πάλη για την αντροπή του καπιταλισμού). Επ’ αυτών θα έπρεπε να γίνουν σχόλια και όχι να γράφεται ότι είναι χυδαίος, δεκανίκι του συτήματος κλπ.... Οι οπαδοί του ΚΚΕ φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται μεταβατικά αιτήματα που να ενοποιούν την εργατική τάξη (το 4ο συνέδριο της ΚΔ το 1921 ήταν υπέρ του ενιαίου μετώπου κομμουνιστών σοσιαλδημοκρατών και ο Λένιν υποστήριζε ότι βαδίζουμε χώρια και κτυπάμε μαζί) στον αγώνα της εναντίον της κεφαλαιοκρατίας στα πλαίσια του καπιταλιμού. Από τη στιγμή που ο καπιταλισμός έχει αντιφάσεις είναι προφανές ότι θα επιλυθούν οριστικά μόνο αν ανατραπεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβληθούν μεταβατικά αιτήματα που συσπειρώνουν τους εργαζόμενους, που μπορούν έστω και προσωρινά να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Αναρωτιέμαι το ΚΚΕ γιατί ενώ απορρίπτει τα μεταβατικά αιτήματα και καταγγέλει όλα τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα ως διαχειριστές, οππορτουνιστές (αλλά να μην έχει πρόβλημα να καλεί στα συνέρια των ΚΚ το ΚΚ Ιράκ που συμμετείχε στην κατοχιή κυβέρνηση) ζητά 1400 € κατώτερο μισθό (προφανώς στα πλαίσια του καπιταλισμού). Παραβλέποντας ότι είναι δείγμα θράσους το να εφαρμόζει το μνημόνιο στις κομματικές του επιχειρήσεις (απολύσεις στον 902 και στην τυποεκδοτική) και να εγκαλεί τους πάντες, η επιχειρηματολογία του αγγίζει τα όρια του παραλόγου.
Με άρθρο στις 25/7/2010 στο Ριζοσπάστη με τίτλο « Αργεντινή, «δόλιος φάρος» για το λαϊκό κίνημα» γράφονταν τα εξής:

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

επειδή αναρωτιέσαι για κάποια πράγματα σε σχέση με το κκε, σου

προτείνω αντι να ψαρεύεις σε θολά νερα(ανεπιτυχώς)ενημερώσου πρώτα και έπειτα

κανε την κριτική σου ,φυσικά το συγκεκριμένο μέσο(μπλοκ) δεν σχετίζετε με το κκε

συνεπώς τις επίσημες θέσεις του μην εχεις την απαίτηση να τις βρεις εδω

δεν συνηθίζεται οπως καταλαβαίνεις.

Τωρα για τις απόψεις του βλαδιμηρου σε σχεση με τον ο[οπορτουνισμό

μην τις παίρνεις αποσπασματικά δεν ηταν τοσο ουδέτερη η γνωμη του

οπως προσπαθείς να την παρουσιάσεις ουτε ειναι άκριτες μετα απο 100χρονια+,και σίγουρα δεν

είμαστε σε συνθήκες κατοχής τουλάχιστον μεγαλύτερης απο αυτην πριν 5-10-20

30 χρόνια ουτε μιλάει ο καζακης για ανατροπή του καπιταλισμού και για

κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ενω αρχικά το ψέλλιζε ,αστο λοιπόν ρε φιλε

τον ακούμε απο την αρχη τον κυριο καζακη σου,. οσο για το εαν ειναι χυδαίος τι

να σου πω εξαρτάται και απο τον κωδικά αυτοσεβασμού που εχει ο καθένας,ετσι

όπως τον καταλαβαίνω εγω ειναι χυδαίος σε επίπεδο χρυσης αυγης

ΥΓ

Και οπως καλα παρατήρησες δεν θίγει κάποια πράγματα για λογους συσπείρωσης ομως τι

θα κάνουμε με αυτο το ξεχείλωμα θα κοροϊδεύουμε τον κοσμο ?και μην εχεις αυταπάτες

για παραχωρήσεις χωρις "τοκο" και για όλους, έλαβαν τελος μετα την ανατροπή της ΕΣΣΔ.

απλα τωρα ξεφλουδίζεται το κρεμμύδι και είμαστε στην αρχή

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 11:34 μ.μ.

1ο Τμήμα
Το ΚΚΕ έχει γίνει κόμμα loozer, έχει μια ιστορία 90 χρόνων όπου εκεί "τα έχει δει" όλα, και σήμερα κάθεται και "διαμαρτύρεται κοσμίως" και το πρώτο του μέλημα είναι να διαφυλάξει πρώτα και κύρια το "μαγαζί" και να μην κινδυνέψει. Αφού έδωσε τα ρέστα του, πήρε ακόμη και τα όπλα, όμως έχασε. Εχει δώσει ηρωικούς αγώνες την δεκαετία του 30 που πραγματικά πάλεψε για τον λαό. Όμως μετά, είκοσι πέντε χρόνια 1949 1974 προσφυγιά "στην απέξω" και το 1974 βρίσκεται στα μεγαλεία του Περισσού τα οποία διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού. Αν μου κάτσει (σου λέει) και μου δώσει και την εξουσία ο Λαός καλά θα είναι, αλλά δεν διακινδυνεύω "τυχοδιωκτικές" πολιτικές για να ανατρέψω τους Παπαδήμιους που αν αποτύχω, θα κινδυνεύω να πέσω στο 3% και τότε πάνε όλα, κρατικές επιχορηγήσεις, Τυποεκδοτικές, μέγαρα Περισσού, επαγγελματικά στελέχη που παίρνουν μισθό και ζούνε τη οικογένειά τους, δεν θα μπορώ να τα συντηρήσω οικονομικά, δεν θα μπορώ να σταθώ στα πόδια μου . Μην μου πει κανένας ότι το κόμμα έχει το πρόγραμμά του και την ιδεολογία του και δεν τα υπολογίζει αυτά. Τα στελέχη του είναι άστα να πάνε, ανεπαρκείς. Παλιά είχαμε τον Γιάννη Ιωαννίδη που ήταν για 33 χρόνια συνεχώς στην Κ.Ε και στο Π.Γ και σύνδεσε το όνομά του με όλες τις μεγάλες αποφάσεις του κόμματος. Αυτός ο σύντροφος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "προβλήματα πολιτικής του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση" εκδόσεις Θεμέλιο που κυκλοφόρησε μάλλον το 1960. Στην σελίδα 54, αφού μιλάει για τις αδυναμίες του και λέει ότι ένας πρακτικισμός κυριαρχούσε στη δουλειά του και δεν μπόρεσε να μελετήσει έστω και λίγο τα κλασσικά έργα του μαρξισμού-λεννινισμού, μετά λέει: "Αλλη πολύ σοβαρή αδυναμία μου είναι η μεγάλη δυσκολία μου στο να μπορώ να γράφω". Και πως θα μπορούσε να γράφει αφού παραπάνω λέει οτι δεν έχει βγάλει ούτε το Δημοτικό, αλλά και ότι δεν το πάλεψε; Τρελάθηκα όταν τα διάβασα ρε παιδιά! Τότε λοιπόν είχαμε Ιωαννίδη και όχι μόνο, σήμερα έχουμε Γόντικες και Μαϊληδες. Καθόλου δεν θέλω να υποτιμήσω, αλλά ο ηγέτης που προέρχεται (και πρέπει να προέρχεται) από την εργατική τάξη, πρέπει να έχει μελετήσει το έργο των Μαρξ Λένιν και κυρίως να έχει αφομειώσει το πνεύμα του Λένιν πάνω στο θέμα κατάληψης εξουσίας, αλλά προϋπόθεση αυτού είναι να μπορείς να διαβάζεις με στοιχειώδη ευχέρεια, και να μπορείς να γράφεις για να κρατάς τουλάχιστον σημειώσεις στη μελέτη σου. Αν αυτό το είχε η ηγεσία μας, δεν θα πήγαινε στο Λίβανο, ούτε στην Καζέρτα. Ενώ λοιπόν οργάνωσε όλο το λαό και έφτιαξε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που ήταν ο απόλυτος κύριος σε όλη την Ελλάδα, όταν χρειάστηκε το πνεύμα του Λένιν, εμείς δίναμε υποταγή στους Αγγλους και στην Καζέρτα βάλαμε τον ΕΛΑΣ κάτω από τις διαταγές τους. Με αυτή την ηγεσία που είχαμε, Σιάντος Ιωαννίδης και Μπαρτζιώτας, οι 3 αυτοί έπερναν όλες τις αποφάσεις, όποιος έχει περάσει από το ΚΚΕ το καταλαβαίνει αυτό, τέτοιες ενέργειες στο κρίσιμο διάστημα ήταν φυσικό να κάνουμε. Μόνο ο Αρης είχε το πνεύμα του Λένιν και έστειλε γράμμα στην Κ.Ε μετά την Βάρκιζα και τους έλεγε αυτά που έπρεπε.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2012 στις 11:35 μ.μ.

2ο τμήμα
Οταν λοιπόν ο Αρης, τον Σεπτέμβρη του 1944 ξεπάστρεψε την Πελοπόννησο (Καλαμάτα, Μελιγαλάς Γαργαλιάνοι, Πύλος) από τους Ταγματαλήτες τους οποίους είχαν αφήσει πάνοπλους οι Γερμανοί καθώς αποχωρούσαν, και βάδιζε για την Αθήνα, που είχε πει οτι θα την καθάριζε σε πέντε ημέρες, οι παραπάνω 3 του απαγόρευσαν να μπει μέσα και τον έστειλαν στην Ηπειρο κα κυνηγάει το Ζέρβα. Ακόμη και μετά τα Δεκεμβριανά, ο Αρης έλεγε ότι έχουμε όλη την Ελλάδα δική μας, μπορούμε ακόμη να τους νικήσουμε, αλλά όταν ήρθε και ο μεγάλος ηγέτης Νίκος Ζαχαριάδης τον Μάη του 45, τα είπε όλα καλώς καμωμένα, εγκληματικό λάθος. Εγώ εκεί τον θέλω τον ηγέτη να φέρει τα πάνω κάτω τότε που είχε τις δυνάμεις ακόμη, μετά οι φασίστες αποθρασύνθηκαν και αφού σκότωσαν και φυλάκισαν όλον κόσμο, πήγε στο Γράμμο σαν πρόβατο στη σφαγή. Βεβαίως υποκλίνομαι μπροστά στον ηρωικό αγώνα που έδωσε για 3,5 χρόνια με το όπλο στο χέρι ο Δημοκρατικός Στρατός, ήταν σελίδες δόξας, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, θα έχανε, ήταν αγώνας πολύ άνισος. Ο σ. Νίκος βάρεσε μπουνιά το μαχαίρι. Τέλος πάντων, σήμερα το κόμμα τα ζυγίζει όλα αυτά και δεν ξαναδιακινδυνεύει, για αυτό το είπα loozer στην αρχή της τοποθέτησής μου. Πρέπει λοιπόν εμείς όλοι να αγωνιστούμε με άλλο φορέα, κίνημα, μέτωπο ή δεν ξέρω τι άλλο . Ο κόσμος βράζει, θέλει να δράσει και να τους ξαποστείλει, μας πήραν και την ψυχή ακόμα, όλοι θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Αυτά που κάνουν τα κινήματα είναι πολύ καλά, υπάρχουν ελπιδοφόρα πράγματα, Το ρεύμα του Λαφαζάνη, η Ανταρσύα, η κίνηση του Καζάκη, και οι πάρα πολλοί μεμονωμένοι αγωνιστές, πρέπει όλοι να συναντηθούμε στην δράση, οι αγωνιστές που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στο ΚΚΕ (ένας τέτοιος ήμουν και εγώ μέχρι το καλοκαίρι του 2011), θα καταλαβαίνουν σιγά σιγά και θα αγωνίζονται μέσα στο κίνημα και όχι στα κορδόνιαπου είδαμε στο Σύνταγμα.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

redstar.και ξαφνηκα ειδες το φως το αλληθινο και καταλαβες οτι το κκε ειναι κομμα χαμενογιατι θα χασει τα προνομια του και τριχες κατσαρες! ανακαλυψες οτι οι αγωνιστες ειναι εγκλοβισμενοι στο κκε οπως εσυ(αν θελω το πιστευω) και οτι πρεπει να συναντηθουμε μαζι κλπ.. κλπ..! ωραια ολα αυτα και το δικο μου το ερωτημα ειναι απλο..με πια θεωρεια και σε πια βαση ? γιατι απο οτι ξερω οι επαναστατες της ανταρσυα βγαζουν αφρους αν τους μιλισεις για μαρξισμο και μαλιστα βασικες του θεωριτικεσ αρχες οπωσ η δικτατορια του προλεταριατου ! ας μην ασχοληθω με τον καζακη γιατι τα εχουμε πει!οποτε παληκαρια επαναστατες και οσοι προσφατα ειδατε το φως σας και γλιτωσατε απο το κκε και την πλατεια συνταγματος τι κανουμε οταν παρουμε την εξουσια ,εφαρμοζουμε την μαρξιστικη θεωρεια η θα κοροιδευουμε τον κοσμο με ιδεες περι αμασης δημοκρατιας(ξεφουσκωσε και αυτη)! ειναι βασικο να ξερουμε πως θα κινηθουμε για αυτο δεν μπορω να δεχτω λογικεσ ..ασε να παρουμε την εξουσια και βλεπουμε...

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

redstar. η κριτικη σου για το σχολειο του ριζοσπαστη δειχνη οτι εχεις σχεση με τον μαρξισμο οσω ο φαντης με το ρετσινολαδο !ειναι απολυτα σωστα αυτα που γραφει ο ριζοσπαστης στο πνευμα τησ μαρξιστικης λογικης οτι αν σε περιοδο αναπτυξης η εργατικη ταξη παρει λιγα ψιχουλα παραπανω ακομα και αν ενα μερος της κατακτησει ενα α επιπεδο ζωης αυτο ειναι ανισο σε σχεση με αυτα που παραγει και δευτερο ειναι πρωσορινο και στην επομενη κριση μπορει να τα χασει και θα τα χασει ολλα ! αρα η λογικη τησ αργεντινης δεν μπορει να αποτελει παραδειγμα για καπιον που ειναι μαρξιστης και που βλεπει το ξεπερασμα των αντιθεσεων στην αλλαγη του κοινωνικου συστηματος .!κλασικο παραδειγμα η ελλαδα ..οταν το αεπ σε μια δεκαετια ανεβηκε 5φορες το εισοδημα απλα διπλασιαστικε ! τωρα σε περιοδο κρισης οι ελληνες ξεπουλαν οτι εχουν για να ζησουν χωρισ να ειναι σιγουρο οτι θα τα καταφερουν!!

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2012 στις 8:08 μ.μ.

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής Γιάννης Παπαμιχαήλ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ., θα εισηγηθεί το θέμα «Αντιφάσεις και αδιέξοδα της Αριστεράς: η υποβάθμιση του εθνικού ζητήματος και η ανάπτυξη του αριστερού κοσμοπολιτισμού στην μεταπολίτευση».

Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ., Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων και Στουρνάρη γωνία.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2012 στις 9:27 μ.μ.

προς redstar (κόκκινο αστέρι). Φίλε είμαι αυτός που του απάντησες. Που το είδες οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγάζουν αφρούς οταν τους μιλήσεις για μαρξισμό. Εχει πολλούς το κκε σαν τον Χαγιό; Εσύ κάτσε εκεί που κάθεσαι, στο ηττοπαθές κκε, γιατί αν δεν είναι ηττοπάθεια, τότε σήμερα το κόμμα υπογράφει την νέα Βάρκιζα. Οσο για τον καζάκη που λες οτι τα έχουμε πει, και ο καζάκης σήμερα φωνάζει να τους ανατρέψουμε, ναι μαζί τε τους παππάδες, στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ ξέρεις πόσοι παππάδες ήτανε με ντουφέκι στο χέρι; Και δεσποτάδες ήτανε. Αλλά το κκε και συν κάθονται μέσα στη Βουλή, τους καλεί ο παπαδήμος και πάνε, κάνουν την χειραψία τους και μετά βγαίνουν έξω και κάνουν δηλώσεις του στύλ εμείς διαφωνούμε. Αντί να αποχωρήσουν και να πούν δεν την αναγνωρίζουμε αυτή την κυβέρνηση και να οργανώσουν την ανατροπή της, κάθονται και λένε θέλουμε εκλογές περιμένοντας ο ένας να κάνει το 8%, 12% και ο άλλος αντίστοιχα το 5%, 8%. Και τι έγινε ρε μεγάλε; Πάλι εξαθλίωση θα έχουμε και αυτοί στο σκοπό τους. Για αυτό μιλάω για συνάντηση όλων των δυνάμεων της ανατροπής, και τέτοιες δεν είναι πλέον ούτε το κκε ούτε συν.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2012 στις 10:41 μ.μ.

Ρε μαγκες βαλτε ενα ονομα μπροστα..
Ημαρτον..
Εχουμε χασει τη μπαλα. δεν ξερουμε ποιος απανταει σε ποιον και ποιος γραφει τι..

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2012 στις 4:12 π.μ.

Ντροπή αυτό το άρθρο δυστηχώς δείχνει το επέπεδο να σχολιάζεται το που μιλάει ο καθένας. δεν ανοίγει κατάλογο ο καζάκης και διαλέγει που θα μιλήσει.τον καλούνε.
και δευτερον το κειμενό σας είναι 13ου παιδιού...

ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2012 στις 4:15 π.μ.

προσέξτε γιατί και το ΛΑΟΣ επιτίθεται σθεναρά με βιντεάκια και άρθρα κατά του Καζάκη και μάλλον κάτι σημαίνει αυτό..

δεν χρειάζεται η blogoσφαιρα κι αλλο ξεπεσμό ...

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

redstar. προς ανωνυμο 9,27 /.γνωριζω πολυ καλα ιστορια και δεν νομιζω οτι υπαρχει συνγκρισει του ιωακημ με τον χριστοδουλο και τον ιερονυμο ! απο την αλλη ολο αυτο το παπαδαριο στο οποιο μιλισε ο καζακης δεν νομιζω oti ειχε καμια διαθεση να παρει τα οπλα(μεταφορικα η πραγματικα) εναντια στο συστημα που μας εχει οδηγησει εδω ! περα απο ολα αυτα δεν μου απαντας σε ενα βασικο ερωτημα που εχω βαλει(αλλοι δεν απαντησαν για τους χαρακτηρισμους του καζακη εναντια στην ηγεσια του κκε χαρακτιρισμοι αθλιοι και απαραδεκτοι ), δηλαδη πια η σχεση τησ ανταρσυας με τον μαρξισμο . στα κειμενα που εχω διαβασει γινετε μια λαιτ αναφορα για αριστερα κομουνισμο οικολογια και αλλα τετοια !ρωταω ,,ποια η σχεση με τον μαρξισμο-λενινισμο ,ποια η θεση για το κρατος και την δικτατορια του προλεταριατου?ας δουμε πρωτα αυτα ! την θεση του συν την ξερω και οποια ανακοινωση τους διαβασεις ο οπορτουνισμος ξεχυλιζει απο μεσα!τα τονιζω αυτα γιατι καθως γνωριζεις δεν μπορει να υπαρξει επαναστατικο κομμα χωρις επαναστατικη θεωρεια!βαλε ενα ονομα να ξερω σε ποιον μιλαω!

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2012 στις 4:12 μ.μ.

redstar .οσω για της εκλογες π πρωτον δεν τησ θεωρουμε πανακια και ουτε μας απασχολει σε στενη βαση το 8 η 10 η 12%. τησ θελουμε γιατι αυτη η κυβερνηση δεν εχει καμια(εστω και αστικη νομιμοποιοηση) και δευτερο να μπορεσουμε να παλεψουμε απο ακομα καλυτερες θεσεις και μεσα στην βουλη!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 5:01 π.μ.

ΑΝΤΕ redstar ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚΣ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΜΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕ Η ΚΟΥΦΑΛΙΤΣΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΛΛΟΡΟΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΠΡΟ-ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡ- ΜΑΤ -ΩΝ.ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΝΕΟΡΑΛΗΔΩΝ ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ ΤΗΣ.-

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 5:11 μ.μ.

papas. προς redstar. Είμαι ο ανώνυμος που μου είπες να βάλω όνομα για να γέρεις σε ποιόν μιλάς. Το όνομά μου είναι papas.
Βλέπεις τι γίνεται, τι γράφει ο τελευταίος 5.01πμ. Μην μου λες ρε φίλε οτι αμφιβάλεις αν λέω και αλήθεια. Απο το 1978 στο κόμμα, απο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης μέχρι πριν λίγα χρόνια μέλος και ΟΛΕΣ τις εκλογές ψηφοφόρος και πάντα μέσα στις εκδηλώσεις, πορείες κλπ. Τώρα δεν κάνω τίποτα άλλο διαβάζω πάλι όλα τα ντοκουμέντα (ολομέλειες κλπ) απο το 1920 μέχρι τώρα. Βλέπω οτι στις στιγμές που έπρεπε κάνει την διαφορά και να πάρει την εξουσία, κλώτσαγε την καρδάρα και έχυνε το γάλα. Μετά όταν είχε πετάξει το πουλί το έβλεπε. Ακόμη και σήμετα με το δοκίμιο ΙΙ τι λέει; Αφού αναγνωρίζει και επαναφέρει το σ. Νίκο Ζαχαριάδη και καλά κάνει, παραδέχεται οτι ο ΝΖ στην περίοδο πριν τη Βαρκιζα ταλαντεύτηκε και χάσαμε πολύτιμο χρόνο και αυή είναι η μόνη κριτική που του κάνει. Εγώ συμφωνώ, αλλά τι να το κάνω το γαμημένο; Τότε το ήθελα να έρθει, να πεί οτι δεν ισχύει τίποτα καιόχι να μου λέει το 1950 οτι ο Σιάντος ήτανε πράκτορας των Αγγλων. Τώρα μου λες για το πρόγραμμα κλπ. Το ξέρουμε καλά οτι η ηγεσία δεν δεσμεύεται απο κανένα πρόγραμμα, αν πράξει τις σωστές κινήσεις και βοηθήσει το κίνημα να πάρει την εξουσία όλα είναι καλά. Για αυτό άλλωστε και ποτέ καμμία κρίσιμη απόφαση, αλλάγής γραμμής ή όποια άλλη, δεν πάρθηκε σε συνέδριο, όλες σε ολομέλειες παίρνονταν παρ' ότι τα συνέδρια είχαν αποφασίσει άλλα, και μην αρχίζουμε να αραδιάζουμε παραδείγματα. Τώρα πάει και απολύει, εντάξει αφού δεν βγαίνει τι να κάνει, και αυτοί που το λένε ίσως έχουν απολύσει περισσότερους, και σε συνδιασμό με το άρθρο 99 που μπήκε η ΤΕ, ο άλλος λέει οτι αφού το κόμμα είναι χρεωμένο στις τράπεζες πως θα το πάει μέχρι τέλος αφού ξέρει οτι το σύστημα μπορεί να του κατασχέσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και να το πετάξει στο δρόμο; Και βέβαια θα μπορούσε να φτάσει εδώ που έφτασε οταν έκανε αστικές επιχειρήσεις και ήταν εξαρτημένο απο τους πελάτες αν θα του δίνουν παραγγελίες και εαν δεν του δίνουν θα κινδυνεύει. Μπορούσε να έχει ένα πιεστήριο δικό του που να μην το χρωστάει και εκεί να βγάζει τον Ριζοσπάστη και τίποτα άλλο. Πρέπει λοιπόν πρώτα το κόμμα να κάνει την επανάστασή του στο εσωτερικό του. ή να μας καλέσει να βάλουμε όσα λεφτά μπορεί ο καθένας, να ξεχρεώσει και να μην τους έχει ανάγκη, ή να τους πεί, ορίστε κύριοι πάρτε τα, και εγώ θα έχω ένα γραφειάκι, και απο εκεί θα ξεσηκώσω το λαό να σας ανατρέψει. Τι να τους πει τώρα στους Χαλυβουργούς αν ο Μάνεσης πάει στο 99; Οτι αυτός το κάνει για το κέρδος και εγώ όχι; Αντε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger